Mladá Boleslav – Brno 3:0 (kon.) | Jihlava – Dukla Praha 3:2 (kon.) | Sparta – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
3:0 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 10.09.2017, 15:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (16:58:15)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:6.
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav má konečně důvod k radosti, proti Brnu totiž dokázala vybojovat první tříbodový zisk v tomto ročníku! Do vedení ji v prvním poločase poslal dnes velmi dobré utkání hrající Tomáš Přikryl, druhý poločas se pak nesl zcela v režii Uhrinovy družiny. Ta si vypracovala několik dalších slibných příležitostí, nakonec se ujaly dvě. Na 2:0 zvýšil v samostatném úniku postupující Ruslan Mingazov, třetí a rozhodující zářez přidal po pár minutách na hřišti střídající Jan Chramosta.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Jánošovu ránu vyrazil Melichárek mohutným skokem
     
    90+1
    Hosté ale s touto možností nenaložili ideálně, navíc opět zaspali při návratu do defenzivy. Situaci dva na tři vyřešil střídající Adam Jánoš kličkou ke středu a následnou ránou, Melichárek ale stačil zareagovat a vytěsnil balon na roh.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat pouze dvě minuty. Mezitím se Brno po Fortesově průniku dostalo k možnosti rozehrát další rohový kop.
    89. Fleišmanova dělovka z dálky letěla nad bránu
     
    89
    Jánoš vyslal do brejku Jana Chramostu, který byl kousek za šestnáctkou faulován vracejícím se Fortesem. Přímý kop Boleslav rozehrála zajímavě, když Matějovský místo střely hledal na vápno si sbíhajícího Mareše. Tomu ale balon odkopl Juhar, načež pálil Jiří Fleišman, branku ale překopl.
     
    88
    Po něm se hosté dostali do zajímavé šance. Středočeši si ale sami zbytečně zavařili, když nezvládli balon odvrátit z vlastní šestnáctky. Následně nejistě vyboxoval Vejmola a k hlavičce se dostal Kijanskas, domácí gólman ale byl připraven.
     
    87
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází David Gáč.
     
    87
    Míč se i s přispěním notné dávky štěstí ocitl u Fortese, jenž si jej navedl na levačku a poté odcentroval, vytáhlý Patrizio Stronati jej ale stačil lehce tečovat a odklidit na rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Adam Jánoš.
     
    85
    Po rozehrávce přímého kopu z hloubi vlastní poloviny si na Juharův dlouhatánský nákop nabíhal střídající Francis Koné, boleslavská defenziva jej ale velmi šikovně chytila do ofsajdové pasti, která pomeznímu sudímu neušla.
     
    84
    Ve středu hřiště trestuhodně neobsazený Přikryl krásně přenesl hru pro Jana Chramostu, ten ale celou akci Boleslavských zbytečně zpomalil, následné obléhání skončilo ve chvíli, kdy Mareš po ztrátě míče fauloval Jovanoviće.
     
    83
    Obrana Zbrojovky opět nepůsobila kompaktním dojmem. Vřítil se do ní Golgol Mebrahtu, jenž si počkal na nabíhajícího Petra Mareše a právě jemu pak balon přidělil, tvrdá rána z úhlu v podání domácího záložníka ale postrádala přesnost.
     
    82
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 2 831 diváků.
    81. Fortes zkusil trefit naději, ale míč letěl vedle brány
     
    81
    Teď Boleslav pořádně zaváhala ve středu pole! Chyby domácích fotbalistů se jal využít Koné, který nalezl v tandemu s ním se řítícího Mateuse Fortese. Ten zakončení vzal na sebe a nemířil vůbec špatně, jeho ráně ke vzdálenější tyči opravdu moc nechybělo.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 39. Přikryl (Pauschek), 63. Mingazov (Matějovský), 66. Chramosta (Matějovský)

    Karty:   18. R. Buchta (BNO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:6.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, J. Rada (77. Mareš) – Přikryl (86. Jánoš), Matějovský (C), Mingazov (65. Chramosta) – Mebrahtu.
    Náhradníci: K. Agajev – Jánoš, Komličenko, Levin, Mareš, Magera, Chramosta.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Pavlík, Kijanskas, Jovanović – R. Buchta, Polák (75. Fortes), Sedlák, Juhar – T. Pilík (87. Gáč), Michal Škoda (70. Koné), Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Zukal, Koné, Fortes, Janošek, Gáč.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Adam Horák

    Diváci: 2831
    thejrc.org