Banská Bystrica – Salzburg 5:3 (kon.) | IFK Helsinky – Mnichov 2:4 (kon.) | Cracovia – Brynäs 2:3 (kon.)
Tappara – Wolfsburg 4:2 (kon.) | Cardiff – Davos 4:3 (po pr.)
konec
Tappara Tampere
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Grizzlys Wolfsburg
Neděle 03.09.2017, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere (FIN) • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 26-33; Vhazování: 39-30; Trestné minuty: 6-8; Přesilové hry: 1/4-0/3; Zablokované střely: 2-4. (20:29:47)

     
    Hokejisté Tappary potvrdili i ve čtvrtém zápase základní skupiny A svou skvělou ofenzivní sílu a po vítězství nad Wolfsburgem si v domácím prostředí Hakametsä Stadium zajistili postup do vyřazovací části Champions Hockey League z prvního místa! Konečný výsledek: Tappara Tampere 4 Grizzlys Wolfsburg 2.

     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Ještě jedno vhazování v obranném pásmu Tappary. Brankář Wolfsburgu Gerald Kuhn je na střídačce!
     
    59:00
    Do konce dnešního atraktivního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:46
    Niko Ojamäki se rozjel a v mezikruží napřáhl ke střele zápěstím, která minula pravou tyč! Trestné střílení proměněno nebylo a stav zůstává 4:2.
     
    57:46
    Niko Ojamäki se řítil do samostatného úniku a těsně před bránou ho zezadu vpádu podrazil Armin Wurm. Gerald Kuhn sice dobře zakročil pravým betonem, následovat ale bude trestné střílení!
    57:03 Sebastian FURCHNER - 4:2
     
    57:03
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    SEBASTIAN FURCHNER napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která nad levým betonem Dominika Hrachoviny, který vůbec nic neviděl přes hradbu těl, zamířila k pravé tyči – 4:2! Asistence: Jeremy Dehner a Kris Foucault.
     
    56:21
    Kris Foucault si najel do levého kruhu na zpětnou přihrávku, bez přípravy ale pálil pouze do pravého ramene brankáře Dominika Hrachoviny, který vzápětí puk podržel!
     
    55:45
    Veli-Matti Vittasmaki byl vyloučen za nedovolené bránění na dvě minuty a Wolfsburg to zkusí bez brankáře v přesilové hře 6 na 4!
     
    53:59
    Před bránou Geralda Kuhna bylo opět pořádné horko, jenže domácí hráči to v její blízkosti překombinovali.
     
    52:02
    Tappara ve třetí třetině zjednodušila hru, jenže Wolfsburg toho zatím nedokázal využít a nevytvořil si žádnou obrovskou šanci, která by za stavu 3:1 přinesla kontaktní gól. Naopak před chvíli inkasoval počtvrté.
     
    50:51
    Všechny góly padly ve hře 5 na 5 až na ten úvodní, který vstřelil v přesilové hře Mikko Lehtonen.
    48:14 Matti JÄRVINEN - 4:1
     
    48:14
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tomáš Záborský v blízkosti pravého rohu útočného pásma předvedl zaseknutí puku, které mu úplně nevyšlo, vzápětí ho od něj ale mezi dvěma protihráči převzal MATTI JÄRVINEN a sjel si obloukem před bránu, kde svou jízdu protáhl ke vzdálenější levé tyči a puk těsně vedle pravého betonu ležícího Geralda Kuhna zasunul do brány – 4:1! Slovenský útočník má "áčko". Asistence: Tomáš Záborský a Jukka Peltola.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Lehtonen (Kuusela), 14. Rantakari (Kemiläinen), 31. Karjalainen (Rauhala, Lehtonen), 49. Järvinen (Záborský, Peltola) – 27. Foucault (Weiß), 58. Furchner (Dehner, Foucault)


    Tappara Tampere: Hrachovina (Heljanko) – Lehtonen, Kemiläinen, Vittasmaki (A), Salonen, Mikkola, Rantakari, Rouhiainen, Levtchi – Kuusela (A), Kärki, Ojamäki – Záborský, Järvinen, Peltola (C) – Rauhala, Redenbach, Karjalainen – Luoto, Jasu, Nurmi. Hlavní trenér: Jukka Rautakorpi.
    Grizzlys Wolfsburg: Kuhn (Brückmann) – Wurm, Likens (A), Krupp, Ankert, Roach, Dehner – Karachun, Voakes (A), Aubin – Furchner (C), Fauser, Hoehenleitner – Foucault, Dixon, Weiß – Mulock, Riefers. Hlavní trenér: Pavel Gross.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist, Lassi Heikkinen. Čároví: Pasi Nieminen, Tommi Niittylä
    thejrc.org