Kometa Brno – Třinec 5:4 (2:1 po s.n.) | Jihlava – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Zlín 1:2 (po pr.)
Chomutov – Olomouc 4:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:3 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 3:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
HC Olomouc
Pátek 08.09.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy zase u Tipsport extraligy nashledanou! (19:54:54)
     
    První kolo Tipsport extraligy je u konce. Piráti poráží Olomouc 4:2!

    Skóre otevřel již ve druhé minutě Michal Poletín, jenž využil přesilovou hru. Hostům se následně povedlo taktéž v přesilové hře vyrovnat, kdy se prosadil Tomáš Houdek. Neuběhla ovšem ani minuta a Piráti opět vedli. Nahození Jaroslava Mrázka tečoval do branky Roman Chlouba.

    Ve druhé třetině vstřelili domácí další dvě branky, opět se prosadil Roman Chlouba, kterého doplnil Vladimír Růžička. Ve třetí třetině korigoval na konečných 4:2 pro domácí Vilém Burian.

    Střely na branku: 21:24
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hosté v plném počtu.
     
    59:18
    Piráti postupovali po levé straně do útoku. Ivan Huml mohl střílet, ale nakonec si to rozmyslel. Piráti se i tak udrželi v útočné třetině.
     
    58:07
    Jiří Ondrušek se dostával ke střele od modré čáry. Svým pokusem trefil jen Vladimíra Růžičku, jenž postupoval do útoku. Vymyslet se mu ovšem nic nepovedlo.
     
    57:42
    Olomoučtí si výrazně komplikují závěrečný tlak. Zbytečným faulem se provinil Jan Knotek, zezadu krosčekoval jednoho z chomutovských hráčů.
     
    56:17
    Ján Laco se nyní nadvakrát vyznamenal proti olomouckých útočníkům. První střelu vyrazil a v rozkleku si poradil i s následnou dorážkou!
     
    55:33
    Do slibné šance se prodíral Vojtěch Tomeček, jenž již obcházel posledního obránce a mohl zakončovat. Právě bránící hráč jej poslal k ledu, vylučovat se ovšem nebude.
     
    54:54
    Přes obránce a bránící hráče to nepříjemným nahozením pro brankáře zkoušel Jan Knotek. Puk se dostal až do brankoviště, branka z toho ale nakonec nebyla.
     
    54:14
    Následně to zkoušel Jan Eberle, který udělal kličku do hřiště a zakončoval. Ján Laco měl ale připravenou lapačku a kotouč dokázal vyrazit.
     
    53:47
    Na druhé straně rázně zakončoval Brett Flemming, kterému se ale nepovedlo trefit branku. K teči se nedostala ani dvojice stínících hráčů.
    53:04 Vilém BURIAN - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pouze dvacet sekund stačilo Olomouci na snížení stavu a využití přesilové hry! VILÉM BURIAN zůstal zapomenut na modré čáře a unikal proti Lacovi – střelou do šibenice jej překonal a vstřelil branku na 2:4 z olomouckého pohledu! Asistence: Kevin Sundher a František Skladaný.
     
    52:44
    Potrestaným hráčem bude chomutovský Jakub Lauko, jenž hákoval pronikajícího olomouckého hráče.
     
    52:30
    Tomáš Houdek stál blízko branky a pokoušel se o druhou branku. Bránící hráče sice puk zablokoval, následně byl ovšem odpískán faul Jakuba Lauka.
     
    52:00
    Do střelecké pozice se dostali i hosté, kteří vyslali od pravého mantinelu pokus směrem na Laca. Ten chytil nahození i následné dorážky.
     
    51:15
    Vladimír Růžička si prohodil kotouč mezi bruslemi a bekhendem přihrával do brankoviště. Tam se ale nikdo v modrém nedokázal prosadit.
     
    50:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vilém Burian – 2 min., sekání).
     
    50:24
    David Škůrek ujížděl po pravé straně, ale chomutovského brankáře nedokázal překonat. Následně se strhla strkanice a oba kohouti putují na lavici hanby.
     
    49:56
    Na pravém kruhu se otáčel Petr Strapáč, jenž po ledě zakončoval. Jána Laca ani nyní nepřekonal, dnes má tento útočník velikou smůlu.
     
    49:05
    Piráti byli v ofsajdovém postavení, a tak opustili útočný prostor. Hanáci mezitím kombinovali za svou brankou a nevypadalo to, že by někam spěchali.
     
    48:22
    Michal Vondrka zkoušel štěstí z levého úhlu, ale mezírku mezi tyčí a Konrádem nenašel. Následně tečoval střelu Tomáše Slováka před brankou Ivan Huml, ale jen nad.
     
    47:58
    Po špatné domluvě mezi Jaroslavem Mrázkem a Jurajem Valachem unikal sám na Laca Petr Strapáč. Hostující forvard ale nepřekonal dobře postaveného chomutovského brankáře!
     
    Dnešní utkání sleduje 4115 diváků.
     
    47:27
    Ján Laco přerušil hru a spustil první komerční pauzu třetí třetiny. Slovenský brankář udržel v lapačce nahození ze střední třetiny.
     
    46:29
    Lukáš Galvas se tvrdě opřel do puku na modré čáře, jeho pokus ale nakonec branku netrefil a skončil vedle.
     
    45:41
    Velká šance Michala Vondrky. Ivan Huml svého parťáka našel mezi kruhy. Chomutovský kapitán zakončoval takovou lehčí tečí, puk ale skončil jen na betonech připraveného Konráda.
     
    44:50
    Podél pravého mantinelu to následně zkoušel Jakub Lauko, přes bránícího hráče ale neprošel. Kohouti jsou tak u puku a pokouší se něco vymyslet.
     
    44:02
    Hosté v plném počtu.
     
    43:43
    Dlouho se Piráti nemohli udržet v útočném pásmu. Do doby, než Vladimír Růžička našel Vojtěcha Tomečka. Ten střílel z levého kruhu, branku ale netrefil.
     
    42:40
    Nepovedlo, píská se icing a vhazovat se bude po levici Jána Laca.
     
    42:27
    Tomáš Slovák dvakrát neudržel modrou čáru, a tak se Piráti musejí vracet až ke své brance. Povede se jim rozjet přesilovkový kolotoč na třetí pokus?
     
    42:02
    Jakub Lauko nabral vysokou rychlost a dostal se až před branku. Tam byl podražen a domácí si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty dostává brnakář Branislav Konrád.
     
    40:57
    Po chybné rozehrávce domácích se do rychlého útoku hnal Kevin Sundher. Zámořský hokejista byl ovšem nakonec zastaven na modré čáře.
     
    40:15
    Olomoučtí se po úvodním vhazování třetí třetiny drží na puku a kombinují na vlastní polovině. Následně se budou pokoušet o nějaký útok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Je za námi druhá třetina, Piráti vstřelili další dvě branky a vedou již 4:1! Nejdříve se prosadil Vladimír Růžička, na průběžný výsledek zvyšoval milimetrově přesnou trefou Roman Chlouba. Hostům se ve druhé části povedlo jen dvakrát rozezvučet brankovou konstrukci.

    Střely na branku: 17:12
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Dva střelecké pokusy letěly na branku Branislava Konráda. Od pravého mantinelu to zkoušel Roman Chlouba, na druhé straně to byl Dávid Skokan. Nic nebezpečného z toho ovšem nekoukalo.
     
    38:44
    Do dobré šance se po pravé straně proháčkoval Petr Koblasa, jenž se objevil sám před Konrádem. Popáté slovenského brankáře ovšem nepřekonal.
     
    38:08
    Hra se následně díky úmyslnému ofsajdu přesunula před Jána Laca, který dnes inkasoval zatím pouze jednou, dvakrát mu ovšem pomohla jeho branka.
     
    37:26
    Naopak hosté měli opět smůlu! Petr Strapáč postupoval po pravé straně a zakončoval. I nyní ale Jánu Lacovi pomohla branková konstrukce.
    36:34 Roman CHLOUBA - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nicolas Hlava a Michal Poletín nevyužili šanci, následně ale branka i tak padla. ROMAN CHLOUBA dostal parádní přihrávku na levý kruh, odkud se milimetrovou střelou prosadil a zvýšil vedení domácích již na 4:1! Asistence: Ondřej Dlapa a Nicolas Hlava.
     
    35:38
    Puk do jízdy dostával Miroslav Holec, jenž měl na hokejce druhou branku Olomouce. Jeho pokus ale jen rozezvučel pravou tyčku Jána Laca.
     
    35:18
    Štěstí a pozornost Laca pokoušel Kevin Sundher, jenž zakončoval od levého mantinelu. Slovenského brankáře u přední tyče ale nenachytal.
     
    34:56
    Ondřej Dlapa svým tělem zastavil střelecký pokus od modré čáry, následně Petr Strapáč zahrál rukou, a tak se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    34:30
    Po vhazování před Lacem se Piráti pokoušeli dostat do útoku. Přihrávka směrem dopředu ovšem nevyšla a píská se icing.
     
    34:00
    Domácí bojovali v útočném pásmu a Juraj Valach se již chystal střílet. Puk mu ale nakonec přeskočil hokejku a skončil ve střední třetině.
     
    33:14
    Následně dostával přihrávku na modrou čáru Alex Rašner, jenž se do puku tvrdě opřel. Důkazem tomu byla zlomená hokejka, ke střele tedy nedošlo.
    32:25 Vladimír RŮŽIČKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Parádní práce druhé formace, domácí jdou již do dvoubrankového vedení! Jakub Sklenář ujížděl po levé straně a i přes problémy dokázal posunout kotouč na VLADIMÍRA RŮŽIČKU. Chomutovský útočník nezpanikařil a technickou střelou do protipohybu brankáře skóroval. Asistence: Jakub Sklenář a Dávid Skokan.
     
    32:09
    Následné pirátské snažení bylo ukončeno odpískáním ofsajdu, pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině. To vše až po komerční přestávce.
     
    30:49
    Tomáš Slovák připravoval druhou gólovku pro Romana Chloubu, ten se ale nedokázal zblízka prosadit. Betony Branislava Konráda včas sklapli, důležitý zákrok pro hosty!
     
    30:23
    Jakub Lauko prošel do útočné třetiny a Piráti se usadili v útoku. Michal Poletín si následně najel na přihrávku zpoza branky, jeho pokus byl ale ztečován.
     
    28:54
    Michal Vondrka hned poté ujel po levé straně a tělem se nacpal až před branku. Na poslední chvíli mu ale bylo zakončení do odkryté části pokaženo bránícím hráčem.
     
    28:27
    Tomáš Dujsík tvrdě pálil od modré čáry, ale jeho pokus nakonec nebyl nijak nebezpečný pro Jána Laca. Projektil skončil vysoko nad brankou slovenského brankáře.
     
    28:13
    Dávid Buc rychle dojížděl nahozený kotouč za branku Jána Laca, chomutovský brankář tak raději nic nevymýšlel a puk přikryl ve své rukavici.
     
    27:44
    Následoval tlak do brankoviště Konráda, jenž se při svých zákrocích slušně zapotil. Žádný z pokusů ale nebyl tak nebezpečný, aby zapadl do branky.
     
    27:33
    Pirátský tlak pokračuje a domácí si vybojovali vhazování po pravici slovenského brankáře. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet nějakou akci.
     
    27:05
    Michal Vondrka se podél pravého mantinelu dostal až do brankoviště, kde se puk odlepil od jeho hokejky a padal za záda Konráda. Nakonec ale kotouč skončil za brankou.
     
    26:26
    Nicolas Hlava se zmocnil volného kotouče a zpoza branky se pokoušel prosadit. Branislav Konrád měl svůj beton připraven a nedovolil Pirátům potřetí skórovat.
     
    26:08
    Jan Eberle se nyní vyhnul obránci a již se dostával do zakončení. V ten moment byl ale pískán ofsajd, pokračovat se tak bude po komerční pauze.
     
    25:05
    Piráti se pokoušejí dostat do útočného pásma, ale hosté zatím skvěle brání modrou čáru. Uvidíme, zda se jeden z celků dokáže v blízké době prosadit.
     
    24:05
    Druhá třetina prozatím strádá na tempu, ani jeden celek se nemůže dostat do nějakého zakončení a vidíme spíše nepřesnosti.
     
    23:16
    Domácí v plném počtu.
     
    23:01
    Následně Kevin Sundher tečoval nahazovaný kotouč od modré čáry, pukse ale nakonec došoural jen mimo tři tyče, které hájí Ján Laco.
     
    22:16
    Velká šance Olomouce! Jan Knotek dostal přihrávku před odkrytou branku, kde jen nastavoval hůl. Od ní se ale kotouč dostal jen nad brankou!
     
    21:56
    Piráti se pokoušeli podél mantinelu vyhodit, puk se ale nakonec ocitl na střídačce hostujícího celku. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu hřiště.
     
    21:16
    Přesilová hra pro Olomouc! Alex Rašner putuje na trestnou lavici, provinil se faulem v obranné třetině.
     
    20:37
    Domácí v plném počtu.
     
    20:10
    Piráti sice prohráli vhazování, ale hned se vydali za pukem do útoku. Olomouc navíc dohrává zbytek přesilové hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky jsou zpátky na ledové ploše a druhá třetina co nevidět začne.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi Chomutovem a Olomoucí. Piráti se dostal hned ve druhé minutě do vedení, kdy přesilovou hru využil Michal Poletín. Hostům se následně sice povedlo taktéž v přesilovce vyrovnat, ale Roman Chlouba o minutu později vrátil domácím vedení.

    Střely na branku: 6:8
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Domácí celek se zatím v oslabení brání pohodlně a vypadá to, že tuto nevýhodnou hru, alespoň v této třetině, zvládne.
     
    19:09
    Hosté v plném počtu.
     
    18:38
    A nyní přesilovka končí. Ondřej Dlapa putuje na lavici hanby, za svou brankou se totiž provinil podražením.
     
    18:15
    Piráti se nyní nedokáží udržet v útočném pásmu, Olomouci se povedlo dvakrát vyhodit během krátkého časového sledu.
     
    17:37
    Juraj Valach se již napřahoval ke střele, ale v ten moment byl zastaven hvizdem rozhodčího. Píská se ofsajd a vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    17:09
    Tomáš Houdek následně držel chomutovského hráče a odsedí si za to dvouminutový trest.
     
    16:39
    Následně Alex Rašner našel u levé tyčky Michala Poletína, jenž mohl přidat svou druhou branku v utkání. Odkrytou branku ale nedokázal trefit!
     
    16:18
    Od modré čáry zakončoval nabuzený Roman Chlouba, jeho střela tahem ale skončila jen těsně vedle branky připraveného Branislava Konráda
     
    15:36
    Následně byla hra přerušena díky hře vysokou holí. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže brance Jána Laca.
     
    15:08
    Domácí v plném počtu.
     
    14:40
    Tvrdě se pokoušel prosadit Lukáš Galvas, ale jeho pokus od modré čáry zastavil obětavý bránící Dávid Skokan. Ten střelu zastavil a kotouč následně vyhodil.
     
    14:19
    Pokračovalo se útokem hostů, kteří projeli do pásma a vybojovali vhazování po levici Jána Laca.
     
    13:44
    Dávid Buc nejdříve nebezpečně střílel od levého mantinelu, branku ale neohrozil. Následně se domácímu celku povedlo vyhodit.
     
    13:08
    Piráti si hned ale vyzkouší oslabení. Alex Rašner fauloval proti svému bývalému celku a odsedí si dvouminutový trest za sekání.
    12:50 Roman CHLOUBA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vyrovnaný stav ovšem moc dlouho netrval! Jaroslav Mrázek dostal přihrávku na modrou čáru a hned nahazoval kotouč do brankoviště, kde se úspěšnou tečí prezentoval chomutovský odchovanec ROMAN CHLOUBA. Puk propadl mezi betony Konráda a doklouzal se do branky. Asistence: Jaroslav Mrázek.
     
    12:33
    Hanáci pokračovali v útočném snažení, které bylo zakončeno střeleckým pokusem na Jána Laca. Slovenský brankář si připsal zákrok, vhazovat se bude po pauze.
    11:53 Petr STRAPÁČ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A na konci přesilové hry přichází také úspěšný zásah! TOMÁŠ HOUDEK se od modré čáry odhodlal ke tvrdé střele, která dost možná i po teči domácích obránců skončila v šibenice Jána Laca. Asistence: Jan Knotek.
     
    11:23
    Ke střele od modré čáry se dostal Jiří Ondrušek. Vůbec první pokus v přesilové hře skončil jen na hrudi připraveného Jána Laca, jenž hru raději přerušil.
     
    10:57
    Po vyhození Juraje Valacha se kotouč odrazil od nohy rozhodčí zpátky do chomutovského pásma. Olomoučtí zde byli nachytáni v těsném ofsajdu.
     
    10:30
    Piráti se zatím ovšem pohodově brání. Nejdříve vyhodil Jakub Sklenář podél mantinelu až ke Konrádovi. Následně Juraj Valach odpravil kotouč na střídačku.
     
    09:59
    Přesilovou hru si zahrají také hosté. Michal Vondrka je první potrestaným Pirátem v nové sezóně, provinil se útočným háčkem.
     
    09:31
    Celá situace se hned zopakuje. Na zakázané uvolnění nyní hosté vyhodili zpoza své branky, buly po pravici slovenského brankáře se tak uděje podruhé.
     
    09:24
    Dlouhou přihrávku za obranu dostával hostující Marek Laš. Ten se ale nedokázal k puku dostat, natož jej zpracovat. Píská se icing a vhazovat se bude po pravici Konráda.
     
    09:12
    Vojtěch Tomeček postupoval od své branky až do útočného pásma. Nakonec mu byl ale odpískán ofsajd, pokračovat se tak bude po komerční přestávce.
     
    07:52
    Od pravého mantinelu nahazoval Juraj Valach. Nepříjemný skákavý puk mířil ke vzdálenější tyčce, kde se na poslední chvíli objevil beton brankáře Hanáků.
     
    07:42
    Hosté v plném počtu.
     
    07:36
    Následné chomutovské snažení bylo zakončeno dělovkou Juraje Valacha od modré čáry. Konrád každopádně střelu viděl a puk ukryl ve své lapačce.
     
    06:54
    Piráti následně dlouho kombinovali a mezi kruhy se ke kotouči dostával Michal Poletín. Ten byl bráněn dvojicí hráčů a nakonec trefil jen boční síť.
     
    06:00
    Jaroslav Mrázek vymyslel geniální přihrávku a na levé tyči našel volného Bretta Flemminga, jenž již zakončoval do odkryté branky. Tu ale nakonec trestuhodně netrefil!
     
    05:42
    Piráti si zahrají druhou přesilovou hru v utkání. Za vysokou hůl je potrestán hostující Tomáš Dujsík.
     
    05:05
    Kohouti jsou o něco aktivnější a pokouší se dostat do nějaké šance. Chomutovská defenziva ale zatím funguje na jedničku, Olomoučtí se do ničeho nedostávají.
     
    04:30
    Piráti následně byli pod menším tlakem, a tak raději poslali kotouč na icing. Pokračovat se tak bude vhazováním po pravici Jána Laca.
     
    03:35
    O další pokus Hanáků se postaral útočník Jiří Řípa. Ten zakončoval z levého kruhu, ale ani jeho pokus nebyl pro Jána Laca ničím nebezpečným.
     
    03:19
    Od modré čáry to v první akci Olomouce zkoušel Tomáš Dujsík, ale Ján Laco jeho střelu viděl. František Skladaný se pokoušel o dorážku, ale slovenský brankář měl puk ve své moci.
     
    02:38
    Jakub Lauko následně postupoval po levé straně a jeho ztečovaná rána nadělala problémy Konrádovi. Ten jeho skákavý pokus jen tak tak vytěsnil za branku.
     
    02:05
    Do útoku následně projížděl Vladimír Růžička, jenž zakončoval z vrcholu pravého kruhu. Branislav Konrád ale puk viděl a prostoru u přední tyčky si pohlídal.
    01:46 Michal POLETÍN - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    A je tu první branka v utkání, Piráti rychle využívají přesilovou hru! Michal Vondrka nahrál od pravého mantinelu mezi kruhy, kde stál MICHAL POLETÍN. Chomutovský útočník si puk zpracoval a následně jej poslal za záda Branislava Konráda! Asistence: Michal Vondrka a Jaroslav Mrázek.
     
    01:32
    První přesilovku utkání si zahrají Piráti. Marek Laš inkasuje dvouminutový trest za sekání.
     
    01:26
    Po vhazování ve středním pásmu se do útoku dostali Piráti. Vojtěch Tomeček zakončoval, ale jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    01:05
    Následně se do puku opřel chomutovský obránce Juraj Valach. Střela slovenského bojovníka ale skončila jen vedle levé tyčky, pokračuje se hrou domácích.
     
    00:31
    Michal Vondrka se dostal po levé straně do pásma a na kruhu hledal Ivana Humla. Ten si ale puk nezpracoval ideálně a následně střílel jen vedle branky.
     
    00:05
    Na vhazování byl úspěšnější Ivan Huml, puk se ale dostal k brance Jána Laca a Olomoučtí se pokoušejí vytvořit první šanci utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou celků jsou na ledové ploše a utkání prvního kola brzy začne! Sledujte onlajny, přejeme příjemné čtení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, V. Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava.

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Škůrek, Houdek, Ondrušek, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, Sundher, Burian – Buc, J. Knotek, Strapáč – Skladaný, Herman, Laš – R. Vlach, Řípa, Holec.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Jindra, Zíka..
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ

    1: Chomutov 1:4 Olomouc
    27. Skinner (Vondrka, Rutta) – 3. J. Knotek (Vyrůbalík, Ostřížek), 6. J. Mikúš (Vyrůbalík, Houdek), 21. Laš (Vyrůbalík, Konrád), 46. J. Knotek (J. Mikúš).

    2: Chomutov 5:4sn Olomouc
    4. Huml (Vondrka, Tomica), 9. Kudělka (Vondrka, Huml), 51. Lauko (Mrázek), 60. Huml (Vondrka), rozh. náj. Poletín – 1. Ondrušek (J. Mikúš), 28. Eberle (Staněk, Holec), 30. Herman (Fořt), 39. Burian (Herman).

    3: Olomouc 1:3 Chomutov
    54. T. Mikúš (Jaroměřský) – 2. Poletín (Kämpf), 20. Vondrka (Valach), 47. Skokan (Flemming, Kämpf).

    4: Olomouc 1:0 Chomutov
    11. R. Vlach (Rašner, J. Galvas).
     
    ZMĚNY V KÁDRECH

    Chomutov
    Příchody: Jan Havel (Sparta Praha), Patrik Kadeřávek (Znojmo), Luboš Rob (České Budějovice), Vojtěch Tomeček (Karlovy Vary), Alex Rašner (Olomouc), Mário Grman (Žilina), Tomáš Slovák (Plzeň).
    Odchody: Tomáš Král (neznámo), David Kaše (Mora), Dominik Tejnor, Marek Račuk, Adam Raška (všichni Znojmo), Jan Rutta, David Kämpf (Chicago Blackhawks), Tomáš Kudělka (Medveščak), Brett Skinner (neznámo).

    Olomouc
    Příchody: Lukáš Galvas (Třinec), Roman Vlach (Zlín), Dávid Buc (B. Bystrica).
    Odchody: Alex Rašner (Chomutov), Jakub Matai (neznámo), Tomáš Fořt (Zlín), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava), Tomáš Mikúš (Nitra), Pavel Skrbek (Znojmo).
     
    HC OLOMOUC

    Olomoučtí hokejisté se budou chtít po roční pauze bez play-off opět vrátit mezi českou elitu. V posledním ročníku se Olomouc umístila na dvanácté pozici a hrála jen play-out. Také Hanáci odehráli devět utkání a také se radovali v pěti případech. Povedlo se jim udolat dvakrát Jihlavu a Trenčín, radovali se ale také proti Pardubicím. Nestačili ve dvou případech na Zlín, jednou proti Mountfieldu a Třinci.

    Poslední zápasy Hanáků
    Olomouc 2:3 Zlín
    Trenčín 1:5 Olomouc
    Pardubice 1:2 Olomouc
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Svěřence Vladimíra Růžičky čeká velice těžká práce. Piráti v posledním ročníku došli až do semifinále, kde nestačili na vicemistry z Liberce. Piráti v přípravě odehráli devět utkání, pět vyhráli a čtyři prohráli. Povedlo se jim porazit Jekatěrinburg, Plzeň, Kärpät, Litvínov a Karlovy Vary. Chomutovští hokejisté padli s Libercem, Plzní, Litvínovem a Bremerhavenem.

    Poslední zápasy Pirátů
    Chomutov 3:2sn Karlova Vary
    Chomutov 1:2 Litvínov
    Litvínov 1:3 Chomutov
     
    Hezký den všem fanouškům českého hokeje! Extraliga je zpátky a my v prvním kole budeme sledovat utkání loňského semifinalisty a celku, jenž bojoval o udržení. Piráti vyzvou Olomouc!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 2. Poletín (Vondrka, Mrázek), 13. Chlouba (Mrázek), 33. V. Růžička (Sklenář, Skokan), 37. Chlouba (Dlapa, Hlava) – 12. Houdek (J. Knotek), 54. Burian (Sundher, Skladaný)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, V. Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Škůrek, Houdek, Ondrušek, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, Sundher, Burian – Buc, J. Knotek, Strapáč – Skladaný, Herman, Laš – R. Vlach, Řípa, Holec.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Jindra, Zíka.

    Diváci: 4115
    thejrc.org