Gent – Genk 1:1 (kon.) | Standard – Charleroi 0:0 (kon.) | Mechelen – Oostende 1:1 (kon.)
konec
Standard Lutych
0:0 (0:0)
Sporting Charleroi
Neděle 10.09.2017, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:54:16)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:3.
     
    Je konec! Standard Lutych v bojovném utkání uhrál se Sportingem Charleroi pouze bezbrankovou remízu. Jediné šance se zrodily v prvním poločase. Carlinhos si v pokutovém území naběhl na centr a orazítkoval tyč. Na druhé straně mohl v závěru první půle otevřít skóre Diandy, jenže jeho ránu vyrazil Guillermo Ochoa. Ve druhé půli už se pouze bojovalo a šancí jsme se nedočkali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Standard zahrával ještě jeden přímý kop. Paul-José Mpoku napřáhl k dalekonosné střele, která prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Stergos Marinos (Sporting Charleroi).
     
    90
    Také Sporting se v závěru vydal do útoku. Centrovaný míč z levé strany však prosvištěl do zámezí. Diváci nejsou s dnešní hrou spokojení a hlasitě pískají.
     
    89
    Domácí se usadili v blízkosti pokutového území a snaží se udeřit v samotném závěru utkání. Sébastien Pocognoli Merveille Bokadi si naběhl na pěknou přihrávku, ale opět přestřelil branku.
     
    88
    Collins Fai se snažil zbavit obránce u rohového praporku. Fai se pokusil o riskantní kličku, která mu nevyšla a poté se navíc při návratu dopustil faulu.
     
    87
    Collins Fai si naběhl na pěknou přihrávku do pokutového území a vystřelil z hodně ostrého úhlu. Domácí fotbalista trefil jen prostor, kde stál Nicolas Penneteau.
     
    86
    Fai vystoupil proti vysoké přihrávce za obranu domácího celku, zpracoval si míč a vyvezl jej na polovinu soupeře.
     
    85
    Na světě je další žlutá karta. Moussa Djenepo ji vidí za faul na polovině hrací plochy.
     
    84
    Ră Christian Luyindama Nekadio operoval s míčem na hranici pokutového území, jenže dlouho váhal s odcentrováním a obránce mu balón vypíchl.
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sébastien Pocognoli, přichází Valerij Lučkevič.
     
    82
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází David Pollet, přichází Chris Bedia.
     
    81
    Hra je opět přerušena! V pokutovém území domácího delku zůstává ležet domácí stoper Fai, který si nejspíš přivodil zranění stehenního svalu.
     
    80
    Obrana Sportingu si pohlídala další vysokou přihrávku na hranici pokutového území. Nikdo v červeném dresu za míčem nespěchal a hostující zadáci měli snadnou práci.
     
    79
    Christian Luyindama Nekadio si pětadvacet metrů od branky přehodil míč na levačku a pohotově vypálil. Jeho prudká střela minula Penneteauvo branku o dobré čtyři metry.
     
    78
    David Pollet se málem dostal k odraženému míči na hranici pokutového území. Guillermo Ochoa situaci dobře přečetl a balón okamžitě odkopl na tribunu.
     
    77
    Constantinos Laifis číhal na levé straně na prudkou přihrávku, jenže jej zradilo zpracování. Laifisovi balón uskočil do zámezí. Vhazovat bude Charleroi.
     
    76
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Enes Saglik.
     
    75
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Dieumerci Ndongala, přichází Moussa Djenepo.
     
    74
    Sportingu se v posledních minutách přestalo dařit. Núrio Fortuna vyslal prudkou přihrávku po levém křídle, jenže směřovala do míst, kde nebyl nikdo v černobílém.
     
    73
    Dodi Lukebakio upadl v souboji na polovině domácího celku opravdu hodně teatrálně. Domácí fanoušci se dožadovali žluté karty, ale ta nepřišla.
     
    72
    Mpoku sprintoval za prudkou kolmicí mezi obránce hostujícího celku. Obránce Martos jeho náběh zachytil a nepustil domácího střelce do útoku.
     
    71
    Tentokrát se Mpoku prodral do pokutového území po pravém křídle, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Ngongalu, jež v parádní pozici přestřelil branku o pořádný kus.
     
    70
    Paul-José Mpoku si v pokutovém území počkal na centr z levé strany, jenže musel hlavičkovat z opravdu těžké pozice. Jeho pokus schoval Nicolas Penneteau do rukavic.
     
    69
    Domácí celek zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Fai, jenže jeho protějšek Martos balón odhlavičkoval do bezpečí.
     
    68
    Standard měl k dispozici přímý kop z fantastické pozice. K jeho exekuci se postavil Paul-José Mpoku, jehož technický pokus zablokovala zeď.
     
    67
    Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo. Hosté sportovně odevzdali balón domácímu celku a sami zalezli do obrany.
     
    66
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji. Podle všeho si zranění přivodil v hlavičkovém souboji.
     
    65
    Domácí fotbalisté vybojovali míč a snažili se o rychlý přechod do pokutového území. Sébastien Pocognoli si však nepotykal se zpracováním prudké přihrávky.
     
    64
    Sporting zahrával rohový kop. Núrio Fortuna vymyslel prudký centr na malé vápno, kde vzdušnému prostoru kralovali obránci v červených dresech.
     
    63
    Núrio Fortuna prošel po levém křídle až do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel Benaventeho. Střídající fotbalista pohotovou střelou poslal míč na tribunu.
     
    62
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Kaveh Rezaei, přichází Cristian Benavente.
     
    61
    Christophe Diandy se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Diandyho ránu zablokoval jeden z obránců.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku. Po přestávce se hraje ještě více bojovný fotbal a šance se z trávníku naprosto vytratily.
     
    59
    Paul-José Mpoku se chtěl rychlou kličkou na levou stranu dostat do střelecké pozice. Do cesty se mu postavil obránce Martos, který míč vypíchl do autu.
     
    58
    Collins Fai dostal moře volného prostoru k odcentrování. Jeho pobídku z pravé strany však zablokoval první stojící obránce.
     
    57
    Sébastien Pocognoli prosvištěl s míčem u nohy až na hranici pokutového území. Domácí kapitán si balón přehodil na pravačku, ale nedokázal zakončit.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Marco Ilaimaharitra (Sporting Charleroi).
     
    55
    Paul-José Mpoku zahrával ještě jeden přímý kop. Tentokrát jej rozehrál do kombinace. Sám si poté naběhl na pravou stranu, kam dostal přihrávku, ale nedokázal odcentrovat.
     
    54
    Jeho exekuce se ujal Paul-José Mpoku, jehož nadýchaný centr přiletěl na přední tyč, kde akrobatickým způsobem zasáhl obránce Stergos Marinos.
     
    53
    Carlinhos si dělal prostor na pravém křídle. Domácí fotbalista si obhodil Fortuna, který jej udeřil loktem. Vše se obešlo bez karetního trestu, ale Standard má k dobru přímý kop.
     
    52
    Dodi Lukebakio fauloval v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Hostující fotbalista si navíc trošku ublížil a drží se za kotník. I on však bude pokračovat ve hře.
     
    51
    Hostující zadáci kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Charleroi se snaží uklidnit dění na hrací ploše. Hosté zatím vyčkávají na skulinky v obraně soupeře.
     
    50
    Před branku Standardu přiletěl dlouhý míč z autového vhazování. Obránce Fai hlídkoval na malém vápně, odkud balón vyhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    49
    Duje Čop se při návratu na polovinu hrací plochy dopustil faulu a nabídl míč soupeři. Charleroi může poprvé ve druhém poločase založit nebezpečnou akci.
     
    48
    Dodi Lukebakio napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Lukebakio si míč navedl na levačku a prudkou střelou poslal míč kolem pravé tyče.
     
    47
    Paul-José Mpoku uspěl v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území, vybídl k odcentrování Laifise, jenže jeho pobídku stáhl do rukavic Nicolas Penneteau.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Dlouhý míč směřoval na levé křídlo, jenže nikdo v černobílém dresu se k balónu nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla spíše opatrný fotbal. Standard sice vletěl do utkání jako velká voda. Carlinhos se ve 4. minutě dostal ke střele a prudkou ránou orazítkoval tyč. Hosté poté převzali dirigentskou taktovku, ale na svou šanci museli čekat až do nastavení, ve kterém Diandyho patičku zastavil Ochoa. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Uche Henry Agbo (Standard Lutych).
     
    45+2
    Sporting se v nastaveném času dostal do šance! Na centr z levé strany si naběhl Diandy, který zakončoval patičkou, ale Ochoa na brankové čáře vytáhl dobrý zákrok!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Dieumerci Ndongala se z pravé strany snaži prosmýknout do pokutového území. Christophe Diandy proti němu dobře vystoupil a dokonce vybojoval odkop od branky.
     
    44
    Standard se v závěru prvního poločasu nastěhoval před pokutové území soupeře a ještě se snaží ohrozit branku. Defenzíva Charleroi však působí kompaktně.
     
    43
    Pollet si při zpracování míče na hranici pokutového území pomohl útočným faulem. Standard tak bude rozehrávat z vlastní poloviny a může se vydat do útoku.
     
    42
    Exekuce rohového kopu se zhostil Christian Luyindama Nekadio. Domácí fotbalista kroutil míč na zadní tyč, ale na jeho pobídku nedosáhl nikdo z hlavičkářů. Balón tak končí v zámezí.
     
    41
    Duje Čop táhl protiútok Standardu do otevřené obrany Charleroi. Chorvatský útočník nakonec vyslal centr před branku, který obrana odvrátila na roh.
     
    40
    Dorian Dessoleil zahrával přímý kop hostujícího celku na polovině Standardu. Dessoleil poslal centr na zadní tyč, kde zasáhl připravený Fai.
     
    39
    Dodi Lukebakio vybojoval míč na polovině Standardu a vydal se na slalom středem hrací plochy. Do cesty se mu postavil Christian Luyindama Nekadio, který jej připravil o míč.
     
    38
    Martos musel dávat pozor na vysokou přihrávku za obranu. Hostující stoper těžkou úlohu ustál s noblesou a sám rozjel další akci hostů.
     
    37
    Do rozehrávky se zapojuje také Nicolas Penneteau. Hostující brankář vyslal dlouhou přihrávku na levé křídlo, kde před Lukebakiem zasáhl pozorný Pocognoli.
     
    36
    Sporting už je opět u míče a kombinuje s ním na vlastní polovině. Hostující celek vyčkává na skulinky v defenzívě Standardu.
     
    35
    Ochoa dlouhým nákopem ihned vrátil balón na polovinu hostujícího celku. Duje Čop si jej pokryl tělem, jenže v souboji s Marinosem vybojoval jen vhazování.
     
    34
    Standard zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Dieumerci Ndongala. Domácí záložník vyslal centr na přední tyč, kde hlídkoval Fortuna.
     
    33
    Guillermo Ochoa si musel připsat první zákrok! Mexický brankář ve službách domácího celku si počíhal na prudkou střelu a ukryl míč do rukavic.
     
    32
    Hosté nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Domácí fotbalisté sice rozehrávku Charleroi napadají, ale zadáci hostů kombinují s naprostým přehledem.
     
    31
    Dieumerci Ndongala poslal prudkou přihrávku za obranu hostujícího celku. Ndongala se snažil najít Carlinhose, který se k míči nedostal.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme spíše opatrné utkání. Sporting Charleroi je sice o něco aktivnější, ale stále čeká na první možnost.
     
    29
    Dodi Lukebakio se tentokrát natlačil před Bokadiho, který jej nedovoleným způsobem poslal k zemi a vidí žlutou kartu
     
    28
    Dodi Lukebakio sprintoval za přihrávkou za obranu domácího celku. Hostující záložník naháněl Laifise, který měl k míči o pořádný kus blíže a zažehnal nebezpečí.
     
    27
    Sporting v posledních minutách převzal iniciativu. Hostující celek hraje s míčem na kopačkách a svému soupeři jej prakticky nepůjčuje. Zatím se však nemůže dostat do šancí.
     
    26
    Domácí defenzíva měla další práci! Před branku Standardu přiletěl dlouhý míč z autového vhazování. K hlavičce se dral Diandy, před kterým zasáhl Fai.
     
    25
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku tentokrát zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za pravou nohu. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    24
    Sporting zahrával ještě jeden roh. Nadýchaný centr tentokrát směřoval na zadní tyč, kde číhal Martos, před kterým balón odhlavičkoval důrazný Christian Luyindama Nekadio.
     
    23
    Sporting měl k dispozici rozehrávku rohového kopu. Právě Dodi Lukebakio vyslal centr na malé vápno, kde se tlačil Pollet, před kterým zasáhl Fai.
     
    22
    Hra je přerušena! Dodi Lukebakio zůstává po hlavičkovém souboji na pravé straně hřiště ležet na trávníku a drží se za stehno. Lukebakio však bude schopen pokračovat.
     
    21
    Paul-José Mpoku se na hranici pokutového území pokusil o rychlou kličku. Domácímu útočníkovi však zůstal míč pod nohou a obrana Sportingu měla snadnou práci.
     
    20
    David Pollet svedl sprinterský souboj s dvojicí obránců domácího celku. Pollet v tísni dokázal posunout míč na hranici pokutového území, kam se nedostal nikdo v černobílém.
     
    19
    Ndongala si zpracoval opravdu těžkou přihrávku na polovinu soupeře. Po těžkém zpracování raději uklidnil hru přihrávkou na obránce, kteří balón odevzdali Sportingu.
     
    18
    Domácím fanouškům se v úvodních minutách moc nelíbí některé verdikty hlavního arbitra, což dávají najevo hlasitým pískotem. Standard však může pokračovat v kombinaci.
     
    17
    Martos měl velké problémy s prudkou přihrávkou na polovinu hostujícího celku. Rozběhnutý Paul-José Mpoku se málem dostal k míči, ale Martos zasáhl patičkou.
     
    16
    Zadáci Sportingu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Hostující celek se v úvodu utkání musí spíše bránit. Rozehrávku diriguje Martos.
     
    15
    Dieumerci Ndongala ošálil kličkou na levé straně hřiště Fortuna, uvolnil se k odcentrování a poslal prudkou pobídku před branku. Hostující brankář si pro prudký centr došel.
     
    14
    Duje Čop fauloval v souboji u rohového praporku. Domácí útočník stáhl soupeře za dres na trávník. Domácím fanouškům se počínání hlavního arbitra nelíbí, ale verdikt je neměnný.
     
    13
    Sébastien Pocognoli sprintoval za přihrávkou na levé křídlo. Domácí kapitán musel podstoupit souboj s Dessoleilem, který míč pokryl tělem a získal aut pro Sporting.
     
    12
    Amara Baby fauloval v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Hostující záložník poslal k zemi Carlinhose. V úvodních minutách sledujeme hodně vyhecovaný duel.
     
    11
    Dieumerci Ndongala se na vlastní polovině pustil do potyčky s Martosem. Hostující stoper nechtěl dát domácím míč. Emoce nakonec musí krotit hlavní arbitr.
     
    10
    Sporting se usadil na polovině Lutychu a snaží se najít cestičku do pokutového území. Stergos Marinos se snažil překvapit obranu prudkou přihrávkou, nicméně Martos byl připraven.
     
    9
    Před branku domácího celku přiletěl další dlouhý míč z autového vhazování. Prudký aut proskákal do zámezí a Ochoa bude moci rozehrávat.
     
    8
    Christophe Diandy si skvěle pokryl míč tělem na polovině hrací plochy a Dieumerci Ndongala jej rukou poslal k zemi. Sporting může rozjet kombinaci na polovině soupeře.
     
    7
    Collins Fai zahrával přímý kop domácího celku. Fai vyslal zajímavý centr na hranici pokutového území, kde jeden z domácích hráčů trefil loktem Rezaeie.
     
    6
    Do rozehrávky Sporingu se zapojuje také brankář Nicolas Penneteau. Hosté v úvodu utkání nikam nespěchají a snaží se držet míč na svých kopačkách.
     
    5
    Duje Čop bojoval s Martosem o odražený míč. Chorvatský útočník dostal domácího stopera do nesnází, ale Martos si míč pokryl tělem a nenechal se o něj připravit.
    4. Carlinhosova rána do tyče
     
    4
    První obrovská šance utkání! Carlinhos si v pokutovém území zpracoval přetažený centr a pohotově vypálil! Jeho dělovka se zastavila až o tyč hostující branky!
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hosté. Sporting vhazoval v těsně blízkosti pokutového území. Do šestnáctky přiletěl dlouhý míč, který odhlavičkoval pozorný obránce.
     
    2
    Carlinhos si středem hrací plochy navedl míč na pravačku a vystřelil z hranice pokutového území. Ránu domácího záložníka zablokoval hned první obránce.
     
    1
    Domácí Standard obstaral výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v červeném se ihned vydali do útoku. Přihrávku na pravé křídlo však zastavil pozorný obránce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Charleroi dnešní duel sehraje v černobílém, zatímco Standard nastupuje v červených dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Ochoa – Pocognoli, Fai, Luyindama Nekadio, Laifis – Bokadi, Ndongala, Carlinhos, Agbo – Mpoku, Čop.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Emond, Scholz, Djenepo, Marin, Lučkevič.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Fortuna – Rezaei, Ilaimaharitra, Diandy, Baby, Lukebakio – Pollet.
    Náhradníci: P. Mandanda – Zajkov, Benavente, Hendrickx, Saglik, Fall, Bedia.

    Rozhodčí: Smet – Gilon, Wyns.
     
    Standard Lutych

    Standard se i v letošní sezóně snaží oprášit zašlou slávu. V pěti duelch vybojoval jen čtyři body a patří mu dvanáctá pozice. Lutych navíc trápí problémy v koncovce. Dosud totiž vstřelil jen tři branky. V minulém kole se nedařilo ani defenzívě. Bruggy Standardu nadělily debakl 4:0.
     
    Sporting Charleroi

    Sporting v úvodních pěti kolech prožívá parádní vstup do sezóny. V pěti duelech vybojoval patnáct bodů a patří mu druhá pozice za vedoucími Bruggami. Na hřištích soupeřů zvládl oba duely a navíc se může pyšnit skvělou defenzívou. V minulém kole zvítězil doma 3:2 nad Waregemem.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Standardem Lutych a Sportingem Charleroi. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   29. Bokadi (STA), 45+2. Agbo (STA), 85. Djenepo (STA) – 56. Ilaimaharitra (CHL), 90+1. Marinos (CHL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:3.
    Standard Lutych: Ochoa – Pocognoli (83. Lučkevič), Fai, Luyindama Nekadio, Laifis – Bokadi, Ndongala (75. Djenepo), Carlinhos, Agbo – Mpoku, Čop.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Emond, Scholz, Djenepo, Marin, Lučkevič.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Fortuna – Rezaei (62. Benavente), Ilaimaharitra, Diandy, Baby, Lukebakio (76. Saglik) – Pollet (82. Bedia).
    Náhradníci: P. Mandanda – Zajkov, Benavente, Hendrickx, Saglik, Fall, Bedia.

    Rozhodčí: Smet – Gilon, Wyns
    thejrc.org