Mouscron – Club Brugge 2:1 (kon.) | Antverpy – Sint-Truiden 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Eupen 5:1 (kon.)
Waregem – Kortrijk 2:2 (kon.)
konec
Royal Excel Mouscron
2:1 (2:1)
Club Brugge KV
Sobota 09.09.2017, 18:00 • Stade Le Canonnier, Mouscron • Belgická liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Club Bruggy je společně s Charleroi jediným týmem, který vyhrál všech pět úvodních zápasů nového ročníku Jupiler League a prožívá fantastický úvod sezóny. Bruggy v šestém kole zavítají do Mouscronu, který si také nevede špatně, když během pěti ligových zápasů jen jednou prohrál a třikrát vyhrál. Mouscron naposledy porazil Club Bruggy 11. září 2015.

     
    Úvodní sestavy:

    Royal Excel Mouscron: Bailly – Vojvoda, Mézague, Diédhiou, Huyghebaert (C) – Amallah, Govea, Mohamed, Olinga – Awoniyi, Bolingi.
    Náhradníci: Butez – Godeau, Mbombo Lokwa, Nkaka, Palić, Lomalisa, Boya.

    Club Bruggy KV: Horvath – Mechele, Decarli, Denswil – D. Cools, Vormer (C), Nakamba, Limbombe – Wesley, Vanaken, Diaby.
    Náhradníci: Teunckens – De Bock, Clasie, Palacios, Refaelov, Simons, Vlietinck.

    Rozhodčí: Alexandre Boucaut. Asistenti: L. Conotte, T. Vanpoucke. Čtvrtý rozhodčí: W. Smet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Club Bruggy ve středu obranné poloviny získal míč a vyrazil do rychlého protiútoku, který zakončoval v blízkosti šestnáctky Hans Vanaken. Hostující záložník si dobře zasekl míč doprava na silnější pravačku, jenže jeho následná střela nabrala úplně opačný směr a minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    6
    Na levém křídle je v domácím dresu hodně vidět Dimitri Mohamed, který do šestnáctky během necelých dvou minut poslal z levé strany dva dobré centry. Oba mířily na vzdálenější pravou tyč, kde byly odvráceny.
     
    8
    Fotbalisté Clubu Bruggy se po úvodní šanci trochu přestali snažit. Nyní se ovšem pokusili dostat do druhé šance v zápase kolmou přihrávkou do šestnáctky, která zamířila do území nikoho.
     
    9
    Wesley se ocitl uprostřed šestnáctky po krásném centru spoluhráče z levé strany hřiště ve slibné šanci, jenže hlavou poslal míč pouze doprostřed brány a náruče Logana Baillyho.
     
    11
    Mouscron zatím hrozí především dlouhými centry do šestnáctky, které žádné vzrušení zatím nepřinesly. Royal Excel Mouscron hraje před svými fanoušky s Clubem Bruggy po deseti minutách bez branek 0:0.
     
    15
    Ruud Vormer si nabíhal do šestnáctky na dlouhou kolmou přihrávku z téměř středového kruhu, na hranici pokutového území byl ale zakřižován jedním z protihráčů a k míči se nedostal.
     
    16
    Abdoulay Diaby se po další kolmé přihrávce už v šestnáctce k míči dostal, jenže vystřelit nemohl kvůli ofsajdu.
     
    17
    Anthony Limbombe v hlavičkovém souboji po centru ze strany na vzdálenější pravé tyči přistrčil jednoho z protihráčů a Mouscron bude kopat penaltu!
     
    18
    Mouscron právě vstřelil branku! Ethan Horvath sice vystihl směr střely, jenže JONATHAN BOLINGI ze značky pokutového kopu těsně nad zemí napálil míč přesně k pravé tyči – je to 1:0!
    18. Jonathan BOLINGI - 1:0
     
    22
    Ruud Vormer mohl odpovědět na vedoucí gól Jonathana Bolingi, jenže z volného přímého kopu pálil pravačkou nad bránu a minul tak bližší levý horní roh brány. Ne ovšem o moc.
     
    24
    Na hřišti to po úvodním gólu domácího celku začíná jiskřit a k vidění je mnoho tvrdých osobních soubojů.
     
    25
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Club Bruggy rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop nakrátko a po krásné patičce předvedl parádní centr Ruud Vormer, jehož obloučku na vzdálenější levé tyči využil ještě krásnější pohotovou rybičkou STEFANO DENSWIL a hlavou vyrovnal na 1:1!
    25. Stefano DENSWIL - 1:1
     
    30
    Club Bruggy na levém křídle vybojoval rohový kop, před jehož rozehráním se domácí brankář s jedním z hostů dlouho pošťuchoval a rozhodčí musel situaci uklidnit. Nakonec karta udělena nebyla a následný centr nic kloudného nepřinesl.
     
    34
    Jeden z fotbalistů Clubu Bruggy předvedl na levé hranici pokutového území nádherný přízemní centr bez přípravy, po kterém se před bránou natahovala dvojice protihráčů, ani jeden na míč ale nedosáhl.
     
    36
    Club Bruggy se dostal na hranici šestnáctky během pár okamžiků ke dvěma střelám, obě dvě ale zamířily nad bránu.
     
    40
    Mouscron právě vstřelil branku! Ethan Horvath špatně načasoval výběh z brány proti centru domácího týmu z levé strany hřiště a vyskakující JONATHAN BOLINGI ho parádně přehlavičkoval, když míč vymetl přesně pravý horní roh brány! Druhý gól pro domácího střelce, který vrací Mouscronu krátce před přestávkou vedení.
    40. Jonathan BOLINGI - 2:1
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas příliš mnoho šancí nenabídl, když už se ale oba týmy dostaly do šance, tak skončily gólem. V domácím případě dokonce dvakrát, když se dvakrát prosadil Jonathan Bolingi. Nejprve z penalty a po vyrovnávacím gólu Stefana Denswila poté hlavou. Skóre po prvním poločase. Zrodí se v Mouscronu obrovské překvapení? Mouscron 2 Club Bruggy 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vstupujeme do druhého poločasu, do kterého jde Mouscron s překvapivým vedením 2:1. Hosté se pokusili hned po přestávce vyrovnat, centr z levé strany byl ale sražen na roh, který nic nepřinesl.
     
    51
    Dion Cools si naběhl na pravé straně na odražený míč a na rohu hranice pokutového území napřáhl bez přípravy k povedené přízemní střele, která mířila k bližší přední tyči, Logan Bailly u ní byl ale včas a skvělým zákrokem míč vytáhl na rohový kop!
     
    52
    Mërgim Vojvoda držel kolem pasu Wesleyho tak dlouho, až to rozhodčí postřehl a odpískal mu faul, který odměnil žlutou kartou.
     
    55
    Fotbalisté Mouscronu si na hranici šestnáctky tak dlouho přihrávali, až se dostali na její pravé straně k prudké tečované střele, kterou se na vzdálenější levé tyči z bezprostřední blízkosti snažil nataženou nohou usměrnit do sítě v obrovské šanci jeden z domácích hráčů, míč se ovšem od jeho kopačky odrazil vysoko nad a mimo!
     
    60
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Aristote Nkaka.
     
    61
    Selim Amallah ztratil na pravém křídle kontrolu nad míčem a u postranní čáry navíc ve snaze získat ho zpět nepříjemně došlápl nohu Stefana Denswila, střelce jediného gólu hostí, a viděl žlutou kartu.
     
    62
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Dion Cools, přichází Thibault Vlietinck.
     
    63
    Mouscron vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku a po krásné přímočaré kombinaci pálil z pravé strany pokutového území Dimitri Mohamed, jehož pokus mířil do bližšího horního rohu brány, Ethan Horvath byl ale připravený a po volejbalovém zákroku míč zkrotil!
     
    65
    A šance na opačné straně! Jeden z hráčů Clubu Bruggy se dostal v blízkosti šestnáctky k přízemní střele pravačkou, jenže zamířil pouze doprostřed brány. Logan Bailly předvedl snadný zákrok.
     
    68
    Fabrice Olinga si na levém křídle v rychlosti zpracoval míč a do šestnáctky posílal ostrý centr, který skončil v rukavicích tentokrát připraveného a bezchybného Ethana Horvatha.
     
    70
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Marvelous Nakamba, přichází Jordy Clasie.
     
    71
    Na Stade Le Canonnier mohlo být znovu vyrovnáno! Jeden z fotbalistů Clubu Bruggy předvedl na levé straně šestnáctky krásný sprint a z ostrého úhlu poslal do šestnáctky parádní zpětný centr, po kterém na vzdálenější pravé tyči hlavičkoval těsně mimo Abdoulay Diaby!
     
    73
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Fabrice Olinga, přichází Joyce Lomalisa.
     
    76
    Do konce utkání zbývá odehrát čtvrthodiny a Mouscron stále vede nad Clubem Bruggy těsně 2:1. Stanou se domácí hráči prvním týmem, který ho dokáže v letošní sezóně porazit?
     
    79
    Thibault Vlietinck předvedl v blízkosti šestnáctky na pravé straně hřiště pěknou zasekávačku, jeho následný centr levačkou byl ovšem na vzdálenější levé tyči jemně tečován a zamířil mimo.
     
    80
    Christophe Diédhiou zůstal ležet na hrací ploše a mezitím se na lavičce vysvlékl Lior Refaelov, který je připravený střídat na straně hostů.
     
    82
    Jeden z fotbalistů Clubu Bruggy se na levé straně šestnáctky vymanil z obležení dvou protihráčů a z úhlu napřáhl k prudké střele, která rozvlnila boční síť vedle předního levého horního rohu brány! Hosté se vehementně snaží.
     
    84
    Mouscron přečkal obléhání své brány a obrovský závar v šestnáctce, po kterém podnikl rychlý protiútok. Abdoulay Diaby byl ale připravený zatáhnout za ruční, respektive nožní brzdu, a dostal žlutou.
     
    85
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Saulo Decarli, přichází Lior Refaelov.
     
    85
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Selim Amallah, přichází Frank Boya.
     
    90+1
    Nad rámec utkání bylo nastaveno 5 minut!
     
    90+2
    Stefano Denswil zatáhl na levé straně obranné poloviny svého týmu za ruční brzdu, když zezadu chytl protihráče jako medvěd kolem pasu, a za taktický faul viděl žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Club Bruggy po pěti výhrách v řadě a fantastickém vstupu do nového ročníku Jupiler League přichází o stoprocentní bilanci a neporazitelnost, když senzačně prohrál na hřišti Mouscronu, v jehož dresu se dvakrát prosadil Jonathan Bolingi. Na první jeho branku ještě našel odpověď Stefano Denswil, na druhý gól už se ale hostům i přes snahu odpovědět nepodařilo. Konečný výsledek: Mouscron 2 Club Bruggy 1. (20:01:57)

    Tomáš Reiner

    Branky: 18. Bolingi (pen.), 40. Bolingi – 25. Denswil

    Karty:   52. Vojvoda (MOP), 61. Amallah (MOP) – 84. Diaby (BGY), 90+2. Denswil (BGY)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:10.
    Royal Excel Mouscron: Bailly – Vojvoda, Mézague, Diédhiou, Huyghebaert (C) – Amallah (85. Boya), Govea, Mohamed, Olinga (73. Lomalisa) – Awoniyi (60. Nkaka), Bolingi.
    Náhradníci: Butez – Godeau, Mbombo Lokwa, Nkaka, Palić, Lomalisa, Boya.

    Club Brugge KV: Horvath – Mechele, Decarli (85. Refaelov), Denswil – D. Cools (62. Vlietinck), Vormer (C), Nakamba (70. Clasie), Limbombe – Wesley, Vanaken, Diaby.
    Náhradníci: Teunckens – De Bock, Palacios, Refaelov, Simons, Vlietinck, Clasie.

    Rozhodčí: Alexandre Boucaut. Asistenti: L. Conotte, T. Vanpoucke. Čtvrtý rozhodčí: W. Smet
    thejrc.org