Mimořádná tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference HC AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
Tisková konference Draků Šumperk (kon.) | Tisková konference Hokej Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference Hokej Ústí nad Labem

Středa 06.09.2017, 17:00Tiskové konference
     
    To je ode mě z dnešní tiskové konference vše, budeme se s vámi těšit na viděnou během sezony. (17:48:41)
     
    Od 18:00 hod. je připravena autogramiáda celého A týmu, který už je připraven se podepisovat příchozím fanouškům.
     
    Složení týmu pro novou sezonu:
    Brankáři: Martin Volke, Jakub Soukup, Jan Dlouhý, Jan Růžička (na střídavé starty z Mladé Boleslavi).
    Obránci: Martin Vágner, David Bernad, Patrik Husák, Matěj Hes, Vladimír Brož, Marek Mlčoch, Martin Zdvořáček, Radomír Vaněk, František Hrdinka.
    Útočníci: Jaroslav Roubík, David Merta, Daniel Vrdlovec, Antonín Melka, Lukáš Volf, Martin Mical, Jan Dufek, Jiří Severa, Petr Markulinec, Ladislav Gengel, Marek Macek, Roman Navarra, Pavel Smolka, Oscar Flynn, Lukáš Sladkovský, Pavel Kousal.
    V jednání ještě jsou Ondřej Havlíček a Vladimír Eminger.
     
    Není škoda, že Jaroslav Roubík 1000. zápas neodehraje doma? Neplánujete případné přeložení zápasu?

    Vladimír Evan: Je to nějakých šestnáct kol, pak Jarda jeden zápas vynechá a my to budeme mít přehozené. Takže přesouvání nemáme v plánu. Letos toho máme přehozeného mnoho. Je tady mnoho akcí, kvůli kterým máme přehozených už několik zápasů. I kdyby Jarda získal 1000 zápas a jubilejní bod doma, tak oslava bude až následující zápas, abychom tuto hranici měli oficiálně potvrzenou od svazu.
     
    Myslíte si, že nesestupový systém první lize uškodí?

    Vladimír Evan: Nikdo nechce být poslední a všichni chtějí jít do play-off, takže si myslím, že nesestupová první liga kvalitě letošního ročníku určitě neuškodí.
     
    Oficiální část tiskové konference byla ukončena a nyní budou následovat dotazy od přítomných návštěvníků.
     
    Ing. Jiří Zdvořáček: Jak já rád říkám, nejen Kladno má svého Jardu, ale máme ho i my. Jarda Roubík se nám blíží k hranici 1000 bodů a 1000 zápasů. Musíme na to být připraveni a my už připraveni jsme. Pokud bude Jarda Roubík zdravotně v pořádku, dosáhne 1000 zápasu v Benátkách. Následný ceremoniál připravíme pak na domácí zápas s Kladnem. Rádi bychom byli, aby Jarda odehrál zápas s tisícovkou na dresu, takže o tom jednáme a věříme, že to bude povoleno. Přejeme si, aby Jardovi vydrželo zdraví a to ostatní pak přijde samo.
     
    Marek Šnajdr: Nová spolupráce s TV.com, streamy budou za finanční poplatek, protože samozřejmě chceme, aby diváci chodili hlavně na stadion. Tradiční plyšákománie je v plánu na 29. 11. se Vsetínem a připravujeme spoustu ještě dalších projektů.
     
    Ing. Jiří Pelc: Do nové sezony budeme vstupovat opět s Brunovou tipovačkou. Po vstřelených brankách se budou rozdávat lahve vodky 42 Blend, poukazy na bowling a na pizzu. Dále budou také soutěže s Globusem, Vodkou 42 Blend o dárkové předměty a nově budeme soutěžit také o iPhone.
     
    Miroslav Mach: V jednání je Ondřej Havlíček a Vladimír Eminger. Věřím, že by spolupráce mohla vyjít a v sobotu by mohli za nás už nastoupit.
     
    Vladimír Evan: Během sezony nebo po sezoně odešli Honza Kloz, Kasík, Doležal, Dalecký, Přindiš, Moskal a Moučka.
     
    Ing. Jiří Zdvořáček: Nejsme farma, ale náš rozpočet je takový, že bychom se bez spolupráce neobešli, protože bychom nebyli schopní tým z finančního hlediska složit.
     
    Vladimír Evan: Tým jsme skládali podle možného rozpočtu. My jsme strašně rádi, že i když jsou podmínky skromné, že tady hráči chtějí hrát a jsou tady spokojení. Pokud chceme do play-off, tak jsme museli poskládat tým tak, abychom na něj měli. Máme také navázanou spolupráci s Mladou Boleslaví, měli jsme ji i vloni a byli jsme spokojení, tak jsme ji letos ještě více prohloubili. Má to tu nevýhodu, že pokud se v Boleslavi zraní více hráčů, tak sáhnou právě k nám. Proto my musíme mít také širší kádr a hráče budeme posílat do Děčína, kde budou moci hrát. Jsou tady navíc hráči ze Sparty a z Litvínova. Nikdy jsme nechtěli být farmou, takže všechno je na bázi spolupráce.
     
    Vladimír Evan: Myslím si, že po třech sezonách, jaké jsme měli, nemůžeme mít jiné cíle, než je play-off. Letos jsme skončili na šestém místě, což bylo v posledních letech nejlepší umístění. Soutěž je letos nesestupová, kolem čeho jsou velké diskuze, ale soutěž je stále postupová, jedinou změnou je, že se nebude hrát předkolo play-off. Proto pokud se budou chtít týmy dostat do play-off, tak budou muset makat už od začátku.
     
    Ing. Jiří Zdvořáček: U menších sponzorů se jedná o částky v rámci několika desíti tisíc korun. My jsme vděční za každou korunu, protože každá tisícovka se shání velmi těžko. Proto si všech partnerů velmi vážíme.
     
    Ing. Jiří Zdvořáček: Hlavními partnery jsou město Ústí nad Labem, ATT Investment SE, Palírna u zeleného stromu, WSM firma, která funguje jako generální partner první ligy. Mezi významné partnery nám přibyla nová firma Aperam, se kterou jsme navázali spolupráci prvním rokem a věříme, že se jí spolupráce zalíbí a zůstane i další rok.
     
    Ing. Jiří Zdvořáček: 30 % nám dává město, 13 % ATT Investment SE, 9 % je ze vstupného, 7,7 % jsou významní partneři a 13 % jsou pak hlavní partneři. Rád bych poděkoval městu, protože bez jejich příspěvku se tady první liga už nehraje. Výdaje na hráče jsou sníženy o 31 %. Když jsem sečetl všechny platy a udělal z nich příjmy, tak mi vyšla průměrná měsíční mzda 21, 688 Kč. Nejedná se o žádnou velkou částku a je díky tomu vidět, že jsme skromný klub.
     
    Ing. Jiří Zdvořáček: Rozpočet na sezonu je 15.5 mil Kč,-. V loňské sezoně se jednalo o 19 mil. Kč. Dluh, který si stále táhneme z minulosti je 1,2 mil Kč,-. Postupně se z toho vzpamatováváme a jsme momentálně na této částce. V letošní sezoně bychom ho rádi smazali. 82 % rozpočtu je už zasmluvněno, a dalších 12,3 % je přislíbeno. Rozpočet jsme vytvořili podle příjmů, z těch jsme odečetli výdaje a dluhy. Na základě výsledné částky jsme začali vytvářet rozpočet pro hráče.
     
    Úvodní slovo si vzal Ing. Jiří Pelc, který přivítal všechny na dnešní tiskové konferenci a představil přítomné zástupce za HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    Program tiskové konference:
    1) Úvodní slovo
    2) Tvorba rozpočtu
    3) Rozpočet na sezonu
    4) Platy hráčů
    5) Sportovní cíle
    6) Odchody po sezoně
    7) Skladba týmu
    8) Kádr pro sezonu 2017/2018
    9) Obchod a marketing
    10) Roubíkova tisícovka

    thejrc.org