Jekatěrinburg – Kunlun 1:2 (kon.) | Magnitogorsk – Chabarovsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Vladivostok 2:3 (kon.)
HC Slovan – Novosibirsk 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
Pátek 01.09.2017, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:59
    Velké štěstí pro Magnitogorsk! Z hranice červené čáry pálil Litovčenko, ale jeho pokus jen těsně minul tyč domácí brány.
     
    58:42
    Košečkin upaluje na střídačku a domácí to zkouší v šesti lidech v poli!
     
    52:06
    Zbytečný faul posílá hosty znovu do čtyř. Georgi Berďukov se nechal vyprovokovat a následně sekl svého soupeře, za což si jde na dvě minuty odpočinout.
     
    51:41
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A o zápletku je postaráno! NICHOLAS SCHAUS dostal nabito osu hřiště a z této pozice se již nemýlil. Jeho střela přistála přesně k pravé tyči hostující brány a Amur bude zažívat ještě pořádně těžké chvíle. Asistence: Anton Šenfeld, Jan Kovář.
     
    49:57
    Jasný faul v podání hostů a je tady šance pro Magnitogorsk na snížení. Dvě minuty za podražení inkasuje Oleg Gubin.
     
    39:54
    Velká šance ještě v závěru! Mozjakin vybídl přihrávkou přes šířku kluziště na pravé straně Tomáše Filippiho, jenž střelou bez přípravy trefil jen brankovou konstrukci.
     
    38:53
    A nyní hrál Amuru znovu v šesti, již podruhé v dnešním duelu. Trest za příliš mnoho hráčů odsedí Marek Kvapil.
    30:20 Jan KOLÁŘ - 1:3
     
    30:20
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur bleskově využívá početní výhodu a odskakuje znovu na rozdíl dvou branek! Alexandr Frolov z prostoru pravého kruhu nabil Maximu Kondratěvovi na modrou čáru, jehož ránu bez přípravy lehce tečoval JAN KOLÁŘ a puk skončil až za zády Košečkina. Asistence: Maxim Kondratěv, Alexandr Frolov.
     
    30:01
    Tak pozor. Jevgenij Timkin si počínal velmi surově u mantinelu a také již putuje na trestnou lavici. Za svůj zákrok dostává 2 minuty za zásah do hlavy nebo a krku a navíc desetiminutový osobní trest.
     
    29:24
    Tentokrát to byli domácí, kdo hrál v šesti a zahrají si poprvé v početní nevýhodě. Trest odsedí Tomáš Filippi.
     
    26:40
    Dělovka Mozjakina z levého kruhu nekončí gólem. Metsola jí s vypětím všech sil zastavil ramenem a padající puk následně přikryl pod lapačku.
     
    24:58
    Amur bude hrát znovu v oslavení Igor Veličkin si odpyká menší trest za sekání.
     
    20:13
    Hned v úvod mohli domácí prohrávat, když se po střele hostů z mezikruží rozezněla tyč za Košečkinem.
     
    19:19
    Hosté nyní hráli v šesti a budou za to pykat. Dvě minuty pro hráčskou lavici odsedí Marek Kvapil.
    18:18 Igor ŠVYRJOV - 1:2
     
    18:18
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácím se ještě do přestávky podařilo snížit a zasloužil se o to mladíček v jejich dresu! Jako velká voda vtrhl do útočného pásma Denis Platonov, který našel na levém kruhu IGORA ŠVYRJOVA, jenž pěknou ranou prostřelil Metsolu v bráně Chabarovsku. Asistence: Denis Platonov, Denis Kazionov.
    12:41 Vjačeslav UŠENIN - 0:2
     
    12:41
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Metallurg! Další ztrátu puku využil za bránou Vladislav Ušenin, který našel před Košečkinem VJAČESLAVA UŠENINA, jenž si kotouč pohodlně zpracoval a poté jej zavěsil pod břevno domácí klece. Asistence: Vladislav Ušenin.
     
    06:19
    Tristní rozehrávka domácích není potrestána druhým gólem! Další mizernou přihrávku středem hřiště zachytil Vjačeslav Ušenin a měl před sebou moře volného prostoru. Rozhodl se poté pro tvrdou ránu z prostoru levého kruhu. Proti jeho dělovce výborně Košečkin povyjel a puk vyrazil do ochranné sítě.
    03:58 Bogdan POTĚCHIN - 0:1
     
    03:58
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté ubránili své oslabení a poté se dostávají do vedení! Velikou hrubku provedl Těreščenko, který ztratil kotouč před vlastní bránou. K němu se následně dostal BOGDAN POTĚCHIN, jenž nedal Košečkinovi žádnou šanci. Asistence: Alexandr Frolov.
     
    00:45
    Michal Jordán se po zranění vrátil do sestavy svého celku a ihned od začátku ho posílá do čtyř. Odpyká si dvě minuty za podražení.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 19. Švyrjov (Platonov, De. Kazionov), 52. Schaus (Šenfeld, Jan Kovář) – 4. Potěchin (Frolov), 13. Vj. Ušenin (Vl. Ušenin), 31. J. Kolář (Kondratěv, Frolov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Schaus, J. Birjukov, Pivcakin, Děnisov, S. Těreščenko, Dronov (A), Chabarov – I. Grigorenko, Jan Kovář, Mozjakin (C) – Ellison, Kosov, Šenfeld – Filippi, Osala, Timkin – De. Kazionov, Platonov (A), Kaletnik – Švyrjov.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Kiselev) – Aťušov (C), Jordán, J. Kolář (A), Kondratěv, Turbin, Berďukov, Karmaškov – O. Li, Byvalcev, Litovčenko – Potěchin, Frolov (A), T. Zohorna – Vj. Ušenin, Klopov, Vl. Ušenin – M. Kvapil, Veličkin, Gubin – Zaseda.

    Rozhodčí: Kislov, Lavrentěv – Bersenjov, Judin
    thejrc.org