Nice – Monaco 4:0 (kon.) | Caen – Dijon 2:1 (kon.) | Montpellier – Nantes 0:1 (kon.)
Štrasburk – Amiens 0:1 (kon.) | Troyes – Toulouse 0:0 (kon.)
konec
Montpellier HSC
0:1 (0:0)
FC Nantes
Sobota 09.09.2017, 20:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z další přenosů. Přeji příjemný zbytek sobotního večera, napočtenou. (22:05:08)
     
    Nantes si do tabulky připisuje tři body a posouvá se rázem na osmé místo tabulky, když získalo sedm bodů. Naopak Montpellier zůstává ve spodní části Ligue1 a je až na šestnácté pozici.
     
    V podprůměrném, ale bojovném utkání jsme viděli pouze jediný gól. Z přímého kopu se prosadil Diego Carlos, jenž nachytal domácího brankáře. Nantes ve druhém poločase jen bránilo a z jediné šance soupeře ztrestalo. Naopak Montpellier drželo více míč a poslalo do vápna několik centrů, ale ani jeden z nich úspěch neslavil. Po inkasované brance se domácí nadechovali k závěrečnému tlaku, který svou nešikovností zmařil Giovanni Sio, jenž musel předčasně pod sprchy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí vyslali další centr do vápna, kde byl Rodrigue Casimir Ninga. Ovšem hlavní rozhodčí viděl útočný faul střídajícího hráče a vypadá to, že se už nic nestane.
     
    90+3
    Montpellier se po pravé straně hnalo do útoku, ale k centru se nedostalo. Ovšem výborně zabojoval Keagan Dolly, jenž balon získal zpět a posouvá svůj tým blíže k brance soupeře.
     
    90+1
    Nantes je hodně hluboko a začíná si opět koledovat. Střelu ze střední vzdálenosti musel vyrazit Ciprian Tătăruşanu. Hostující brankář se musel hodně natahovat, protože míč mířil přesně k tyči.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Jeden z domácích hráčů se ze třiceti metrů opřel do míče, jenže jeho pokus trefil jednoho z bránících hráčů. Hosté opět míč nepodrželi a budou se jen bránit.
     
    89
    Utkání se blíží ke svému konci a vypadá to, že domácí si moc šancí nevypracují. Montpellier sice posílá centry do vápna, ale Nantes je dokáže v poklidu odvracet.
     
    86
    Po ošetřování se opět hraje, ale útok po levé straně se hostům nevyvedl. Zároveň se na trávník za obrovského pískotu vrací Diego Carlos.
    84. Červená karta
     
    84
    Červenou kartu dostává Giovanni Sio (Montpellier HSC), který došlápl na holeň soupeře. Domácí útočník moc dobře věděl, že je zle, a že pro něj duel končí. Diego Carlos může být rád, že se mu holení kost nezlomila. To byl opravdu zákrok na kriminál. Ovšem spíš než o zákeřnost, šlo o nešikovnost.
     
    83
    Hostující celek celý druhý poločas brání hluboko před svým brankářem a i po vstřelené brance se nic nezměnilo. Montpellier se zatím jen těžce dostává do nějakých šancí.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Kévin Bérigaud, přichází Souleymane Camara.
     
    81
    Na levé straně nabral velkou rychlost Jérôme Roussillon, jehož střílený centr zamířil před branku. Gólmanovi míč vypadli, ale dalekým odkopem mu pomohl obránce.
     
    80
    K dalšímu centru z pravé strany se odhodlal Nordi Mukiele, jehož centr přizvedl bránící hráč. Nantes celou situaci pojistila malou domů a následně bude moci založit další útok.
     
    78
    Domácímu celku zbývá zhruba dvanáct minut na to, aby se mu podařilo vyrovnat. Ovšem centr z pravé strany trefuje prvního bránícího hráče.

    Michal Luxa

    Branky: 76. Diego Carlos

    Karty:   34. Mukiele (MON) – 42. Sala (NAT), 69. Gandi (NAT)   84. Sio (MON)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Hilton (C), Mendes, Roussillon – Lasne, Skhiri – Mbenza (72. Ninga), Ikoné (65. Dolly), Bérigaud (82. Camara) – Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Aguilar, Congré, Sambia, Camara, Ninga, Dolly.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Djidji, Pallois, Diego Carlos, Dubois (C) – Girotto, A. Touré – Iloki (70. El Ghanassy), Thomasson, Lucas Lima (63. Gandi) – Sala (74. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Dupé – Awaziem, Kačaniklić, Gandi, El Ghanassy, K. Coulibaly, Krhin.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Zitouni, Berchebru
    thejrc.org