Chorvatsko – Kosovo 1:0 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 0:4 (kon.) | Nizozemsko – Bulharsko 3:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Andorra 1:0 (kon.) | Estonsko – Kypr 1:0 (kon.) | Francie – Lucembursko 0:0 (kon.)
Maďarsko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Řecko – Belgie 1:2 (kon.)
Gibraltar – Bosna 0:4 (kon.)
konec
Maďarsko
0:1 (0:0)
Portugalsko
Neděle 03.09.2017, 20:45 • Groupama Aréna, Budapest • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:27)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:6.
     
    Maďarsko už po dnešním duelu nemá šanci na umístění na postupových pozicích a do Ruska se nepodívá. Naopak Portugalci budou se Švýcarskem bojovat o přímý postup.
     
    Je konec! Portugalsko zvládlo důležité utkání na půdě Maďarska a proti oslabenému soupeři zvítězilo 1:0. V úvodu byli Portugalci mnohem aktivnější, jenže Ronaldovu ránu Péter Gulácsi vytáhl nad břevno. Klíčová situace nastala ve 30. minutě. Tamás Priskin trefil loktem Pepeho a musel do sprch. Od té doby byl na hřišti prakticky jediný celek. Portugalsko si vypracovalo tlak, který po přestávce přetavil v branku André Silva ! Maďarsko mohlo rychle vyrovnat, jenže Eppel netrefil branku. V závěru se snažil hlavně Ronaldo, jenže portugalský střelec dnes neměl svůj den.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ronaldo podržel balón na polovině domácího výběru a vrátil jej obráncům. Portugalci už dnešní duel chtějí dohrát s míčem na kopačkách.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Attila Fiola fauloval Ronalda na vlastní polovině a dostává žlutou kartu. Ronaldo však oplácel a také dostává žlutou kartu.
     
    89
    Dániel Böde si při zpracování na vlastní polovině pomohl rukou. Portugalsko bude zahrávat další přímý kop. Hosté nasbírají cenné vteřinky.
     
    88
    Ronaldo uvolnil patičkou Soarese, který prošel až do pokutového území, kde ještě vylepšoval pozici pro Quaresmu. Poslední jmenovaný však nestačil vystřelit.
     
    87
    Bruno Alves fauloval na polovině domácího celku a rozhodčí odpískat přímý kop pro Maďarsko. Domácí reprezentace musí vrhnout všechny síly do útoku.
     
    86
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Ricardo Quaresma.
     
    85
    Domácí fotbalisté jsou hodně frustrovaní. Vracející se Varga zastavil unikajícího Andrého Silvu zatažením za dres a může být rád, že se jeho zákrok obešel bez karetního trestu.
    84. Ronaldova možnost
     
    84
    Cristiano Ronaldo zahodil obrovskou šanci! Portugalský střelec byl sám u zadní tyče, vypálil, jenže jeden z obránců jeho pokus fantasticky přizvedl nad branku!
     
    83
    Také Balázs Dzsudzsák si kvůli svému faulu na polovině hrací plochy zapisuje na listinu hříšníků.
     
    82
    Ronaldo uvolnil prostor pro Soarese, který ihned odcentroval na značku pokutového kopu, kde pálil André Silva, jehož ránu zastavil obránce.
     
    81
    André Silva se na malou chvíli postavil na pozici krajního obránce. Autor dosud jediné branky přenesl hru na zadáky a vrátil se na svůj post.
     
    80
    Attila Fiola poslal dlouhý aut do pokutového území. Balázs Dzsudzsák se na jeho hranici dostal k hlavičce, ale z dálky Patrícia neohrozil.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 49. André Silva (Ronaldo)

    Karty:   21. Pátkai (HUN), 45+2. Elek (HUN), 83. Dzsudzsák (HUN), 90. Fiola (HUN) – 27. Soares (POR), 90. Ronaldo (POR)   30. Priskin (HUN)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:6.
    Maďarsko: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Lovrencsics (78. R. Varga), Pátkai, Elek (68. Pintér), Dzsudzsák – Priskin, Eppel (61. Böde).
    Náhradníci: Kovácsik, Megyeri – Böde, Hangya, Márkvárt, Á. Nagy, D. Nagy, Stieber, Pintér, R. Varga.

    Portugalsko: Patrício – Soares, Alves, Pepe, Coentrão (29. Eliseu) – G. Martins (64. B. Silva), D. Pereira, Mário, Moutinho – Ronaldo, André Silva (86. Quaresma).
    Náhradníci: Beto, B. Varela – W. Carvalho, Eliseu, B. Fernandes, Fonte, A. Gomes, Quaresma, Adrien Silva, B. Silva, R. Pereira.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
    thejrc.org