Kometa Brno – Třinec 5:4 (2:1 po s.n.) | Jihlava – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Zlín 1:2 (po pr.)
Chomutov – Olomouc 4:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:3 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 3:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
HC Olomouc
Pátek 08.09.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy zase u Tipsport extraligy nashledanou! (19:54:54)
     
    První kolo Tipsport extraligy je u konce. Piráti poráží Olomouc 4:2!

    Skóre otevřel již ve druhé minutě Michal Poletín, jenž využil přesilovou hru. Hostům se následně povedlo taktéž v přesilové hře vyrovnat, kdy se prosadil Tomáš Houdek. Neuběhla ovšem ani minuta a Piráti opět vedli. Nahození Jaroslava Mrázka tečoval do branky Roman Chlouba.

    Ve druhé třetině vstřelili domácí další dvě branky, opět se prosadil Roman Chlouba, kterého doplnil Vladimír Růžička. Ve třetí třetině korigoval na konečných 4:2 pro domácí Vilém Burian.

    Střely na branku: 21:24
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hosté v plném počtu.
     
    59:18
    Piráti postupovali po levé straně do útoku. Ivan Huml mohl střílet, ale nakonec si to rozmyslel. Piráti se i tak udrželi v útočné třetině.
     
    58:07
    Jiří Ondrušek se dostával ke střele od modré čáry. Svým pokusem trefil jen Vladimíra Růžičku, jenž postupoval do útoku. Vymyslet se mu ovšem nic nepovedlo.
     
    57:42
    Olomoučtí si výrazně komplikují závěrečný tlak. Zbytečným faulem se provinil Jan Knotek, zezadu krosčekoval jednoho z chomutovských hráčů.
     
    56:17
    Ján Laco se nyní nadvakrát vyznamenal proti olomouckých útočníkům. První střelu vyrazil a v rozkleku si poradil i s následnou dorážkou!
     
    55:33
    Do slibné šance se prodíral Vojtěch Tomeček, jenž již obcházel posledního obránce a mohl zakončovat. Právě bránící hráč jej poslal k ledu, vylučovat se ovšem nebude.
     
    54:54
    Přes obránce a bránící hráče to nepříjemným nahozením pro brankáře zkoušel Jan Knotek. Puk se dostal až do brankoviště, branka z toho ale nakonec nebyla.
     
    54:14
    Následně to zkoušel Jan Eberle, který udělal kličku do hřiště a zakončoval. Ján Laco měl ale připravenou lapačku a kotouč dokázal vyrazit.
     
    53:47
    Na druhé straně rázně zakončoval Brett Flemming, kterému se ale nepovedlo trefit branku. K teči se nedostala ani dvojice stínících hráčů.
    53:04 Vilém BURIAN - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pouze dvacet sekund stačilo Olomouci na snížení stavu a využití přesilové hry! VILÉM BURIAN zůstal zapomenut na modré čáře a unikal proti Lacovi – střelou do šibenice jej překonal a vstřelil branku na 2:4 z olomouckého pohledu! Asistence: Kevin Sundher a František Skladaný.
     
    52:44
    Potrestaným hráčem bude chomutovský Jakub Lauko, jenž hákoval pronikajícího olomouckého hráče.
     
    52:30
    Tomáš Houdek stál blízko branky a pokoušel se o druhou branku. Bránící hráče sice puk zablokoval, následně byl ovšem odpískán faul Jakuba Lauka.
     
    52:00
    Do střelecké pozice se dostali i hosté, kteří vyslali od pravého mantinelu pokus směrem na Laca. Ten chytil nahození i následné dorážky.
     
    51:15
    Vladimír Růžička si prohodil kotouč mezi bruslemi a bekhendem přihrával do brankoviště. Tam se ale nikdo v modrém nedokázal prosadit.
     
    50:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vilém Burian – 2 min., sekání).
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 2. Poletín (Vondrka, Mrázek), 13. Chlouba (Mrázek), 33. V. Růžička (Sklenář, Skokan), 37. Chlouba (Dlapa, Hlava) – 12. Houdek (J. Knotek), 54. Burian (Sundher, Skladaný)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, V. Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Škůrek, Houdek, Ondrušek, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, Sundher, Burian – Buc, J. Knotek, Strapáč – Skladaný, Herman, Laš – R. Vlach, Řípa, Holec.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Jindra, Zíka.

    Diváci: 4115
    thejrc.org