Nice – Monaco 4:0 (kon.) | Caen – Dijon 2:1 (kon.) | Montpellier – Nantes 0:1 (kon.)
Štrasburk – Amiens 0:1 (kon.) | Troyes – Toulouse 0:0 (kon.)
konec
SM Caen
2:1 (1:1)
Dijon FCO
Sobota 09.09.2017, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Po reprezentační přestávce se pomalu začínají rozjíždět znovu klubové soutěže a výjimkou není ani francouzská Ligue 1. My v rámci pátého kola budeme sledovat utkání mezi týmy SM Caen a Dijon FCO.
     
    SM Caen

    Domácí SM Caen má po čtyřech odehraných utkáních na svém kontě šest bodů za dvě výhry a dvě prohry a v tabulce Ligue 1 se nachází na osmém místě. Fotbalisté Caenu mají za sebou dva zápasy, po kterých brali plný počet bodů. V Lille zvítězili 2:0 a doma pak před kvalifikační přestávkou porazili Méty těsně 1:0. Připíší si dnes třetí výhru v řadě?
     
    Dijon FCO

    Hosté z Dijonu FCO jsou na tom o něco hůře. Při stejném počtu odehraných utkání si připsali o dva body méně, tedy čtyři, když jednou vyhráli, jednou remizovali a dvakrát ochutnali hořkost porážky. V tabulce nejvyšší francouzské ligy jsou pak na šestnáctém místě. Na Caen ovšem ztrácejí pouhé dva body a dnes by na jeho hřišti rádi plně bodovali. Tím by se ze spodku tabulky vyšvihli o něco výše. Jak to dnes celé dopadne, to nám samozřejmě napoví až samotný průběh utkání.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v únoru letošního roku a tehdy domácí Dijon bral všechny tři body za výhru 2:0. Hráči Caenu tak mají svému dnešnímu soupeři rozhodně co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Da Silva, Djiku, Mbengue – Aït Bennasser, Féret (C) – Repas, Rodelin, Bessat – Santini.
    Náhradníci: Samba – Sankoh, Delaplace, S. Peeters, Kouakou, Avounou, Genevois.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Yambéré, Djilobodji, Haddadi, Chafik – Saïd, Amalfitano, Marié, Sliti – Jeannot, Tavares.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Rosier, Bahamboula, Balmont, Xeka, Sammaritano.

    Rozhodčí: Léonard – Danizan, Mouysset.
     
    Hráči obou celků jsou již na hrací ploše a probíhá tradiční zdravice.
     
    I sestavy jsou známy, jdeme na to. Přeji příjemnou počtenou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po úvodním výkopu byli u míče chvíli hosté, ale hned na to o něj přišli a na druhou stranu míří už domácí hráči, tedy Caen.
     
    2
    Haddadi se dostal k míči, poté ho rozehrál na spoluhráče, ale Saïd poté selhal a do zakončení před domácí brankou se vůbec nedostal.
     
    3
    Domácí založili další pěknou kombinaci, ale střela Santiniho zamířila jen vysoko nad hostující branku.
     
    4
    Yambéré fauloval soupeře v pokutovém území a sudí nařizuje pokutový kop!
     
    5
    Caen právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil IVAN SANTINI, který poté poslal míč do protipohybu hostujícího brankáře a nad jeho tělem zavěšuje balón do jeho sítě – 1:0.
    5. Ivan SANTINI - 1:0
     
    6
    V hostujícím pokutovém území bylo zase velmi rušno. Tentokráte domácí zahrávali volný přímý kop z levé strany, ale hlavička Bessata branku Dijonu minula.
     
    7
    Na druhé straně pak střílel z pravé strany Wesley Saïd, jeho ránu ale vytěsnila domácí obrana mimo ohrožení vlastní branky.
     
    8
    Wesley Saïd pálil na domácího brankáře a ten musel zakročit. Připisuje si tak první důležitý zákrok a podržel svůj tým!
    8. Saïdovu střelu vyboxoval brankář Caenu do bezpečí.
     
    9
    Zatím sledujeme od úvodního hvizdu útočný zápas z obou stran a ten se divákům musí rozhodně líbit.
     
    10
    Ivan Santini si naběhl do blízkosti branky Dijonu, svou střelou ale brankáře hostů nepřekonal. Baptiste Reynet tak bude mít odkop od své branky.
     
    11
    A zase se hra otočila na druhou stranu, kde se k prudké střele po zemi dostal Julio Tavares, ale také on nebyl přesný a míč skončil mimo tři tyče.
     
    12
    Po sérii neúspěchů z obou stran mají míč na svých kopačkách domácí fotbalisté a už míří na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    13
    Jan Repas poslal křižnou přihrávku do pokutového území, jenže nabíhající Vincent Bessat balón minul a rázem tak skončila další domácí šance.
     
    14
    Následoval odkop od branky Baptisteho Reyneta a akci můžeme vidět také na dijonské straně.
     
    15
    Julio Tavares byl vysunut před branku Caenu, kde jeho střela byla sražena jen za brankovou čáru. Následuje tak rohový kop pro fotbalisty Dijonu.
     
    16
    Z této standardní situace ale nebylo vůbec nic. Letící míč do pokutového území vyhlavičkoval jeden z hostujících obránců do bezpečí.
     
    17
    Haddadi fauloval soupeře a hlavní sudí mu poté domluvil. Příště už by z toho mohla být žlutá karta. Volný přímý kop pro Caen.
     
    18
    Youssef Aït Bennasser zahrál tuto standardní situaci a dalekonosnou střelou poslal míč přímo na hlavu Alexandera Djikua, který ale balón poslal vysoko nad.
     
    19
    Na druhé straně střílel z půlky hřiště Jordan Marié, ale s jeho přízemním projektilem neměl domácí brankář Rémy Vercoutre vůbec žádný problém.
     
    20
    Kousek za velkým vápnem střílel z voleje Youssef Aït Bennasser, jenže míč napálil jen do obránce hostů, který ho okamžitě posílá pryč z vlastní poloviny.
     
    21
    Po sérii nepřesností na hostující straně pak sami hosté zakopli míč do zámezí a je z toho autové vhazování pro domácí Caen.
     
    22
    Tavares zkoušel obrat Bennassera o balón, to se mu ale nepovedlo a sám druhý jmenovaný zamířil do útoku. Jenže jeho střela skončila jen vedle hostující brány.
     
    23
    Rohový kop zahrávali domácí hráči a míč se poté dostal do pokutového území. Nikdo z hráčů Caenu ho ale nezachytil a naopak hosté ho mají už zase ve své moci.
     
    24
    Na druhé straně měli výhodu stejné standardní situace také hosté, ale i oni si počínali prakticky úplně stejně. Odkop od domácí branky.
     
    25
    Youssef Aït Bennasser se ocitl na zemi a potřebuje ošetření. Zatím odkulhal za postranní čáru a uvidíme, co se bude dít dále.
     
    26
    Nakonec je zpět na trávníku, ale jeho grimasy v obličeji hovoří, že stále není v pořádku.
     
    27
    Bennassi se nyní dostal k balónu a hned ho poslal na svého spoluhráče. Jan Repas ale svou střelu poslal hodně vysoko nad hostující branku.
     
    28
    Ivan Santini přebral míč v pokutovém území, ale podklouzl a následně už na něho nedosáhl. Hosté byli pod tlakem, ale akce domácích velmi rychle skončila.
     
    29
    Oussama Haddadi střílel takovým dloubáčkem na domácí branku a s pomocí odrazu od hrudi jednoho z obránců Caenu míč končí vedle levé tyče Vercoutreho branky.
     
    30
    Útočné manévry obou celků nekončí, v další palebné pozici se ocitl Fouad Chafik, ale Rémy Vercoutre jeho vzdušnou střelu dokázal vyboxovat pryč.
     
    31
    Dalekonosná střela mířící na hostující branku končí na gólmanu Rémy Vercoutrem a ten tak bude mít další odkop od své branky.
     
    32
    A znovu se domácí hráči dokázali lehce uvolnit a mířili před branku Dijonu. Z pravé strany pak střílel Youssef Aït Bennasser, ale na brankáře hostů si nepřišel.
     
    33
    Zakládající útok hostů skončila na obraně domácích a ti tak otáčejí směr hry zpět před branku Reyneta.
     
    34
    Naïm Sliti si vyměnil míč s Oussamou Haddadim, druhý jmenovaný pak z otočky chtěl vystřelit, ale zapomněl, že má za sebou obránce Caenu, jenž ho o balón obral.
     
    35
    Další zmařená akce hostů znamená, že hráči v tmavých dresech, tedy ti domácí, opět zamířili na polovinu Dijonu.
     
    37
    Hosté zvyšují tempo a snaží se o vyrovnání, zatím se jim to ale nedaří.
     
    38
    Dijon právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. V závěru první půle se to hostům povedlo. JORDAN MARIÉ dostal přihrávku před velké vápno a odtud dělovkou umístil míč k pravé tyči branky Rémyho Vercoutreho a nedal mu vůbec žádnou šanci – 1:1. Asistence: Naïm Sliti.
    38. Jordan MARIÉ - 1:1
     
    39
    Šest minut před koncem prvního poločasu se tedy začíná znovu od začátku. U míče jsou hosté a míří znovu před domácí branku.
     
    40
    Nyní už to ale zase zkoušeli hráči Caenu, konkrétně Jan Repas, jeho dalekonosná střela ale zaplula jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    42
    V závěru první části hry se už ani jeden tým nikam nežene a spíše se soustředí na obranu. Nikdo nechce inkasovat gól do šatny.
     
    44
    Papy Mison Djilobodji zahrál volný přímý kop, ale nikdo z jeho spoluhráčů si na míč nevyskočil. Ten tak končí v moci domácích a ti míří ještě do útoku.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Julio Tavares táhl akci podél pravé postranní čáry, jenže na jeho centr si nikdo z jeho spoluhráčů nenaběhl a to je poslední, co se v této části hry stalo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a rozhodně bylo na co se dívat. Oba celky začaly aktivně a už v páté minutě fauloval Yambéré v pokutovém území a domácí měli k dispozici pokutový kop. Ten dokázal Ivan Santini proměnit a poslal domácí do vedení. Jenže hosté zabrali a vypracovali si hned nějaké šance. V osmatřicáté minutě pak pálil Jordan Marié a dokázal s domácími srovnat krok. První půle tak naznačila, že i ta druhá bude hodně zajímavá. Ta začne ve 21:05.
     
    Střely na branku: 2 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí zahrávali volný přímý kop z pravé strany velkého vápna, k ohrožení hostující branky ale nedošlo.
     
    48
    Aktivní Ivan Santini vybojoval míč na polovině hřiště a pak se sám dostal do zakončení před brankou Dijonu. Jeho střela ovšem skončila jen na pozorném hostujícím brankáři.
     
    49
    Na opačné straně přišel o míč v době střely Wesley Saïd a nabízí tak domácím hráčům rychlý protiútok.
     
    50
    Znovu si nepočínal příliš dobře Naïm Sliti, který táhl akci podél levé postranní čáry, ale nakonec o míč sám přišel.
     
    51
    Další akce hostů, která už vypadala velmi dobře. Z levé strany poslal do pokutového území centr Cédric Yambéré, jenže Julio Tavares ho nedokázal zachytit a místo toho následoval zákrok domácí obrany.
     
    53
    Domácí hráči zakopli míč do zámezí a hosté tak budou mít k dispozici další autové vhazování na polovině Caenu.
     
    53
    Jordan Marié nedokázal nadvakrát prostřelit brankáře Caenu a následně pak se obrana dostala k míči a míří znovu před branku Dijonu.
     
    54
    Oussama Haddadi zabránil další šanci domácích, když střelu Vincenta Bessata svou hrudí odrazil do bezpečí.
     
    55
    Hlavičku poslal na brankáře hostů Ivan Santini, ale Baptiste Reynet se vyznamenal a jeho pokus zneškodnil dalším přesným zákrokem.
     
    56
    V další šanci se ocitl stejný hráč, tedy Ivan Santini, jenže i tentokráte si na brankáři hostů vylámal zuby.
     
    57
    Na druhé straně měla akce hostů jepičí život a do rychlého brejku zamířili fotbalisté Caenu. Ronny Rodelin ovšem svou střelu poslal jen vedle branky Dijonu.
     
    57
    Další střela Ronnyho Rodelina a znovu tento hráč pálil do stejného místa. Tedy vede branky Dijonu. Následuje tak další odkop od Reynetovy branky.
     
    58
    Vercoutre chtěl odkopnout míč směrem dopředu, jenže trefil jen holenní chránič jednoho z hráčů Dijonu. Nakonec měl brankář domácích štěstí, že míč se odrazil za zadní čáru.
     
    59
    Youssef Aït Bennasser doslova přilétl do pokutového území a chtěl odehrát v letu balón, jenže brankář hostů dávno zakročil a domácím tak zase skončila další slibná akce.
     
    60
    Domácí zahráli míč na malou domů, Vercoutre pak chvíli čekal s rozehrávkou, nyní už ale míč mezi své spoluhráče poslal a ti tak míří znovu do útočné akce.
     
    61
    Domácí hráči byli opět v pokutovém území hodně aktivní, Ivan Santini chtěl sklepnout míč za Reynetova záda, ten mu ho ale sebral přímo z kopačky.
     
    62
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Jan Repas, přichází Christian Kouakou.
     
    63
    Christian Kouakou se hned zapojil do hry a nabídl přihrávku Ivanu Santinimu, ten na míč ale nedosáhl a končí tak v moci hráčů Dijonu.
     
    64
    Hosté pak na druhé straně pokazili rozehrávku a také oni se do žádné šance před domácí brankou nedostali.
     
    64
    Vincent Bessat potáhl míč před velké vápno, ale jeho následná střela skončila na brankáři hostů. Ten rozehrál balón špatně a zachytili ho znovu domácí, kteří zůstávají v útoku.
     
    65
    Vincent Bessat zajel ostře do soupeře a právem za to vyfasoval žlutou kartu. Hosté mají k dispozici nebezpečný volný přímý kop.
     
    66
    Z této standardní situace nic nebylo a rázem se tak hra otáčí zase na druhou stranu. Domácí mají míč a kombinují před brankou Dijonu.
     
    67
    Papy Mison Djilobodji to také přehnal s tvrdostí a nekompromisně zezadu posílá k zemi Christiana Kouakoua. Také on obdržel kartónek žluté barvy.
     
    68
    Ronny Rodelin pak zahrával volný přímý kop, ale jeho střela zamířila jen vysoko nad branku Dijonu. Následuje odkop od Reynetovy branky.
     
    69
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Vincent Bessat, přichází Stef Peeters.
     
    69
    Benjamin Jeannot střílel na Vercoutreho a ten si připisuje další veledůležitý zákrok. A míč pošle zpět do hry dalším svým odkopem od branky.
     
    70
    Christian Kouakou si nabíhal sám po pravé straně, dostal se dovnitř velkého vápna a poté svou střelou jen těsně minul branku hostů! Balón jen prosvištěl kolem Reyneta a ten si mohl oddychnout.
    70. Kouakouova střela jen prosvištěla kolem branky hostů.
     
    72
    Hosté jsou nyní při chuti a vycítili další šanci. Ke střele se dostal Julio Tavares, ale jeho rána skončila jen na připravené obraně domácího celku.
     
    73
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Florent Balmont.
     
    74
    Stef Peeters vyslal pumelenici asi deset metrů za velkým vápnem a přesto musel hostující brankář do zákroku. Poté s pomoci vlastní obrany posílá míč na opačnou stranu.
     
    75
    Naïm Sliti byl nedovoleně poslán k zemi a sudí nařizují volný přímý kop.
     
    75
    Hosté po něm ale domácí branku neohrozili a sami domácí hráči už míří do další útočné akce. Reynet se tak bude muset mít znovu na pozoru.
     
    76
    Adama Mbengue dostal přihrávku na levou stranu a poté vyslal vzdušnou střelu na branku hostů. Reynet byl ale pozorný a jeho šanci zmařil.
     
    77
    Domácí hráči vybojovali rohový kop, ale míč, který se snášel do pokutového území, vyboxoval Reynet do bezpečí a pak sám odkopl míč pryč z vlastního brankoviště.
     
    79
    Ou, tak to byl ošklivý zákrok. Adama Mbengue přišlápl soupeři vnitřní stehenní sval a sudí neváhá a vytahuje rovnou červenou kartu. Pro Mbengueho tak zápas skončil předčasně.
    79. Červená karta za faul Mbengueho.
     
    81
    Caen právě vstřelilo branku!
    Ale domácí v oslabení okamžitě skórují. Ivan Santini dostal přihrávku z pravé strany a poté chtěl nastavit nohu, aby doklepl míč za Reynetova záda, ale udělal to za něho CÉDRIC YAMBÉRÉ, který si srazil balón do vlastní sítě – 2:1. Caen tak jde znovu do vedení.
    81. Cédric YAMBÉRÉ - 2:1 - vlastní branka
     
    83
    Hosté se snažili rychle něco udělat s nepříznivým stavem, ale střela Slitiho skončila jen vedle domácí branky.
     
    85
    Další slibně se rozvíjející akci domácích zastavil ofsajd a do útočné akce tak mohou zamířit zase hosté. Uvidíme, zda se jim podaří srovnat.
     
    86
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jordan Marié, přichází Frédéric Sammaritano.
     
    86
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Benjamin Jeannot, přichází Dylan Bahamboula.
     
    88
    Hostům už moc času na srovnání nezbývá. Domácím naopak pomalu utíká čas a už by byli nejraději, aby hlavní sudí zápas ukončil.
     
    89
    Julito Tavares se odhodlal ke střele z dvaceti metrů, ta ale končí na pozorném brankáři domácích. Caen stále drží svůj těsný náskok.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90
    Papy Mison Djilobodji poslal míč směrem dopředu, ale jeho spoluhráč Tavares ho dobře nezpracoval a končí tak další akce na straně hostů.
     
    90+1
    Hosté se ještě nadechli k šanci na polovině Caenu, ale žádná kloudná střela se nekonala. Rodelin pak sebral hostům míč a zamířil s ním na druhou stranu.
     
    90+2
    Volný přímý kop měli k dispozici hosté a zahráli ho nakrátko, ale ke střele se pak v blízkosti branky Caenu nikdo nedostal a to je voda na mlýn pro hráče domácího Caenu.
     
    90+3
    Na opačném konci hřiště ještě střílel Julien Féret, ale bylo to do plných řad hostů složených z pozorné obrany. Další akci tak mohou ještě založit hosté z Dijonu.
     
    90+4
    Christian Kouakou se ocitl po zákroku jednoho z hostů na zemi a vypadá to, že nebude moci pokračovat dále. Uvidíme, zda se ještě vrátí na hrací plochu.
     
    90+5
    Míč mají domácí hráči a už se asi chýlí tento zápas k samému konci. Ještě ale střela Santiniho, která končí mimo tři tyče.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči si vrátili zpět své vedení v oslabení po tom, co byl vyloučen za hrubý faul Adama Mbengue. Po pěkné akci už se natahoval ke střele Santini, ale obránce Cédric Yambéré si srazil míč do vlastní sítě. Domácí pak své těsné vedení udrželi až do konce a berou tak všechny tři body.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:17.
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 328 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:57:40)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 5. Santini (pen.), 81. Yambéré (vla.) – 38. Marié (Sliti)

    Karty:   65. Bessat (CEN) – 4. Yambéré (DIJ), 67. Djilobodji (DIJ)   79. Mbengue (CEN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:17.
    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Da Silva, Djiku, Mbengue – Aït Bennasser, Féret (C) – Repas (62. Kouakou), Rodelin, Bessat (69. S. Peeters) – Santini.
    Náhradníci: Samba – Sankoh, Delaplace, S. Peeters, Kouakou, Avounou, Genevois.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Yambéré, Djilobodji, Haddadi, Chafik – Saïd (73. Balmont), Amalfitano, Marié (86. Sammaritano), Sliti – Jeannot (86. Bahamboula), Tavares.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Rosier, Bahamboula, Balmont, Xeka, Sammaritano.

    Rozhodčí: Léonard – Danizan, Mouysset

    Diváci: 15 328
    bahis siteleri