Kladno – Mountfield HK 7:5 (kon.) | Slavia – Zlín 1:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 3:2 (po pr.)
Chomutov – Jihlava 3:4 (1:2 po s.n.) | Sparta – Olomouc 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 8:2 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.) | HC Litvínov – Kometa Brno 3:4 (kon.)
konec
HC Litvínov
3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
HC Kometa Brno
Sobota 09.09.2017, 16:00 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • DHL Extraliga juniorů • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa ustála obrovský tlak Chemiků v závěrečných vteřinách a může se po vítězství 4:3 radovat ze zisku tří bodů! (18:04:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Dostál opět drží svůj tým, když ukryl kotouč do lapačky a vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    59:40
    Domácí hrají v šesti!
     
    58:37
    Dostál schoval kotouč do výstroje a přerušuje hru. Trojka Brna může jet vystřídat.
     
    57:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:59
    To budou velmi horké chvíle pro Kometu. Süus podrazil zbytečně v útočném pásmu obránce Litvínova, zároveň hrála Kometa v šesti a Litvínov si tak zahraje dvojnásobnou přesilovou hru!
     
    57:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí potřetí v utkání snižují! Urbánek doplnil v úniku dva na jednoho JOSEFA JÍCHU, který ovšem přečíslení zakončil mazácky tvrdou střelou nad rameno Dostála! Asistence: Pavel Kordule.
     
    55:06
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Urbánek – 2 min., podražení).
     
    52:39
    Čejka jel od půlky úplně sám na Havlíka, ten ho ale skvěle vychytal. Ve stejném čase se na ledovou plochu vrací Svoboda a hraje se pět na pět.
     
    50:39
    Kometa špatně vystřídala a přesilovka pro domácí. Trest za svou střídačku odsedí Svoboda.
     
    49:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno dělá velký krok ke třem bodům! Po rychlé kombinaci v těsné blízkosti Havlíka se prosadil TOMÁŠ MLYNÁŘ ranou do prázdné brány! Asistence: Radim Ferda, Štěpán Kučera.
     
    48:57
    Ve středním pásmu do sebe lehce pustili Vopat s Jurnečkou, a nakonec z toho bude přesilová hra pro Kometu. Lukáš Vopat vyfasoval 2+2 za hrubost, Jurnečka dvě minuty za stejné provinění.
     
    48:26
    Jakub Čejka se prohnal kolem Starého jako vítr a pelášil si to sám na Havlíka. Pokusil se o rychlé zakončení do růžku brány, který ale o malý kousek minul.
     
    46:00
    Lukáš Vopat měl na čepeli vyrovnání. Domácí útočník se zjevil sám před Dostálem, udělal rychlou stahovačku a pokusil se zasunout kotouč mezi betony za brankovou čáru. Dostál srazil betony ovšem velmi rychle a zabránil vyrovnání.
     
    44:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí opět snižují na rozdíl jediné branky! Kučera našel před bránou JOSEFA JÍCHU, který propálil přesouvajícího se Dostála! Asistence: Martin Kučera, Marek Havlík.
     
    42:28
    Pavel Kordule měl na hokejce snížení, když z rohu kluziště vybruslil před bránu a zakončoval do protipohybu Dostála. Ten byl ovšem opět ve skvělém postavení a kotouč vytěsnil betonem mimo tři tyče své brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině byly k vidění dvě branky, po jedné na každé straně. Ve dvaadvacáté minutě snížil Litvínov zásluhou Davida Drašara. Dvoubrankové vedení si vzala Kometa zpět v osmadvacáté minutě, když Havlík nedokázal zastavit lehkou teč Süsse.

    Třetí třetina bude zahájena zhruba v 17:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:21
    Domácí v plném počtu.
     
    34:52
    Daniel Kowalcyzk se vrací na ledovou plochu a Kometa si zahraje téměř minutu a půl dlouhou přesilovou hru.
     
    34:21
    Tvrdý hit také na druhé straně a vrátka na trestné lavici se opět otevírají. Jan Bárdoš si odsedí dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    32:52
    V pořadí již třetí přesilovka pro domácí Litvínov. Daniel Kowalczyk měl ruce v souboji příliš vysoko a rozhodčí ho posílá na trestnou lavici za hrubost.
     
    32:23
    Domácí spálili v přesilové hře snad tři tutové šance a Jurnečka se vrací na ledovou plochu!
     
    30:23
    Uvidíme další přesilovku pro Litvínov! Jurnečka podrazil stínícího hráče před Dostálem a rozhodčí ho vykazuje na trestnou lavici – podražení.
     
    28:17
    Přesilová hra také pro domácí Chemiky! Roman Jeřábek podrazil útočníka Litvínova u mantinelu, za což si odpyká dvě minuty.
     
    27:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa si bere s nutnou dávkou štěstí své dvoubrankové vedení zpět. Kowalczykovo nahození od pravého mantinelu před Havlíkem lehce lízl JAN SÜSS, kotouč propadl mezi rukou a tělem Havlíka, a nakonec se i došoural těsně za brankovou čáru! Asistence: Daniel Kowalczyk, Adam Gajarský.
     
    24:07
    Domácí i přes velký tlak Komety dokázali toto oslabení ustát a Martin Kučera je již na ledové ploše.
     
    22:07
    Brno si ale může vzít své dvoubrankové vedení velmi rychle zpět. Martin Kučera se dopustil podražení v útočné třetině a míří na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    21:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí se vracejí zpět do utkání! DAVID DRAŠAR pláchl hostující obráně a svůj samostatný únik zakončil střelou mezi vyrážečku a tělo Lukáše Dostála, který nedokázal kotouč udržet před brankovou čárou. Asistence: Martin Kučera, Marek Havlík.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou vcelku atraktivní první třetinu utkání mezi juniory Litvínova a brněnské Komety. Ta si vede zatím o poznání lépe, než domácí Chemici. Brno se zásluhou Čejky a Svobody dostalo do dvoubrankového, které si také nese do kabin.

    Druhá třetina začne zhruba v 16:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Podobnou šanci jako Štěpán Urbánek měl také hostující Jakub Čejka. Útočník Komety dostal pěknou přihrávku od mantinelu a pokusil se o překvapivé zakončení mezi betony Havlíka. Ten ovšem jeho záměr přečetl a poslal kotouč hokejkou nad vlastní bránu.
     
    16:26
    Štěpán Urbánek dostal skvělou přihrávku přes celé pásmo, natáhl si kotouč do bekhendu a zakončil. Dostál předvedl ovšem další skvělý zákrok a betonem zneškodnil slibnou šanci domácího útočníka.
     
    12:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí neubránili útočníka Komety, která jde do dvoubrankového vedení! MATĚJ SVOBODA, ač velmi tísněn v předbrankovém prostoru, dokázal do kotouče udeřit tak šikovně, že zaplul přesně k tyčce Šimona Havlíka. Asistence: Petr Krejčí, Jakub Čejka.
     
    10:56
    Bárdoš protečoval šikovně kotouč ve středním pásmu přímo do jízdy Martina Kučery, který se řítil z mírného úhlu sám na Dostála. Svůj únik zakončil střelou zápěstím, na kterou si ale Dostál počkal a ukryl ve své výstroji.
     
    08:23
    Domáčí přečkali první oslabení bez úhony a Štěpán Urbánek se po celých dvou minutách na trestné lavici vrací na ledovou plochu.
     
    06:23
    Hosté si zahrají první přesilovou hru dnešního utkání! Štěpán Urbánek si počínal před vlastní bránou agresivně a hlavní rozhodčí mu udělil dvě minuty za hrubost.
     
    05:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už se ale poprvé v utkání skóre posune, ke štěstí Komety v její prospěch. Jeřábek uvolnil do dobré pozice JAKUBA ČEJKU, ten udělal pár rychlých kroků, čímž se zbavil posledního obránce a zakončil nekompromisně do protipohybu Havlíka. Asistence: Roman Jeřábek, Karel Plášek.
     
    02:38
    Domácí se vymanili z tlaku Komety a jako první si vytvořili obrovskou šanci! Josef Jícha zatáhl po mantinelu kotouč do těsné blízkosti Dostála a předložil ho nad zlatém podnose pro Dominika Pecku! Ten z první pohotově vypálil, Dostál se ovšem skvěle přesunul a vykopl kotouč betonem do bezpečí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Litvínov: Havlík (Orct) – Urbánek, Macháč, Havlík D., Březák, Havlík M., Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Bárdoš, Pecka, Ineman, Krsek, Jícha.

    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Mlčák, Jurnečka, Krejčí, Kučera, Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk, Süss, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek, Nejedlý.

    Rozhodčí: Velčovský – Svoboda, Ovsík.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 22. Drašar (Kučera, Havlík), 45. Jícha (Kučera, Havlík), 58. Jícha (Kordule) – 6. Čejka (Jeřábek, Plášek), 13. Svoboda (Krejčí, Čejka), 28. Süss (Kowalczyk, Gajarský), 50. Mlynář (Ferda, Kučera)


    HC Litvínov: Havlík (Orct) – Urbánek, Macháč, Havlík D., Březák, Havlík M., Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Bárdoš, Pecka, Ineman, Krsek, Jícha.
    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Mlčák, Jurnečka, Krejčí, Kučera, Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk, Süss, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek, Nejedlý.

    Rozhodčí: Velčovský – Svoboda, Ovsík.
    ocianews.com