Manchester City – Liverpool 5:0 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brighton – West Brom 3:1 (kon.)
Everton – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Chelsea 1:2 (kon.) | Southampton – Watford 0:2 (kon.)
Stoke – Manchester Utd. 2:2 (kon.)
konec
Stoke City
2:2 (1:1)
Manchester United
Sobota 09.09.2017, 18:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný sobotní podvečer. Anglická Premier League se vrací po reprezentační přestávce a na programu má své 4. kolo. Manchester United zavítá na půdu Bet365 Stadium, kde ho přivítá domácí Stoke City. Dnešní utkání bude řídit hlavní rozhodčí Neil Swarbrick, kterému budou na čáře asistovat Darren Cann a Scott Ledger, jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Stuart Attwell. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Stoke City je v tabulce na 11. místě a na svém kontě má 4 body. Hráči Stoke nejprve prohráli s Evertonem 1:0, pak zvítězili nad Arsenalem 1:0 a nakonec remizoval s West Bromem 1:1. Dosavadní stav skóre je 2:2. Zápas s Manchesterem United nebude vůbec jednoduchý, ale domácí fotbalisté nemají co ztratit, a tak vloží do utkání maximum a třeba se na ně usměje štěstí.
     
    Manchester United začal letošní ročník Premier League výborně a po třech odehraných zápasech má na kontě 9 bodů a žádný inkasovaný gól, to je pro obranu a gólmana Man Utd parádní vizitka a právem jim patří 1. příčka v tabulce. V úvodním duelu si hráči Manchesteru United poradili hravě s West Hamem, který přestříleli 4:0, v dalším zápase nadělili stejný počet branek Swansea a v posledním utkání zvítězili nad Leicesterem 2:0, aktuální stav skóre je tedy 10:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stoke City: Butland – K. Zouma, Wimmer, Cameron – Diouf, D. Fletcher (C), Allen, Pieters – Shaqiri, Jesé – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Martins Indi, Tymon, Adam, Sobhi, Berahino, Crouch.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Bailly, P. Jones, Darmian – A. Herrera, N. Matić, P. Pogba – Mchitarjan, R. Lukaku, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Blind, Smalling, Carrick, Mata, Lingard, Martial.

    Rozhodčí: Swarbrick – Cann, Scholes.
     
    -1
    Hlavní sudí přivedl obě základní jedenáctky na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří do dnešního zápasu nastoupili v tradičních pruhovaných dresech s bíločervenou kombinací.
     
    1
    Domácí tým se po pravé straně prodral na útočnou polovinu a vybojoval první rohový kop dnešního zápasu, avšak nic z něj nevytěžil a De Gea mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    2
    Fotbalisté Manchesteru United rozehráli a Rashford založil slibnou útočnou akci, do které se zapojil Lukaku, jenž se dobře nabídl svému spoluhráči pohybem, a tak mu Rashford přihrál, avšak Lukaku nevystřelil a přenechal míč ještě pro Pogbu, ale toho dobře strážil bránící protihráč. Akce hostů tedy nevyšla dle představ.
     
    3
    V akci byli teď domácí borci, finální přihrávku obdržel Jesé, kterému se podařilo i vystřelit, ale rána ke vzdálenější tyči byla nepřesná. Odkop od brány provede De Gea.
     
    5
    Rudí ďáblové se budou muset opět bránit, protože Stoke vybojovalo druhý rohový kop.
     
    5
    Přehled ve vápně měl brankář De Gea, který si pro centrovaný míč vyskočil a lapil ho do rukavic. Nicméně míč mu z rukavic stihl ještě vypadnout, ale De Gea po něm rychle skočil a ukryl ho do své náruče. V 5. minutě je stav skóre 0:0.
     
    7
    Vypadá to, že Manchester United je trošku zaskočen aktivitou domácích fotbalistů, kteří začali hodně aktivně. Nicméně hostům se teď podařilo získat míč pro sebe a kombinují s ním na vlastní polovině hřiště.
     
    9
    Manchester United nastoupil do dnešního zápasu v černých dresech.
     
    10
    Hosté byli nastěhováni na polovině soupeře, ale Stoke zvládlo defenzivní činnost na jedničku a hráčům v černém nic nedovolilo.
     
    11
    Lukaku čekal na centr od Pogby, ale pokus byl nepřesný.
     
    13
    Rukou zahrál Fletcher a Manchester United dostal výhodu standardní situace, avšak volný přímý kop se vůbec nepovedl. K vidění byla jen prázdná přihrávka do vápna, kde byli připravení domácí hráči.
     
    18
    Choupo-Moting si všiml, že De Gea nemá úplně nejlepší postavení a snažil se ho přelobovat, avšak střela byla nepřesná a ani teď se stav skóre nemění.
     
    19
    Prozatím sledujeme spíše průměrné utkání, ve kterém šance k vidění nejsou a výkon se nelíbí ani fanouškům, kteří reagují pískotem.
     
    19
    Domácí Stoke si teď musí dát pozor, protože Manchester United vybojoval rohový kop.
     
    20
    Hosté rozehráli nakrátko a kombinují na soupeřově polovině. O přihrávku si teď řekl Lukaku, ale nepohlídal si ofsajd a rozhodčí musel hru přerušit.
     
    25
    Gólman Butland si dnes připsal první zákrok a může slavit, protože byl úspěšný. Tvrdou ránu ze své kopačky adresoval Rashford, ale jak už bylo řečeno, proti Butlandovi neuspěl.
    25. Úspěšný Butland.
     
    27
    Skvěle se teď předvedl Shaqiri! Švýcarský fotbalista si navedl míč na levačku a prezentoval se precizní střelou k tyči, kde musel zasahovat gólman De Gea. Opravdu krásný moment, protože střela byla fakticky úžasná.
     
    28
    Butland opět v šanci a i tentokrát úspěšně. Štiplavou střelou se prezentoval mladičký Rashford, ale Butland ji vyrazil.
    28. Butland a jeho zákrok.
     
    28
    Podruhé musel zasahovat i De Gea, proti kterému pálil znovu Shaqiri, jenž dostal hodně prostoru před vápnem, připravil si míč na střelu a pak pálil technicky do horního rohu branky, ale De Gea zasáhl na jedničku.
     
    30
    Posledních 5 minut bylo povedených, protože na obou stranách jsme viděli pohledné šance, stav skóre však zůstává nezměněň, 0:0.
     
    32
    Z pravé strany přilétl do vápna nadýchaný centr, ale Butland mohl zůstat v klidu, protože k míči se jako první dostal jeho spoluhráč z obrany a nebezpečí odvrátil na rohový kop.
     
    32
    Manchester United rozehrál standardní situaci nakrátko, ale svého soupeře vůbec neohrozil.
     
    33
    Fotbalisté v černých dresech zůstývají u míče a nyní mají k dispozici autové vhazování.
     
    34
    S autovým vhazováním budeme muset ještě počkat, protože nějaký problém měl jeden z domácích hráčů, ale už je na nohou a bude se pokračovat ve hře.
     
    34
    Na pravém křídle se výborně rozběhl Valencia, kterého si nikdo z protihráčů nevšiml a poté poslal do pokutového území zajímavý centr, ale k míči se nikdo v černém nedostal. Bude se rozehrávat od brány.
     
    38
    Fletcher se provinil faulem, když poslal nedovoleně k zemi Pogbu. Hosté dostávají výhodu standardní situace.
     
    39
    Volný přímý kop si vzal na starost Matić, ale standardní situace se mu nepovedla, no vybojoval aspoň autové vhazování, a tak hosté u míče zůstanou.
     
    40
    Na druhé straně byl faulovaný Shaqiri, kterého poslal k zemi Darmian. Rozehrávat budou tak domácí borci.
     
    42
    Do konce prvního poločasu už příliš času nezbývá a zatím to podle všeho vypadá, že první půle dějství skončí bezbrankovou remízou. Nicméně nic není nemožné a třeba teď hosté udeří z rohového kopu.
     
    43
    Manchester United rozehrál i tento rohový kop nakrátko a opět se vůbec nepodařil. U balonu jsou teď domácí hráči a pomalu se stěhují na soupeřovu polovinu hřiště.
     
    43
    Manchester United se rychle vrátil na vlastní území a v pokutovém území teď Valencia hlavou odvrátil centr do bezpečí.
     
    43
    Stoke však získal míč zpět pro sebe a zůstává na soupeřově polovině.
     
    43
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    ERIC CHOUPO-MOTING je v letošní sezóně prvním hráčem, který dokázal překonat obranu a brankáře Manchesteru United. Domácí tým totiž parádně přenesl hru na pravou stranu, kde byl úplně volný Diouf, jenž se dobře rozhlédl a poté adresoval před bránu učebnicový centr, ke kterému se probojoval již zmiňovaný ERIC CHOUPO-MOTING a jedovatou ránou nedal De Geovi šanci.
    43. Eric CHOUPO-MOTING - 1:0
     
    45
    První poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    45+1
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Hosté na závěr prvního poločasu vybojovali rohový kop a tentokrát ho poprvé rozehráli centrovaným míčem, což se jim dokonale vyplatilo. Na přední tyči prodlužoval balon na Pogbu Matić, ale Pogba se na listinu střelců nedostal, protože jeho trefa hlavou trefila ještě MARCUSE RASHFORDA a byl to on, kdo dostal míč za brankovou čáru. Butland se jen poohlédl a neměl nárok v této situaci vůbec na nic.
    45+1. Paul POGBA - 1:1
     
    45+3
    Manchester United měl ještě jednu šanci, ale tentokrát ji proměnit nedokázal. Lukaku ze své pravačky vyslal ránu, ale Butland byl na místě a zasáhl na jedničku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí Swarbrick ukončil první poločas za stavu 1:1. Dlouho to vypadalo, že první polovina dějství skončí bezbrankovou remízou 0:0, ale v samotném závěru se všechno změnilo. Ve 43. minutě se nádherně trefil Choupo-Moting, kterému učebnicově přihrál Diouf, no a v nastaveném čase vyrovnal na 1:1 Rashford.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hosté, kteří chtějí získat plný počet bodů, a tak budou muset ve druhé polovině zápasu rozhodně přidat.
     
    46
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Geoff Cameron, přichází Bruno Martins Indi.
     
    47
    Mchitarjan se snažil odcentrovat míč do pokutového území, ale jeden z obránců ho poslal na roh.
     
    47
    Hosté zahrávali nakonec hned dva rohové kopy, ale ani jedna standardní situace ovoce nepřinesla.
     
    47
    Rashford se prezentoval střelou z dálky, ale pálil přímo do náruče Butlanda.
     
    49
    Aktivní Shaqiri získal výhodu rohového kopu pro Stoke a před brankou hostů nastal větší zmatek, ale Jesé svoji hlavičku napálil pouze do jednoho z hráčů.
     
    51
    Mchitarjan napálil tvrdou střelu na Butlandovu bránu, gólman Stoke zasáhl na jedničku, ale vlastně ani nemusel, protože Mchitarjan střílel z ofsajdu.
     
    52
    Shaqiri vyhrál v souboji s protihráčem míč a hned ho posílal za obranu, ale Jesé se k němu nedostal, protože defenzíva hostům teď zafungovala na výbornou.
     
    54
    Faulovaný byl jeden z domácích hráčů, který zůstal chvíli sedět na trávníku, ale sudí nic neviděl a hru nechal pokračovat.
     
    56
    S míčem na kopačkách se v této chvíli pohybuje Rashford a čeká na pomoc spoluhráčů. Mladík Rashford vybojoval rohový kop.
     
    57
    Hosté rozehráli rohový kop naprosto příšerně a o balon velmi rychle přišli a teď se musí urychleně vracet na vlastní polovinu hřiště.
     
    57
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Domácí tým váhal s rozehrávkou na soupeřově polovině hřiště a o balon se připravil takřka sám. Fotbalisté Manchesteru United okamžitě založili protiútok a dočkali se vedoucího gólu. Mchitarjan načasoval dokonalou přihrávku za obranu, kam si zaběhl ROMELU LUKAKU, který pálil z bezprostřední blízkosti na Butlanda a ten ho poprvé výtečně vychytal, ale míč se odrazil zpět do míst, kde byl stále LUKAKU a napodruhé už mu to vyšlo.
    57. Romelu LUKAKU - 1:2
     
    61
    Další útočná akce hostů velmi rychle skončila, protože Rashford byl nachytán v ofsajdu. Rozehrávat bude domácí celek.
     
    62
    Gólman De Gea teď ze své sbírky vytáhl dokonalý zákrok a zachránil svůj tým před druhým inkasovaným gólem! Z bezprostřední blízkosti totiž pálil Jesé a rána to byla opravdu prudká, ale De Gea zareagoval bleskově a rukou míč vytěsnil na roh.
     
    63
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, ERIC CHOUPO-MOTING dnes podruhé rozvlnil síť v De Geově svatyni. Jones nedokázal dobře uhlídat prostor před brankou a CHOUPO-MOTING toho využil, když se dostal k centrovanému míči a uklidil ho za brankovou čáru.
    64. Eric CHOUPO-MOTING - 2:2
     
    67
    Z větší dálky teď pálil Valencia, ale jeho pokus pravačkou byl nepřesný, takže zůstal teď Butland bez zákroku, avšak celou situaci raději jistil.
     
    70
    CHOUPO-MOTING se znovu dostal do šance, ale tentokrát jeho pokus gólem neskončil, protože rána byla nepřesná.
     
    72
    Mourinho připravil dvojí střídání: ze hry odešel Herrera s Rashfordem a opačným směrem zamířil Mata s Martialem.
     
    74
    Fotbalisté Manchesteru United si pro bod rozhodně nepřijeli, chtějí pokračovat ve vítězné šňůře, ale Stoke jim toto přání prozatím splnit nechce.
     
    75
    Změnu v sestavě udělali také domácí: ze hry odešel aktivní Jesé, místo kterého naskočil na zelený pažit Berahino.
     
    76
    Pogba dostal přihrávku od Michitarjana, vzal celou situaci na sebe, navedl si míč na střelu a zkusil to asi z 25 metrů, ale rána mířila přesně do těch míst, kde byl připravený Butland.
     
    77
    Shaqiri vybojoval u rohového praporku standardní situaci a sám si ji vzal na starost, avšak volný přímý kop domácím nevyšel podle představ. V 77. minutě se stav skóre nemění. Stoke hraje s Man Utd stále 2:2.
     
    78
    Manchester United bude zahrávat volný přímý kop, protože byl faulovaný Mchitarjan.
     
    79
    Hráči v černých dresech rychle rozehráli a s míčem se pohybují na soupeřově polovině a hledají si cestičku k brance Butlanda. Nicméně tato cesta je zatím velmi trnitá, protože obrana Stoke funguje na výbornou.
     
    80
    Pokud chtějí Rudí ďáblové dnes plně bodovat, tak budou muset zabrat. Do konce utkání zbývá 10 minut a nějaké to nastavení, takže času už moc není.
     
    81
    Na polovině hřiště dostal přihrávku Valencia, který okamžitě založil útočnou akci. Sám Valencia pelášil s balonem podél pravé postranní čáry a poté poslal do velkého vápna nadýchaný centr, ke kterému se dostal Lukaku a okamžitě vypálil, avšak jeho rána skončila vysoko nad brankou, takže ani teď se stav skóre nemění.
     
    82
    Manchester United se teď musí bránit, protože Stoke bude zahrávat standardní situaci. Nedovoleným zákrokem se provinil Pogba.
     
    83
    Volný přímý kop si vzal na starost Shaqiri, který se prezentoval hezkým centrem ke vzdálenější tyči, ale tam číhal připravený De Gea, takže domácí tým ze standardní situace vůbec nic nevytěžili.
     
    84
    Hosté udělali poslední změnu v sestavě: na poslední minutky se na trávník dostal Lingard a odpočinout si šel Mchitarjan.
     
    84
    Nepřesnou střelu teď ze své kopačky adresoval Darmian. Rozehrávat bude od brány Butland.
     
    85
    Domácí tým je určitě s aktuálním výsledkem spokojen, bod s Manchesterem United je pro Stoke vlastně takovou výhrou.
     
    86
    Faulovaný byl Zouma, proti kterému se provinil Martial.
     
    87
    Další faul, tentokrát se provinil proti pravidlům Lingard.
     
    88
    Shaqiri v těžko pozici dokázal udržet míč pro Stoke, ale pak mu spoluhráč zavařil a je tu aut pro hosty.
     
    89
    Allen fauloval Matu a Manchester United bude zahrávat volný přímý kop. Stoke si musí dávat pozor, protože standardní situace jsou vždy nebezpečné.
     
    90
    U míče je Mata a také Lukaku, uvidíme, který z nich si vezme volný přímý kop na starost.
     
    90+1
    Druhý poločas bude prodloužen o 3 minuty.
     
    90+1
    Standardní situaci si vzal na starost Lukaku, který se rozhodl pro přímou střelu, ale jedovatou ránu napálil pouze do postavené obrany, která míč zablokovala a Butland si mohl ulevit.
     
    90+2
    Tlak hostů stále trvá, nyní budou zahrávat rohový kop.
     
    90+2
    Butland si připsal výtečný zákrok a zachránil svůj tým před třetí inkasovanou brankou. Jeden z jeho spoluhráčů se totiž dostal k balonu a hlavou ho chtěl uklidit do bezpečí, ale místo toho poslal střelu na Butlandovu svatyni, a tak gólman Stoke musel čarovat.
     
    90+4
    Vypadá to, že se už nic nestane, a tak se pomalu rýsuje první ztráta Manchesteru United.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Swarbrick naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak dnešní utkání, ve kterém Stoke remizovalo s Manchesterem United 2:2. Začátek zápasu nevypadal vůbec dobře a k vidění bylo spíše průměrné utkání, avšak závěr první půle přinesl vytoužené ovoce. Nejprve se ve 43. minutě nádherně trefil Choupo-Moting a v nastaveném čase vyrovnal na 1:1 Rashford. Druhý poločas začali lépe hosté, kteří se už v 57. minutě radovali z vedoucí branky, gól na 1:2 zařídil Lukaku. Nicméně domácí borci nesložili zbraně a v 63. minutě bylo opět vyrovnáno, gól na 2:2 dal opět aktivní Choupo-Moting. Týmy si tak mezi sebe rozdělují body a Manchester United si připisuje první ztrátu v letošním ligovém ročníku a aktuálně má stejný počet bodů jako jeho městský rival Manchester City. Stoke City je za remízu s United jistě rádo a bod bere všemi deseti. (20:29:38)

    Lucie Rapantová

    Branky: 43. Choupo-Moting (Diouf), 63. Choupo-Moting (Shaqiri) – 45+1. Rashford (P. Pogba), 57. R. Lukaku


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:10.
    Stoke City: Butland – K. Zouma, Wimmer, Cameron (46. Martins Indi) – Diouf, D. Fletcher (C), Allen, Pieters – Shaqiri, Jesé (75. Berahino) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Martins Indi, Tymon, Adam, Sobhi, Berahino, Crouch.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Bailly, P. Jones, Darmian – A. Herrera (72. Martial), N. Matić, P. Pogba – Mchitarjan (84. Lingard), R. Lukaku, Rashford (72. Mata).
    Náhradníci: Romero – Blind, Smalling, Carrick, Mata, Lingard, Martial.

    Rozhodčí: Swarbrick – Cann, Scholes
    thejrc.org