Liberec – Plzeň 0:3 (kon.) | Ostrava – Jablonec 2:2 (kon.) | Zlín – Teplice 2:0 (kon.)
Bohemians 1905 – Slovácko 1:0 (kon.) | Olomouc – Slavia 1:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:0 (0:0)
1.FC Slovácko
Sobota 09.09.2017, 17:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké odpoledne z vršovického Ďolíčku, kam na utkání proti svému oblíbenému soupeři přijíždějí fotbalisté Slovácka, střetnou se s domácími Bohemians 1905.

    Pro Slovácko jsou zeleno-bílí oblíbení proto, že z dvaceti dosavadních vzájemných zápasů Moravané vyhráli hned celou polovinu, přičemž Bohemians zvítězili pouze čtyřikrát.

    BOHEMIANS 1905

    Bohemians do sezóny odstartovali bilancí 1-3-1 z úvodních pěti kol, když si tady v Ďolíčku poradili 2:1 s Karvinou a zatím naposledy podlehli 0:2 v malém pražském derby Dukle. Nerozhodný výsledek zeleno-bílí uhráli proti oběma nejslavnějším pražským klubům i Brnu.

    "Klokani" mají zatím největší problém se střílením branek, neboť zatím se prosadili pouze ve dvou ligových zápasech a žádný z hráčů ještě nevstřelil více než jednu branku, hrotový útočník Kabajev pak na premiérovou letošní trefu stále čeká.

    Volného minulého víkendu Bohemians využili k dalšímu pražskému derby, po třech ligových se v přípravném utkání střetli s Viktorií Žižkov a druholigového soupeře na jeho hřišti porazili 2:0, když o obě branky se postaral Jakub Nečas.

    Během reprezentačního volna klub opustil mládežnický reprezentační středopolař Michal Hubínek. Nutno ale podotknout, že dvaadvacetiletý fotbalista už před sezónou projevil zájem Bohemians opustit a letos se jen připravoval s juniorským týmem a během tohoto týdne podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi.


    1. FC SLOVÁCKO

    Slovácko letošní ligový ročník rozehrálo se zcela shodnou úspěšností jako Bohemians, tedy jednou výhrou (5:2 nad Ostravou), třemi remízami (s Olomoucí, Jabloncem a v Jihlavě) a těsnou prohrou od pražské Sparty na Letné.

    Tým střelecky táhnou dva mladíci. Jedenadvacetiletý Zajíc, člen aktuálního národního týmu do 21 let, i o rok starší Marek Havlík, účastník letního evropského šampionátu této věkové kategorie, vstřelili po dvou brankách. Po jedné pak přidali Daníček a Hofmann, přičemž oba se trefili v zápase s Ostravou. Nicméně také Slovácko zatím dokázalo z pěti dosavadních zápasů skórovat jen ve dvou.

    Během reprezentační přestávky Slovácko stihlo hned dva přípravné zápasy. Ten první neměl nikterak vypovídající charakter, neboť v rámci projektu Kopeme za fotbal si Slovácko snadno poradilo s TJ Hostim, lídra znojemského okresního přeboru zdolalo 20:0. Podstatně větší význam ale má výhra 4:1 na hřišti slovenské Senicy, kde se střelecky prosadili Havlík, Petr, Rezek a Sadílek.

     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Reiter, Jindřišek (C), M. Hašek, Jirásek, Bartek – Nečas.
    Náhradníci: Budinský – P. Buchta, Luts, Urdinov, Tetteh, Kabajev, Mašek.

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, S. Hofmann, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Sadílek – Navrátil, Machalík, Havlík – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Juroška, Kubala, Petr, Jakub Rezek, Břečka.

    Rozhodčí: Matějček – Dobrovolný, Antoníček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Patnáct minut před úvodním výkopem panuje ve Vršovicích hezké fotbalové počasí a můžeme se tak těšit na zajímavou a věřme útočnou podívanou.
     
    V sestavě Bohemians dnes chybí zraněný Michal Švec a hosté se musí obejít bez obvyklého kapitána Veliče Šumolikovskiho.
     
    Trojice rozhodčích v čele s Milanem Matějčkem přivádí hlavní aktéry dnešního stadiónu na velmi dobře připravený pažit v Ďolíčku.

    Pro šestatřicetiletého arbitra se jedná o teprve třetí zápas na prvoligové scéně a první v této sezóně. Ve dvou zápasech sezóny loňské udělil celkem šest žlutých karet, přičemž červenou nepotřeboval a nenařídil ani žádný pokutový kop.

    Matějčkovi budou na čarách pomáhat Zdeněk Dobrovolný a Petr Antoníček.
     
    Bohemians nastupují v tradičních zeleno-bíle pruhovaných dresech, hosté dnes oblékli tmavě modrou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jindřišek vybojoval míč na útočné polovině a domácí mohli rychle přejít do ofenzivy, ovšem Hašek zahnal Reitera až k rohovému praporku do zámezí.
     
    2
    Zaplněné ochozy v Ďolíčku tradičně doprovází domácí utkání Bohemians velmi dobrou kulisou.
     
    3
    Zajíc si nedokázal zpracovat nákop Hofmanna a míč mu utekl k soupeřovým kopačkám.
     
    4
    Po pohledné souhře domácích se z hranice pokutového území do balónu opřel Dostál, jehož projektil brankář Heča vyráží a připisuje si první těžší zákrok dosavadního průběhu zápasu.
    4. Dostál prověřil Heču, ten byl připravený
     
    6
    Útočná snaha Moravanů končí velmi záhy nedovoleným prohřeškem Davida Machalíka a rozehrávat bude brankář Tomáš Fryšták.
     
    8
    Nečas si na útočné polovině zpracoval dlouhý pas od Dostála a chtěl si vyměnit míč s Bartkem, ten svého spoluhráče nepřesnou přihrávkou zahnal až do zámezí.
     
    10
    Po hezké rychlé kombinaci domácích zpoza pokutového území zakončoval Bartek, ten však pouze trefil bránícího Hofmanna a další snaha domácích rezultovala pouze v útočný faul Haška.
     
    11
    V Ďolíčku se začíná přiostřovat a zákrok Divíška na Reitera už volal po žluté kartě, rozhodčí Matějček ještě řeší situaci domluvou.
     
    13
    Domácí vybojovali rohový kop, Jiráskův centr posléze ale našel pouze hlavu zcela osamoceného Stanislava Hofmanna.
     
    14
    Zajíc vybojoval standardní situaci pro Slovácko v hloubi útočné poloviny a dění se stěhuje před Fryštáka.
     
    15
    A hosté měli první skutečně vyloženou gólovou příležitost! Na povedený centr ke vzdálenější tyči si naběhl Stanislav Hofmann a zcela osamocený zblízka z voleje přestřeluje domácí branku!

    Obránce Slovácka obě své ligové trefy kariéry zaznamenal proti Baníku Ostrava, v soubojích proti ostatním týmům mu zřejmě není přáno.
    15. Šance hostů! Hofmann byl zatím nejblíže gólu
     
    16
    Další útok Slovácka vedl po pravém křídle Sadílek a mladý středopolař hledal před brankou Machalíka, ten byl ale pokryt a ještě si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    17
    Bohemians sehráli skvělou útočnou akci a byli také blízko otevření skóre! Hašek povedenou průnikovou kolmicí vysunul na pravé křídlo Reitera, jenž připravil výbornou střeleckou pozici pro Bartka, ten ale branku netrefuje!
    17. Rychlá odpověď domácích! Bartek ale nebyl úspěšný
     
    18
    Zajícovi při zpracování míče přišlápl patu dotírající Šmíd, hosté rozehrávají od středové čáry.
     
    20
    Na Reiterův centr jen těsně nedosáhl Nečas a Bartek už měl k míči daleko.
     
    21
    Hašek si naběhl na kolmici po pravém křídle a byť byl zahnán takřka až do zámezí, tak už v téměř ztracené pozici ještě dokázal vybojovat rohový kop, protože Divíškovi utekl míč za brankovou čáru.
     
    22
    Po následném Jiráskově centru od rohového praporku se do vzduchu zavěsil David Bartek, jeho hlavička ale míjí vzdálenější tyč hostující svatyně.
     
    23
    Divíšek v osobním souboji loktem trefil Jindříška, hrajícího s obličejovou maskou, domácí kapitán vzešel ze souboje lehce otřesen, bude ale v pořádku.
     
    24
    Po dalším rohovém kopu Bohemians mohli hosté do rychlého protiútoku ve dvou proti jedinému obránci, ovšem Navrátilovi je pískán nedovolený prohřešek a dění se vrací před Heču.
     
    26
    Milan Kocič ostře sestřelil Navrátila a stává se prvním žlutě napomenutým fotbalistou zápasu.
     
    28
    Zeleno-bílí se usadili na soupeřově polovině a znovu dobývají kompaktní defenzivu soupeře.
     
    29
    Snaha domácích ale vyšla vniveč a hosté posléze získávají poněkud lacino rohový kop, když nepovedený centr zcela osamocený Šmíd srazil pouze vedle vlastní branky.
     
    31
    Po rohovém kopu Slovácka se Stanislav Hofmann zavěsil do vzduchu a byl znovu nesmírně blízko vstřelení branky! Hostující stoper tentokrát už překonal brankáře Fryštáka, toho ale na brankové čáře stačil zastoupit Šmíd a ten tak vrchovatou měrou napravil své předchozí zaváhání!
    31. Hofmann překonal Fryštáka, na brankové čáře zasáhl Šmíd
     
    33
    Reinberkův centr do pokutového území Dostál hlavou sklepl k brankáři Fryštákovi, ten hned rozehrává na své spoluhráče.
     
    35
    Hašek lobovanou přihrávkou hledal na křídle rozběhnutého Reitera, toho pokryl Šimko a slovácký stoper hlavou odehrál míč za postranní čáru.
     
    37
    Divíškův centr si v pokutovém území zády k brance zpracoval Zajíc, proti výrazné početní převaze ale nedokázal míč udržet ve své moci.
     
    38
    Navrátil u postranní čáry nedovoleně atakoval Kociče, rozehrávat budou "Klokani".
     
    38
    Rozehrávky se ujal Dostál, s jeho centrem si ale defenziva Slovácka poradila.
     
    39
    V souboji dvou "osmiček" Jirásek vypíchl míč Machalíkovi a Reiter poté mohl z dobré pozice střílet, ovšem z osmnácti metrů jen těsně míjí tyč hostující branky!
    39. Šance domácích! Reiter mířil těsně mimo
     
    40
    Reiter se pokusil Divíškovi znesnadnit odkop od rohového praporku a vložil se do něj, ovšem míč odrazil jen za brankovou čáru a rozehrávat tak bude Milan Heča.
     
    42
    V závěru další útočné kombinace Slovácka Navrátil načechral míč na hlavu Havlíka, ten ale v záklonu míč nasměroval jen vysoko nad břevno domácí branky.
     
    44
    O nápaditou útočnou souhru se pokusili také domácí, Hašek však před pokutovým územím patičkou posunul míč pouze do prostoru nikoho a volného balónu se ujali hosté.
     
    45
    Standardní situace pro Slovácko, po Havlíkově centru je ale máváno postavení mimo hru.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí Milan Matějček k úvodním pětačtyřiceti minutám nepotřeboval žádné nastavení a jelikož oba týmy všechny své slibné příležitosti zahodily, tak na první branku stále čekáme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Podle očekávání se po změně stran pokračuje beze změn v sestavách, oba trenéři zatím nemají žádný důvod do nich sahat.
     
    46
    Hosté podnikli rychlý útočný výpad středem hřiště a Machalík vybojoval rohový kop.
     
    47
    S centrem Sadílka si ale defenziva zeleno-bílých dokázala poradit.
    47. Havlík poslal prudkou střelu na bránu Fryštáka
     
    47
    Po hostující souhře u postranní čáry se z dálky opřel do míče Havlík, jeho rána ale postrádala přesnost.
     
    48
    Reinberk na vlastní polovině převzal míč, hrudí si jej posunul do volného prostoru a poté pelášil až k pokutovému území Bohemians, následně ale nepovedenou přízemní střelou branku netrefil.
    48. Hosté jsou při chuti, tentokrát to zkoušel Reinberk
     
    49
    Po velmi nebezpečně vyhlížejícím Divíškově centru dokázal Kočič výborným zákrokem ukopnout míč před nabíhajícím Sadílkem.
     
    51
    Kocič se elegantně uvolnil na levém křídle, poté ale vůbec nezvládl svůj centr před branku a Slovácko se snadno ubránilo.
     
    52
    Hosté si připravili další výraznou příležitost ke vstřelení branky, Tomáš Fryšták ale nadále drží čisté konto! Havlík přesným centrem ke vzdálenější tyči vyzval k zakončení zcela osamoceného Daníčka, jehož střelu zblízka Fryšták reflexivně vyráží!
    52. Fryšták zlikvidoval jasný gól, diváci vyvolávali jeho jméno
     
    54
    Další centr před branku Fryštáka adresoval Reinberk, jeho zásilka ale nenašla nikoho v tmavě modrém.
     
    56
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Benjamin Tetteh.

    Tetteh nastupuje proti velmi dobře známým soupeřům, neboť právě ve Slovácku loni působil.
     
    57
    Slovácko je v těchto momentech nadále výrazně aktivnějším týmem. Tentokrát po rohovém kopu Sadílka míč nebezpečně propadl ve skrumáži před Fryštákem, ovšem právě brankář Bohemians dokázal míč sebrat.
     
    58
    Domácí se prokombinovali do výborné pozice, kdy se Nečas uvolnil na pravé straně pokutového území a přihrával Bartkovi před už takřka odkrytou branku, kolem domácího fotbalisty ale byli čtyři protihráči a Bartek vystřelit nedokázal!
    58. David Bartek už podruhé mohl skórovat, ani tentokrát míč v síti neskončil
     
    60
    Po dlouhém autovém vhazování Dostála se v pokutovém území Slovácka do zakončení dral Tetteh, ovšem v pádu vystřelit nedokázal.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Tomáš Zajíc, přichází Jakub Petr.
     
    64
    Dostál si našel obrovské množství volného prostoru na pravém křídle, ovšem své spoluhráče před brankou Hečy hledal nepřesným pasem.
     
    65
    Bohemians se znovu usadili na soupeřově polovině, což trochu probudilo publikum na hlavní tribuně, které teď žene "Klokany" do útoku.
     
    65
    Bohemians právě vstřelili branku!
    A dočkalo se! Martin Dostál pronikl po pravém křídle, následně svým centrem našel před brankou Benjamina Tetteha, ten si balón výborně zpracoval na hruď a byť nepropálil bránícího Šimka, tak dílo přesnou dorážkou dokonal MARTIN HAŠEK!
    65. Martin HAŠEK - 1:0
     
    67
    Hosté se usadili na útočné polovině a snaží se o rychlou odpověď.
     
    67
    Po dlouhé sérii krátkých přihrávek se k centru odhodlal Reinberk, ovšem našel pouze rukavice brankáře Fryštáka.
     
    69
    Hosté se pokusili uspět zajímavou přízemní souhrou, Sadílek uvolnil na pravém křídle Petra, ten však poté nepřesně přihrával do pokutového území.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Filip Kubala.
     
    71
    Dnešní ligový souboj v Ďolíčku sleduje 4 041 fotbalových fanoušků a drtivá většina z nich zatím může být spokojena.
     
    73
    Další útočnou akci Slovácka ránou z dálky zakončoval Šimko, ovšem jeho pokus nabral opačnou faleš než by si slovenský stoper představoval a míč se tak kroutil daleko od domácí branky.
     
    75
    Fryšták znovu zachraňuje Bohemku! Po velmi pohledné souhře se v pokutovém území objevil osamocený Havlík, domácího brankáře ale překonat nedokázal!
    75. Horké chvilky pro Fryštáka! Nebezpečně zahrozil Havlík
     
    76
    A po následném Havlíkově rohovém kopu měli hosté další zajímavou příležitost ke skórování, ovšem střela jednoho z fotbalistů v tmavě modrém byla nadražena nad břevno.
     
    77
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jakub Nečas, přichází Dominik Mašek.
     
    78
    Další příležitost měli tentokrát domácí! Tetteh se v pokutovém území parádně uvolnil kolem Šimka, zblízka ale nedokázal Heču překonat!
    78. Tetteh nedokázal zblízka překonat Milana Heču
     
    79
    Reinberkův centr je sražen za Fryštákovu branku, Slovácko bude zahrávat další rohový kop.
     
    79
    Havlíkův centr ze vzduchu stáhl Tomáš Fryšták, domácí brankář dnes oplývá výraznou jistotou.
     
    80
    Další akci hosté vedli po levém křídle, Bartek však Divíška vyhnal až do zámezí a bude se rozehrávat od Fryštákovy branky.
     
    81
    Na trávníku se během krátké chvíle v ležící poloze objevili Bartek a Tetteh, po obou soubojích ale rozhodčí Matějček nechal pokračovat ve hře a atmosféra v Ďolíčku pořádně houstne.
     
    83
    Mašek po zisku míče přesunul hru na polovinu Slovácka, kde byl ostře sražen Machalíkem a domácí budou rozehrávat z místa přestupku.
     
    84
    Aktivní obránce Divíšek adresoval do pokutového území Bohemians další centr, ovšem našel pouze připravenou náruč Tomáše Fryštáka.
     
    85
    Tetteh mířil vstříc otevřené obraně hostů, ovšem prováhal ideální chvíli k přihrávce volnému spoluhráči, o míč přišel a dopředu už opět mohou směřovat hosté.
     
    85
    Slovácko bylo nesmírně blízko vyrovnání! Havlík si na hranici pokutového území našel střeleckou pozici a povedenou ránou trefuje tyč Fryštákovy branky!
    85. Tyč! Navrátil rozezvučil pouze brankovou konstrukci
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Siim Luts.
     
    86
    Po Dostálově centru byl v pokutovém území drobně přidržený Luts, rozhodčí Matějček se však ke své premiérové prvoligové penaltě neodhodlal.
     
    87
    Slovácko už se znovu nastěhovalo před Fryštáka a Divíšek čechral do skrumáže před domácím brankářem další centr, ovšem překopl všechny své spoluhráče a míč zapadl až za branku.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Tomáš Břečka.
     
    89
    Hosté už jsou znovu nastěhováni na útočné polovině a dalším náporem se snaží zachránit bodový zisk.
     
    90
    Nepřesnost v souhře u postranní čáry je ale stojí držení míče a vhazovat budou moci domácí.
     
    90+1
    Rozhodčí Matějček ještě poskytuje hostům dvě nastavené minuty naděje na vyrovnání.
     
    90+1
    Po dlouhém nákopu Hečy Břečka sice vyhrál hlavičkový souboj s Dostálem, ovšem prodloužil míč jen za postranní čáru a vhazovat mohou zeleno-bílí.
     
    90+2
    Další nákop hostů do pokutového území končí nezdarem, Petr v tísni pouze prodloužil míč k Fryštákovi.
     
    90+2
    Mašek mohl přidat razítko na vítězství Bohemians, ovšem brankář Heča vynikajícím zákrokem vytěsnil jeho střelu na tyč své branky!
    90+2. Zase tyč! Tentokrát ji v samotném závěru napálil Mašek
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V Ďolíčku jsme viděli nesmírně zajímavý a pohledný duel Bohemians se Slováckem, v němž se z celé řady šancí ujala jen dorážka Martina Haška a syn domácího trenéra tak vršovickým fotbalistům vystřelil nesmírně cenné tři body.
     
    Smolařem prvního poločasu bezesporu byl hostující obránce Stanislav Hofmann, jenž zahodil dvě vyložené příležitosti a protože se na obou stranách neujaly ani další šance, šlo se do šaten beze změn ve skóre.

    Druhý poločas lépe rozehráli hosté, když se dostali do několika velmi nadějných útočných náporů a v tomto hracím období největší příležitost zahodil jejich kapitán Daníček, jenž zblízka nedokázal překonat výborného Fryštáka. A tak udeřili domácí. Nejdříve se ještě neujala šance Bartka, kterému v zakončení do odkryté branky zamezili důrazní protihráči, ale o pár minut později už Tettehovu střelu dorazil do sítě Martin Hašek.

    V závěrečné desetiminutovce se Slovácko usadilo u pokutového území soupeře a zle dotíralo na domácí defenzivu, přičemž nejblíže k vyrovnání měl Havlík, jenž ale svoji střelou pouze orazítkoval tyč. Ta byla v akci také na druhé straně, když v závěrečných sekundách Maškovu ránu na brankovou konstrukci vytěsnil brankář Heča a i přes řadu šancí na obou stranách tak byl k Ďolíčku k vidění jediný gól. (18:57:33)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 65. M. Hašek

    Karty:   26. Kocič (BOH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:8. Fauly: 8:15.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Reiter (56. Tetteh), Jindřišek (C), M. Hašek, Jirásek (85. Luts), Bartek – Nečas (77. Mašek).
    Náhradníci: Budinský – P. Buchta, Luts, Urdinov, Tetteh, Kabajev, Mašek.

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, S. Hofmann, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Sadílek (70. Kubala) – Navrátil, Machalík (88. Břečka), Havlík – Zajíc (62. Petr).
    Náhradníci: Daněk – Juroška, Kubala, Petr, Jakub Rezek, Břečka.

    Rozhodčí: Matějček – Dobrovolný, Antoníček
    thejrc.org