Dvůr Králové n. L. – Vrchlabí 0:6 (kon.) | Kolín – Tábor 8:0 (kon.) | SHK Hodonín – Skalica 1:4 (kon.)
Vítkovice – Trenčín 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:6 (kon.) | Kadaň – Drážďany 5:2 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
4:6 (0:2, 1:1, 3:3)
AZ Havířov
Pátek 01.09.2017, 17:30 • RT TORAX ARENA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Havířov právě vstřelil branku!
    Porubští neudrželi pásmo po vyhraném buly před Matouškem, a když se k odraženému puku dostal ROMAN RÁC měl čistou cestu do prázdné brány. Puk se nepodařilo zblokovat ani porubským obráncům. Asistence: Petr Beránek.
     
    58:34
    Poruba právě vstřelila branku!
    DAVID ZACHAR v pozice levého křídla vyslal na bránu dělovku. Kotouč brankáři propadl za záda a domácím se opět nabízí šance na vyrovnání. Asistence: Vladimír Luka.
     
    55:52
    Havířov právě vstřelil branku!
    A když nedáš, dostaneš! To se potvrdilo v následném havířovském protiútoku. Tomáš Gřeš sice úspěšný nebyl, ale dostal Kůdelu do ležící polohy a PETR KANKO už jen doklepl do odkryté horní poloviny brány. A je to opět o dva góly! Asistence: Tomáš Gřeš.
     
    54:35
    To měl právě teď na hokejce Káňa. Puk byl zblokován do ochranné sítě.
     
    52:05
    Poruba právě vstřelila branku!
    Dvoubrankové vedení hostům dlouho nevydrželo! VLADIMÍR LUKA si v předbrankovém prostoru počínal podobně, jako jeho kapitán v předešlém vstřeleném gólu. Tentokrát ale bylo kolem Matouška hráčů více a nepřehlednou situaci vyřešil domácí útočník ke snížení havířovského vedení.
     
    51:27
    Havířov právě vstřelil branku!
    Souhra dvou Jakubů! Vyhrané bule Illéše po pravici Kůdely, rychlá nahrávka na druhou stranu a střela JAKUBA KOTALY dává hostům opět dvoubrankové vedení. Asistence: Jakub Illéš.
     
    48:32
    Poruba právě vstřelila branku!
    DAVID ZACHAR se protáhl kolem střídaček, rukou si odmítl obránce a při sjíždění si na střed hřiště a do těsné blízkosti brankoviště, zkusil kotouč zvednout nad Matouškovy betony. zdálo se, že se mu to nepovedlo, ale jak se gólman snažil kotouč zachytit, sjel mu beton až za brankovou čáru i s kotoučem. Sudí Mikula ukázal gesto vstřelení branky. To se sice hostujícímu brankáři nelíbilo, ale rozhodnutí musel respektovat. Bez asistence.
     
    45:57
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Slavík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:59
    Do samostatného úniku se dostal Káňa. Matoušek si vyjel z brankoviště a střelecký úhel razantně zmenšil. Střelu na druhou tyč vytěsnil hokejkou. Kotuč sbírá obránce Dudek.
     
    38:27
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí fanoušci se přeci jen dočkali gólové radosti! Po nezdaru Zachara při samostatném úniku vlétl do útočné třetiny Jiří Zdeněk, který naznačil střelu, ale přihrál na pravou stranu najíždějícímu TOMÁŠI KÁŇOVI a ten se do odkryté brány nemýlil. Branková síť se napnula, jako tětiva luku. Asistence: Jiří Zdeněk a Vladimír Luka.
     
    37:37
    Vystižená nahrávka od Popely a úprk na bránu v podání Fronka zastavil sprintující Bail. Fronka zablokoval a nedovolil mu střílet.
     
    34:40
    Gřeš si najížděl na levé straně na střílenou nahrávku Staňka. Kotouč byl však rychlejší a přešel mu pod hokejkou. Kůdela tak zasahovat nemusel.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dresler – 2 min., nedovolené bránění). Jen malou chviličku se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Dresler si před svou brankou počínal nedovoleně.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu AZ Havířov (Kanko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:26
    Sám se před Matouškem ocitl Jiří Zdeněk. Zkoušel gólmana rozpohybovat, ale ten se nachytat nenechal a zápěstím vystřelenému puku nastavil lapačku.
     
    22:40
    Matoušek zasáhl při střele Jiřího Zdeňka a pak skryl do lapačky nad ledem vyslaný projektil obránce Jana Dreslera. Rána od modré to byla pěkná, ale gólman ji viděl a neměl tak problém střelu zachytit. Bude se vhazovat v pravém kruhu.
     
    21:06
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté se po peripetiích dostali do útočné třetiny. Drtilovo nahození tečoval JAN HUDEČEK v době, kdy byl kapitán Poruby David Zachar na ledě. Asistence: Tomáš Drtil.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Zachar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:27
    Prudká a tvrdá střela Chrobočka skončila v obličeji Kaluse. S bolestivou grimasou odjíždí na střídačku. Snad to napraví jen ledování!
     
    14:35
    Snížení si zasloužila akce Káni se Zdeňkem. Tomáš Káňa nahrával od modré čáry Zdeňkovi na levý kruh. Kotouč pak minul vzdálenější, gólmanovu levou, tyč.
     
    13:19
    Havířov právě vstřelil branku!
    Ukázkový přesun přes střední pásmo v podání Kaluse, který přenechal na hranici kruhů kotouč z druhé vlny najíždějícímu Hodečkovi a ten střílenou přihrávkou na druhou stranu pásma vybídl ke skórování VOJTĚCHA TOMIHO. Asistence: Jan Hudeček a Marek Kalus.
     
    08:21
    Vyloučení v týmu AZ Havířov (Illéš – 2 min., držení protihráče). Faul v útočné třetině!
     
    08:00
    Od modré vypálil Drtil. Kotuč rozezvonil Kůdelovu tyč.
     
    06:19
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Haas – 2 min., podražení).
     
    05:04
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tentokrát už byli hosté úspěšní. Střelu Dudka Kůdela vyrazil, ale puk šel nějak jinam, než předpokládal a dorážku k levé tyči z hole VOJTĚCHA TOMIHO už nedokázal lapit. Asistence: Jakub Dudek a Jan Hudeček.
     
    03:12
    Odražený puk se prosmýkl přes přes Matouškovo brankoviště. Haasovy scházel krůček k tečování do odkryté poloviny brány.

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 39. Káňa (Zdeněk, Luka), 49. Zachar, 53. Luka, 59. Zachar (Luka) – 6. Tomi (Dudek, Hudeček), 14. Tomi (Hudeček, Kalus), 22. Hudeček (Drtil), 52. Kotala (Illéš), 56. Kanko (Gřeš), 60. Rác (Beránek)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Zavadil) – Bail, Popela, Dresler, Slavík, Puškár, Adam, Baca – Sztefek, Zachar, Fojtík – Káňa, Zdeněk, Luka – Ballner, Haas, Ollender – Schwarz, Stejskal, Gelnar
    AZ Havířov: Matoušek (Laco) – Petran, Drtil, Beránek, Dudek, Chroboček, Krisl, Ševěček, Mrowiec – Gřeš, Rác, Staněk – Bambula, Maruba, Kanko – Kalus, Hudeček, Tomi – Fronk, Illéš, Kotala

    Rozhodčí: Mikula – Janda T., Bialoň
    thejrc.org