Saint-Étienne – Angers 1:1 (kon.) | Lyon – Guingamp 2:1 (kon.) | Marseille – Rennes 1:3 (kon.)
konec
Olympique Marseille
1:3 (0:2)
Stade Rennes
Neděle 10.09.2017, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:57:27)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:14.
     
    Je dobojováno. Hosté ve druhé půli přidali další branku, když se přesně trefil Joris Gnagnon a dal tak hostům bezpečný náskok. V závěru pak korigoval skóre Morgan Sanson, ale to bylo z domácí strany vše. Ve dvaadevadesáté minutě pak neproměnil pokutový kop Firmin Ndombe Mubele, a tak se zrodil konečný výsledek 1:3. Hosté tak odjedou ze hřiště Marseille s plným počtem bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Penalta - neproměněný pokutový kop.
     
    90+2
    Na značku pokutového kopu si míč postavil Firmin Ndombe Mubele, ale svůj pokus poslal jen vysoko nad domácí branku. Pokutový kop tak proměnit nedokázal.
     
    90
    Rolando fauloval v pokutovém území a nejen, že dostává žlutou kartu, je tu i pokutový kop pro hosty.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Grégory Sertic (Olympique Marseille).
    87. Morgan SANSON - 1:3
     
    87
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali a po pěkné kombinaci dávají svou první branku v utkání. Payet našel nabíhajícího MORGANA SANSONA, který se dostal do těsné blízkosti Tomáše Koubka a střelou k jeho pravé tyči ho obírá o čisté konto – 1:3. Asistence: Dimitri Payet.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází James Lea Siliki.
     
    86
    Hosté také zaváhali se střelou, ale to je mrzet nemusí. Stále mají velmi slibný náskok na svého soupeře.
     
    84
    Morgan Sanson dostal přihrávku do běhu a před brankou Rennes pak střílel jen do obrany. Hráči Marseille se na sebe zlobí, nejde jim vůbec nic.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Benjamin André (Stade Rennes FC).
     
    82
    Na druhé straně se nepodařila střela Ludovica Baala, který taká poslal balón jen do obrany domácích. Ti tak odvrací hru na opačný konec hřiště.
     
    81
    Z hranice velkého vápna vyslal vzdušnou střelu Dimitri Payet a míč tak končí zase až nad břevnem hostující branky.
     
    80
    Hosté neuvěřitelně pokrývají už střed hřiště a opět nepouštějí domácí hráče do další akce. Skvěle tak organizují hru a zřejmě míří ke tříbodovému zisku.
     
    79
    Dimitri Payet si vyměnil míč s Florianem Thauvinem a druhý jmenovaný pak okamžitě vystřelil. Ale opět to bylo jen vedle branky Rennes.
     
    78
    Další Koubkův zákrok a stále tak drží nulu na svém kontě. Po chvilce pak český brankář ve službách Rennes posílá balón zpět do hry.
     
    78
    A zase stejná písnička. Hráči v bílém byli zastaveni znovu pevnou hrází z obránců Rennes, kteří pak zase odvrátili míč na opačnou stranu a míří před branku Marseille.
     
    76
    Domácí hráči pokračují znovu ve svých neúspěšných pokusech ohrozit Koubkovu branku. Nyní pálil zblízka Dimitri Payet, bylo to ovšem opět do plných.
     
    74
    Tomáš Koubek převzal míč od svého spoluhráče, jenž mu poslal malou domů a hned na to ho pak poslal zpět do hry. Hosté se na vlastní polovině moc nezdržují.
     
    73
    Florian Thauvin překopl brankáře hostů a míč doplachtil jen vedle pravé tyče Koubkovy branky. Gól pro domácí hráče je dnes asi opravdu zakletý.
     
    72
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Aymen Abdennour, přichází Rolando.
    70. Joris GNAGNON - 0:3
     
    70
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté znovu zahrávali volný přímý kop z pravé strany kousek od velkého vápna. Benjamin Bourigeaud poslal míč přímo na kopačku JORISE GNAGNONA, jenž poté svou střelou prostřelil domácího brankáře – 0:3. Nyní už to s domácími nevypadá vůbec dobře. Asistence: Benjamin Bourigeaud.
     
    68
    Benjamin André hlavičkoval uvnitř velkého vápna na branku Steveho Mandandy, ale ten si připsal úspěšný zákrok. Následovat bude odkop od jeho brány.
     
    66
    A kdo jiný než Benjamin Bourigeaud ho rozehrál. Z pravé strany poslal centrovaný míč do pokutového území, tam ho ale odhlavičkovali pozorní domácí hráči pryč od své branky.
     
    65
    A byli znovu faulováni a následuje tak další volný přímý kop.
     
    64
    A už jsou u balónu znovu hosté, kteří už rozjíždí další útočnou akci na polovině Marseille.
     
    63
    Hosté se zatáhli do obrany a znovu nepustili hráče Olympique Marseille do zakončení. Florian Thauvin střílel pouze do pevné obrany hostů.
     
    62
    Benjamin Bourigeaud zahrával další volný přímý kop a opět jeho střela mířila jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Aymen Abdennour (Olympique Marseille).
     
    60
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Wahbi Khazri, přichází Fait Maouassa.
     
    59
    Anguissa se hned zapojil do hry. Přihrál do běhu míč Dimitrimu Payetovi, ten ale svou střelou z první brankáře hostů nepřekonal.
     
    58
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Maxime López, přichází André Anguissa.
     
    57
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už ale mají balón hráči Rennes, kteří míří okamžitě do útoku.
     
    56
    Dimitri Payet si naběhl na centrovaný míč do velkého vápna, kde poté vystřelil, ale Tomáš Koubek za pomoci vlastní obrany znovu drží Rennes.
     
    55
    Jinak zatím domácí opět marně dobývají území svého soupeře. Hosté hrají výborně v obraně a prakticky Marseille k pořádným střelám nepouštějí.
     
    54
    Tomáš Koubek se pak hned zaskvěl dalším efektním zákrokem, kterým vyboxoval míč do bezpečí a opět podržel svůj tým a jeho dvoubrankový náskok.
     
    53
    Domácí zamotali hlavy obraně hostů a po několika odrazech se ke střele dostal Patrice Evra, ale skákavý míč skončil jen vedle branky Rennes.
     
    52
    Morgan Sanson byl nucen zakopnout míč do zámezí a hosté tak mají k dispozici autové vhazování na polovině Marseille.
     
    51
    Z hranice velkého vápna pálil bez přípravy Ismaïla Sarr, ale trefil jen holenní chrániče domácího obránce Aymena Abdennoura a ten hned z otočky přihrává míč směrem k hostující bráně.
     
    50
    Další průnik domácích před branku Rennes skončil na obranném zákroku Ludovica Baala, který okamžitou přihrávkou posílá míč směrem dopředu.
     
    49
    Morgan Sanson se na sebe nyní hodně zlobí. Kus za velkým vápnem vyslal pořádnou dělovku, ale střelu příliš zvedl a míč tak skončil vysoko nad hostující brankou.
     
    48
    Adil Rami zahrál raději míč na malou domů a Steve Mandanda tak bude muset odkopávat od své branky. Do útoku míří znovu hráči Marseille.
     
    47
    Na druhé straně pak po zemi pálil Dimitri Payet, ale také jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    47
    Ismaïla Sarr si naběhl podél zadní čáry až před domácí branku, jenže místo přihrávky na volného hráče vyslal střelu, která končí na obraně domácího týmu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 2 – 2
    Domácí jsou v koncovce zatím bezzubí, co nám přinese druhá půle?

     
    První poločas je za námi. V něm byli od počátku aktivní hosté, kteří šli už ve druhé minutě do vedení, když se parádní patičkou trefil Wahbi Khazri a o osm minut později pak přesně mířil také Benjamin Bourigeaud, jen prudkou střelou kousek od velkého vápna nedal domácímu brankáři šanci. Do kabin se tak o přestávce šlo rozhodně lépe Rennes. Domácí tak musejí dohánět dvoubrankové manko. Druhý poločas začne ve 21:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hosté zastavili další domácí útoku a sami směřují opět před branku Marseille. Zřejmě je tak čeká poslední šance v této části hry.
     
    45
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat první poločas o jednu minutu navíc.
     
    43
    Tomáš Koubek pak hned odkopl míč od své brány a poslal svůj celek ještě do útočné akce.
    42. Koubkův zákrok proti hlavičce domácích.
     
    42
    Parádní zákrok Tomáše Koubka. Ten hlavičku jednoho z domácích hráčů vytěsnil rukou nad břevno vlastní branky a podržel tak svůj tým.
     
    41
    Ne, znovu jejich počínání v blízkosti branky Rennes bylo hodně nepřesné a výsledkem toho byla další akce na opačné straně. Steve Mandanda musel znovu hasit nebezpečí před svým brankovištěm.
     
    40
    Blíží se konec prvního poločasu a u míče jsou nyní domácí, kteří se pokusí ještě do přestávky snížit nepříznivý stav. Podaří se jim to?
     
    39
    Drze si na levou stranu uvnitř velkého vápna naběhl Firmin Ndombe Mubele a jeho střela, kterou vyslal, mířila vedle pravé tyče branky Steveho Mandandy.
     
    38
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Hiroki Sakaj, přichází Bouna Sarr.
     
    37
    Na druhé straně lapil do rukavic balón po střele Prciće Steve Mandanda a následně pak ho rukou odehrál mezi své spoluhráče.
     
    36
    Domácí hráči vycítili šanci a znovu se natlačili před branku Rennes. Jenže u zadní čáry Maxime López o míč přišel a rázem tak bylo po další akci.
     
    35
    Dobrá šance pro domácí. Po pravé straně unikl Dimitri Payet a svou střelou, která mířila někam doprostřed branky Rennes, prověřil pozornost Koubka, který opět uspěl.
     
    33
    Sakaj sebral míč hostům přímo z kopačky a hned ho posílá bez čekání na druhou stranu. Jeho tým jde znovu útočit a uvidíme, co vymyslí před Koubkovou brankou.
     
    32
    Dimitri Payet rozehrál volný přímý kop a jeho míč, který letěl přímo na branku Rennes, zachytil do svých rukavic pohotově Tomáš Koubek, který si tak připisuje další přesný zákrok.
     
    31
    Hráči v bílých dresech, tedy Marseille, se stále snaží o kontaktní branku, jejich střely jsou ale hodně nepřesné a zatím tak mají stále dvoubrankové manko.
     
    30
    Zase z toho ale nic nebylo a domácí si mohli oddychnout. Nyní mají míč na svých kopačkách a míří zpět před hostující branku, kterou hájí český brankář Tomáš Koubek.
     
    29
    Domácí to s tvrdostí mírně přehánějí. Adil Rami nedovoleně přistrčil nabíhajícího hráče hostů a poslal ho k zemi. Další volný přímý kop.
     
    28
    Po nepřesné střele Benjamina Andrého se míč odrazil k brankáři domácích a ten ho velmi rychle posílá daleko od vlastní branky.
     
    28
    Další volný přímý kop tak měli k dispozici znovu hosté a opět střílel autor druhé branky hostů Benjamin Bourigeaud. Míč mířil na branku Marseille a skončil jen těsně nad břevnem.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Patrice Evra (Olympique Marseille).
     
    26
    Další volný přímý kop hosté zahráli velmi dobře. Míč na branku domácích poslal Benjamin Bourigeaud, ale ten zamířil jen vysoko nad.
     
    25
    Hráči Rennes se až moc zamotali do svých kliček a nakonec se před branku Marseille nedostali. Následně pak otáčejí hru na opačnou stranu právě domácí fotbalisté.
     
    24
    Hosté ho z pravé strany rozehráli a míč putoval přímo do pokutového území, tam ho ale odhlavičkoval mimo ohrožení domácí branky Aymen Abdennour.
     
    23
    Volný přímý kop pro hosty, který je ze slibné vzdálenosti.
     
    22
    Uprostřed hřiště došlo k souboji o balón, ke kterému se nakonec dostali hosté a zamířili s ním zase před domácí branku.
     
    21
    Navíc ani tentokráte domácí před branku Rennes neprošli. Jejich slibně se rozvíjející akci zastavil další ofsajd a opět bylo máváno. Na opačnou stranu tak zavítají opět hosté.
     
    20
    A znovu v akci Dimitri Payet, tentokráte odehrál míč z postranní čáry, když měli domácí autové vhazování. Před branku Rennes se ale domácí nedostali.
     
    19
    Dimitri Payet rozehrál rohový kop, ale míč poslal jen na hlavu jednoho z hostů, který ho odhlavičkoval do bezpečí, tedy mimo ohrožení Koubkovy branky.
     
    19
    Hráči Marseille zatím nevědí, jak na rozjeté hosty hrát. Ti mají velmi rychle získaný dvoubrankový náskok a ten prozatím drží zuby nehty.
     
    18
    No a domácím znovu zatrnulo. Z levé strany unikl dovnitř velkého vápna Firmin Ndombe Mubele, jenž okamžitě vystřelil a míč doputoval jen kousek vedle domácí brány.
     
    17
    Domácí hráči si několikrát vyměnili míč na polovině Rennes, jenže jejich akce měla zase jen jepičí život. Hosté tak mohou založit další útok.
     
    16
    Wahbi Khazri se znovu ocitl před brankou domácích, na Stevea Mandandu vyslal další nebezpečnou střelu, která ale zase končí v moci domácího brankáře.
     
    15
    Morgan Sanson zajel do soupeře a ten se ocitl na zemi. Hlavní sudí tak dnes poprvé vytahuje žlutou kartu.
     
    14
    Koubek si vyskočil na míč, který na něho mířil z kopačky Dimitriho Payeta a poté ho okamžitě rozehrál mezi své spoluhráče, kteří už míří zase do útoku.
     
    13
    Morgan Sanson na druhé straně poslal střelu po zemi, která mířila na branku hostů, jenže obránce Sanjin Prcić předvedl dobrý obranný zákrok a nedopustil, aby se domácí dostali hostům na dostřel jediné branky.
     
    12
    Ludovic Baal centroval míč do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů si na letící balón nenaběhl a rázem tak skončila akce hostů.
     
    11
    Další akce na straně Rennes. Hosté se ovšem dopustili ofsajdu a to neuniklo postrannímu sudímu, který zvedl svůj praporek.
    10. Benjamin BOURIGEAUD - 0:2
     
    10
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení. BENJAMIN BOURIGEAUD si naběhl k velkému vápnu a odtud pak pořádnou bombou umístil balón k levé tyči Mandandovy branky a domácí brankář, i když se natahoval, neměl šanci míč chytit – 0:2.
     
    9
    Benjamin Bourigeaud střílel z velké dálky a pro domácího brankáře tak nebyl problém míč doběhnout a ukrýt ho ve svých rukavicích.
     
    8
    Hosté zvyšují svou aktivitu a domácí fotbalisté se musí mít opět na pozoru. Zejména Wahbi Khazri jim dělá spoustu problémů a dost často se dostává do blízkosti jejich branky.
     
    7
    Dlouhý nákop od vlastní branky provedl Tomáš Koubek, ale nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. K ohrožení domácí branky tak nedošlo.
     
    6
    Nic z toho ale nebylo, hráči Rennes pak zakopli míč do zámezí a je tu autové vhazování pro Marseille.
     
    5
    Po faulu domácích budou mít hosté k dispozici volný přímý kop.
     
    4
    Dimitri Payet to zkoušel znovu, tentokráte střílel z rohu velkého vápna a jeho vzdušná střela zamířila jen do připravené obrany Rennes.
     
    3
    Domácí hráči se hned po inkasovaném gólu dostali do útoku, ale Dimitri Payet svou střelu po zemi poslal jen vedle hostující branky.
    2. Wahbi KHAZRI - 0:1
     
    2
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté byli znovu hodně aktivní a výsledkem toho je velmi brzká branka v síti domácích. WAHBI KHAZRI dostal přihrávku z pravé strany od Ismaïly Sarra a poté překrásnou patičkou posílá míč k pravé tyči Mandandovy branky – 0:1. Pěkná akce hostů. Asistence: Ismaïla Sarr.
     
    2
    A hned vybojovali volný přímý kop po faulu hostů. Jenže ani z této situace nic nebylo. Hosté tak mohou jít do další útočné akce.
     
    1
    Po úvodním výkopu se hosté dostali na polovinu domácího celku, ale tam nic nevymysleli. Na opačnou stranu tak míří fotbalisté Marseille.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Rami, Abdennour, Evra – Maxime López, Sertic, M. Sanson – Thauvin, Germain, Payet (C).
    Náhradníci: Pelé – Amavi, Rolando, Anguissa, Sari, B. Sarr, N'Jie.

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Gnagnon, Ludovic Baal, Bourigeaud – Khazri, André (C), Prcić, Sarr – Mubele, Erasmus.
    Náhradníci: M'Bolhi – Figueiredo, Maouassa, Danzé, Siliki, Janvier, Brandon.

    Rozhodčí: Delerue – Ocak, Jouannaud.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné zápasy

    Marseille – Rennes 2:0
    Rennes – Marseille 3:2
    Marseille – Rennes 2:5
    Rennes – Marseille 0:1
    Rennes – Marseille 1:1
     
    Marseille není příliš spokojeno se vstupem do sezony. Domácí celek zatím získal sedm bodů, když porazil Dijon, pak přehrál i Nantes, ale poté remizoval doma s Angers a naposledy nestačil na Monako. Domácí se tedy nachází na sedmé pozici a dnes neberou nic jiného, než všechny body.

    Rennes je na tom ješte hůře. Hosté totiž mají pouze dva body a jsou na předposlední pozici. Celek Rennes remizoval na hřišti Troyes, pak prohrál doma s Lyonem, poté remizoval s Dijonem a naposledy prohrál na hřišti Toulouse.
     
    Zdravím všechny fanoušky francouzského fotbalu. Ligue 1 má na programu poslední zápas tohoto kola, ve kterém vyzve celek Marseille tým Rennes. Favoritem je domácí mužstvo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 87. M. Sanson (Payet) – 2. Khazri (Sarr), 10. Bourigeaud, 70. Gnagnon (Bourigeaud)

    Karty:   15. M. Sanson (OMA), 27. Evra (OMA), 29. Rami (OMA), 61. Abdennour (OMA), 88. Sertic (OMA), 90. Rolando (OMA) – 83. André (REN)

    Neproměněná penalta: 90+2. Mubele (REN), mimo


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:14.
    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj (38. B. Sarr), Rami, Abdennour (72. Rolando), Evra – Maxime López (58. Anguissa), Sertic, M. Sanson – Thauvin, Germain, Payet (C).
    Náhradníci: Pelé – Amavi, Rolando, Anguissa, Sari, B. Sarr, N'Jie.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Gnagnon, Ludovic Baal, Bourigeaud – Khazri (60. Maouassa), André (C) (87. Siliki), Prcić, Sarr – Mubele, Erasmus.
    Náhradníci: M'Bolhi – Figueiredo, Maouassa, Danzé, Siliki, Janvier, Brandon.

    Rozhodčí: Delerue – Ocak, Jouannaud
    thejrc.org