Nice – Monaco 4:0 (kon.) | Caen – Dijon 2:1 (kon.) | Montpellier – Nantes 0:1 (kon.)
Štrasburk – Amiens 0:1 (kon.) | Troyes – Toulouse 0:0 (kon.)
konec
Montpellier HSC
0:1 (0:0)
FC Nantes
Sobota 09.09.2017, 20:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z další přenosů. Přeji příjemný zbytek sobotního večera, napočtenou. (22:05:08)
     
    Nantes si do tabulky připisuje tři body a posouvá se rázem na osmé místo tabulky, když získalo sedm bodů. Naopak Montpellier zůstává ve spodní části Ligue1 a je až na šestnácté pozici.
     
    V podprůměrném, ale bojovném utkání jsme viděli pouze jediný gól. Z přímého kopu se prosadil Diego Carlos, jenž nachytal domácího brankáře. Nantes ve druhém poločase jen bránilo a z jediné šance soupeře ztrestalo. Naopak Montpellier drželo více míč a poslalo do vápna několik centrů, ale ani jeden z nich úspěch neslavil. Po inkasované brance se domácí nadechovali k závěrečnému tlaku, který svou nešikovností zmařil Giovanni Sio, jenž musel předčasně pod sprchy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí vyslali další centr do vápna, kde byl Rodrigue Casimir Ninga. Ovšem hlavní rozhodčí viděl útočný faul střídajícího hráče a vypadá to, že se už nic nestane.
     
    90+3
    Montpellier se po pravé straně hnalo do útoku, ale k centru se nedostalo. Ovšem výborně zabojoval Keagan Dolly, jenž balon získal zpět a posouvá svůj tým blíže k brance soupeře.
     
    90+1
    Nantes je hodně hluboko a začíná si opět koledovat. Střelu ze střední vzdálenosti musel vyrazit Ciprian Tătăruşanu. Hostující brankář se musel hodně natahovat, protože míč mířil přesně k tyči.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Jeden z domácích hráčů se ze třiceti metrů opřel do míče, jenže jeho pokus trefil jednoho z bránících hráčů. Hosté opět míč nepodrželi a budou se jen bránit.
     
    89
    Utkání se blíží ke svému konci a vypadá to, že domácí si moc šancí nevypracují. Montpellier sice posílá centry do vápna, ale Nantes je dokáže v poklidu odvracet.
     
    86
    Po ošetřování se opět hraje, ale útok po levé straně se hostům nevyvedl. Zároveň se na trávník za obrovského pískotu vrací Diego Carlos.
    84. Červená karta
     
    84
    Červenou kartu dostává Giovanni Sio (Montpellier HSC), který došlápl na holeň soupeře. Domácí útočník moc dobře věděl, že je zle, a že pro něj duel končí. Diego Carlos může být rád, že se mu holení kost nezlomila. To byl opravdu zákrok na kriminál. Ovšem spíš než o zákeřnost, šlo o nešikovnost.
     
    83
    Hostující celek celý druhý poločas brání hluboko před svým brankářem a i po vstřelené brance se nic nezměnilo. Montpellier se zatím jen těžce dostává do nějakých šancí.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Kévin Bérigaud, přichází Souleymane Camara.
     
    81
    Na levé straně nabral velkou rychlost Jérôme Roussillon, jehož střílený centr zamířil před branku. Gólmanovi míč vypadli, ale dalekým odkopem mu pomohl obránce.
     
    80
    K dalšímu centru z pravé strany se odhodlal Nordi Mukiele, jehož centr přizvedl bránící hráč. Nantes celou situaci pojistila malou domů a následně bude moci založit další útok.
     
    78
    Domácímu celku zbývá zhruba dvanáct minut na to, aby se mu podařilo vyrovnat. Ovšem centr z pravé strany trefuje prvního bránícího hráče.
    76. Diego CARLOS - 0:1
     
    76
    Nantes právě vstřelili branku!
    Benjamin Lecomte se musí červenat, když udělal úkrok doprostřed branky a následně nechytil střelu na bližší stranu! DIEGO CARLOS se do míče opřel a zakončil k levé tyči. Nantes se z ničeho dostalo do vedení a doufejme že se kvalita duelu nyní rapidně zlepší.
     
    75
    Po individuálním průniku sáhl k faulu Pedro Mendes, který soupeři nabízí přímý kop z hodně nadějné pozice.
     
    74
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Emiliano Sala, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    73
    Druhý poločas je horší nežli ten první. Ani jeden tým se nedostává do šancí a sledujeme spíše bojovné utkání, které diváky ze sedadel nezvedne.
     
    72
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Isaac Mbenza, přichází Rodrigue Casimir Ninga.
     
    70
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Jules Iloki, přichází Yassine El Ghanassy.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Najib Gandi (FC Nantes), který doslova zboural soupeře. Hlavní sudí udělil žlutou kartu Koffimu Djidjiovi, ale následně ji odvolal a dal ji správnému hráči.
     
    67
    Montpellier kombinovalo na pravé straně, ale k centru se nedostalo. Navíc po ztrátě míče byl k vidění ještě faul domácího celku.
     
    66
    Individuální akcí se prezentoval Ellyes Skhiri, který se chtěl dostat až ke střele, ale místo toho se utopil ve vlastních kličkách. Domácí hráč se musel otočit a přihrát zpátky.
     
    65
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Keagan Dolly.
     
    63
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Lucas Lima, přichází Najib Gandi.
     
    62
    Centr od rohového praporku mířil na hranici malého vápna, kde se míč odrazil a dokutálel se k brankáři.
     
    61
    Domácí celek vybojoval volný kop, k němuž se postavil Isaac Mbenza. Jeho centr zamířil mezi bránící hráče, kteří se neshodli a bude se kopat rohový kop.
     
    60
    Jérôme Roussillon se pokusil z levé strany o centr, jenže míč po zamířil jen do boční sítě. Bude se pouze kopat od hostující brány.
     
    59
    Oba trenéři udílí pokyny svým svěřencům, jenže zatím to moc nepomáhá. Na týmech je vidět, že nejsou v herní pohodě.
     
    57
    Hostující celek si začíná koledovat o inkasovanou branku. Nantes nejen, že zalezlo hluboko, ale po zisku míče se ho rychle zbavuje.
     
    56
    Nanitamo Jonathan Ikoné se hnal do útoku, ale přihrávka na spoluhráče byla nepřesná. Giovanni Sio si do šestnáctky nabíhal zbytečně.
     
    55
    Domácí středopolař viděl na levé straně rozběhnutého Giovanniho Sia, který ovšem prohrál sprinterský souboj se stoperem. Montpellier bude alespoň vhazovat na útočné polovině.
     
    54
    Ve hře je stále hodně nepřesností a opět se ujišťujeme v tom, že se hraje hodně podprůměrné utkání Ligue1.
     
    53
    Domácí hráči po zisku balonu opět putovali na polovinu soupeře, kde o něj opět rychle přišli. Ovšem ani Nantes míč dlouho neudrželo a pokračuje v bránění.
     
    51
    Nantes zalezlo hodně hluboko a před svým brankářem má hned devět hráčů- Nakonec se k zakončení prodral Nanitamo Jonathan Ikoné, ale jeho slabý pokus skončil u brankáře.
     
    50
    Montpellier získalo balon, ale na první pokus se na polovinu soupeře nedostalo. Tak přišel dlouhý nákop, který si obránci ve žlutých dresech pohlídali.
     
    48
    Ještě pro připomenu: Montpellier zvolilo tmavě modré dresy, naopak Nantes hraje dnešní utkání ve žluté sadě. Na trávníku se zatím hraje ve středu pole.
     
    47
    Při pohledu na zelený pažit to vypadá, že ani jeden z trenérů nesáhl ke střídání. Pokračuje se tedy v základních jedenáctkách.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhý poločas, k výkopu se postavili domácí. Ovšem jejich nákop byl odvrácený a míč se přesouvá na jejich polovinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme sledovali podprůměrný fotbal, jenž nabídl jednu šanci na každé straně. Ovšem jednalo se o pokusy, které mířily přesně na brankáře. Hraje se bojovné utkání, jenž moc krásy nepobralo a hlavně je vidět, že se utkaly týmy z nižších pater tabulky. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Tourého hlavička v nastavení prvního poločasu
     
    45+1
    Už to vypadalo, že se nic nestane. Ovšem hosté kopali rohový kop a k přetaženému centru se dostal osamocený Abdoulaye Touré. Jeho hlavička zamířila z nadějné pozice přímo na brankáře.
     
    45
    Režie nám nabídla statistiku střel, které mířily na branku. Jeden přesný zásah připsali domácí i to ukazuje, že sledujeme hodně podprůměrné utkání.
     
    44
    Montpellier rozehrávalo opět rohový kop, jenže míč byl odhlavičkován do bezpečí.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Emiliano Sala (FC Nantes), který uklouzl a následně naletěl do soupeře. Rozhodčí trochu překvapivě hostujícího útočníka trestá.
     
    42
    Na zelený pažit opět míří lékařské týmy. Po souboji zůstali ležet dva hráči a opět se chvíli hrát nebude.
     
    39
    Z pravé hranic pokutového území vystřelil Lucas Lima, jeho pokus postrádal razanci a navíc mířil přesně doprostřed brány. Nantes zlepšuje hru, ale do vážnějších šancí se nedostává.
     
    38
    Nantes vyslalo centr z pravé strany, který byl ve vápně prodloužen. Na zadní tyči zakončoval Emiliano Sala. jenž trefil před sebou stojícího obránce.
     
    37
    Jérôme Roussillon "utancoval" u postranní čáry soupeře, ale jeho centr mířil jen na hlavu hráče ve žlutém dresu.
     
    35
    Na pravé straně se rozeběhl Giovanni Sio, jenž se dostal do vápna a následně zpětnou přihrávku směřoval na kolegu z útoku. Jenže Kévin Bérigaud nezvládl první dotek a míč mu obránce ukopl.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Nordi Mukiele (Montpellier HSC), který u postranní čáry přispěchal se skluzem pozdě a trefil soupeře. Domácí hráč je správně prvním potrestaným hráčem.
     
    33
    Za pískotu domácích příznivců se Nantes prokombinovalo na polovinu soupeře, kde nakonec předvedlo nepřesnou přihrávku. Ovšem Montpellier míč pouze odkopává.
     
    31
    Montpellier se hnal do přečíslení, jenže Giovanni Sio dostal přihrávku na paty. Domácí útočník si míč připravil na střelu, ale technický pokus poslal vedle vzdálenější tyče.
     
    30
    K volnému přímému kopu z osmadvaceti metrů se postavil Abdoulaye Touré. Jeho zakončení letělo jen vysoko nad bránu.
     
    29
    Oba borci zamířili za postranní čáru, kde stále probíhá ošetření domácího kapitána, jenž má obvázanou hlavu.
     
    28
    Na zeleném pažitu zůstali ležet dva hráči. Zatímco Emiliano Sala se sám zvedl a bude v pořádku, tak Vitorino Hilton má rozseklou hlavu a bude potřebovat ošetření.
     
    27
    Atmosféra na stadionu převyšuje samotnou hru, která moc vzruchu nenabízí. Hraje se hodně neatraktivní fotbal, v němž je spousta nepřesností.
     
    26
    Nantes se po dlouhé době hnalo do útoku. K centru se prodral Léo Dubois, ale ten našel jen prvního bránícího hráče v pokutovém území.
     
    24
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Nordi Mukiele, který se hodně těžce zvedá.
     
    23
    Domácí tým je sice více u balonu, ale do větších šancí se nedostávají. Nic nezměnil ani rohový kop, jenž mířil na hranici vápna, ale střela nepřišla.
     
    22
    Po dlouhé době přišel centr z druhé strany. Paul Lasne třikrát odcentroval, ale všechny centry našly obránce.
     
    20
    Isaac Mbenza opět dostal přihrávku a okamžitě poslal do vápna centr. Jenže tentokrát místo spoluhráče našel jen bránícího hráče, který v poklidu míč odhlavičkoval.
     
    19
    Nantes již bylo v útoku, ale přes dobře pracující obranu se nedostalo. Hráči ve žlutých dresech nic nevymýšleli a raději přihráli zpátky na obránce.
     
    17
    Po rohovém kopu zůstal na hrací ploše ležet Pedro Mendes. Ovšem ještě předtím si pro centrovaný míč vyběhl Ciprian Tătăruşanu.
     
    16
    Na pravé straně se opět uvolnil aktivní Isaac Mbenza, jemuž se tentokrát centr vydařil. Nadýchaný míč poslal na Giovanniho Sia, který z voleje zamířil do míst, kde stál Ciprian Tătăruşanu.
     
    14
    Domácí předváděli kombinaci na pravé straně, která skončila po špatné přihrávce. Ovšem Nantes balon pouze odevzdalo.
     
    13
    Giovanni Sio si seběhl k lajně, kde neustál souboj s obráncem. Sledujeme spíše hluchou část zápasu.
     
    11
    Montpellier se chvíli ocitl pod tlakem, a tak přišel jen dlouhý odkop. Ovšem Nantes míč neudrželo a bude se bránit. Zatím se hraje hodně opatrný fotbal.
     
    10
    Dlouhý nákop sklepl Emiliano Sala pod sebe, kde byl osamocený jeho spoluhráč. Ovšem uspěchané zakončení mířilo jen hodně vysoko nad domácí branku.
     
    9
    Giovanni Sio dostal přihrávku do vápna, kde měl proti sobě hned tři bránící hráče. Domácí útočník se tak utopil ve vlastních kličkách.
     
    7
    Také na druhé straně byla k vidění hlavička. K té se dostal Giovanni Sio, ovšem jeho pokus letěl pouze nad branku Nantes.
     
    6
    Koffi Djidji přihrál do strany, odkud přišel přetažený centr. Ovšem hlavička Emiliana Saly přišla ze záklonu a hlavně byla hodně nepřesná.
     
    5
    Na pravé straně hrací plochy aktivně pracuje Isaac Mbenza, který ani tentokrát nepřešel přes soupeře. Domácí hráč po souboji upadl a dožadoval se odpískání faulu.
     
    4
    Domácí celek kombinuje zatím hodně daleko od branky soupeře. To i proto, že Nantes soupeře rychle dostupuje.
     
    2
    Montpellier HSC nastoupil v tmavě modré sadě dresů, naopak hosté zvolili tradiční žluté dresy. Ovšem vraťme se na zelený pažit, kde přes obránce nepřešel Isaac Mbenza.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Miguelgorry zahájil dnešní utkání. K výkopu se postavili hostující hráči, ale jejich dlouhý nákop byl odvrácen. Následně Nantes zvolilo přihrávku zpátky k obráncům.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Hilton (C), Mendes, Roussillon – Lasne, Skhiri – Mbenza, Ikoné, Bérigaud – Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Aguilar, Congré, Sambia, Camara, Ninga, Dolly.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Djidji, Pallois, Diego Carlos, Dubois (C) – Girotto, A. Touré – Iloki, Thomasson, Lucas Lima – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Awaziem, Kačaniklić, Gandi, El Ghanassy, K. Coulibaly, Krhin.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Zitouni, Berchebru.
     
    Vzájemné zápasy

    V posledních třech vzájemných duelech vyhrálo Nantes, které dokonce poslední zápas vyhrálo na půdě soupeře. Poslední utkání mezi těmito soupeři nabídlo hned pět branek a hrál se atraktivní fotbal.

    Montpellier – Nantes 2:3
    Nantes – Montpellier 1:0
    Nantes – Montpellier 3:1
    Nantes – Montpellier 0:2
    Montpellier – Nantes 2:1
     
    Montpellier HSC

    Také Montpellier získal čtyři body, ale je na tom o dvě pozice lépe nežli jeho dnešní soupeř. HSC totiž vstřelilo tři branky, které dali tři různí střelci. Mezi ně se zapsali Souleymane Camara, Daniel Congre a Giovanni Sio. Na marodce domácího celku se nachází pouze jediný hráč, kterým je Ellyes Skhiri.

    Dijon – Montpellier 2:1
    Montpellier – Štrasburk 1:1
    Toulouse – Montpellier 1:0
    Montpellier – Caen 1:0
     
    FC Nantes

    Hostující celek ve čtyřech zápasech posbíral čtyři body a patří mu zatím patnáctá příčka. Ovšem Nantes má obrovské potíže se střílením branek, jelikož vsítil pouze jediný gól. Do utkání zcela jistě nezasáhne Chidozie Awaziem, jenž v minulém utkání viděl červenou kartu. Mezi zraněnými figurují Yacine Bammou, Joris Kayembe, Samuel Moutoussamy, Valentin Rongier a Kolbeinn Sigthorsson. Zatím jediným autorem gólu je Emiliano Sala.

    Nantes – Lyon 0:0
    Troyes – Nantes 0:1
    Nantes – Marseille 0:1
    Lille – Nantes 3:0
     
    Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu. V Ligue1 se o víkendu odehraje páté kolo, v němž se v sobotu představí Montpellier HSC a FC Nantes. Půjde o souboj ze spodní části tabulky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Branky: 76. Diego Carlos

    Karty:   34. Mukiele (MON) – 42. Sala (NAT), 69. Gandi (NAT)   84. Sio (MON)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Hilton (C), Mendes, Roussillon – Lasne, Skhiri – Mbenza (72. Ninga), Ikoné (65. Dolly), Bérigaud (82. Camara) – Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Aguilar, Congré, Sambia, Camara, Ninga, Dolly.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Djidji, Pallois, Diego Carlos, Dubois (C) – Girotto, A. Touré – Iloki (70. El Ghanassy), Thomasson, Lucas Lima (63. Gandi) – Sala (74. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Dupé – Awaziem, Kačaniklić, Gandi, El Ghanassy, K. Coulibaly, Krhin.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Zitouni, Berchebru
    thejrc.org