Opava – Val. Meziříčí 3:4 (po pr.) | Kopřivnice – Šumperk 8:5 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 5:1 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
HK Nový Jičín
Sobota 09.09.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    SHK Hodonín

    Drtiči vstupují do nové sezony s novou vizí. Do dvou let by chtěli postoupit do WSM ligy, na čemž začal hodonínský klub pracovat už v přípravném období. Do týmu přišlo hned několik výrazných posil.

    Oranjes se na začátku přípravy dařilo a ze čtyř utkání odcházeli třikrát jako vítězové, druhá polovina přípravného období ale výsledkově nevyšla podle jejich představ. Z druhé čtveřice se jim nepodařilo ani jednou zvítězit, nyní však mají ideální možnost to napravit a získat v úvodním ligovém zápasy první body do tabulky.

    Přípravná utkání:

    Moravské Budějovice 1:6 Hodonín
    Havlíčkův Brod 7:5 Hodonín
    Trnava 3:4 Hodonín
    Hodonín 5:2 Havlíčkův Brod
    Hodonín 3:4sn Moravské Budějovice
    Hodonín 2:3 Trnava
    Hodonín 1:4 Skalica
    Skalica 5:3 Hodonín
    Do nové sezony v novém kabátě. Drtiči se dnes představí před domácím publikem v nové sadě dresů

     
    HK Nový Jičín

    V klubu ze čtyřiadvacetitisícového města přes léto počítali hlavně posily, především pak kmenové hráče prvoligových klubů, kteří se neuchytili na zkoušce mezi těžkou konkurencí WSM Ligy a tak se poohlédli po místě jinde. Pomyslné útočiště jim pak nabídli právě Novojičínští.

    Nový Jičín v přípravě zvládl odehrát 5 utkání. Dvakrát se utkal s Valašským Meziříčím a Kopřivnicí, přičemž s každým soupeřem jednou vyhrál i prohrál. Pátý zápas byl proti Zubrům z Přerova, kterým novojičínští hokejisté podlehli 1:7.

    Přípravná utkání:

    Nový Jičín 2:4 Kopřivnice
    Valašské Meziříčí 5:4sn Nový Jičín
    Kopřivnice 1:3 Nový Jičín
    Nový Jičín 3:1 Valašské Meziříčí
    Nový Jičín 1:7 Přerov
    Domácí tým se představí v letošní ligové preméře v tomto složení

     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, Haloda O. – Miklík, Peslar, Sedlák, Žabčík, Kužílek, Haloda M., Kobylík, Polesný – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš (C), Sajdl (A) – Kadlec, Kuba, Hložánek – Hlaváč, Černohous, Venclík

    Trenér: Stanislav Beťko

    HK Nový Jičín: Slovák, Kohn – Adamík, Már, Běhal, Hruška (A), Heinzl, Mrowiec, Tomeček, Metelka – Gebauer (A), Palacký, Krupa – Pecha, Málek, Motloch – Chvostek, Kocián (C), Bednář – Zedník, Slovák II

    Trenér: Petr Macháček

    Rozhodčí: Volf – Maloušek, Wesley.
     
    Dnešním dnem začíná nová druholigová sezona, ve východní skupině se odehrají tři utkání. Stejně jako před rokem Drtiči začínají na vlastní půdě, na hodonínském zimním stadionu přivítají hosty z Nového Jičína.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeno, u puku jsou domácí.
     
    00:46
    Miklíkova střela končí na zadním mantinelu, ani Peslarovo nahození se nedostalo k hostující bráně.
     
    01:35
    Sedlák našel pěkným pasem Matulu. Ten napřáhl a tvrdou střelou trefuje pravý beton Jiřího Slováka.
     
    02:29
    Hra se vyrovnala a oba týmy působí nervózním dojmem. Ani jeden ze soupeřů nechce udělat první chybu.
     
    03:17
    Novojičínský kapitán Ivo Kocián si počkal na přihrávku na modré čáře, v útoku byl ještě podpořen spoluhráčem a v přečíslení dvou na jednoho se odhodlal ke střele, ta končí v Kotvanově lapačce.
     
    03:59
    Romančík nenašel spoluhráče na přihrávku a tak zkusil vystřelit, jeho pokus zápěstím schoval Slovák v rukavici.
     
    04:28
    Závar před hodonínskou bránou! Ve shluku těl si hledali cestu k puku Gebauer se Zedníkem, ani jeden z hostů ale nedokázal puk získat a domácí se osvobozují.
     
    04:54
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Z následné protiakce otevírají domácí hokejisté skóre utkání! Daniel Vaněk zavezl puk do útočného pásma a předložil jej MICHALU ROMANČÍKOVI, který uklidil kotouč do poloodkryté klece. Asistence: Daniel Vaněk.
    Skóre dnešní ligové premiéry otevřela domácí letní posila z nedaleké Skalice

     
    05:58
    Matula se dostal ke dvěma střelám, s tou první si Slovák poradil, druhá naopak svůj cíl minula a puk skončil na mantinelu za novojičínskou bránou.
     
    06:25
    Jakub Kužílek se po vhazování s ničím nerozmýšlel a ihned vystřelil, Jiří Slovák byl pozorný a chytil touš do rukavice.
     
    07:28
    Na útočný výlet se vydal sám Daniel Pecha a nevedl si vůbec špatně. Obešel dva hodonínské hráče a přízemní střelou k levé tyči také prověřil golmanovu pozornost.
     
    08:20
    Nový Jičín chyboval ve vlastním pásmu a k puku se dostal Daniel Vaněk, který ihned střílel, Jiří Slovák puk přizvedl do ochranné sítě a bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    10:16
    Hostům se zatím útočná činnost moc nedaří a musí se soustředit hlavně na obranu. Téměř minutu se nemohli dostat ze sevření svého soupeře.
     
    11:17
    Bednář vybojoval puk za hodonínskou bránou a zkusil vybruslit do brankoviště, kotouč mu ale sklouzl z hole a domácí beci zakládají další útok.
     
    11:33
    Prvním vyloučeným dnes bude Richard Kobylík (HOD), ten svého soupeře hákoval a dostává dvouminutový trest.
     
    12:40
    Novému Jičínu se nedaří usadit v pásmu. Nejprve se hosté nepřesnou přihrávkou vyhnali z pásma sami, poté Drtiči vyhodili přes všechny čáry.
     
    13:23
    Bednář si najel do prostoru mezi kruhy a Kotvan proti němu vyjel. Hodonínský brankář byl mimo své postavení a hosté mohli skórovat do okryté branky, naneštěstí pro Nový Jičín ale puk skákal a Metelkovi a následně ani Kociánovi se jej nepodařilo usměrnit do nehlídané klece!
     
    14:40
    Mrowiec nastřelil Venclíka a ten mohl sám uhánět na Slováka, Venclíkovi se ale v nejméně vhodnou dobu zlomila hůl!
     
    15:47
    Jurča kličkou obešel Adamíka a zakončoval bekhendem, tenhle pokus Slovák s klidem zneškodnil. Stejný hráč Hodonína se o pár hvil později dostal za obranu soupeře, ani tentokrát ale na novojičínského brankáře nevyzrál.
     
    16:20
    Matula nahrával do druhé vlny najíždějícímu Sajdlovi, ten mířil do protipohybu brankáře, ale o pár centimetrů míjí hostující bránu!
     
    16:49
    Daniel Pecha z rohu kluziště nastřelil puk do brankoviště. Kotvan puk odrazil pouze před sebe, tam ale nikdo z hostujících hráčů nebyl a Drtiči přenášejí hru před Slováka.
     
    17:14
    Lukáš Bednář (NJI) narazil zezadu Richarda Kobylíka na mantinel, novojičínský útočník dostává dvouminutový trest.
     
    17:33
    Hodonínskou kombinaci překazil Jiří Slovák, který se obětavým skokem vrhnul po puku. Bude se vhazovat po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    17:48
    Miklíkovu dělovku od modré čáry schoval Slovák v rukavici.
     
    18:29
    Domácí se nedomluvili a nepřesno přihrávkou dali soupeři možnost přečíslení dvou na jednoho. Chvostek střílel na vzdálenejší tyč, Kotvan puk vyrazil na Kociána, tomu ale stihl Matula zablokoval hůl!
     
    19:07
    Sajdl se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, Slovák dokázal vleže zakročit a nepustil puk za brankovou čáru!
     
    19:27
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Peš – 2 min., faul loktem).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina zápasu byla zpočátku z obou stran opatrná, už v páté minutě se ale dostali do vedení domácí Drtiči. O první branku se postaral Michal Romančík, který zužitkoval Vaňkovu přihrávku a prostřelil přesouvajícího se Slováka. Po prvním gólu jakoby z obou soupeřů spadla nervozita a k vidění byl hokej se spoustou šancí, ani jednu se ale nepodařilo nikomu přetavit v další branku a tak je po první třetině stav 1:0 pro domácí hokejisty.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Jičínští dokázali uspět na vhazování a dostali hru do útočného pásma, kde zatím pouze kombinují bez pokusu o zakončení.
     
    21:09
    Až nyní Chvostek nabíjel Metelkovi na modrou čáru, hostující obránce ale míří pouze doprostřed brány. Kotvan dobře viděl na tuto ránu a s přehledem kryje.
     
    22:14
    Po vypršení Pešova trestu utkání poněkud zvolnilo na tempu, oba týmy mají problémy se založením útoku, takže se hra nudně přelévá ze strany na stranu.
     
    23:04
    Hložánek pálil z Kadlecovy přihrávky z vrcholku kruhů, Slovák jeho prudký projektil dokázal vyškrábnout hřbetem lapačky nad břevno!
     
    23:27
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Běhal – 2 min., krosček).
     
    24:19
    Romančík byl blízko své druhé trefě v utkání, Miklík jej ideálně uvolnil přihrávkou do prostoru mezi kruhy, odkud slovenský útočník mířil na vzdálenější tyč. Slovák se ale blýsknul dalším parádním zákrokem!
     
    25:54
    Černohous nejprve obral o kotouč rozehrávajícího obránce ve středním pásmu, pak udělal několik rychlých kroků a vyřešil brejkovou situaci pasem na zcela volného Matulu. Ten ale nedokázal ztlačit svou střelu dolů a trefuje břevno!
     
    26:50
    Hosté jako by ve druhé třetině ztratili šťávu. Agresivní forčeking z průběhu úvodní dvacetiminutovky je ten tam.
     
    27:37
    Málek se pokoušel napálit kotouč bez přípravy z ostré přihrávky jednoho ze spoluhráčů, ale netrefil jej ideálně. Puk pouze doklouzal do rohu kluziště.
     
    28:11
    Peš ujížděl s Matulou do přečíslení dva na jednoho, jenže jeho bekhendová pobídka ke skórování nebyla přesná, Matula marně dosahoval na klouzající puk.
     
    29:07
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Peš – 2 min., podražení).
     
    29:42
    Kadlec v situaci jeden na jednoho to zkoušel rovnou nadvakrát! Poprvé zakončoval přes obránce Adamíka, podruhé si dokázal svůj pokus i dorazit, jenže puk netrefil optimálně.
     
    30:44
    Slovák II měl obrovskou příležitost v přesilové hře! Nikým neatakovaný se nacházel v předbrankovém prostoru, mohl si dlouho vybírat, jak zakončí, jenže hodonínský brankář jej perfektním zákrokem vychytal.
     
    31:40
    Peslarův přízemní pokus z levého kruhu prověřil rychlost rozkleku brankáře Slováka. Hostující gólman si s tímto kotoučem dokázal bez problémů poradit.
     
    32:46
    Po faulu na hodonínského Černohouse se ponechává dlouhá výhoda, hodonínští jsou stále v držení kotouče.
     
    33:21
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Pecha – 2 min., hákování).
     
    34:02
    Po přesné kobinaci za hostující brankou se napřáhl ke střele obránce Miklík, Slovák vyrazil pouze na hůl Romančíka, na nějž zívala poloprázdná klec! Jenže novojičínský brankář se dokázal bleskově přesunout a tuto dorážku zlikvidovat!
     
    35:50
    Kuba uháněl s kotoučem na holi po levém křídle a dokázal se natlačit do bekhendového zakončení. To ovšem nebylo natolik výrazné, aby hostujícího brankáře ohrozilo.
     
    36:42
    Hodonínští spustili kanonádu v posledních minutách, obránce Kobylík pálil bez přípravy z levého kruhu, jenže o velký kus minul novojičínskou bránu.
     
    37:26
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí zaslouženě odskakují na dvoubrankový rozdíl. Kobylík se dokázal natlačit na přední tyč a udělat závar na Slovákově brankovišti, kotouč se následně dostal k MICHALU ROMANČÍKOVI, který se dokázal trefit do úzkého prostoru mezi brankářovo tělo a ruku. Asistence: Richard Kobylík, Daniel Vaněk.
     
    38:01
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Adamík – 2 min., podražení).
     
    38:06
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Čepice letí na led, máme tu hat-trick! MICHAL ROMANČÍK ve spolupráci s centrem Vaňkem sehrál naprosto dokonalé buly, po němž si slovenský útočník potáhl brankáře Slováka do bekhendu a zavěsil kotouč pod horní tyč! Asistence: Daniel Vaněk.
     
    39:38
    Málek dobře clonil na Kotvanově brankovišti, jen kousek chyběl k tomu, aby hodonínskému gólmanovi řádně zatopil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla ve znamení hodonínských barev, jelikož domácí hokejisté dokázali přetavit své úsilí v branky. Po několika šancích Romančíka a nastřeleném břevnu Matuly přišly dva rychlé góly. V osmatřicáté minutě přiživil svůj gólový účet zápasu Michal Romančík, který uplatnil pohotovost na hranici brankoviště. Křídlo první formace zkompletovalo hat-trick necelé dvě minuty před koncem druhého dějství, kdy po povedeném signálu rozvlnil síť bekhendovou kličkou. Další třetina začne přibližně v 18:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Romančík vyhrál zábod o puk a tudíž se nebude pískat zakázané uvolnění, hosté ale hrací předmět získavají do své moci a tvoří hru.
     
    41:04
    Matula na sebe natáhl dva hráče a přenechal touš Pešovi, který zpoza brány našel dobře postaveného Sajdla. Ten střelou z první těsně míjí bránu.
     
    41:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A máme tady čtvrtou branku utkání, i tentokrát skóruje domácí tým. Druhá hodonínská lajna si prodloužila střídání a Sajdl dobrou přihrávkou vybídl DOMINIKA MATULU, ten svou šanci neprováhal a prostřelil Slováka. Asistence: Jakub Sajdl, Jan Sedlák.
     
    43:07
    Hra je přerušena poté, co Ivo Kocián obdržel hit u mantinelu. Ten se po chvíli zvedá a v péči zdravotnice a za potlesku publika opouští ledovou plochu.
     
    43:37
    Venclík dostal nabito mezi kruhy a trefil Jiřího Slováka pravděpodobně do nechráněného místa na krku. Opět se přerušuje hra, ale vypadá to, že novojičínský brankář bude naštěstí v pořádku.
     
    43:57
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté se také dočkávají branky! Nový Jičín se vydal do útočného pásma a tvrdou střelou vyzkoušel Kotvanovu pozornost Robin Gebauer, hodonínský brankář neudržel puk v náruči a kotouč mu propadl do brankoviště, kam si sjel DANIEL PECHA a dorazil jej do prázdné brány. Asistence: Robin Gebauer, Pavel Zedník.
     
    45:28
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí si berou zpět čtyřbrankové vedení! JAKUB PESLAR vybojoval puk a rovnou se odhodlal ke střele, která byla až nechytatelná. Hodonínský zadák zamířil přesně do horního růžku a za pomoci brankové konstrukce upravuje skóre na 5:1. Bez asistence.
     
    46:37
    Jurča si počkal na přihrávku na modré čáře, jeho střelu zápěstím Jiří Slovák chytá do lapačky.
     
    47:39
    Ani jeden z týmů se teď moc nežene do útočení, hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    48:18
    Kotvan podržel nahození jednoho z novojičínských hokejistů v lapačce, vhazue se v obranné třetině Hodonína.
     
    48:48
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. Erik Hložánek z první vystřelil na bránu, Slovák se stihl přesunout a jeho pokus zneškodnil. Celou akci ještě dobruslil Jakub Kadlec (HOD) a natlačil hostujícího hráče na bránu, čímž ji vysadil ze svého postavení. Hodonínský útočník dostává 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    50:15
    Drtiči se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho, Jurča ale nebyl úspěšný. Na druhé straně střílel z úhlu Vojtěch Adamík, Kotvan si místo u tyče pohlídal.
     
    51:56
    Hosté na chvíli obsadili hodonínské pásmo, nepodařilo se jim ale najít střeleckou pozici a domácí opět přenáší hru před bránu Nového Jičína.
     
    52:48
    Motloch zkusil vystřelit z rohu kluziště, jeho pokus byl zblokovaný.
     
    53:27
    Pavel Zedník obešel obránce a dostal se až před bránu, kde zkusil zakončení bekhendovým blafákem, to mu ale Kotvan vychytal!
     
    55:00
    Hra postrádá náboj, který měla v prvních dvou třetinách. Domácí mají čtyřbrankový náskok a Nový Jičín by musel hodně zabrat, aby dokázal výsledek zvrátit ve svůj prospěch.
     
    56:21
    Bednářovi se nabízel na nahrávku Jiří Slovák II, Bednářova přihrávka ale neprošla přes hodonínského obránce, který si lehl na led a překazil tak slibnou šanci Nového Jičína
     
    57:49
    Robin Gebauer zamíchal s pukem a zkusil obejít Jana Sedláka, ten si ale puku nevšímal a svou pozornost zaměřil na spoluhráče a odstavil jej tělem.
     
    58:06
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Zedník – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:30
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Miklík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Adamík – 2 min., hrubost).
     
    59:39
    Sedlákova dělovka od modré neslavila úspěch. Drtiči dál pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla celkem tři branky. Ve 42. minutě skóroval Dominik Matula a navyšoval už na 4:0, hosté se ale také dočkali a o dvě minuty později vstřelil branku Daniel Pecha. Drtiči si však o chvíli později vzali čtyřbrankový náskok zpět, když se trefil Jakub Peslar. Všechny body tak zůstavají v Hodoníně.
    Drtiči zvládli vstup do ligových bojů a připisují si tři body

     
    Ode mě je to tedy vše. Já se s vámí loučím a přeji hezký zbytek víkendu. Na počtenou! (19:08:50)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 5. Romančík (Vaněk), 38. Romančík (Kobylík, Vaněk), 39. Romančík (Vaněk), 42. Matula (Sajdl, Sedlák), 46. Peslar – 44. Pecha (Gebauer, Zedník)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Miklík, Peslar, Sedlák, Žabčík, Kužílek, Haloda M., Kobylík, Polesný – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš (C), Sajdl (A) – Kadlec, Kuba, Hložánek – Hlaváč, Černohous, Venclík

    Trenér: Stanislav Beťko

    HK Nový Jičín: Slovák (Kohn) – Adamík, Már, Běhal, Hruška (A), Heinzl, Mrowiec, Tomeček, Metelka – Gebauer (A), Palacký, Krupa – Pecha, Málek, Motloch – Chvostek, Kocián (C), Bednář – Zedník, Slovák II

    Trenér: Petr Macháček

    Rozhodčí: Volf – Maloušek, Wesley
    ocianews.com