Manchester City – Liverpool 5:0 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brighton – West Brom 3:1 (kon.)
Everton – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Chelsea 1:2 (kon.) | Southampton – Watford 0:2 (kon.)
Stoke – Manchester Utd. 2:2 (kon.)
konec
Southampton FC
0:2 (0:1)
Watford FC
Sobota 09.09.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:57:51)
     
    Zákroky brankářů: 1 – 1
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase hosté nepolevili a důsledkem toho byla další branka v domácí síti. Prudkou střelou nedal domácímu brankáři šanci Daryl Janmaat , jenž nastoupil až v průběhu druhého poločasu na hřiště. Domácí pak měli několik šancí na to s utkáním něco udělat, ale vsítit branku se jim už nepodařilo. Na svém hřišti tak nezískali ani bod, naopak hosté si odvážejí všechny tři.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Míč mají hosté a už příliš nikam nespěchají. Zápas je u konce a po jejich asi poslední akci hlavní sudí ukončí tento zápas.
     
    90+3
    Dnešní utkání sleduje 31 435 diváků!
    90+3. Šance Soarese skončila na výborném zákroku Gomese.
     
    90+3
    Cédric Soares poslal dobrou střelu na hostující branku, která mířila těsně pod břevno, ale Heurelho Gomes ji svým pohotovým zákrokem zneškodnil.
     
    90+2
    Dva rohové kopy po sobě zahrávali domácí hráči, jenže v ani jednom případě nedokázali ohrozit Gomesovu branku. Ten tak v pohodě odkopává míč do bezpečí a pomalu už tuší, že tři body zůstanou na straně Watfordu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje utkání o čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby. Malá šance pro Southampton ještě žije.
     
    89
    Pro hráče Southamptonu tu byla šance v podobě volného přímého kopu, ale po něm domácí branku Gomese neohrozili.
     
    88
    Richarlison se řítil sám do pokutového území, než si ale stačil přehodit míč na druhou nohu, upadl a ten následně sebral jeden z obránců domácích, jenž ho posílá na opačnou stranu.
     
    87
    Domácím se čas na to s utkáním ještě něco udělat, příliš krátí a hodně rychle ubíhá. Hosté hrají v pohodě a už jenom prakticky kontrolují hru.
     
    86
    Rohový kop zahrávali domácí hráči a byla z toho dobrá šance. Gomes si ale na letící míč vyskočil a odvrátil nebezpečí před vlastní brankou. Za to sklidil potlesk svých spoluhráčů.
     
    84
    Shane Long si naběhl na centrovaný míč, po jeho střele pak mířil směrem na branku hostů, ale znovu zapracovala obrana Watfordu, která poslala balón do bezpečí.
     
    84
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Andre Gray, přichází Troy Deeney.
     
    83
    Před brankou hostů se nedařilo ani Ryanu Bertrandovi, kterému také hosté sebrali míč. Když se prostě nedaří, tak se nedaří, mohou si říkat domácí hráči.
     
    82
    Dušan Tadić naběhl do pokutového území a dlouho váhal s přihrávkou na Shanea Longa, až mu míč sebral obránce hostů Adrian Mariappa přímo z kopačky.
     
    80
    A znovu se domácím nepovedlo projít do blízkosti hostující branky, kterou tedy ani ohrozit nedokázali. Hru na druhou stranu tak otáčejí opět hráči Watfordu, kteří jsou po všech stránkách lepším týmem.
     
    79
    Steven Davis poslal centr do pokutového území na nabíhajícího Charlieho Austina, u míče byl ale znovu jako první jeden z hostujících obránců, jenž tak domácí tým do zakončení nepustil.
     
    78
    A to ani nyní po střele Charlieho Austina, jenž pálil z těsného úhlu, Gomes ovšem vyboxoval míč do bezpečí a posílá tak své spoluhráče znovu do útočné akce.
     
    76
    Hráči Southamptonu stále marně buší do vrat před hostující brankou. Jejich střely míří buď mimo nebo do obrany soupeře. Zatím se jim tak nedaří dostat se hostům na dostřel.
     
    75
    Nathaniel Chalobah hlavičkoval v rohu velkého vápna míč směrem k domácí brance, jenže před ním stál obránce Jack Stephens a jeho pokus zneškodnil.
     
    74
    Foster si doběhl opuštěný míč a poté ho hned vrátil na kopačky svých spoluhráčů. Domácí fotbalisté tak míří do další akce. Podaří se jim snížit na rozdíl jediného gólu?
     
    73
    Ten zahrál Shane Long, ale balón poslal pouze na připravenou obranu Watfordu a jeho hráči tak budou moci zamířit zase na opačný konec hřiště.
     
    72
    Holebas fauloval domácího hráče a volný přímý kop tak budou zahrávat hráči Southamptonu.
     
    71
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Charlie Austin.
     
    70
    Na brankáře hostů Gomese se řítil sám Shane Long, ale u balónu byl rychlejší právě Gomes a poté si v poklidu převzal míč a odkopl ho do bezpečí.
     
    69
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Shane Long.
     
    68
    Domácí fanoušci ženou svůj celek stále kupředu. Dušan Tadić je vyslyšel a v pokutovém území se dostal ke střele. Poté ale podklouzl a skončil na zemi.
     
    67
    To je pro domácí tým sprcha. Ty nyní musejí dohánět dvoubrankové manko a nebudou to mít proti rozjetému Watfordu rozhodně vůbec jednoduché.
    66. Daryl JANMAAT - 0:2
     
    66
    Watford právě vstřelil branku!
    Hosté vedou o dva góly. Po hlavičkovém souboji se míč odrazil k volnému DARYLU JANMAATOVI, který bombou kus za velkým vápnem poslal míč ke vzdálenější tyči a domácí brankář byl opět bez šance – 0:2. Asistence: Tom Cleverley.
     
    64
    Nic z toho ale nebylo a hosté se derou do rychlého brejku.
     
    64
    Rohový kop bude zahrávat domácí tým.
     
    62
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Kiko Femenía, přichází Daryl Janmaat.
     
    62
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Younès Kaboul, přichází Adrian Mariappa.
     
    61
    Střela také na druhé straně, ale ani domácí hráči branku Watfordu příliš neohrozili. Míč skončil hodně vedle Gomesovy brány.
     
    60
    Další šance pro hosty, kteří mířili před branku Southamptonu, ale jejich střela mířila hodně vedle. Následuje tak další odkop od domácí brány.
     
    58
    Jack Stephens vypálil z levé strany, ale míč se pouze otřel o boční konstrukci hostující branky.
     
    57
    Vzápětí unikli hosté na branku domácích a mohlo z toho být další přečíslení, ale opět zapracovala obrana Southamptonu na jedničku a pokus o útok tak zažehnala v pravý čas.
     
    56
    Sofiane Boufal si naběhl blíže brance Watfordu a místo přihrávky těsně před vápnem zvolil střelu, která ale zamířila hodně vysoko nad branku hostů a skončila na tribuně za jejich brankou.
     
    55
    Další volný přímý kop pro hosty, míč se snášel do pokutového území, ale tam ho hlavou odvrátil mimo ohrožení vlastní branky. Wesley Hoedt.
     
    53
    Dušan Tadić, který volný přímý kop rozehrál ale poslal míč jen do pozorné zdi a ta ho poté odkopla mimo ohrožení branky Watfordu. Domácí ovšem stále zvyšují tempo a snaží se o vyrovnání.
     
    53
    Domácí budou zahrávat volný přímý kop z dobré pozice.
     
    52
    Hosté ztratili míč a z toho mohli těžit dva domácí hráči, kteří mířili na branku hostů ve dvou proti jednomu. Ale nakonec se ke střele nedostali a k volnému míči se tak dostal Gomes a odkopl ho do bezpečí.
     
    51
    Domácí hráči zastavovali další průnik hostů do jejich těsné blízkosti, ale nakonec vše vyřešil obránce Jack Stephens. Odkop od branky Southamptonu provede Fraser Forster.
     
    50
    Domácí se dostali podél levé postranní čáry do blízkosti hostující branky, jejich střela ale neměla gólové parametry a míč skončil jen na obraně Watfordu.
     
    49
    Hlavní sudí nyní domlouval hostujícímu Doucourému, který šel ostřeji do spoluhráče. Autor prvního gólu hostů tak vše přijal v klidu a můžeme pokračovat ve hře.
     
    48
    Z levé strany zahrával volný přímý kop José Holebas, ale tato standardní situace se mu tedy vůbec nepovedla. Míč odkopl ledabyle a okamžitě se tak dostal na obranu domácích.
     
    47
    Nathaniel Chalobah pálil z hranice velkého vápna, míč ovšem zamířil pouze do připraveného brankáře domácích, jenž si tak připisuje vůbec svůj první zákrok v utkání.
     
    47
    Hosté roztáhli slibnou akci před velkým vápnem, ale domácí obrana jim nepovolila dostat se ke střele. Hra se tedy otáčí na druhou stranu.
     
    46
    Domácí se jako první rozhodli vystřídat a nová akvizice na hřišti, Dušan Tadić se tak už zapojil do hry.
     
    46
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Dušan Tadić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 42% – 58%
    Střely na branku: 0 – 1
    Rohové kopy: 1 – 3
    Ofsajdy: 1 – 0
    Zásahy brankářů: 0 – 0
    Fauly: 5 – 3
     
    První poločas je za námi. V něm jsme dlouho neviděli pořádnou akci ani na jedné straně. Postupem času ale oba celky zrychlily tempo hry a šance se objevovaly na obou stranách. Žádná střela však na branku soupeře nemířila a viděli jsme tak stále nerozhodný stav. Až v osmatřicáté minutě tuto situaci změnil Abdoulaye Doucouré , který svou bombou kousek za velkým vápnem propálil domácího brankáře. Na jeho střelu už hráči Southamptonu zareagovat nedokázali, a tak se po první půli mohli radovat z průběžného vedení hosté. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne v 17:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hosté zahrávali další rohový kop, ale skóre se nemění. Domácí posílají balón daleko od své branky a už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    45
    Hlavní sudí nastaví první poločas o jednu minutu navíc.
     
    43
    Domácí se prodrali znovu před branku hostů, ale jejich střela Gomese neohrozila. Ten tak v klidu v závěru první půle obstará další odkop od své branky.
     
    42
    Z této standardní situace ovšem nezapršelo a Fraser Forster bude mít odkop od své branky. Podaří se domácím ještě do poločasu srovnat?
     
    41
    Hosté byli v další šanci, ale jejich střela zamířila jen vedle pravé tyče domácí branky a míč pak skončil za zadní čárou. Rohový kop pro hosty.
     
    40
    Domácí se s průběhem hry nespokojili a hned se po rozehrání míče ve středu hřiště dostali do blízkosti hostující branky, ale Gomese ohrozit nedokázali.
    38. Abdoulaye DOUCOURÉ - 0:1
     
    38
    Watford právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají účet dnešního utkání. ABDOULAYE DOUCOURÉ po autovém vhazování dostal balón po několika odrazech na svoji kopačku a poté prudkou ránou z voleje doslova propálil domácího brankáře, když míč umístil k jeho levé tyči – 0:1. Asistence: Kiko Femenía.
     
    37
    Ten ale dobře nezahráli, míč skončil na pozorné obraně hostů, kteří okamžitě míří do rychlé protiakce.
     
    36
    Faul na hostující straně a domácí tak budou mít volný přímý kop.
     
    34
    Další rozkouskování hry a po něm následuje další autové vhazování pro Watford.
     
    33
    Malou domů musel zahrát Kiko Femenía a Heurelho Gomes hned na to balón odkopl dlouhým nákopem směrem před domácí branku.
     
    33
    Z levé strany centroval míč do pokutového území Abdoulaye Doucouré, pohotový odkop Stevena Davise ale znamenal konec nadějí hráčů ve žlutém na nějakou střelu.
     
    32
    A také Fraser Forster, hájící barvy Southamptonu, bude míč odkopávat od své branky po tom, co před ním neuspěli hosté.
     
    32
    Odkop od své brány provede Heurelho Gomes, tedy brankář Watfordu.
     
    31
    Centr domácího Oriola Romeua z pravé strany odhlavičkoval do bezpečí obránce hostů Younès Kaboul a zabránil tak další slibně se rozvíjející akci na straně Southamptonu.
     
    30
    Ne, tak ani tentokráte se hráči Watfordu nedostali k pořádné střele a je z toho akorát autové vhazování pro domácí celek.
     
    30
    Z vlastní poloviny zakládají další akci hosté, kteří se pokusí o další střelu, která by mohla ohrozit domácího brankáře. Uvidíme, zda se konečně dočkáme pořádné střely.
     
    29
    Fotbalisté Southamptonu se pokoušeli dostat do blízkosti hostující branky, jenže hosté se dostali k balónu a raději ho odkopli do zámezí.
     
    27
    Kiko Femenía si diktoval spoluhráče kam jim pošle míč z autového vhazování. Nakonec se k němu dostal Nathaniel Chalobah, při útočné snaze byl ale zastaven obranou soupeře.
     
    26
    Oba týmy se nyní vystřídaly v útocích, znovu z toho ale nebyla žádná větší šance, která by brankáře na obou stranách nějak ohrozila.
     
    25
    Heurelho Gomes našel odražený balón a poté ho hned poslal svým spoluhráčům. Kousek vedle pravé postranní čáry ho ale hlavou poslal za jeden z hostů a domácí budou mít autové vhazování.
     
    23
    Richarlison pálil uvnitř pokutového území, jeho střelu ale do bezpečí odvrátil dobrým obranným zákrokem Wesley Hoedt.
     
    22
    José Holebas se odhodlal k odehrání této standardní situace a míč poté letěl před domácí branku, skončil ale jen těsně vedle ní. Fraser Forster tak nemusel vůbec zasahovat a bude mít další odkop.
     
    21
    Sofiane Boufal těsně před velkým vápnem srazil k zemi soupeře a hráči Watfordu budou mít k dispozici nebezpečný volný přímý kop ze slibné vzdálenosti.
     
    19
    Tempo hry se pomalu začíná zrychlovat a už je k vidění více akcí na obou stranách. Sofiane Boufal nyní fauloval soupeře a sudí opět musel domlouvat.
     
    18
    Ryan Bertrand centroval míč z levé strany do pokutového území, kde si vyskakoval Gabbiadini, ale nakonec ho hlavou netrefil. Brankář Gomes tak znovu bude mít odkop.
     
    17
    Na Gomese pospíchal Cédric Soares, ale na míč nedosáhl a brankář hostů tak mohl v klidu balón rozehrát mezi své spoluhráče a poslat je do útočné akce.
     
    16
    Nathaniel Chalobah podkopl Oriola Romeua. Hlavní sudí ovšem vše vyřešil domluvou a pokračovat ve hře tak budou hráči Southamptonu.
     
    14
    Richarlison si naběhl před velké vápno a v momentě, kdy chtěl balón odehrát směrem před Forstera, jeden z domácích ho zakopl za postranní čáru. Následuje tak autové vhazování pro hosty.
     
    13
    Heurelho Gomes měl odkop od své branky poté, co po další šanci domácích míč skončil jen těsně před ním. Zaútočit tak mohou opět hráči Watfordu.
     
    12
    Sofiane Boufal to zkoušel středem hřiště, přes hostující obranu ale neprošel a Southampton tak opět přichází o balón.
     
    11
    Po této standardní situaci ale nevznikla opět žádná šance pro vstřelení gólu a hosté tak berou míč zpět na své kopačky a směřují před hostující branku.
     
    10
    Po šanci domácích byl míč poslán za zadní čáru a následovat tak bude rohový kop.
     
    8
    Zatím nesledujeme příliš ofenzivní hru. Oba celky se zatím k pořádnému ohrožení branky svého soupeře nedostaly, a tak si na výraznější moment musíme ještě počkat.
     
    7
    Ani nyní se hosté ke střele před velkým vápnem nedostali. Míč byl zablokován obranou domácích a ti tak opět mění směr hry před branku Watfordu.
     
    6
    Přes dobře postavenou zeď z hráčů Southamptonu ale míč neprošel a domácí si tak mohli oddechnout. Nyní už míří na opačnou stranu a pokusí se ohrozit Gomesovu bránu.
     
    6
    Oriol Romeu srazil k zemi nedovoleně Richarlisona a hosté budou zahrávat volný přímý kop z levé strany.
     
    5
    Nathaniel Chalobah se hned dostal do úniku před velké vápno domácích, ale tam jeho zpětná přihrávka nevyšla a rázem tak skončila slibně se rozvíjející akce Watfordu.
     
    4
    Chalobah je už za postranní čárou a vypadá to, že je v pořádku a hlásí se o návrat na zelený pažit. Hlavní sudí naznačil, že je vše v pořádku. Chalobah tedy opět zasahuje do hry.
     
    3
    Nathaniel Chalobah se ocitl po zákroku na zemi a chvilku se hrát nebude. Bude potřeba ošetření.
     
    2
    Oriol Romeu vybojoval míč u pravé postranní čáry, přihrát svým spoluhráčům ho ale nestihl. Obrana hostů dokonale pokryla střed hřiště a vrátila si balón zpět.
     
    1
    Domácí hráči měli autové vhazování a postupně se dostali až před hostující branku. Střela Boufala ale zamířila hodně mimo a Gomes tak bude míč vracet zpět do hry svým odkopem.
     
    1
    O výkop se postarali hráči Watfordu, kteří se hned s míčem na svých kopačkách vrhli do prvního útoku tohoto zápasu. Před brankou domácích ale nic nevymysleli a míč záhy ztratili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou už na hrací ploše, proběhlo oficiální focení a za malou chvilku tak bude moci samotné utkání začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse, Boufal – Gabbiadini.
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Ch. Austin, S. Long.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía, Kaboul, Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray, Richarlison.
    Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success.

    Rozhodčí: Lee Probert – Andy Garratt, Daniel Cook.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v březnu letošního roku a došlo na pořádnou přestřelku. Watford na domácím hřišti prohrál těsně 3:4. O brankové hody tak nebyla vůbec nouze. Zrodí se i v dnešním utkání gólové hody nebo to bude z obou stran opatrné?
     
    Watford FC

    Hosté z Watfordu jsou o jeden stupínek výše než jejich dnešní soupeř, a sice sedmí. Co se týče výsledků, jsou na tom úplně stejně, jako Southampton a mají tedy také pět bodů na svém kontě. Jednou vyhráli a dvakrát došlo na dělbu bodů, jen díky lepšímu skóre jsou na lepším umístění. Také hráči Watfordu v posledním kole remizovali 0:0 a dnes nás tak čeká zajímavý souboj dvou prakticky vyrovnaných týmů. Jak tento duel dopadne, to se nechme překvapit.
    Kabina Southamptonu je k utkání s Watfordem připravena.

     
    Southampton FC

    Domácí Southampton je po třech odehraných kolech na osmém místě tabulky Premier League se ziskem pěti bodů. Za jednu výhru a dvě remízy. Dosud tedy zatím neokusil hořkost porážky a tuto bilanci budou chtít domácí fotbalisté naplnit i dnes před svými diváky. Poslední odehraný zápas Southamptonu dopadl bezbrankovou remízou na hřišti Huddersfieldu. Podaří se Southamptonu dnes plně bodovat?
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu. Dnes je na programu anglická Premier League, konkrétně její čtvrté kolo a my v jeho rámci budeme sledovat utkání mezi týmy Southampton FC a Watford FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 38. Doucouré (Femenía), 66. Janmaat (Cleverley)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.
    Southampton FC: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse (46. Tadić), Boufal (71. Ch. Austin) – Gabbiadini (69. S. Long).
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Ch. Austin, S. Long.

    Watford FC: Gomes (C) – Femenía (62. Janmaat), Kaboul (62. Mariappa), Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray (84. Deeney), Richarlison.
    Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success.

    Rozhodčí: Lee Probert – Andy Garratt, Daniel Cook

    Diváci: 31 435
    thejrc.org