Vsetín – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Kladno – Kadaň 3:2 (kon.) | K. Vary – Frýdek-M. 2:1 (po pr.)
Přerov – Prostějov 2:0 (kon.) | Litoměřice – Motor ČB 2:5 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 1:3 (kon.)
Slavia – Havířov 5:1 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 09.09.2017, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím u 1. kola nového ročníku WSM ligy. Celkem obměněný Stadion Litoměřice přivítá na svém ledě jednoho z favoritů na postup do Tipsport extraligy Motor České Budějovice. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Kališníci do sezóny vstupují s novou spoluprací s Českým svazem ledního hokeje. Díky čemuž se do města Zahrady Čech dostalo velké množství hráčů ročníku 1998. Ti převážně přišli z pražské Sparty, Litvínova a Plzně. Zbylí hráči přišli z Hradce Králové a Pardubic. S Litvínovem Stadion spolupracuje i v trochu hlubším měřítku. V kádru Litoměřic se tedy objevilo i pár dalších hráčů se střídavými starty.

    V přípravě odehrál Stadion sedm utkání se čtyřmi různými soupeři. Jeho úspěšnost je rovna třem vítězstvím, jedné prohře v prodloužení a třem prohrám. V obou derby Stadionu proti ústeckému Slovanu byl úspěšnější severněji ležící soupeř. Litoměřice nejdříve podlehly Ústí 0:1, posléze v domácí odvetě 3:4. Dvojzápas s Benátkami vypadá úspěšněji pro kališnický celek. Domácí zápas prohrál Stadion 3:4 v prodloužení, ve venkovní odvetě však byl daleko úspěšnější a odvezl si výhru 5:2. 100% úspěšnost si může Stadion připsat v přípravných duelech proti Kadani. Domácí zápas zvládl 3:0, venkovní 4:2. Jediný zápas přípravného derby Poohří dopadl lépe pro karlovarskou Energii, která dokázala zvítězit 4:2.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Celek z jihu Čech se po druhé neúspěšné baráži o Tipsport extraligu v řadě rozhodl k několika změnám v sestavě. Kádr opustil například Tomáš Nouza, který zamířil do Prostějova. Tahouny pozměněného týmu by se měli stát navrátilci ze zahraničních angažmá Václav Nedorost a Zdeněk Kutlák, který hned převzal kapitánské céčko.

    České Budějovice odehrály v rámci své letní přípravy devět zápasů. Většina z nich byla proti týmům z Tipsport Extraligy, dvakrát Motor přivítal zahraničního soupeře. V prvním utkání přivítaly Budějovice na svém ledě kazašský Irtyš Pavlodar, jemuž podlehly 1:2 v prodloužení. Následovala dvojice zápasů proti extraligovým týmům – Plzni a Pardubicím. Oba dva Motor prohrál. Se Škodou Plzeň 2:4 a s Dynamem Pardubice vysoko 0:5. Poté přivítali hráči Budějovic na svém ledě dalšího zahraničního soupeře, jímž byl reprezentační výběr Jižní Korey. Soupeře, který se v České republice připravoval na nadcházející Zimní Olympijské hry hrané na jeho území, smetl 9:1. Následovala domácí odveta proti Pardubicím. I tu Motor prohrál, byť už ne tak výrazně, pouze 2:4. Série domácích utkání Motoru pokračovala střetnutím proti dalšímu favoritovi WSM Ligy, Rytířům Kladno. Zde si Motor připsal další výhru 3:1. Poslední přípravný domácí zápas odehrály Budějovice proti Plzni. Odveta proti extraligovému soupeři jim pro tentokrát vyšla na výbornou a svého soupeře doprovodili na cestu domů s debaklem 6:1. Zbylé dvě utkání Motor prohrál. První proti Znojmu z EBEL, druhé proti Kladnu. Znojmo na svém ledě dokázalo zvítězit 4:1, Kladnu se povedlo vrátit soupeři porážku z předchozího zápasu a soupeře přehrát v poměru 3:0.
     
    Vzájemné zápasy v loňském ročníku:

    1.10.2016: 10. kolo: Litoměřice – České Budějovice 1:3 (29. Veselý – 8. Pavlín, 9. Esposito, 34. Pýcha)

    12.11.2016, 23. kolo: České Budějovice – Litoměřice 3:2 (8., 36., 47. Nouza – 9. Rubeš, 57. Smetana)

    28.12.2016, 36. kolo: Litoměřice – České Budějovice 0:3 (29. a 56. Chovan, 59. Pajič)

    4.2.2017, 49. kolo: České Budějovice – Litoměřice 4:5 pp. (22. Mucha, 22. Vlček, 49. Fillman, 56. Rob – 19. a 60. Kalla, 39. Loskot, 54. Stoklasa, 61. Plášil)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Klouček (Michajlov) – Pavlas, Jeřábek, Strejček, Smetana, Jandus, Jebavý – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Bílek – M. Chalupa, R. Pilař, Kantner – Jirásek, J. Šimeček, Stříbrný – Zajan, Komárek, M. Havelka.

    ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Březina) – Fillman, F. Novák, Kutlák, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Martin Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Káník, Marcel.

    Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Coubal, Kokrment.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Do úvodního tlaku se dostali hráči Stadionu. Souhru mezi Janem Veselým a Vítězslavem Bílkem však dokázal David Gába zachytit. Došlo tedy ke vhazování po jeho levici.
     
    00:46
    Budějovičtí se vydali na útočnou výpravu směrem k Milanu Kloučkovi. Po krátkém napadání obranného prostoru kališníků se litoměřická obrana vzchopila a soupeře vytlačila mimo ohrožení.
     
    01:58
    Ondřej Smetana se před brankou Davida Gáby dostal do lehké potyčky s obránci Budějovic.
     
    02:26
    Krásné nahození Pavla Zajana na branku Davida Gáby. Jeho pokus prolétl obloučkem nad brankáře Motoru. Dále se rozhořela mezi oběma soupeři další menší potyčka.
     
    03:09
    Hráči Motoru se marně snaží rozehrát od vlastní branky, kde jsou v sevření litoměřických útočníků. Poté, co se jim podařilo prorazit vozovou hradbu kališníků se dostali až k Milanu Kloučkovi. Ten však s tímto pokusem neměl problém.
     
    03:28
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rok Pajič.
     
    04:20
    Matěj Chalupa se od modré čáry snaží projít do středního pásma. Stadionu se podařilo postupně dostat až do útoku, jejich průnik byl však zachycen v ofsajdu.
     
    05:02
    Jan Veselý se pokoušel krásnou kolmicí z pravé strany najít Vítězslava Bílka, stojícího před brankovištěm. Puk Bílka zastihl, ovšem Gába zpozorněl a kotouč dokázal včas zastavit.
     
    05:28
    Hosté v plném počtu.
     
    05:57
    Přes ukončenou přesilovku tlak Litoměřic pokračuje. Střelou od modré se pokusil Gábu překvapit Jaroslav Šimeček. Před branku Budějovic se však sjelo velké množství obránců Motoru, kteří střelu zblokovali.
     
    06:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motoru se podařilo velmi rychle využít přesilovku. Prudkou střelou z pravého kruhu dokázal Kloučka překonal MARTIN NOVÁK. Asistence: Zdeněk Kutlák.
     
    06:45
    Domácí v plném počtu.
     
    07:31
    Milan Klouček dokázal zabránit dalšímu gólu budějovického celku. Proti němu vyslal puk z prostoru mezi kruhy přízemní střelu Martin Heřman.
     
    08:15
    Pavel Zajan se pokusil o překvapení v útočném pásmu. Vyslal zpětnou přihrávku na Vojtěcha Komárka, který se však ocitl v ohrožení hráčů Motoru a o kotouč přišel.
     
    08:58
    Filip Novák dokázal obrat o kotouč v rohu kluziště Jaroslava Šimečka. Do útočného pásma se však hráči Motoru nemohou dostat.
     
    09:46
    Budějovičtí se na několikrát pokoušeli z těsné blízkosti brankoviště. Před něj si však lehl Jan Veselý, který veškeré budějovické střely svým tělem zastavil.
     
    10:11
    Stadion se znovu vydal do postupného útoku. Motoru se je na malou chvíli podařilo vytlačit, přesto se Filip Jirásek dostal ke střele z mezikruží. Ta ale mířila vysoko nad branku Davida Gáby.
     
    10:48
    Peter Galamboš prověřil Kloučka. Se střelou z levého kruhu měl brankář Litoměřic trochu problém, přesto ji dokázal s přehledem pokrýt.
     
    11:46
    Hráčům Stadionu se podařilo rozehrát od vlastní branky. Nahození Jana Strejčka po obvodu kluziště však nenašlo správného adresáta.
     
    12:17
    Ondřej Smetana s Martinem Jandusem vybojovali kotouč z budějovického sevření a nasměrovali svůj tým k dalšímu útoku. Stadion se v něm však dlouho neudržel a přišel o puk.
     
    13:49
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Trochu překvapivý gól od hráčů Stadionu. Nahozený puk dokázal FILIP JIRÁSEK převzít a poslat mezi nohy brankáře Davida Gáby. Asistence: Aleš Pavlas, Radek Jeřábek.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:58
    Motor se dlouhým průnikem Zdeňka Kutláka dostal k ohrožení branky Milana Kloučka. Obráncům Stadionu se však podařilo z tlaku vymanit a vydat se i s pukem na opačný konec ledové plochy.
     
    16:20
    Budějovičtí se na několikrát pokusili protlačit kotouč skrz ležícího Milana Kloučka. Při posledním pokusu se puk dostal za branku k Vojtěchu Komárkovi, který jej poslal do bezpečí.
     
    16:40
    Domácí v plném počtu.
     
    18:02
    Motor se i nadále snaží tlačit do útočného pásma. Velmi rychle je již opakovaně vytlačen mimo ohrožení Kloučkovy branky.
     
    19:18
    Aleš Pavlas se pokusil o pěknou souhru s Pavlem Zajanem. Ta zahořela až na poslední přihrávce, kterou Pavlas před brankovištěm v zajetí hráčů Motoru nedokázal zpracoval.
     
    19:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Peter Galamboš – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Nedorost – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velmi vyrovnaný výkon v podání obou týmů. Jak Stadion, tak Motor ukázali určité množství šancí. S těmi si však oba brankáři dokázali většinou poradit, proto je hra zatím vyrovnaná se skóre 1:1

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 18:10
    Střely mimo: 4:2
    Vhazování: 12:17
    Úspěšnost vhazování: 41% : 59%
    Trestné minuty: 4:6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    V úvodu druhé třetiny se do výrazného pokusu dostal Vítězslav Bílek. Z velmi těsné blízkosti brankoviště se pokusil protlačit puk za Gábu, který se rychle dokázal otočit a střelu zblokovat.
     
    21:40
    Hosté v plném počtu.
     
    22:07
    Po vyrovnání sil se do útoku dostali i hráči Motoru. Ti však posléze byli od puku odtrženi a Matyáš Kantner se vydal ke střelecké příležitosti. Byl však zastaven ofsajdem.
     
    23:17
    Milan Klouček se nyní musí držet na pozoru. Před jeho brankoviště se sjelo větší množství hráčů Budějovic, kteří se pokoušejí o vzruch. Litoměřické obraně se však i nyní povedlo nápor soupeře zmírnit a s pukem vyjet mimo.
     
    25:09
    Jan Veselý při nahození puku do útočného pásma našel pouze před ním stojícího Žigu Pavlína.
     
    25:56
    Josef Stříbrný držel puk u mantinelu a pronikal napříč útočným pásmem. Sjelo se však k němu větší množství hráčů Motoru, kteří jej o kotouč připravili.
     
    26:28
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:39
    Budějovicím se ihned z úvodu dalšího oslabení podařilo vyhodit puk až za branku Milana Kloučka, odkud se domácí pokusili o rozehrávku. Díky ní se dostali do útočného pásma, kde nadále drží svého soupeře pod tlakem.
     
    28:00
    Vítězslav Bílek prověřil od modré čáry postřeh brankáře Gáby. Jeho střela však proletěla o kousek nad svatyní Motoru a odrazila se od mantinelu k hráči Budějovic.
     
    28:28
    Hosté v plném počtu.
     
    29:12
    Filip Vlček převzal v mezikruží kotouč po špatně zakončené kombinaci hráčů Litoměřic. Motor se poté nastartoval a rozjel se vstříc Milanu Kloučkovi. Mnoho problémů zde však nenadělal.
     
    30:47
    Milan Klouček zachránil pro svůj tým tutovku ze strany Budějovic. Proti střele dokázal vyjet a zblokovat ji tělem.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Jandus – 2 min., sekání).
     
    31:39
    Motor se drží v útočném pásmu a hledá výhodnou pozici ke střele. Ta se mu nakonec najít podařila, přesto si se střelou dokázal Milan Klouček poradit.
     
    32:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    32:40
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vojtěch Komárek – 2 min., hákování).
     
    32:52
    Obrana Litoměřic se ve třech lidech stále drží. Jen malé množství střel projde až na Milana Kloučka, který si se všemi zatím dokázal bez větších obtíží poradit.
     
    33:10
    Obrovská šance Jana Veselého! Průnikem po křídle se dostal k přímému ohrožení Gábovi branky, kde mu sekundoval Vítězslav Bílek. Veselého střela se odrazila o tyčku branky Budějovic a prolétla za zády Davida Gáby. Za brankovou čáru se však nedostala.
     
    34:27
    V závěru přesilovky se i Motor pokouší napadat. Jako obvykle se v útočném pásmu dlouho neohřál a byl odsud kališníky vytlačen.
     
    34:40
    Domácí v plném počtu.
     
    35:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    FILIP VLČEK vyslal vyšší střelu zleva proti Milanu Kloučkovi. Tomu prolétla nad ramenem a zamířila přímo do kališnické svatyně. Asistence: Miloslav Čermák
     
    36:31
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Aleš Pavlas – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:49
    I další přesilovku se Motor snaží držet v útočné třetině. Stejně jako všechny předchozí byl velmi rychle vytlačen. Nyní se však do útočného pásma vrátil a drží svého soupeře ve čtvercovém sevření.
     
    38:05
    Hra se nadále odehrává v útočném pásmu Motoru. Českobudějovickým se však přes obranný val Litoměřic nedaří jež minutu a půl kotouč vystřelit na Kloučka.
     
    38:31
    Domácí v plném počtu.
     
    38:49
    Budějovice se stále zdržují v útočném pásmu, kde však kališníci velmi sveřepě brání a blokují každý soupeřův pokus o jakoukoli střelu.
     
    39:33
    Motor se v závěru druhé periody snaží o další průnik směrem ke Kloučkově brance. Tam se nakonec dostali, ovšem vystřelit dle vlastních představ nedokázali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina by se dala rozdělit na dvě části. První, ta delší, přinesla zcela vyrovnaný obraz hry. Přičemž oba týmy se dostávaly do šancí, které však nedokázaly využít. Zlom nastal po vstřelení druhého gólu Budějovic, který dostal Motor do sedla a dodal mu odhodlání k dalším šancím. Všechny však skončily u brankáře Kloučka.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 6:13
    Střely mimo: 1:3
    Vhazování: 9:15
    Úspěšnost vhazování: 37% : 62%
    Trestné minuty: 6:4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Filip Novák – 2 min., krosček).
     
    40:56
    V úvodu přesilovky se snaží Litoměřice přejít ze středního pásma. Jim samotným se to nepovedlo, do útočného pásma se dostal pouze puk.
     
    41:22
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Timothy Robert Crowder – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:00
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krásný gól ONDŘEJE SMETANY. Na modré přijal puk, proti němu se prudce rozmáhl. Kotouč prolétl vysokou rychlostí až za záda Davida Gáby. Asistence: Aleš Pavlas
     
    42:42
    K další střelecké příležitosti se dostal Martin Jandus. Jeho pokus se odrazil pouze o spoluhráče, stojícího v mezikruží.
     
    43:22
    Hosté v plném počtu.
     
    43:49
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Rok Pajič – 2 min., hrubost).
     
    44:01
    Svou další přesilovku začali kališníci rozehrávkou od vlastní branky. Ta se záhy změnila v přečíslení hráčů Budějovic a následné střele. S tou si však Milan Klouček dokázal bez problémů poradit a odrazil ji do rohu ledové plochy.
     
    45:09
    Ani hráči Litoměřic nechtějí tuto přesilovku odevzdat a dostávají se do šancí. Poslední pokus z těsné blízkosti však pro Davida Gábu nepředstavoval přílišný problém.
     
    45:49
    Hosté v plném počtu.
     
    47:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Kotouč se po nahození FILIPA VLČKA nešťastně pro domácí překulil přes Milana Kloučka. Asistence: Žiga Pavlín, Miloslav Čermák
     
    48:19
    Pavel Zajan nedokázal správně přijmout přihrávku v útočném pásmu. Kotouč se poté dostal k hráčům Motoru, kteří se vydali na další útočný výpad.
     
    49:21
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Kalla – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:00
    V podstatě celý dosavadní průběh přesilovky Motor ostřeluje branku Milana Kloučka. Ten se však zuby nehty drží a i trochu se štěstím drží stále jednobrankový rozdíl.
     
    51:21
    Domácí v plném počtu.
     
    51:36
    Milan Klouček doslova čaruje v brance Litoměřic. Musí čelit velkému množství střel z různých úhlů, od různých hráčů. Všechny však zatím dokázal pokrýt.
     
    52:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Dlouhodobému náporu nedokázal Klouček odolat. Z levé strany vymel růžek jeho branky VÁCLAV NEDOROST. Asistence: Miloslav Čermák, Pavel Pýcha
     
    53:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Povedená souhra hráčů Motoru! Kotouč se posléze dostal k PETERU GALAMBOŠOVI, který jej zkušeně poslal za Kloučkova záda. Asistence: Martin Novák
     
    Na první zápas letošní sezóny do Kalich Areny zavítalo 1120 diváků.
     
    55:07
    Jan Strejček si udělal kužely z protihráčů a všechny je dokázal objet. K povedené střele se nedostal, naopak o puk záhy přišel ve prospěch hostujícího celku.
     
    56:09
    Jaroslav Kalla nahodil puk do útočného pásma za branku Gáby. Tam však nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    57:34
    Litoměřice se snaží o průniky do útočného pásma. Ty Motor celkem brzy rozráží a sám se vydává do vlastních útočných situací.
     
    58:51
    Hra už je víceméně uvolněná. Oba týmy vědí, jaká je jejich pozice a nesnaží se již o výrazné útoky na jednu či druhou stranu.
     
    59:32
    Motor už tahá čas držením kotouče za vlastní brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěr utkání okořenili vzájemnou rvačkou Aleš Pavlas s Filipem Novákem.
     
    Dlouhou dobu vyrovnaný souboj mezi oběma celky. Stadion v závěru držel nad vodou Milan Klouček, který pochytal obrovské množství střel. Přesto nápor nedokázal udržet a pustil tři góly, díky kterým Motor nakonec utkání ovládl.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 8:6
    Střely mimo: 2:1
    Vhazování: 10:11
    Úspěšnost vhazování: 47% : 52%
    Trestné minuty: 2:6 (19:23:45)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 14. Jirásek (Pavlas, Jeřábek), 42. Smetana (Pavlas) – 7. Martin Novák (Kutlák), 36. Vlček (Čermák), 47. Vlček (Pavlin, Čermák), 53. Nedorost (Čermák, Pýcha), 54. Galamboš (Martin Novák)


    HC Stadion Litoměřice: Klouček (Michajlov) – Pavlas, Jeřábek, Strejček, Smetana, Jandus, Jebavý – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Bílek – M. Chalupa, R. Pilař, Kantner – Jirásek, J. Šimeček, Stříbrný – Zajan, Komárek, M. Havelka.
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Březina) – Fillman, F. Novák, Kutlák, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Martin Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Káník, Marcel.

    Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Coubal, Kokrment

    Diváci: 1120
    thejrc.org