Tappara – Salzburg 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Wolfsburg 0:1 (kon.) | IFK Helsinky – Brynäs 2:5 (kon.)
Cracovia – Mnichov 1:2 (kon.)
konec
Tappara Tampere
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 01.09.2017, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:42 KUUSELA - 4:2
     
    50:42
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara poprvé v tomto zápase využívá přesilovou hru. Domácí tým si svého soupeře pěkně připravil. Gracnar sice na první střelu dosáhnul, tu také vyrazil, ale na následnou dorážku z hokejky KRISTIANA KUUSELY byl krátký. Tappara odskakuje do dvoubrankového vedení. Asistence: Tomáš Záborský and Mikko Lehtonen.
    47:42 VITTASMAKI - 3:2
     
    47:42
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí tým zavřel svého soupeře v jeho pásmu a hned z toho byla gólová situace. K puku se na levé straně útočného pásma dostal VELI-MATTI VITTASMAKI, který Gracnara prostřelil. Tappara jde tedy do vedení. Asistence: Aleksi Salonen and Niko Ojamäki.
    25:09 OJAMÄKI - 2:2
     
    25:09
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí tým sice přesilovou hru nevyužil, jenže branka přišla hned vzápětí. NIKO OJAMÄKI dostal puk do jízdy, dostal se do útočného pásma a střelou na vzdálenější tyč překonal bezmocného Gracnara. Podle opakovaných záběru tam šlo ještě o lehčí teč hostujícího obránce. Asistence: Otso Rantakari.
    19:57 RAYMOND - 1:2
     
    19:57
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tři sekundy před závěrečnou sirénou se k puku dostal hostující ROBERT RAYMOND, který takovou ušmudlanou střelou překonal domácího brankáře. Hosté z Rakouska tedy s největší pravděpodobností půjdou do šatny více spokojenější. Asistence: Alexander Pallestrang.
    17:49 RANTAKARI - 1:1
     
    17:49
    Tappara právě vstřelila branku!
    Přece jenom tady máme vyrovnání. OTSO RANTAKARI si sjel na pravý kruh z pohledu útočníka, kde také dostal milimetrovou přihrávku. Puk si poté zpracoval a krásnou střelou do levého horního rohu překonal do této chvíle bezchybného Gracnara v brance Salzburgu. Asistence: Matti Järvinen, Niko Mikkola.
    04:19 RAUCHENWALD - 0:1
     
    04:19
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rakouský tým jde stejně jako v prvním vzájemném zápase do vedení! Před domácí brankou se zjevil úplně osamocený ALEXANDER RAUCHENWALD, který poprvé propálil domácího brankáře. EC Red Bull Salzburg se tedy ujímají vedení a vedou 1:0. Asistence: Thomas Raffl.

    Jan Mládek

    Branky a nahrávky: 18. Rantakari (Järvinen, Mikkola), 26. Ojamäki (Rantakari), 48. Vittasmaki (Salonen, Ojamäki), 51. Kuusela (Záborský, Lehtonen) – 5. Rauchenwald (Raffl), 20. Raymond (Pallestrang)


    Tappara Tampere: Hrachovina (Heljanko) – Lehtonen, Kemiläinen, Salonen, Järvinen, Karjalainen, Rauhala, Rouhiainen – Ojamäki, Kärki, Kuusela – Vittasmaki, Záborský, Peltola – Rantakari, Mikkola, Redenbach – Nurmi, Jasu, Luoto – Levtchi
    EC Red Bull Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Generous, Duncan, Raffl, Rauchenwald, Pallestrang, Cijan, Latusa – Weiser, Harris, Trattnig – Aleardi, Brouillette, Heinrich – Schiechl, Raymond, Huber – Hochkofler, Viveiros, Baltram – Wachter

    Rozhodčí: Mikael Nord (SWE), Aleksi Rantala (FIN) – Joona Elonen (FIN), Markus Hägerström (FIN)
    thejrc.org