Nice – Monaco 4:0 (kon.) | Caen – Dijon 2:1 (kon.) | Montpellier – Nantes 0:1 (kon.)
Štrasburk – Amiens 0:1 (kon.) | Troyes – Toulouse 0:0 (kon.)
konec
OGC Nice
4:0 (2:0)
AS Monaco
Sobota 09.09.2017, 17:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a zase někdy u francouzské ligy napočtěnou! (18:54:53)
     
    STATISTIKY

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:14.
     
    Je konec utkání! Nice v obou poločasech dalo dvě branky a zaslouženě se raduje z vysoké výhry. Dvě branky vstřelil Mario Balotelli, po jedné pak přidali Alassane Pléa a Igniatius Ganago.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hosté kombinovali na vlastní polovině a jen čekali na poslední hvizd, který hned po uplynutí jedné minuty také přišel. Nice vítězí 4:0.
     
    90
    Stevan Jovetić se dostal do vápna a pokoušel se vybojovat míč. Po nešťastném zákroku ale míč skončil v zámezí a odkopávat se bude od branky Nice.
     
    88
    Na konečný hvizd se čeká i na straně Nice, které kombinuje na vlastní polovině a užívá si skvělou atmosféru. O tu se starají fanoušci domácího celku.
     
    87
    Monaco kombinuje na vlastní polovině a čeká se spíše na ukončení utkání, které hosté takticky vůbec nezvládli.
    85. Igniatius GANAGO - 4:0
     
    85
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak to zavání debaklem! Sidibému se ve velké šanci nepovedlo prostřelit brankáře a přišel protiútok. IGNATIUS GANAGO dostal přihrávku a postupoval sám na brankáře. Subašićovi udělal kličku a následně poslal míč do prázdné branky.
     
    82
    Po levé straně postupoval Jorge a následně byl faulován. Monaco tak bude rozehrávat standardní situaci a pokusí se o zkorigování současného stavu.
     
    81
    A když se hosté do vápna dostali, byli nachytáni v ofsajdu. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Cardinala, jenž dnes moc práce neměl.
     
    80
    Nice se prostě nikam nežene a dělá vše pro to, aby se Monaco k míči moc nedostávalo. Domácí si přihrávají na vlastní polovině a výsledek utkání kontrolují.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Rémi Walter.
     
    77
    Parádní míč na levé křídlo dostával Ghezzal, kterému se ovšem míč nepovedlo zpracovat. Ten tak skončil v zámezí a pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    75
    Začíná poslední čtvrthodina utkání a již nyní je téměř jisté, že domácí celek vyhraje a konečně se odlepí ode dna ligové tabulky.
     
    74
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Igniatius Ganago.
     
    73
    Slušná akce Monaca, snad první ve druhé půli! Míč se po rohovém kopu dostal až na hlavu Guida Carrilla, jemuž se zblízka nepovedlo trefit branku.
     
    72
    Monaco stále kombinuje a snaží se něco vymyslet. Dnes jsou ale mistři Francie opravdu bezzubí.
     
    70
    Jeden z hostů již mohl zakončovat, na hranici vápna ovšem udělal ještě jednu kličku a akce byla zmařena. Nice se zmocňuje míče a míří do útoku.
     
    69
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Stevan Jovetić.
     
    69
    Tak jí Mario Balotelli nakonec vidí a podle gesta nejspíše souhlasí. Pokračovat se bude posledním střídáním hostujícího celku.
     
    68
    João Moutinho nejspíše dnešní utkání nedohraje. Uvidíme ovšem, jak tomu bude v následujících minutách. Nejspíše bude ale střídat.
     
    67
    Obranný zákrok předvedl João Moutinho, kterému hodně nepříjemně a nesportovně přišlápl nárt Mario Balotelli. Tohle bylo na kartu...
     
    65
    Nice hraje v klidu a nikam logicky nespěchá. Hra se ovšem často přerušuje a je tak rozkouskovaná. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějaké pohledné akce.
     
    64
    Domácí se hnali do rychlého protiútoku, vše ale pokazili po nepřesní přihrávce na levé křídlo. Pokračovat se tak bude autem Monaca.
     
    62
    Do vápna Nice vletěl další míč, ale opět byl odhlavičkovaný. Knížecí celek stále nemůže najít recept na skórování.
    60. Mario BALOTELLI - 3:0
     
    60
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí ve druhém poločase nic nehráli, přesto dávají nejspíše rozhodující branku. MARIO BALOTELLI dostal přihrávku na malé vápno a v blízkosti brankáře se nemohl zmýlit – 3:0!
     
    58
    Utkání je v posledních minutách hodně neatraktivní. Nice nikam nespěchá a spíše brání. Hosté se snaží, ale jde to přes domácí urputnou obranu hodně těžce.
     
    56
    Po akci Seriho si Nice vybojovalo standardní situaci z veliké dálky. To je ovšem jedna z těch situací, která domácím vyhovuje. Utkání budou ovšem ještě dlouhé.
     
    54
    Na druhé straně mělo Monaco jeden z hromady rohových kopů. Ani tento ovšem nebyl pro domácí celek nebezpečný Kombinace Monaca ovšem pokračuje.
     
    53
    Následně postupoval po levé straně Vincent Koziello, jenž již dělal kličku bránícímu hráči. V ten moment ale byl odmáván ofsajd, pokračovat se tak bude odkopem od branky Subašiće.
     
    52
    Další rohový kop z pravé strany nebyl nijak zakončen. Míč sice mířil na zadní tyčku, ale tam nikdo ve světlo šedém nebyl. Odkop od branky.
     
    51
    Christophe Jallet odkopával míč mířící do šestnáctky. Balon netrefil úplně povedeně a mohl být rád, že si nedal vlastní branku. Roh pro Monaco.
     
    49
    Následně hosté rozehrávali přímý kop, na který ovšem zapomenou. Jeden z bránících hráčů se zmocnil míče a odkopl jej daleko od branky.
     
    48
    Monaco následně útočila po levé straně, přihrávka za obranu byla ovšem dlouhá, a tak bude hra pokračovat odkopem od branky domácího brankáře.
     
    47
    Na hřišti se po nějakém zákroku objevil Arnaud Souquet, jenž nejspíše špatně došlápl. Byla přivolána doktorka a uvidíme, zda se domácí obránce dokáže vrátit do utkání.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Rachid Ghezzal.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Guido Carrillo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Nice vede po prvním poločase nad Monacem 2:0! Skóre otevřel v šesté minutě Mario Balotelli, jenž proměnil pokutový kop. Dvanáct minut na to přidal druhou branku Alassane Pléa, a tak je stav po poločase mnohem příznivější pro domácí celek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Monaco kombinuje a snaží se něco vymyslet. Rozhodčí ovšem nic moc nenastaví, a tak je možné, že vidíme poslední akci prvního poločasu.
     
    43
    Adama Diakhaby se pokoušel vybojovat míč, ale místo toho fauloval. Arnaud Souquet byl postiženým, Nice budou rozehrávat z hloubi obranné poloviny.
     
    41
    Rohový kop přišel na straně druhé. Mario Balotelli dostal míč na přední tyč, kde zakončoval hlavou. Gólově se ale neprosadil, balon skončil těsně nad.
     
    40
    Dalším míčem byl hledán Radamel Falcao, před kterým odehrál na rohový kop bránící hráč. Hlavní sudí ovšem neodpískal rohový kop, odkopávat se bude od branky Cardinala.
     
    39
    A další střelecký pokus, nyní to byl z dálky Djibril Sidibé. Ani on ale netrefil zařízení, míč skončil vysoko nad brankou domácího brankáře.
     
    38
    Následovaly dva rohové kopy. João Moutinho přihrával na malé vápno, kde se ale ke střele nikdo ve světle šedém nedostal. Pokračuje se tak odkopem od branky Nice.
     
    37
    Nic z toho ovšem nakonec nebylo. Celé snažení bylo zakončeno střeleckým pokusem z dálky, který skončil jen vedle branky Yohana Cardinala. Pokus byl ale tečovaný.
     
    36
    Hosté se následně dostali ke standardní situaci. Tu budou zahrávat opět z pravé strany a rádi by se dočkali ke konci poločasu alespoň snižující branky.
     
    35
    Třetí branka Nice visela ve vzduchu! Alassane Pléa zakončoval z levé strany, naprosto podobně jako při své druhé brance. Nyní ale zakončil jen vedle branky.
     
    34
    Následně se Monacu povedlo vybojovat rohový kop. Nadvakrát zakončoval na zadní tyčce kolumbijský snajpr Radamel Falcao. Ani jeden pokus ale nepropadl do sítě.
     
    32
    Marlon nyní zajížděl do míče, ale místo míče trefil rozhodčího, jenž se pohyboval v blízkosti kulatého nesmyslu. Rozhodčí vše vzal s pokorou a srandou, střídat nebude.
     
    31
    Utkání je od druhé branky Nice nudnější. Hraje se spíše ve středu hřiště a ani jeden celek nijak aktivně neútočí. Monaco se snaží, ale dnes jim zatím není přáno.
     
    30
    Půl hodina hry je za námi a Nice stále drží dvoubrankové vedení, které si vypracovalo z proměněné penalty a úspěšného protiútoku.
     
    28
    Monaco i nadále kombinuje na útočné polovině a zkouší vymyslet něco, co by jim mohlo přinést snížení. Zatím ale úspěšnou taktiku nenalezli.
     
    27
    Marlon se chystal po získání míče směrem dopředu, ale byl faulován Falcaem, jenž může být rád za to, že neuviděl žlutou kartu.
     
    25
    Djibril Sidibé byl o míč obrán čistě, akorát si samotný hráč myslel opak. Aut budou vhazovat fotbalisté Nice, jenž se nikam hnát nemusí.
     
    24
    Další akce se Monacu nepovedla a pokračovat se tak bude odkopem od branky Yoana Cardinala. Uvidíme, zda se z následného útoku Nice dokáže prosadit.
     
    22
    Po menším faulu na útočné polovině Monaca aktuálně druhý celek Ligue 1 rozehrává a žene se do útoku. Zatím se aktuálnímu mistru Francie vůbec nedaří.
     
    21
    Do první zajímavější šance se dostával také Radamel Falcao, těsně před ním ale míč na rohový kop odhlavičkoval pozorný bránící hráč Nice.
     
    20
    Nice vytěžilo z minima maximum a ví to. Vidíme kombinaci domácího celku na vlastní polovině a žádný spěch směrem dopředu.
    18. Alassane PLÉA - 2:0
     
    18
    Nice právě vstřelilo branku!
    Monaco nevyužilo první dobrou šanci a z protiútoku se domácí prosadili! ALASSANE PLÉA následně dostal přihrávku do běhu, ve vápně si udělal bránícího hráče a k pravé tyčce překonal bezmocného Subašiće!
     
    16
    Domácí se dostávali do útoku, ale nakonec se jen bude odkopávat od branky Danijela Subašiće. Monaco následně kombinuje na vlastní polovině.
     
    14
    Hodně tvrdým faulem se následně provinil obránce Jorge, jenž zajel zbytečně do jednoho z domácích hráčů a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    13
    K volnému míči se na hranici vápna dostal João Moutinho, jenž z první zakončoval. Míč ale nakonec v síti neskončil, jeho pokus skončil jen těsně vedle.
     
    12
    Míč sice vletěl do šestnáctky, ani jeden z hráčů hostů se nedokázal prosadit. Následně Nice odkoplo míč daleko od své branky.
     
    11
    Christophe Jallet těsně před vápnem fauloval a Monaco bude mít k dispozici standardní situaci. Ta bude zahrávána z pravé strany.
     
    10
    Nice pokračuje v kombinační hře na vlastní polovině a snaží se projít do útočné fáze. Uvidíme, zda se jim povede něco vymyslet.
     
    9
    Rohový kop byl zakončen střeleckým pokusem z dálky. Jeden z hráčů se pokoušel trefit branku, ale netrefil by ani tu ragbyovou. Odkop od branky Cardinala.
     
    8
    Monaco ovšem nijak obdržená branka nepoznamenala a hned se dostává do útočné fáze. Knížecí celek vybojoval rohový kop z pravé strany.
    6. Mario BALOTELLI - 1:0
     
    6
    Nice právě vstřelilo branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil italský útočník MARIO BALOTELLI, jenž se střelou k levé tyčce nemýlil, je tu velice rychlá první branka utkání!
     
    5
    Žlutou kartu dostává Fabinho (AS Monaco FC).
     
    5
    Domácí nejdříve unikali sami na brankáře, kterého ale jeden z hráčů neprosadil. Následně se Fabinho provinil faulem, dostává žlutou kartu a Nice bude kopat penaltu!
     
    4
    Na druhé straně se Radamel Falcao ujal míče a posílal jej z pravé strany do šestnáctky. Tam se ale nikdo v šedém neprosadil, Nice míří do rychlého protiútoku.
     
    3
    Allan Saint-Maximin dostával slušný centr na pravou tyč, kde mohl zakončovat. Místo toho vracel k levé tyči, tam se ale nikdo v černočerveném neprosadil.
     
    2
    Monacu se nic vymyslet nepovedlo, a tak vidíme kombinační hru Nice na vlastní polovině. Uvidíme, co se jim povede vymyslet.
     
    1
    Fabinho postupoval středem hřiště, kde byl ale faulován Balotellim. Hosté tak budou rozehrávat ze středového kruhu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na travnaté ploše a utkání pátého kola co nevidět začne.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Le Marchand, Marlon, Jallet – Koziello, Seri – Pléa, Lees-Melou, Saint-Maximin – Balotelli.
    Náhradníci: Benítez – Walter, N. Mendy, Lusamba, Srarfi, Ganago, Coly.

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Jorge – Rony Lopes, Moutinho, Fabinho, Lemar – Falcao, Diakhaby.
    Náhradníci: Benaglio – Carrillo, R. Ghezzal, Jovetić, Baldé Diao, Raggi, Tielemans.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    AS MONACO FC (2.)
    4 ZÁPASY, 12 BODŮ


    Obhájce titulu naopak doposud nezaváhal a drží se na druhé pozici za taktéž suverénním PSG. Knížecí celek se musí obejít v letošní sezóně bez většiny strůjců loňského úspěchu. Monaco v probíhajícím ročníku vyhrálo všechny čtyři zápasy, a to se skvělým skóre 14:4. Naposledy bíločervení zesměšnili na domácím hřišti Marseille, které porazili vysoko 6:1! Nejlepším střelcem celku i soutěže je s počtem sedmi branek Radamel Falcao.

    Poslední utkání Monaca
    Monaco 6:1 Marseille
    Méty 0:1 Monaco
    Dijon 1:4 Monaco
     
    OGC NICE (17.)
    4 ZÁPASY, 3 BODY


    Překvapení posledního ročníku nevstoupilo do soutěže vůbec povedeně a po čtyřech kolech je na poslední nesestupové příčce. Celek z pátého největšího města Francien dokázal porazit pouze Guingamp, následně nestačil na Amines, Troyes a St. Etienne. Nejlepším střelcem celku je se dvěma zásahy Alessane Plea.

    Poslední utkání Nice
    Amiens 3:0 Nice
    Nice 2:0 Guingamp
    Nice 1:2 Troyes
     
    Krásný den přeji všem fanouškům kvalitního světového fotbalu. Ve šlágru kola Ligue 1 uvidíme souboj mezi domácím Nice, třetím celkem posledního ročníku a Monacem, úřadujícím francouzským mistrem. Střetnutí v Allianz Riviere startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Panuška

    Branky: 6. Balotelli (pen.), 18. Pléa (Saint-Maximin), 60. Balotelli (Souquet), 85. Ganago

    Karty:   11. Jallet (NIC), 69. Balotelli (NIC) – 5. Fabinho (ASM), 14. Jorge (ASM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:14.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Le Marchand, Marlon, Jallet – Koziello, Seri – Pléa, Lees-Melou, Saint-Maximin (79. Walter) – Balotelli (74. Ganago).
    Náhradníci: Benítez – Walter, N. Mendy, Lusamba, Srarfi, Ganago, Coly.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Jorge – Rony Lopes (46. Carrillo), Moutinho, Fabinho, Lemar (46. R. Ghezzal) – Falcao (69. Jovetić), Diakhaby.
    Náhradníci: Benaglio – Carrillo, R. Ghezzal, Jovetić, Baldé Diao, Raggi, Tielemans.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos.
    thejrc.org