K. Vary – Kladno 6:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Žďár n/S 8:2 (kon.)
Jihlava – Warriors Brno 11:2 (kon.) | Zlín – Vsetín 7:1 (kon.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 9:2 (kon.)
Salzburg – Olomouc 7:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 1:2 (po pr.) | Sparta – Letňany 7:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
HC Letci Letňany
Pátek 08.09.2017, 17:30Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vzájemné zápasy 2016/2017

    1. kolo Sparta – Letňany 3:2
    8. kolo Letňany – Sparta 4:5
    15. kolo Sparta – Letňany 2:1sn
    22. Letňany – Sparta 1:6

    Jak již bylo zmíněno, tým pod vedením zkušeného trenéra Richarda Žemličky v minulém ročníku dokázal vyzrát na svého soupeře ve všech konfrontacích. V prvním vzájemném měření sil vyhráli Holešovičtí na domácí půdě 3:2, poté musela pro změnu cestovat ze svého doupěte Sparta, která v Letňanech rovněž nezaváhala a připsala si cennou výhru 5:4.

    Ve třetím utkání sahali Letňanští po bodovém zisku, avšak i v tomto případě odcházeli z ledu jako poraženi, jelikož sparťané vyhráli 2:1 v samostatných nájezdech. Až dosavadní poslední zápas proběhl v jednoznačném duchu, když výhru pražského "S" režíroval dvěma góly sparťan Vojtěch Kropáček, který svými příspěvky pomohl skolit letňanského protivníka 6:1.
     


    David Vitouch (útočník HC Sparta Praha): Těším se moc na první zápas a na začátek sezony. Musíme se snažit vyhrát, chtěli bychom dobře vstoupit do sezony a oplatit Letcům porážku z turnaje v Pardubicích, který jsme hráli v přípravě. Největší pozor si budeme muset dávat v obraně. Hlavně hrát jednoduše, a když přijde nějaká šance, musíme se ji snažit proměnit. Asi nejlépe nám jde hra v útočném pásmu. Věřím, že se tam dokážeme dostat co nejrychleji a vstřelit soupeři co nejvíce branek.



    Erik Hlinka (obránce HC Letci Letňany): Na první zápas se těším hodně. Zápasy proti Spartě navíc patří mezi mé oblíbené. Je to kvalitní soupeř, takže by to mohlo být zajímavé utkání. Musíme si dát pozor hlavně na jejich rychlý přechod přes střední pásmo a kromě toho také skvěle bruslí. Myslím si, že máme slušnou obranu a kvalitního brankáře, což se nám bude v tomto zápase určitě hodit.
     
    Krásný hokejový podvečer! Vítám Vás u dalšího online textového přenosu, kdy pražská Sparta bude na úvod nového ročníku NOEN Extraligy staršího dorostu hostit výběr sousedských Letňan. V uplynulé sezoně hovořila zápasová bilance jasně pro celek z Holešovic, ze čtyř vzájemných střetnutí však vyhrál ve třech případech pouze o gól, až v posledním utkání svého soupeře převálcoval poměrem 6:1. I proto bude zajímavé sledovat, kdo z těchto pražských týmů vykročí vstříc nové sezoně pravou nohou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Mičán (Černý) – Bureš, J. Najman, Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Kasanda, Dani, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.

    HC Letci Letňany: Hamalčík (Zeithamel) – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Lytvynov, Riley – Nárovec, Kyclt, Valdhans, K. Pejchal, Soukup, Bespalchenko, Srbek, Slavík

    Rozhodčí: Čáp – Svatopluk, Kettner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    2:45
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Lytvynov – 2 min., hákování).
     
    4:45
    Sparťané hráli svou první početní výhodu, kterou však nedokázali přetavit v gólovou radost.
     
    7:38
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Hlinka – 2 min., hákování).
     
    7:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhý prohřešek hostujícího celku je už však potrestán. Po přihrávkách Prymuly a obránce Gajdoše otevírá skóre MATOUŠ NAJMAN, který se jako první v této sezoně zapsal do střeleckých statistik – 1:0! Asistence: František Gajdoš, Patrik Prymula.
     
    8:38
    Holešovický tým má opět šanci na zvýšení svého náskoku. Za katr totiž putuje Jaroslav Srbek (LET), který si tak odsedí dvě minuty za podražení.
     
    12:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svoji další početní výhodu sice nevyužili, nemusí je to však mrzet. O druhý domácí zářez do letňanské svatyně zasadil DOMINIK ARNOŠT, který náramně zužitkoval Čechovu přihrávku – 2:0! Asistence: Štěpán Čech.
     
    13:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Za necelé dvě minuty se sparťanská střídačka může radovat podruhé! Po přesném pasu od Daniho zamířil do černého forvard MATĚJ FLÍDR – 3:0! Asistence: Miroslav Dani, František Gajdoš.
     
    16:10
    Také Letňanští si zkusí první početní převahu v tomto zápase. Na trestnou lavici usedá Jan Bureš (SPA), který se provinil podražením.
     
    17:31
    A pro sparťany toto může být komplikace. Rozhodčí totiž ohodnotili zákrok jednoho z domácích hráčů jako nedovolený, a tak Patrik Tůma (SPA) už sedí na lavici hanby, jelikož vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí výběr krušné chvilky přečkal, což bude pro svěřence trenéra Richarda Žemličky důležité. Sparťané šli do vedení v 8. minutě, kdy otevřel gólový účet zápasu Matouš Najman, kterého o několik minut později napodobil sparťan Dominik Arnošt. A Holešovičtí toho stále neměli dost. Nadále ostřelovali branku hostí a nakonec se dočkali ještě jedné branky, o kterou se postaral útočník Matěj Flídr. Před druhou třetinou tak vedou domácí 3:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    25:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se nyní mohou pyšnit již luxusním čtyřbrankovým náskokem. Čtvrtý direkt do letňanské sítě přidal nováček ve sparťanské sestavě JAN SMOLA, pro kterého se jedná vůbec o první gól ve Spartě – 4:0! Asistence: Matouš Najman, Dominik Arnošt.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dani – 2 min., sekání).
     
    26:46
    Síly na ledě se vyrovnají, jelikož letňanský Martin Schönbauer (LET) inkasuje dvě minuty za faul kolenem.
     
    28:46
    Hra ve čtyřech na obou stranách žádný posun ve skóre nepřinesla, a tak na tabuli stále svítí čtyřka na domácí straně a nula na té hostující.
     
    31:51
    Letňanští hokejisté budou mít k dispozici další početní výhodu, když David Vitouch (SPA) svého protihráče přidržel, čehož si sudí všiml a vykázal ho na dvě minuty ze hry.
     
    33:51
    Ani v této početní převaze se hosté svého prvního gólu nedočkali, gólový stav zápasu zůstává neměnný.
     
    35:05
    Letňanští hokejisté si už poněkud vybíjejí menší frustraci, jelikož Adam Štěpánek (LET) už sedí na trestné lavici za krosček.
     
    36:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané tuto letňanskou nedisciplinovanost okamžitě trestají! Štěpán Čech si připisuje druhou nahrávku v tomto zápasu, když naservíroval touš svému kolegovi MIROSLAVU DANIMU, který se nemýlil a přibouchl pátý hřebíček do rakve Letňanských – 5:0! Asistence: Štěpán Čech, Jakub Najman.
     
    37:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Arnošt – 2 min., držení hole).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž druhá třetina je minulostí. Sparťanský tým ještě zvýšil svůj brankový náskok, když nejprve rozjásal domácí tribuny Jan Smola a o chvilku později se do listiny střelců zapsal Miroslav Dani. Holešovický výběr má tak pohodlný pětigólový náskok, který se bude soupeři těžko dohánět, ale kdo ví. Za chvíli začne třetí třetina tohoto duelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:08
    Letňany mají další možnost na skórování, jelikož na trestné lavici si odpyká dvě minuty za držení David Vitouch (SPA).
     
    43:08
    Ovšem ani tato přesilová hra není využita, Vitouch je na ledě a domácí mají na ledě opět všech pět hráčů.
     
    44:07
    Po krátké chvilce se opět vylučuje, tentokrát ale na letňanské straně. Dvě minuty za napadení si odsedí na trestné lavici hostující Jan Zedek (LET).
     
    46:07
    Sparťané svoji příležitost početní výhody nezužitkovali, hosté jsou kompletní. Čas se však pomalu, ale jistě krátí, což sparťanům vyhovuje.
     
    52:01
    Domácí budou mít navíc další přesilovou hru! Dvě minuty totiž dostal David Pelant (LET), a sparťané tak mají možnost vsítit další branku.
     
    52:43
    Po dlouhé odmlce se tu opět hra čtyři na čtyři. Na trestnou lavici nyní usedá Alexandr Vorobjev (SPA), který je již sedmým vyloučeným sparťanem v tomto utkání.
     
    52:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanům to prostě dnes střílí, o tom nemůže být pochyb! V rovnovážném počtu hráčů na ledě se do puku opřel FRANTIŠEK GAJDOŠ a od jeho hole se kotouč zastavil až v sítí za gólmanem Hamalčíkem – 6:0! Asistence: Patrik Prymula, Dominik Arnošt.
     
    58:05
    Další velká šance pro Letňany alespoň zmírnit gólovou ztrátu. Za katr míří opět dosavadní poslední hříšník Alexandr Vorobjev (SPA), který pro změnu vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    58:40
    Letňany právě vstřelily branku!
    Nakonec se přeci jen hosté dočkali a připisují si první branku v tomto střetnutí. Necelou minutu a půl před koncem závěrečné periody se prosadil obránce JOHN RILEY, díky němuž Letňanští zaznamenali úvodní trefu – 6:1! Asistence: Jan Slavík, Michael Krutil.
     
    59:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letňany se však neradovaly dlouho. Do pásma najelo útočné duo Arnošt – PATRIK PRYMULA, přičemž druhý jmenovaný se postaral o sedmý zářez do hostující sítě. Opravdu hořká pilule pro Letce – 7:1! Asistence: Dominik Arnošt.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání dovršilo svého konce! Z toho duelu odchází jednoznačně spokojenější sparťané, kteří svého soka jednoznačně předčili a zvítězili poměrem 7:1. Ve třetí třetině se ještě dokázal prosadit František Gajdoš a dlouhán Patrik Prymula. Zatímco na letňanské straně se pouze trefil John Riley, a tak Letci z holešovického stánku odjíždějí bez bodového zisku. Sparťané si naopak připsali první výhru v nové sezoně.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:46:45)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 8. Najman (Gajdoš, Prymula), 13. Arnošt (Čech), 14. Flídr (Dani, Gajdoš), 26. Smola (Najman, Arnošt), 37. Dani (Čech, Najman), 53. Gajdoš (Prymula, Arnošt), 60. Prymula (Arnošt) – 59. Riley (Slavík, Krutil)


    HC Sparta Praha: Mičán (Černý) – Bureš, J. Najman, Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Kasanda, Dani, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.
    HC Letci Letňany: Hamalčík (Zeithamel) – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Lytvynov, Riley – Nárovec, Kyclt, Valdhans, K. Pejchal, Soukup, Bespalchenko, Srbek, Slavík.

    Rozhodčí: Čáp – Svatopluk, Kettner
    thejrc.org