Kunlun – Jokerit 1:4 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Jokerit Helsinky
Sobota 09.09.2017, 11:30 • Fej-jang Ice Skating Center, Šanghaj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (14:04:07)
     
    Dohráno! Závěrečných deset minut třetí části nabídlo divokou podívanou, ve které si Jokerit pojistil tříbodovou výhru. Kunlun dnes také nepředvedl úplně špatný výkon, v porovnání s Helsinkami to ale prostě nestačilo.
     
    Československá stopa
    Marek ĎALOGA (KUN) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:56
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 28 – 36
    Zblokované střely: 8 – 11
    Vhazování: 25 – 22
    Trestné minuty: 12 – 18
    Využití přesilovek: 1/6 – 1/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Andrej Kosticyn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:17
    Něco málo přes čtyřicet sekund do konce, hráči domácího celku se stále snaží skóre aspoň nějak zkorigovat. Přes obranu Helsinek to ale jde jen stěží.
    58:22 Antti PIHLSTRÖM - 1:4
     
    58:22
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Rudá hvězda první domácí utkání sezóny prohraje, finský celek si ze Šanghaje odveze tři body. Ve vlastním pásmu pro sebe u mantinelu vybojoval kotouč ANTTI PIHLSTRÖM, který jej obratem poslal do prázdné svatyně Kunlunu a zpečetil tak jeho osud. Bez asistence.
     
    57:00
    Domácí se ještě snaží průběh utkání nějak zvrátit, defenzíva Jokeritu dnes ale odvádí excelentní práci a vůbec hráče Kunlunu nepouští do šancí. Myslím, že je o vítězi už rozhodnuto, ale stát se může cokoliv.
     
    55:19
    Po naprosto dokonalé přihrávce se v mezikruží dostal ke střele Joensuu, jehož pokus z otočky jen orazítkoval beton připraveného gólmana domácích. Finský forvard je v dnešním utkání hodně vidět.
     
    54:50
    Hosté kombinují, Kunlun se semkl kolem svého gólmana. Karhunen zatím zasahovat nemusel, ve střehu ale musí být.
     
    53:52
    Sami Lepistö se za vlastní brankou chopil kotouče, Jokerit má šanci se vrátit do útoku. Uvidíme čtvrtý gól v síti Rudé hvězdy?
     
    53:07
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Cory Kane – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Brandon DeFazio – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Marko Anttila – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    53:07
    Na ledě to vře, po přerušení se teď do sebe před domácí brankou pustili Cory Kane a Marko Anttila! Pěstní souboj s přehledem vyhrál bývalý třinecký útočník, Fin ve službách Jokeritu pomalu ani nesundal rukavice...
     
    52:57
    Jensen se pokusil Karhunena překvapit střelou z bezprostřední blízkosti hranice brankoviště, nová tvář v brance Kunlunu ale první zkouškou prošla na jedničku.
     
    52:14
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou hru, obě strany do toho teď dávají vše. Takový hokej se rozhodně musí fanouškům líbit.
     
    51:08
    Jokerit se snaží si výhru v dnešním utkání pojistit, čínská obrana se ale z inkasovaných branek zdánlivě vzpamatovala a zvládá ambice finského celku držet na uzdě.
     
    49:36
    Střídání v týmu Red Star Kunlun: ze hřiště odchází Magnus Hellberg, přichází Tomi Karhunen.
    49:36 Antti PIHLSTRÖM - 1:3
     
    49:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    S brankami se v posledních minutách roztrhl pytel! ANTII PIHLSTRÖM se chopil kotouče za brankou Kunlunu, vyjel si na kruh a střelou zápěstím znovu posílá svůj celek do dvoubrankového vedení. Hellberg v dnešním zápase pravděpodobně končí. Bez asistence.
     
    49:04
    První branka domácích publikum v útulné šanghajské hale probrala, fanoušci se nyní hlasitě dožadují vyrovnávací branky. Převahu si ale na ledě drží Helsinky.
    47:04 Pavel VOROBEJ - 1:2
     
    47:04
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Dvoubrankový náskok hostům moc dlouho nevydržel, Kunlun bleskově využívá přesilovku! První branka domácích až podezřele připomíná úvodní trefu Jokeritu – Wolski našel na kruhu připraveného PAVLA VOROBEJE, který snížil prudkou střelou z voleje. Asistence: Wojtek Wolski, Andrej Kosticyn.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Sami Lepistö – 2 min., podražení).
    46:11 Marko ANTTILA - 0:2
     
    46:11
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté vedou už o dvě branky! Po vyhraném vhazování před Hellbergem se ke kotouči nejrychleji dostal MARKO ANTILLA, jenž nic neřešil a okamžitě vymetl horní roh svatyně čínského celku. Asistence: Mika Niemi.
     
    45:42
    Joensuu si na sebe před modrou stáhl hned čtyři hráče domácího celku a na poslední chvíli nahrál jednomu ze svých spoluhráčů, který si povyjel před Hellberga a zakončil přímo do jeho betonu.
     
    44:20
    Tolvanen nabil na kruh Pihlströmovi, ten kotouč obratem poslal do plexiskla za čínskou svatyní. Finové znovu začínají vystrkovat drápky.
     
    43:24
    Kunlun se po delší době v početní výhodě dostal do větší šance, po souhře Kosticyna s Wolskim musel Zapolski zasahovat lapačkou. Od ní se kotouč jen odrazil do rohu kluziště.
     
    42:14
    Hosté vyhazují kotouč daleko od své brány, ve vlastním pásmu jej sbírá na svou hůl Yip. Kunlun tak musí další akci rozehrát až z hodně velké vzdálenosti.
     
    41:54
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesper B. Jensen – 2 min., podražení).
     
    41:42
    Norman na středovém kruhu ukázkově obehrál dotěrného Kosticyna, hosté se poprvé ve třetině dostali za modrou čáru. Na Hellberga zatím střela neletěla.
     
    40:28
    Jokerit se snažil přesnými přihrávkami rychle přesunout do útoku, pohotová obrana Kunlunu je ale na poslední chvíli zvládla zastavit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už se sunou z kabin ven na led, třetí část začne za malý moment.
     
    Čtyřicet minut za námi, hosté z Helsinek vedou zatím nad Kunlunem v Šanghaji o jednu branku. Skóre odpovídá průběhu hry – sledovali jsme vesměs vyrovnanou partii se šancemi na obou stranách, domácí se však v porovnání s Jokeritem neskutečně trápí v přesilovkách a v koncovce.
     
    Statistiky po dvou třetinách
    Střely na branku: 20 – 23
    Zblokované střely: 6 – 8
    Vhazování: 24 – 14
    Trestné minuty: 4 – 10
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Z druhé dvacetiminutoky zbývá ukrojit jen minutu. Hosté se semkli kolem Zapolskiho, Kunlun se pokouší vyrovnat. Stále ale bezúspěšně, brankář Helsinek je dnes ve formě.
     
    38:06
    Přesilovka je u konce, domácí se ale stále snaží prorazit do útočného pásma. Přes pevnou obranu celku z finské metropole to ale vůbec nemají jednoduché.
     
    36:45
    Jokerit se podruhé v oslabení osvobozuje, Kunlun bude muset secvičit přesilovky. Zatím se v nich dnes blýskl jen jednou vážnější šancí.
     
    35:38
    Rudá hvězda rozjela krátkou kombinaci, na jejímž konci stál Andreas Thuresson. Jeho prudká dělovka z kruhu zmizela v rukavici pohotového strážce helsinské branky.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Juho Rautanen – 2 min., podražení).
     
    34:57
    V rohu za bránou Jokeritu probíhá dlouhá bitva o kotouč. Těžko říct, kdo z ní nakonec odjede jako vítěz.
     
    34:23
    Regin na první gól nahrával, teď se však zachtělo skórovat i jemu samotnému. Jeho pokus z prostoru mezi kruhem a brankovištěm Magnus Hellberg zvládl zastavit bez větších obtíží.
     
    33:46
    Jokeritu jedna branka očividně nestačila, Finové dál atakují svatyni čínského celku. Obrana Kunlunu teď jede na plné obrátky a snaží se hosty zastavit, co nejrychleji to jen jde.
    32:51 Nicklas JENSEN - 0:1
     
    32:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovku a ve třiatřicáté minutě jdou do vedení! Peter Regin našel v mezikruží připravného NIKLASE JENSENA, který po převzetí přihrávky neváhal a obratem kotouč pohřbil za záda gólmana domácího Kunlunu. Asistence: Peter Regin, Matthew Gilroy.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Marek Ďaloga – 2 min., krosček).
     
    32:19
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách prospívá spíše Kunlunu, Zapolski zatím zvládá jejich ofenzivní ambice krotit. Otázkou ale je, jak dlouho zvládne odolávat čínskému náporu.
     
    31:02
    Brulé unikl hostující obraně a ocitl se v naprosto ideální příležitosti skórovat, místo zakončení se ale poměrně nesmyslně rozhodl nahrát za sebe. Kotouč končí na holi jednoho z finských hráčů, bývalý forvard Čeljabinsku teď zahodil snad největší šanci druhé třetiny...
     
    30:45
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Geoffrey Kinrade – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Tommi Huhtala – 2 min., hrubost).
     
    30:26
    Oba týmy hodně ubraly z plynu, hra je dost nemastná, neslaná. Střela na branku se stává raritou, zajímavější akce jakbysmet.
     
    29:08
    Oliver Lauridsen s menšími obtížemi překonal hostující obranu a dostal se ke střele, jeho pokus z kruhu nakonec skončil úplně mimo tři tyče branky čínského celku. Stav je tak stále bezbrankový.
     
    27:44
    Brandon Yip se zuby nehty procpal k brance a pokusil se uklidit kotouč mezi levou tyč a Zapolskiho beton, strážce helsinské svatyně ho ale měl přečteného.
     
    26:30
    V poslední minutě se hrálo převážně v pásmu Jokeritu, Zapolski je ale díky dobré defenzívě více méně bez práce. Kunlunu se vůbec nedaří se dostávat do dobrých střeleckých pozic.
     
    24:58
    První střelu domácího celku v druhé třetině má na svědomí Kosticyn, který z kruhu poslal puk přímo na vyrážečku připraveného Ryana Zapolskiho.
     
    23:57
    Huhtala byl na modré pohotově odzbrojen, hráči Kunlunu mají kotouč a můžou se pokusit jet vpřed.
     
    22:46
    Finové mají v úvodu druhé části převahu, nicméně stále se jim nedaří se delší dobu udržet v útočném pásmu. Domácí zase nezvládají se za modrou vůbec dostat.
     
    22:00
    Jokerit se na moment usadil před Hellbergem, díky důkladné obraně Kunlunu ale neměl moc prostoru pro kombinování. Jejich útok tak velmi rychle končí.
     
    21:26
    Před bránou Helsinek vznikla dost nepřehledná situace, ve které se nakonec strážce hostující klece zvládl zorientovat a schovat kotouč pod rukavici. Hra je přerušena.
     
    20:23
    Z bitvy o kotouč za hostující brankou vyjeli vítězně hokejisté Jokeritu, kteří vyjíždějí směrem na Hellberga. Uvidíme, zda-li se jim povede zkraje třetiny nějak gólmana Kunlunu zaskočit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté obou celků jsou zpět na ledě, za malý moment budeme pokračovat.
     
    První třetina je u konce, stav je po ní bezbrankový. Šancí rozhodně nebylo poskrovnu, přičemž o něco málo více jich měl hostující Jokerit, gólmani na obou stranách kluziště ale podali výborný výkon a díky nim si budeme muset na první branku ještě nějakou dobu počkat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Snad asi poslední větší šanci třetiny má na svědomí Pihlström, který z kruhu poslal puk přímo do náruče Magnuse Hellberga. Úvodní gól utkání uvidíme nejdříve ve druhé periodě.
     
    18:28
    Wolski se pokusil gólmana Jokeritu překvapit prudkou střelou zpoza modré lajny, ten ale kotouči postavil do cesty lapačku. Krásný zákrok.
     
    17:20
    Útočný výpad Kunlunu zastavuje ofsajd, domácí jsou ke konci první dvacetiminutovky dravějším celkem. Stále se jim ale nedaří na připraveného Zapolskiho vyzrát.
    15:57
     
    15:57
    Brulé teď úplně unikl obraně Helsinek a udělal si menší výlet před branku, Zapolski na něj vyzrál dobře položeným betonem! Kotouč následně přikryl rukavicí.
     
    15:24
    Hosté tlačí, po spolupráci s Joensuuem chtěl otevřít skóre Jesper B. Jensen. Švédský gólman ve službách Kunlunu byl ale připraven střele čelit.
     
    13:48
    O'Neill se ukázkově dostal přes obranu Kunlunu a z bezprostřední blízkosti branky zakončil, nemířil ale úplně přesně a Hellberg tak mohl jen v klidu sledovat, jak kotouč plachtí kolem jeho branky.
     
    12:28
    Hosté vyhazují, zatím se zvládají bránit s přehledem. Čínskému týmu se hra v početní výhodě dnes nedaří.
     
    11:23
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Eeli Tolvanen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:15
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým momentálně nemá vyslovenou převahu. Jokerit se snaží znovu posunout do útoku, přes zpevněnou defenzívu domácích to ale nemá vůbec jednoduché.
     
    09:14
    Hellberg má docela dost práce, Kunlunu v posledních minutách nevychází snad nic dle plánu. Jako doposud poslední zkusil své štěstí z kruhu Regin, jehož střela ale jen orazítkovala mantinel za brankovištěm.
     
    08:22
    Finové se na chvilku usadili před Hellbergem, kvůli pečlivé defenzívě Kunlunu ale nestihli domácí klec nijak vážněji ohrozit. Stav je tak stále bezbrankový, čínský celek se snaží vrátit do útoku.
     
    06:37
    Obrana Jokeritu nakonec s čínskou přesilovkou formací zvládla držet krok, zbytek oslabení přežila bez větších obtíží.
     
    06:00
    Po delší kombinaci se kotouč dostal na hůl Wojteka Wolskiho, jenž z hranice brankoviště zasáhl jen beton gólmana hostů. Domácí si v přesilovce počínají zatím hodně nebezpečně.
     
    05:33
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., vražení na hrazení).
     
    04:57
    Rudá hvězda si hned zkraje přesilovky vypěstovala hodně slušnou šanci! U levé tyčky stál nikým nehlídaný Yip, který po převzetí přihrávky z kruhu neváhal a poslal kotouč do horního rohu finské svatyně. Zapolski pryž nakonec vykryl vyrážečkou.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Mike Lundin – 2 min., hrubost).
     
    03:05
    Järvinen našel na kruhu připraveného Järvinena, jehož dělovka z první minula bránu Kunlunu o dobré dva tři metry. Jokerit začíná mít na ledě mírnou převahu.
     
    01:56
    Pihlström byl v rohu od kotouče odstaven připraveným Blackerem, čínský tým může jít dopředu. Zatím sledujeme poměrně vyrovnané představení.
     
    01:38
    V útočném pásmu se nyní ohřáli také Finové, Hellberg má po střele Joensuua zblízka ve statistikách první úspěšný zákrok. Hra je přerušena, vhazovat se bude po levici domácího gólmana.
     
    00:50
    Rinat Ibragimov byl po překročení útočné modré okamžitě odzbrojen pohotovou obranou Jokeritu, první ofenzivní výpad domácího celku tak nabírá velmi rychlého konce.
     
    00:08
    Úvodní buly vyhráli domácí, Kinrade se chopil puku a zavezl jej za vlastní svatyni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí svolává hráče do středového kruhu k úvodnímu vhazování, začínáme!
     
    Začátek utkání se asi o malinko posune. Organizátoři roztahují na ledě červený koberec, předseda čínské hokejové federace vhodí slavnostní buly.
     
    Oba celky jsou seřazeni na modrých čarách, halou zní finská hymna. Za malý moment začínáme.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné dopoledne, v Šanghaji už je vše připraveno. Hráči obou týmů vyjíždí na led.
     
    Úvodní sestavy:

    Red Star Kunlun: Hellberg (Karhunen) – Kinrade, Järvinen, Blacker, A. Kulda, Vorobej, Ďaloga, Ibragimov – Wolski, A. Kosticyn, Kane – Brulé, Yip, DeFazio – Thuresson, Ponikarovskij, Chipchura – Lockhart, Jaw, Jüe.

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Rämö) – Lepistö, Lundin, Kivistö, Gilroy, O. Lauridsen, J. Jensen, Rissanen, Rautanen – Huhtala, Jensen, Regin – Tolvanen, O'Neill, Palola – Joensuu, Jormakka, Norman – Anttila, Niemi, Pihlström.

    Rozhodčí: Naumov, Gašilov – Šalagin, Šišlo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ

    12. 1. 2017: Kunlun – Jokerit 6:3
    12. 11. 2016: Jokerit – Kunlun 3:2

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V LETNÍ PŘÍPRAVĚ

    28. 7. 2017: Jokerit – Kunlun 2:3
    Helsinští vyrazili do Číny už ve čtvrtek.

     
    JOKERIT HELSINKY
    7. místo v Západní konferenci
    5 Z, 2-1-1-1, 9 B (skóre 15:11)

    Žolíci z finské metropole prožívají poněkud vlažnější start do jejich v pořadí již čtvrtého ročníku v Kontinentální hokejové lize. Výsledky Helsinek jsou zatím jako na houpačce – výhra střídá prohru a naopak. V základní hrací době letos zdolaly jen moskevský Spartak a otloukánka soutěže z Minsku, v prodloužení pak přetlačily Jaroslavl. Porážky zatím mají na kontě dvě – tu první z horkého ledu SKA Petrohrad, tu druhou po nájezdech proti Dynamu Moskva. Hosté letos zatím tedy nasbírali pouze pět bodů, což jim stačí na sedmou příčku v konferenci. V jejich prospěch ale hovoří počet odehraných zápasů, jelikož těch má Jokerit nejméně o dva méně, než zbytek týmů na západě.

    Nejproduktivnější hráči
    Eeli TOLVANEN – 6 bodů (3+3)
    Brian O'NEILL – 5 bodů (3+2)
    Niklas JENSEN – 5 bodů (3+2)
    Matthew GILROY – 5 bodů (0+5)

    Brankářské statistiky
    Ryan ZAPOLSKI
    – 244 min. | 92,1% úsp. | prům. 1,72
    Karri RÄMÖ
    – 61 min. | 91,4% úsp. | prům. 2,94
     
    RED STAR KUNLUN
    4. místo ve Východní konferenci
    7 Z, 4-1-0-2, 14 B (skóre 18:14)

    Jediný čínský zástupce v KHL zatím letos šokuje. Svěřenci legendárního kanadského kouče Mikea Keenana prohráli v úvodních sedmi zápasech sezóny jen dvakrát a drží se kolem samotné špice tabulky Východní konference. Kunlun prohrál pouze s Kazaní a Nižněkamskem, aktuálně se po triumfech nad Ufou, Jekatěrinburgem, Čeljabinskem a Toljatti vezou na čtyři zápasy dlouhé vítězné vlně. Celek tažený bývalým třineckým útočníkem Corym Kanem tak dnes bude doufat, že ve svém prvním zápase na domácí půdě na sérii venkovních vítězství naváže.

    Nejproduktivnější hráči
    Cory KANE – 6 bodů (3+3)
    Wojtek WOLSKI – 5 bodů (2+3)
    Alexej PONIKAROVSKIJ – 4 body (3+1)

    Brankářské statistiky
    Magnus HELLBERG
    – 310 min. | 93,6% úsp. | prům. 1,93
    Tomi KARHUNEN
    – 110 min. | 93,4% úsp. | prům. 2,16
     
    Krásné sobotní dopoledne! Helsinští hokejisté jsou dnes téměř sedm a půl tisíc kilometrů daleko od svého domácího stánku – v Šanghaji je totiž čeká souboj s čínským Kunlunem, který je zatím jedním z největších překvapení letošního ročníku. Pojďme si oba soupeře přestavit o něco podrobněji.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 48. Vorobej (Wolski, A. Kosticyn) – 33. Jensen (Regin, Gilroy), 47. Anttila (Niemi), 50. Pihlström, 59. Pihlström


    Red Star Kunlun: Hellberg (50. Karhunen) – Kinrade, Järvinen, Blacker, A. Kulda, Vorobej, Ďaloga, Ibragimov – Wolski, A. Kosticyn, Kane – Brulé, Yip, DeFazio – Thuresson, Ponikarovskij, Chipchura – Lockhart, Jaw, Jüe.
    Jokerit Helsinky: Zapolski (Rämö) – Lepistö, Lundin, Kivistö, Gilroy, O. Lauridsen, J. Jensen, Rissanen, Rautanen – Huhtala, Jensen, Regin – Tolvanen, O'Neill, Palola – Joensuu, Jormakka, Norman – Anttila, Niemi, Pihlström.

    Rozhodčí: Naumov, Gašilov – Šalagin, Šišlo.
    ocianews.com