Opava – Val. Meziříčí 3:4 (po pr.) | Kopřivnice – Šumperk 8:5 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 5:1 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
HK Nový Jičín
Sobota 09.09.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 1. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to tedy vše. Já se s vámí loučím a přeji hezký zbytek víkendu. Na počtenou! (19:08:50)
    Drtiči zvládli vstup do ligových bojů a připisují si tři body

     
    Třetí třetina přinesla celkem tři branky. Ve 42. minutě skóroval Dominik Matula a navyšoval už na 4:0, hosté se ale také dočkali a o dvě minuty později vstřelil branku Daniel Pecha. Drtiči si však o chvíli později vzali čtyřbrankový náskok zpět, když se trefil Jakub Peslar. Všechny body tak zůstavají v Hodoníně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Sedlákova dělovka od modré neslavila úspěch. Drtiči dál pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    58:30
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Miklík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Adamík – 2 min., hrubost).
     
    58:06
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Zedník – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:49
    Robin Gebauer zamíchal s pukem a zkusil obejít Jana Sedláka, ten si ale puku nevšímal a svou pozornost zaměřil na spoluhráče a odstavil jej tělem.
     
    56:21
    Bednářovi se nabízel na nahrávku Jiří Slovák II, Bednářova přihrávka ale neprošla přes hodonínského obránce, který si lehl na led a překazil tak slibnou šanci Nového Jičína
     
    55:00
    Hra postrádá náboj, který měla v prvních dvou třetinách. Domácí mají čtyřbrankový náskok a Nový Jičín by musel hodně zabrat, aby dokázal výsledek zvrátit ve svůj prospěch.
     
    53:27
    Pavel Zedník obešel obránce a dostal se až před bránu, kde zkusil zakončení bekhendovým blafákem, to mu ale Kotvan vychytal!
     
    52:48
    Motloch zkusil vystřelit z rohu kluziště, jeho pokus byl zblokovaný.
     
    51:56
    Hosté na chvíli obsadili hodonínské pásmo, nepodařilo se jim ale najít střeleckou pozici a domácí opět přenáší hru před bránu Nového Jičína.
     
    50:15
    Drtiči se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho, Jurča ale nebyl úspěšný. Na druhé straně střílel z úhlu Vojtěch Adamík, Kotvan si místo u tyče pohlídal.
     
    48:48
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. Erik Hložánek z první vystřelil na bránu, Slovák se stihl přesunout a jeho pokus zneškodnil. Celou akci ještě dobruslil Jakub Kadlec (HOD) a natlačil hostujícího hráče na bránu, čímž ji vysadil ze svého postavení. Hodonínský útočník dostává 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    48:18
    Kotvan podržel nahození jednoho z novojičínských hokejistů v lapačce, vhazue se v obranné třetině Hodonína.
     
    47:39
    Ani jeden z týmů se teď moc nežene do útočení, hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    46:37
    Jurča si počkal na přihrávku na modré čáře, jeho střelu zápěstím Jiří Slovák chytá do lapačky.
     
    45:28
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí si berou zpět čtyřbrankové vedení! JAKUB PESLAR vybojoval puk a rovnou se odhodlal ke střele, která byla až nechytatelná. Hodonínský zadák zamířil přesně do horního růžku a za pomoci brankové konstrukce upravuje skóre na 5:1. Bez asistence.
     
    43:57
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté se také dočkávají branky! Nový Jičín se vydal do útočného pásma a tvrdou střelou vyzkoušel Kotvanovu pozornost Robin Gebauer, hodonínský brankář neudržel puk v náruči a kotouč mu propadl do brankoviště, kam si sjel DANIEL PECHA a dorazil jej do prázdné brány. Asistence: Robin Gebauer, Pavel Zedník.
     
    43:37
    Venclík dostal nabito mezi kruhy a trefil Jiřího Slováka pravděpodobně do nechráněného místa na krku. Opět se přerušuje hra, ale vypadá to, že novojičínský brankář bude naštěstí v pořádku.
     
    43:07
    Hra je přerušena poté, co Ivo Kocián obdržel hit u mantinelu. Ten se po chvíli zvedá a v péči zdravotnice a za potlesku publika opouští ledovou plochu.
     
    41:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A máme tady čtvrtou branku utkání, i tentokrát skóruje domácí tým. Druhá hodonínská lajna si prodloužila střídání a Sajdl dobrou přihrávkou vybídl DOMINIKA MATULU, ten svou šanci neprováhal a prostřelil Slováka. Asistence: Jakub Sajdl, Jan Sedlák.
     
    41:04
    Matula na sebe natáhl dva hráče a přenechal touš Pešovi, který zpoza brány našel dobře postaveného Sajdla. Ten střelou z první těsně míjí bránu.
     
    40:35
    Romančík vyhrál zábod o puk a tudíž se nebude pískat zakázané uvolnění, hosté ale hrací předmět získavají do své moci a tvoří hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina se nesla ve znamení hodonínských barev, jelikož domácí hokejisté dokázali přetavit své úsilí v branky. Po několika šancích Romančíka a nastřeleném břevnu Matuly přišly dva rychlé góly. V osmatřicáté minutě přiživil svůj gólový účet zápasu Michal Romančík, který uplatnil pohotovost na hranici brankoviště. Křídlo první formace zkompletovalo hat-trick necelé dvě minuty před koncem druhého dějství, kdy po povedeném signálu rozvlnil síť bekhendovou kličkou. Další třetina začne přibližně v 18:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Málek dobře clonil na Kotvanově brankovišti, jen kousek chyběl k tomu, aby hodonínskému gólmanovi řádně zatopil.
     
    38:06
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Čepice letí na led, máme tu hat-trick! MICHAL ROMANČÍK ve spolupráci s centrem Vaňkem sehrál naprosto dokonalé buly, po němž si slovenský útočník potáhl brankáře Slováka do bekhendu a zavěsil kotouč pod horní tyč! Asistence: Daniel Vaněk.
     
    38:01
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Adamík – 2 min., podražení).
     
    37:26
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí zaslouženě odskakují na dvoubrankový rozdíl. Kobylík se dokázal natlačit na přední tyč a udělat závar na Slovákově brankovišti, kotouč se následně dostal k MICHALU ROMANČÍKOVI, který se dokázal trefit do úzkého prostoru mezi brankářovo tělo a ruku. Asistence: Richard Kobylík, Daniel Vaněk.
     
    36:42
    Hodonínští spustili kanonádu v posledních minutách, obránce Kobylík pálil bez přípravy z levého kruhu, jenže o velký kus minul novojičínskou bránu.
     
    35:50
    Kuba uháněl s kotoučem na holi po levém křídle a dokázal se natlačit do bekhendového zakončení. To ovšem nebylo natolik výrazné, aby hostujícího brankáře ohrozilo.
     
    34:02
    Po přesné kobinaci za hostující brankou se napřáhl ke střele obránce Miklík, Slovák vyrazil pouze na hůl Romančíka, na nějž zívala poloprázdná klec! Jenže novojičínský brankář se dokázal bleskově přesunout a tuto dorážku zlikvidovat!
     
    33:21
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Pecha – 2 min., hákování).
     
    32:46
    Po faulu na hodonínského Černohouse se ponechává dlouhá výhoda, hodonínští jsou stále v držení kotouče.
     
    31:40
    Peslarův přízemní pokus z levého kruhu prověřil rychlost rozkleku brankáře Slováka. Hostující gólman si s tímto kotoučem dokázal bez problémů poradit.
     
    30:44
    Slovák II měl obrovskou příležitost v přesilové hře! Nikým neatakovaný se nacházel v předbrankovém prostoru, mohl si dlouho vybírat, jak zakončí, jenže hodonínský brankář jej perfektním zákrokem vychytal.
     
    29:42
    Kadlec v situaci jeden na jednoho to zkoušel rovnou nadvakrát! Poprvé zakončoval přes obránce Adamíka, podruhé si dokázal svůj pokus i dorazit, jenže puk netrefil optimálně.
     
    29:07
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Peš – 2 min., podražení).
     
    28:11
    Peš ujížděl s Matulou do přečíslení dva na jednoho, jenže jeho bekhendová pobídka ke skórování nebyla přesná, Matula marně dosahoval na klouzající puk.
     
    27:37
    Málek se pokoušel napálit kotouč bez přípravy z ostré přihrávky jednoho ze spoluhráčů, ale netrefil jej ideálně. Puk pouze doklouzal do rohu kluziště.
     
    26:50
    Hosté jako by ve druhé třetině ztratili šťávu. Agresivní forčeking z průběhu úvodní dvacetiminutovky je ten tam.
     
    25:54
    Černohous nejprve obral o kotouč rozehrávajícího obránce ve středním pásmu, pak udělal několik rychlých kroků a vyřešil brejkovou situaci pasem na zcela volného Matulu. Ten ale nedokázal ztlačit svou střelu dolů a trefuje břevno!
     
    24:19
    Romančík byl blízko své druhé trefě v utkání, Miklík jej ideálně uvolnil přihrávkou do prostoru mezi kruhy, odkud slovenský útočník mířil na vzdálenější tyč. Slovák se ale blýsknul dalším parádním zákrokem!
     
    23:27
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Běhal – 2 min., krosček).
     
    23:04
    Hložánek pálil z Kadlecovy přihrávky z vrcholku kruhů, Slovák jeho prudký projektil dokázal vyškrábnout hřbetem lapačky nad břevno!
     
    22:14
    Po vypršení Pešova trestu utkání poněkud zvolnilo na tempu, oba týmy mají problémy se založením útoku, takže se hra nudně přelévá ze strany na stranu.
     
    21:09
    Až nyní Chvostek nabíjel Metelkovi na modrou čáru, hostující obránce ale míří pouze doprostřed brány. Kotvan dobře viděl na tuto ránu a s přehledem kryje.
     
    20:17
    Jičínští dokázali uspět na vhazování a dostali hru do útočného pásma, kde zatím pouze kombinují bez pokusu o zakončení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    Úvodní třetina zápasu byla zpočátku z obou stran opatrná, už v páté minutě se ale dostali do vedení domácí Drtiči. O první branku se postaral Michal Romančík, který zužitkoval Vaňkovu přihrávku a prostřelil přesouvajícího se Slováka. Po prvním gólu jakoby z obou soupeřů spadla nervozita a k vidění byl hokej se spoustou šancí, ani jednu se ale nepodařilo nikomu přetavit v další branku a tak je po první třetině stav 1:0 pro domácí hokejisty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Peš – 2 min., faul loktem).
     
    19:07
    Sajdl se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, Slovák dokázal vleže zakročit a nepustil puk za brankovou čáru!
     
    18:29
    Domácí se nedomluvili a nepřesno přihrávkou dali soupeři možnost přečíslení dvou na jednoho. Chvostek střílel na vzdálenejší tyč, Kotvan puk vyrazil na Kociána, tomu ale stihl Matula zablokoval hůl!
     
    17:48
    Miklíkovu dělovku od modré čáry schoval Slovák v rukavici.
     
    17:33
    Hodonínskou kombinaci překazil Jiří Slovák, který se obětavým skokem vrhnul po puku. Bude se vhazovat po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    17:14
    Lukáš Bednář (NJI) narazil zezadu Richarda Kobylíka na mantinel, novojičínský útočník dostává dvouminutový trest.
     
    16:49
    Daniel Pecha z rohu kluziště nastřelil puk do brankoviště. Kotvan puk odrazil pouze před sebe, tam ale nikdo z hostujících hráčů nebyl a Drtiči přenášejí hru před Slováka.
     
    16:20
    Matula nahrával do druhé vlny najíždějícímu Sajdlovi, ten mířil do protipohybu brankáře, ale o pár centimetrů míjí hostující bránu!
     
    15:47
    Jurča kličkou obešel Adamíka a zakončoval bekhendem, tenhle pokus Slovák s klidem zneškodnil. Stejný hráč Hodonína se o pár hvil později dostal za obranu soupeře, ani tentokrát ale na novojičínského brankáře nevyzrál.
     
    14:40
    Mrowiec nastřelil Venclíka a ten mohl sám uhánět na Slováka, Venclíkovi se ale v nejméně vhodnou dobu zlomila hůl!
     
    13:23
    Bednář si najel do prostoru mezi kruhy a Kotvan proti němu vyjel. Hodonínský brankář byl mimo své postavení a hosté mohli skórovat do okryté branky, naneštěstí pro Nový Jičín ale puk skákal a Metelkovi a následně ani Kociánovi se jej nepodařilo usměrnit do nehlídané klece!
     
    12:40
    Novému Jičínu se nedaří usadit v pásmu. Nejprve se hosté nepřesnou přihrávkou vyhnali z pásma sami, poté Drtiči vyhodili přes všechny čáry.
     
    11:33
    Prvním vyloučeným dnes bude Richard Kobylík (HOD), ten svého soupeře hákoval a dostává dvouminutový trest.
     
    11:17
    Bednář vybojoval puk za hodonínskou bránou a zkusil vybruslit do brankoviště, kotouč mu ale sklouzl z hole a domácí beci zakládají další útok.
     
    10:16
    Hostům se zatím útočná činnost moc nedaří a musí se soustředit hlavně na obranu. Téměř minutu se nemohli dostat ze sevření svého soupeře.
     
    08:20
    Nový Jičín chyboval ve vlastním pásmu a k puku se dostal Daniel Vaněk, který ihned střílel, Jiří Slovák puk přizvedl do ochranné sítě a bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    07:28
    Na útočný výlet se vydal sám Daniel Pecha a nevedl si vůbec špatně. Obešel dva hodonínské hráče a přízemní střelou k levé tyči také prověřil golmanovu pozornost.
     
    06:25
    Jakub Kužílek se po vhazování s ničím nerozmýšlel a ihned vystřelil, Jiří Slovák byl pozorný a chytil touš do rukavice.
     
    05:58
    Matula se dostal ke dvěma střelám, s tou první si Slovák poradil, druhá naopak svůj cíl minula a puk skončil na mantinelu za novojičínskou bránou.
    Skóre dnešní ligové premiéry otevřela domácí letní posila z nedaleké Skalice

     
    04:54
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Z následné protiakce otevírají domácí hokejisté skóre utkání! Daniel Vaněk zavezl puk do útočného pásma a předložil jej MICHALU ROMANČÍKOVI, který uklidil kotouč do poloodkryté klece. Asistence: Daniel Vaněk.
     
    04:28
    Závar před hodonínskou bránou! Ve shluku těl si hledali cestu k puku Gebauer se Zedníkem, ani jeden z hostů ale nedokázal puk získat a domácí se osvobozují.
     
    03:59
    Romančík nenašel spoluhráče na přihrávku a tak zkusil vystřelit, jeho pokus zápěstím schoval Slovák v rukavici.
     
    03:17
    Novojičínský kapitán Ivo Kocián si počkal na přihrávku na modré čáře, v útoku byl ještě podpořen spoluhráčem a v přečíslení dvou na jednoho se odhodlal ke střele, ta končí v Kotvanově lapačce.
     
    02:29
    Hra se vyrovnala a oba týmy působí nervózním dojmem. Ani jeden ze soupeřů nechce udělat první chybu.
     
    01:35
    Sedlák našel pěkným pasem Matulu. Ten napřáhl a tvrdou střelou trefuje pravý beton Jiřího Slováka.
     
    00:46
    Miklíkova střela končí na zadním mantinelu, ani Peslarovo nahození se nedostalo k hostující bráně.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeno, u puku jsou domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dnešním dnem začíná nová druholigová sezona, ve východní skupině se odehrají tři utkání. Stejně jako před rokem Drtiči začínají na vlastní půdě, na hodonínském zimním stadionu přivítají hosty z Nového Jičína.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, Haloda O. – Miklík, Peslar, Sedlák, Žabčík, Kužílek, Haloda M., Kobylík, Polesný – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš (C), Sajdl (A) – Kadlec, Kuba, Hložánek – Hlaváč, Černohous, Venclík

    Trenér: Stanislav Beťko

    HK Nový Jičín: Slovák, Kohn – Adamík, Már, Běhal, Hruška (A), Heinzl, Mrowiec, Tomeček, Metelka – Gebauer (A), Palacký, Krupa – Pecha, Málek, Motloch – Chvostek, Kocián (C), Bednář – Zedník, Slovák II

    Trenér: Petr Macháček

    Rozhodčí: Volf – Maloušek, Wesley.
    Domácí tým se představí v letošní ligové preméře v tomto složení

     
    HK Nový Jičín

    V klubu ze čtyřiadvacetitisícového města přes léto počítali hlavně posily, především pak kmenové hráče prvoligových klubů, kteří se neuchytili na zkoušce mezi těžkou konkurencí WSM Ligy a tak se poohlédli po místě jinde. Pomyslné útočiště jim pak nabídli právě Novojičínští.

    Nový Jičín v přípravě zvládl odehrát 5 utkání. Dvakrát se utkal s Valašským Meziříčím a Kopřivnicí, přičemž s každým soupeřem jednou vyhrál i prohrál. Pátý zápas byl proti Zubrům z Přerova, kterým novojičínští hokejisté podlehli 1:7.

    Přípravná utkání:

    Nový Jičín 2:4 Kopřivnice
    Valašské Meziříčí 5:4sn Nový Jičín
    Kopřivnice 1:3 Nový Jičín
    Nový Jičín 3:1 Valašské Meziříčí
    Nový Jičín 1:7 Přerov
    Do nové sezony v novém kabátě. Drtiči se dnes představí před domácím publikem v nové sadě dresů

     
    SHK Hodonín

    Drtiči vstupují do nové sezony s novou vizí. Do dvou let by chtěli postoupit do WSM ligy, na čemž začal hodonínský klub pracovat už v přípravném období. Do týmu přišlo hned několik výrazných posil.

    Oranjes se na začátku přípravy dařilo a ze čtyř utkání odcházeli třikrát jako vítězové, druhá polovina přípravného období ale výsledkově nevyšla podle jejich představ. Z druhé čtveřice se jim nepodařilo ani jednou zvítězit, nyní však mají ideální možnost to napravit a získat v úvodním ligovém zápasy první body do tabulky.

    Přípravná utkání:

    Moravské Budějovice 1:6 Hodonín
    Havlíčkův Brod 7:5 Hodonín
    Trnava 3:4 Hodonín
    Hodonín 5:2 Havlíčkův Brod
    Hodonín 3:4sn Moravské Budějovice
    Hodonín 2:3 Trnava
    Hodonín 1:4 Skalica
    Skalica 5:3 Hodonín
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 5. Romančík (Vaněk), 38. Romančík (Kobylík, Vaněk), 39. Romančík (Vaněk), 42. Matula (Sajdl, Sedlák), 46. Peslar – 44. Pecha (Gebauer, Zedník)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Miklík, Peslar, Sedlák, Žabčík, Kužílek, Haloda M., Kobylík, Polesný – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš (C), Sajdl (A) – Kadlec, Kuba, Hložánek – Hlaváč, Černohous, Venclík

    Trenér: Stanislav Beťko

    HK Nový Jičín: Slovák (Kohn) – Adamík, Már, Běhal, Hruška (A), Heinzl, Mrowiec, Tomeček, Metelka – Gebauer (A), Palacký, Krupa – Pecha, Málek, Motloch – Chvostek, Kocián (C), Bednář – Zedník, Slovák II

    Trenér: Petr Macháček

    Rozhodčí: Volf – Maloušek, Wesley
    thejrc.org