Burnley – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Swansea – Newcastle 0:1 (kon.)
konec
Swansea City
0:1 (0:0)
Newcastle United
Neděle 10.09.2017, 17:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Víkend po reprezentační přestávce pokračuje dalšími zápasy Premier League. Na Liberty Stadium budou dnes vzhledem k posílení během Deadline dne zvědaví fanoušci Swansea City. Jejich celek přivítá Newcastle United. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    SWANSEA CITY

    Swansea se aktuálně nachází na třinácté příčce se čtyřmi body, což rozhodně není to, co by si v celku z Walesu představovali. Bod má Swansea za remízu se Southamptonem a další 3 za výhru 2:0 nad Crystal Palace. Domácí však ztratili v zápase s rozjetým Manchesterem United, kterému doma podlehli 0:4. V přestupovém období Swansea posílilo, i přes odchod Gilfyho Sigurdssona do Evertonu a Jacka Corka do Burnley zamířil do Swansea na hostování z Bayernu Mnichov Renato Sanches, návrat domů hlásí Wilfried Bony a taktéž sem zamířil Roque Mesa. Uvidíme, jak se dnes celek z pobřeží Walesu předvede.
     
    NEWCASTLE UNITED

    Hosté na tom nejsou o moc lépe, ale ani o moc hůře. Jejich postavení v tabulce je jenom o příčku nižší a o jeden bod nižší, Newcastle má totiž na kontě pouze jednu výhru 3:0 nad West Hamem, jinak padl s Huddersfieldem a Tottenhamem. Poslední vzájemný zápas však Newcastle vyhrál 3:0, tak uvidíme, jak si povede dnes. Dopomoci by mu k tomu měl i příchod Floriana Lejeuneho s Javim Manquilloem a Joseluem. Uvidíme tady, jak si svěřenci Rafaela Beníteze dnes poradí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Clucas, Sanches, T. Carroll – Fer – T. Abraham, J. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Rangel, Mesa, L. Narsingh, Routledge, Bony.

    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lascelles (C), Clark, Gámez – Hayden, Merino – Jacob Murphy, Ayoze Pérez, Ritchie – Joselu.
    Náhradníci: Woodman – Lejeune, Yedlin, Atsu, Shelvey, Diamé, Gayle.

    Rozhodčí: Mike Jones – Adrian Holmes, Mark Scholes, Robert Madley.
    Dnešní premiéra tak čeká od začátku Renata Sanchese. Navrátilec Wilfried Bony do hry od začátku nezasáhne.

     
    Hráči se nacházejí v tunelu a pomalu se připravují k vstupu na trávník. Samotné utkání započne za okamžik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání rozehráli fotbalisté Swansea. Konkrétně jde míč k Naughtonovi, který ihned posílá balón dopředu.
     
    2
    Na dlouhý balón od Federica Fernándeze si zkoušel nabíhat Tammy Abraham. Útočník Swansea však neprošel přes obranu Newcastlu.
     
    3
    Po faulu Jacoba Murphyho na Leroye Fera získalo Swansea možnost volného přímého kopu z ne úplně špatné pozice. Exekuce této standardní situace se ujal Tom Carroll, jenže mířil mimo.
     
    4
    Po odkopu Roberta Elliota od branky se míč dostal na Josela, kterému se však nepovedlo založit útok. K míči se pak dostal Renato Sanches, kterého musel po hezké kličce zastavil faulem Jacob Murphy.
     
    5
    Kyle Naughton obdržel balón od Renata Sanchese a hledal Abrahama, jenže ten byl pevně bráněn Javierem Manquilloem. Po jeho odkopu tahá hru dopředu Jesús Gámez.
     
    6
    Renato Sanches si nádherně poradil s dvěma hráči Newcastlu a snažil se následně rozjet rychlý útok, jenže na jeho pas si nikdo nenaběhl a po pár vteřinách se tak dostal do šance Joselu. S jeho ranou si však Łukasz Fabiański poradil.
     
    7
    Ani tentokrát se Renatu Sanchesovi nepovedla přihrávka a na Fabiańského tak mohl jít Newcastle. Hostům se ovšem nepodařilo rozehrát útok a míč si tak bere Swansea nazpět.
     
    8
    Jordan Ayew udržel balón u šestnáctky Newcastlu a hledal spoluhráče. Jenže domácí Swansea se následně provinilo útočným faulem na Gámeze.
     
    9
    Aktivní Jacob Muprhy si poradil s obranou Swansea a chtěl pálit ostrými, jenže trefil posledního stojícího hráče. Z následné snahy Renata Sanchese dostat míč pryč vzešla žlutá karta pro Isaaca Haydena, který akvizici Swansea zastavil nepřiměřeným způsobem.
     
    10
    Jordan Ayew vyslal přízemní centr do šestnáctky Newcastlu ve snaze najít Tammyho Abrahama. Onen balón však odkopl pryč Jamaal Lascelles.
     
    11
    Joselu zahrál balón až za postranní čárou a míč se tak navrátil do držení Swansea City. Domácím se ovšem následný přechod do útoku nijak zvlášť nepovedl.
     
    12
    Renato Sanches byl nucen vrátit míč Federicu Fernándezovi, který měl následně lepší pozici pro rozehrání ataku Swansea. Nicméně přes roztaženou zálohu Newcastlu United se aktuálně domácím moc nedaří dostat.
     
    13
    Tammy Abraham nedokázal zachytit poskytnutý balón od Sanchese, jelikož mu do cesty vlezl Ciaran Clark. Míč se tak vrátil na polovinu Swansea, kde však kombinují domácí hráči i s Łukaszem Fabiańskim.
     
    14
    Posléze se Sam Clucas snažil nalézt Martina Olssona svým delším pasem, jenže míč se dostal až do zámezí. Následoval tak odkop Roberta Elliota od branky, který přenesl hru na druhou polovinu hřiště.
     
    15
    Jacob Murphy se snažil vyzrát nad Alfiem Mawsonem a obrat ho na poslední chvíli o míč, jenže při tom fauloval a Łukasz Fabiański tak rozehrává po připomínkách od rozhodčího kvůli postavení míče.
     
    16
    Leroy Fer doslova odevzdal míč soupeři, když vyslal centr pouze do míst, kde stáli hráči Newcastlu. Hosté tak zahajují útok.
     
    17
    Matt Ritchie si všiml uvolněného Mikela Merina a snažil se jej vysunout do šance přízemním pasem, jenže místo toho se dostali k míči domácí. Od postranní čáry centroval před malé vápno Renato Sanches, jenže Robert Elliot balón zachytil do rukavic.
     
    18
    Federico Fernández trochu sporně srazil k zemi Jacoba Murphyho při rychlostním souboji o míč. Podle Mikea Jonese se však o faul nejednalo a hra tak pokračuje výkopem domácího gólmana.
     
    19
    Robert Elliot poslal balón do hry dlouhým výkopem, kterým našel Ayozeho Péreze. Ten se snažil prodloužit centr na Joselua, jenže tomu zabránil Tom Carroll.
     
    20
    Poměrně vysunutý Kyle Naughton zachytil dlouhý centr Martina Olssona a snažil se vytvořit Swansea nějakou šanci u šestnáctky Newcastlu, nicméně díky dobrému postavení hostujícího celku se balón vrátil na polovinu The Swans.
     
    21
    The Magpies zatím spolehlivě brání. Nyní se jim podařilo v ofsajdové pasti nachytat Jordana Ayewa, který si nabíhal na centr Sama Clucase.
     
    23
    Sporné bylo držení Jordana Ayewa Jamaalem Lascellesem v pokutovém území, nicméně k nelibosti domácích fanoušků rozhodčí penaltu nenařídil.
     
    24
    Jordan Ayew poslal k zemi Mikela Merina, který rychlým rozehráním volného přímého kopu chtěl po zemi dostat do akce Joselua. Hrotový útočník Newcastlu však nestačil zachytit balón.
     
    25
    Javier Manquillo poslal neohrabaně k zemi Martina Olssona, který tak vytěžil pro svůj celek volný přímý kop z poměrně ostrého úhlu, nicméně blízko rohovému praporku.
     
    26
    Balón se dostal až na Jordana Ayewa, který však nedokázal hlavičkou poslat míč tam, kam by chtěl. Následně ještě Renato Sanches centroval, ale ani to se neujalo.
     
    26
    Leroy Fer dost tvrdým skluzem zezadu poslal k zemi Merina. Rozhodčí však za tento zákrok žádnou kartu neudělil.
     
    27
    Po Isaacu Haydenovi získal balón Tammy Abraham, který ještě hledal Renata Sanchese. Míč se však poté vytratil Swansea z držení a dostal jej tak Newcastle. Akrobatickým zakončením na hranici šestnáctky se prezentoval Jacob Murphy, jenže mířil mimo.
     
    28
    Mikel Merino a Renato Sanches se nepěkně srazili a druhý jmenovaný musí být ošetřován týmovými lékaři Swansea. Nutno podotknout, že hostující Merino šel do souboje dost tvrdě.
     
    29
    Renato Sanches byl ještě chvíli ošetřován mimo hřiště, nicméně již se vrátil do hry. Wilfried Bony se mezitím začal rozcvičovat, což vyvolalo velký potlesk z tribun Liberty Stadium.
     
    30
    Jesús Gámez dlouhým centrem našel Joselua, jehož rána zpoza šestnáctky letěla taktéž moc vysoko nad. Tohle Łukasze Fabiańského nemohlo ohrozit.
     
    31
    Robert Elliot dlouhým odkopem od brány našel Ayozeho Péreze, který však nestačil posunout balón na nikoho ze spoluhráčů.
     
    32
    Do akce se instantně drali domácí a byl to Tammy Abraham, který akrobatickým centrem hledal Leroye Fera. Byl však při tom držen Mattem Ritchiem, což neuniklo pozornosti hlavnímu sudímu.
     
    33
    Jacob Murphy se dostal až k boční hraně šestnáctky The Swans a zkoušel centrovat. Jeho balón však Alfie Mawson tečoval na rohový kop pro Newcastle.
     
    34
    What a save! Hlavičku Matta Ritchieho po dlouhém centru dokázal Łukasz Fabiański fantastickým zákrokem vytěsnit mimo tři tyče!
    34. Famózní zákrok Łukasze Fabiańského.
     
    35
    Rozhodčí neodpískal penaltu po zákroku Mawsona na Murphyho! Penalty se tedy upřímně dožadovali pouze hosté.
     
    36
    Na protější straně se ihned drali do útoku domácí, jenže Tom Carroll byl v ofsajdu.
     
    37
    Joselu si nabíhal na centr Mikela Merina, jenže neprošel přes Kylea Naughtona, který ihned dlouhým pasem na Sama Clucase posílá domácí dopředu.
     
    38
    Po dalším centru Naughtona zkoušel hlavičkovat Abraham, jenže úspěch neslavil. Swansea se poté chvíli drželo u šestnáctky Newcastlu, žádné ohrožení hostující branky z toho však nebylo.
     
    39
    Až nyní, když se po chybě hostů dostal ke střele z velké vzdálenosti Jordan Ayew. Hostující Robert Elliot jej však vychytal parádní zákrokem!
    39. Šance Jordana Ayewa.
     
    40
    A po rohovém kopu následně hlavičkoval Alfie Mawson, jehož hlavička letěla těsně mimo!
     
    41
    K míči se dostal Newcastle. Konkrétně Ciaran Clark získal balón na své polovině a dlouhým centrem se snažil rozjet útok, jenže Leroy Fer jeho centr stihl zachytit.
     
    42
    Federico Fernández se chvíli dohadoval s rozhodčím spolu s Mikelem Merinem, kterému se nelíbilo, že jeho zákrok na Leroye Fera byl odpískán jako faul. Kartu však neinkasoval.
     
    43
    Volný přímý kop se sice domácím nepovedl, jenže rozjíždějící se útok Newcastlu zastavil Renato Sanches. Po následném centru padl Jamaal Lascelles na balón ve vápně, nicméně rukou nezahrál a penalta se tak nepíská.
     
    44
    Renato Sanches nalezl Jordana Ayewa, který si ovšem nedokázal poradit s Jesúsem Gámezem u rohového praporku a Newcastle tak získal balón do svého držení.
     
    45
    Opět to byl Jesús Gámez, kdo uvedl balón do hry autovým vhazováním. Po něm se ovšem i díky zákroku Renata Sanchese ocitl na zemi Joselu. Nová posila Swansea však svému soupeři pomohla sportovně nahoru.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas na Liberty Stadium. Utkání je zatím nerozhodné, ale je se na co dívat. Největší šanci zápasu měl jednoznačně Matt Ritchie ve 34. minutě, jenže Łukasz Fabiański jej vychytal famózním zákrokem. Naopak pro domácí byla největší šancí střela Jordana Ayewa, ale ani ta se neujala. Tak uvidíme, jak se vyvine druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas rozehráli hostující fotbalisté, kteří však aktuálně kombinují spíše na vlastní polovině.
     
    47
    Jacob Murphy se skrze Naughtona s Fernándezem prosmýkl až do akce, jenže jeho míč byl na poslední chvíli sražen na rohový kop. Ten hosté rozehráli rychle, ale neefektivně.
     
    48
    Leroy Fer přetáhl balón až k vápnu, odkud centroval. Letící míč však odhlavičkoval pryč Javier Manquillo na Lascellese. Kapitána hostů však stihl faulovat Kyle Naughton, který tak získal žlutou kartu.
     
    49
    Matt Ritchie zahrál úplně stejně na Alfieho Mawsona, jako včera Sadio Mané na Edersona v souboji Manchesteru City s Liverpoolem. Úplně stejný zákrok však nyní sudí ohodnotil žlutou kartu, jelikož Alfie Mawson nebyl zraněn, na rozdíl od Edersona.
    49. Zákrok Matta Ritchieho, který byl úplně stejný, jako zákrok Maného ze včerejšího duelu. Jen jinak ohodnocen.
     
    51
    Martin Olsson dlouhým centrem do šestnáctky Newcastlu vybojoval rohový kop po zákroku Ciarana Clarka, který poslal balón do zámezí.
     
    52
    Rohový kop se ovšem domácím vůbec nepovedl. Místo toho se musejí bránit, jelikož jde dopředu Newcastle.
     
    53
    Renato Sanches zuby nehty ubránit Jesúse Gámeze, který ještě zkoušel centrovat. Ani jedno se mu však přes bývalého hráče Bayernu Mnichov nepovedlo.
     
    54
    Další centr vyslal do pokutového území Newcastlu Ayoze Pérez. Ani tento míč se však neujal.
     
    55
    Opět to byl aktivní Matt Ritchie, kdo posílal balón do pokutového území Swansea. Domácí se však ubránili.
     
    56
    Tammy Abraham svým centrem našel Ayewa, který po pár vteřinách držení míče vysunul do šance Toma Carrolla. Ten z bezprostřední blízkosti neprostřelil Roberta Elliota!
     
    57
    Renato Sanches obdržel balón u vápna Newcastlu United, jenže mu byl zezadu balón odebrán a Newcastle se tak na pár vteřin přesunul dopředu, než si Swansea vzalo míč nazpět.
     
    58
    Po faulu Péreze na Renata Sanchese zahrávalo Swansea volný přímý kop z dobré pozice. Exekuce standardní situace se ujal Renato Sanches, jenže přestřelil vše, co mu stálo v cestě. Tedy včetně branky.
     
    59
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jacob Murphy, přichází Christian Atsu.
     
    60
    Neskutečnou šanci právě spálil Tammy Abraham! Dostal se do úniku, obešel Roberta Elliota a mohl zakončovat do prázdné branky. Nicméně Jamaal Lascelles mu v tom na poslední chvíli zabránil přesným skluzem!
    60. Stoprocentní šance domácích nebyla proměněna!
     
    62
    Ani z následného rohového kopu se nedokázali domácí prosadit. K brance Swansea se tak přesouvají hosté.
     
    63
    Hra se přesunula spíše do středu hřiště, kde aktuálně kombinují hosté. Konkrétně Christian Atsu se snažil posunout balón na Joselua, jenže v tom mu zabránil Federico Fernández.
     
    65
    Dopředu se snažil rychle přejít Renato Sanches, jenže ani jemu nezůstal míč na kopačkách potřebně dlouho. To však nezastavilo domácí v obklopování vápna hostů.
     
    66
    Tom Carroll získal balón v ne úplně špatné pozici, jenže nebyl schopen nalézt nikoho ze spoluhráčů a ze slibné akce tak sešlo.
     
    67
    Další akci zkoušel vymyslet Renato Sanches, jenže taktéž nenašel žádného spoluhráče. I přes to se ovšem drží domácí fotbalisté u vápna.
     
    68
    Po delší době se dostali dopředu hosté. Jesús Gámez konkrétně našel Péreze, který poslal balón před branku Fabiańského. Zde však nestál žádný z jeho spoluhráčů.
     
    69
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Wilfried Bony.
     
    70
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Isaac Hayden, přichází Mohamed Diamé.
     
    71
    Matt Ritchie nyní ušetřil Elliotovi práci, když odvrátil centr mířící na Jordana Ayewa v pokutovém území.
     
    72
    Po přihrávce od Toma Carrolla zkoušel centrovat Martin Olsson. Jeho balón ovšem minul svatyni Newcastlu o několik desítek čísel.
     
    73
    Wiflried Bony očekával přihrávku od Sama Clucase, jenže místo toho získali míč hosté. Pálit tak mohl Ayoze Pérez, ten však nepřekonal Łukasze Fabiańského ve slibné šanci.
     
    74
    Po přihrávce Gámeze pálil Joselu. Jeho ránu však dokázal Łukasz Fabiański taktéž zneškodnit v pohodě. Následně svým pasem poslal dopředu Olssona.
     
    75
    Joselu to opět zkoušel, tentokrát po zemi. Nicméně ani to nestačilo k překonání Fabiańského.
     
    76
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Newcastle se prosazuje z rohového kopu! Nadýchaný centr od rohového praporku se vznesl přímo na hlavu JAMAALA LASCELLESE, který usměrnil balón za záda Łukasze Fabiańského – 0:1!
    76. Jamaal LASCELLES - 0:1
     
    78
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Dwight Gayle.
     
    79
    Swansea se však nevzdává a dál bojuje. Martin Olsson hledal Wilfrieda Bonyho, míč však k němu neprošel.
     
    80
    Leroy Fer se snažil zastavit rozjíždějící se útok Newcastlu až moc tvrdě a vidí tak žlutou kartu.
     
    82
    Hra se posledních pár desítek vteřin odehrávala vesměs ve středu hřiště, kde se oba celky střídaly o míč. Aktuálně se dopředu tlačí Swansea, konkrétně Wilfried Bony.
     
    83
    Wilfriedu Bonymu se ovšem nepovedlo udržet míč na kopačkách při přechodu a balón tak přechází do držení Newcastlu.
     
    84
    Mohamed Diamé dokázal přesunout hru kousek před vápno Swansea, jenže byl faulován. Newcastle tak bude zahrávat volný přímý kop z vcelku dobré pozice.
     
    85
    Onen volný přímý kop však Wilfried Bony dokázal vytěsnit na rohový kop pro Newcastle. Ten se ovšem hostům nepovedl, jelikož hlavička autora jediného gólu byla vytěsněna na další roh.
     
    86
    Mikel Merino zůstává ležet na zemi po Fernándeze a je aktuálně ošetřován. Nás čeká mezitím střídaní.
     
    86
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Thomas Carroll, přichází Luciano Narsingh.
     
    87
    Dwight Gayle přišel o balón a dopředu tak mohli jít hráči The Swans. Ty zastavil Dwight Gayle kapku nepřiměřeně a vidí tak žlutou kartu.
     
    88
    Martin Olsson našel svým centrem místo v pokutovém území, kde nebyl nikdo z hráčů Newcastlu! Bohužel pro něj ale ani nikdo z hráčů Swansea. Naštěstí pro domácí byl však míč sražen na rohový kop nedlouho poté.
     
    89
    Z rohového kopu hlavičkoval Leroy Fer, jenže ten nedokázal míčem rozvlnit síť hostující branky, neboť mířil vedle. Robert Elliot tak bude odkopávat, s čímž pochopitelně nijak nepospíchá.
     
    90
    Při dalším pokusu domácích o přechod dopředu byl zraněn Alfie Mawson, který je nyní ošetřován lékaři.
     
    90+1
    Nastavovat se bude 5 minut nad rámec řádné hrací doby!
     
    90+2
    Po vybojování rohového kopu se všichni hráči Swansea sběhli do šestnáctky Newcastlu. Míč však od rohového kopu všechny přeletěl. Toto vskutku nebyl povedený centr.
     
    90+3
    Další šance na straně Swansea! Wilfried Bony skvěle uvolnil Leroye Fera, který však kousek před brankářem vystřelil právě do Roberta Elliota.
     
    90+4
    Sam Clucas posílal svou přihrávkou dopředu Jordana Ayewa, který byl však faulován. Sam Clucas pak následně běží na rozehrání volného přímého kopu.
     
    90+5
    Ani tato standardní situace se však domácím nepovedla, centr letěl do prvního možného protihráče. Dopředu nyní rychle běží Newcastle.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, svěřenci Rafaela Beníteze nakonec vybojovalo vítězství 0:1 na Liberty Stadium! Sledovali jsme však dobrý zápas s šancemi na obou stranách. Největší šancí zápasu byl bezesporu únik Tammyho Abrahama, který dokázal obejít Roberta Elliota, jenže jeho střelu do odkryté branky na poslední chvíli vyrazil skluzem Jamaal Lascelles. Právě kapitán Newcastlu byl pak tím, kdo v 76. minutě poslal hlavičkou míč do sítě a stanovil tak dnešní skóre zápasu na finálních 0:1 pro Newcastle.
     
    Dnešní utkání na Liberty Stadium sledovalo 20 872 diváků!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (18:57:43)

    Karel Janeba

    Branky: 76. Lascelles (Ritchie)

    Karty:   48. Naughton (SWN), 80. Fer (SWN) – 9. Hayden (NEW), 49. Ritchie (NEW), 87. Gayle (NEW)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Clucas, Sanches (69. Bony), T. Carroll (86. L. Narsingh) – Fer – T. Abraham, J. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Rangel, Mesa, L. Narsingh, Routledge, Bony.

    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lascelles (C), Clark, Gámez – Hayden (70. Diamé), Merino – Jacob Murphy (59. Atsu), Ayoze Pérez, Ritchie – Joselu (78. Gayle).
    Náhradníci: Woodman – Lejeune, Yedlin, Atsu, Shelvey, Diamé, Gayle.

    Rozhodčí: Mike Jones – Adrian Holmes, Mark Scholes, Robert Madley

    Diváci: 20 872
    thejrc.org