Saint-Étienne – Angers 1:1 (kon.) | Lyon – Guingamp 2:1 (kon.) | Marseille – Rennes 1:3 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:1 (1:1)
Angers SCO
Neděle 10.09.2017, 15:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:19. (16:57:12)
     
    Tři nastavený minuty uplynuly a zápas tak končí remízou 1:1. Hned v první minutě poslal do vedení Saint-Étienne Rémy Cabella. Ještě v první desetiminutovce dokázal srovnat po odpískané ruce v pokutovém území Pierra-Gabriela z penalty Thomas Mangani. Od té doby se bojovalo především od šestnáctky k šestnáctce, o tom svědčí i počet udělených karet. Po přestávce se příliš na trávníku neohřál Vincent Pajot, který po skluzu do brankáře musel po červené kartě opustit hřiště. Domácí celek se následně zatáhl více do obrany a větší šanci si již nevypracoval. To na druhé straně pálil Capelle skákavou střelou do břevna. Šest minut před koncem nesmyslně zajel zezadu do protihráče Enzo Crivelli a po další červené kartě se tak dohrávalo v deseti na obou stranách. Závěr již rozhodující branku nepřinesl a tak si z dnešního zápasu berou týmy po bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Letellier musel řešit již v nastaveném čase nepříjemnou střelu zpoza obránce. Bamba pálil na přední tyč a hostující brankář měl co dělat, aby balon vyrazil alespoň na rohový kop.
     
    90
    Janko centroval po dalším faulu na Daba do pokutového území, ale Letellier se rozchytal ke skvělému výkonu a i tento centr s přehledem ukryl v rukavicích.
     
    89
    Dlouhý pas měl najít Coulibalyho, ale ani střídající fotbalista nedostihl nepřesnou nahrávku na pravou stranu.
     
    88
    Saint-Étienne šlo do rychlého protiútoku. Cabella se dostal dokonce ke střele z hranice vápna, ale rána nebyla důrazná a Letellier s ní neměl problémy.
     
    86
    Domácí se dostali ještě k ohrožení branky. Po faulu na Daba rozehrál volný přímý kop Dioussé, na jeho centr si naskočil střídající Maiga, ale hlavou poslal balon jen do středu branky, kde byl připravený Letellier
     
    85
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Mehdi Jean Tahrat.
    84. Červená karta
     
    84
    Bude se dohrávat v deseti na obou stranách! Enzo Crivelli nesmyslně podkopl zezadu soupeře a míří velmi rychle pod sprchy.
     
    84
    Také hostující Bamba se ukázal u balonu. Jeho centr si pohlídal Ruffier. Následně založil rychlý kontr, ale ten proti přesile nedokázal zakončit střelou Maiga.
     
    83
    Na druhé straně přišel nebezpečný centr z levého kraje. Ve pokutovém území bylo hned pět hráčů Angers, ale ani jeden se k zakončení nedostal.
     
    82
    Po rohovém kopu se dostal do rychlého protiútoku Cabella. Po jeho úniku se dostal k balonu ještě Jonathan Bamba, ale ten v nejnevhodnější moment před vápnem uklouzl a poté už se ke střele neprotlačil.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut dnešního utkání. Angers se snaží otočit zápas, ale druhu brankou ne a ne přidat.
     
    80
    Crivelli mohl rozhodnout. Dostal se zčistajasna do pokutového území, dokázal se otočit s míčem u kopačky čelem k brance, ale střela zhuštěnou obranou neprošla.
     
    79
    Pierrick Capelle to nyní přehnal s napadáním a skluzem sestřelil Bryana Daba. Domácí se dožadují žluté karty pro hráči Angers, ale ta nepřichází.
     
    78
    Po přesném centru do pokutového území se dostal k hlavičce Crivelli. Byl tísněný Perrinem a tak jako pokus hlavou neměl dostatečnou razanci.
     
    77
    Rémy Cabella mohl jít sám na branku, ale zastavil ho odpískaný ofsajd. Byla to velmi sporná situace, ale tak jako tak musí domácí útočník odevzdat balon.
     
    76
    Alexandre Letellier nyní oblíbencem domácího publika. Fanoušci na něj bučí, protože se po faulu na něj musel z trávníku poroučet Pajot.
     
    75
    Traoré znovu riskoval při rozehrávce. Nyní mu pomohl pohotovým zákrokem Letellier. Maiga skvěle napadá rozehrávku hostujícího týmu.
     
    74
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Baptiste Guillaume.
     
    73
    Po dlouhé době se také domácí dostali na útočnou polovinu. Maiga byl v rychlostním souboji, ale nakonec se dostal Andreu dříve k balonu a dokázal ho odpravit za postranní lajnu.
     
    72
    Ismael Traoré na malou chvíli rozrušil fanoušky Angers. Při zpracování se mu zasekl balon pod kopačkou a Maiga nebyl daleko od toho, aby umístil míč do odkryté sítě.
     
    71
    O dalekou přihrávku se pokusil až z hloubi vlastní poloviny Andreu. Na jeho pobídku nereagoval ani čerstvý hráč z lavičky Coulibaly.
     
    69
    Angers se dostává více a více do tlaku. Perrin nyní ztratil balon před vlastním vápnem a nabídl tak soupeři dobrou pozici pro střelu. Crivelli si však příliš dlouho rovnal balon na pravou nohu, až se k němu stačil znovu vrátit Perrin.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Lassana Coulibaly.
     
    67
    Domácí se snaží uklidnit hru držením míče, ale to se jim příliš nedaří. U balonu jsou v převaze hrající hráči Angers.
    65. Nebezpečná situace před brankou Saint-Étienne
     
    65
    Tak to byla nebezpečná situace před domácí brankou. Toko Ekambi centroval do vápna, tam ještě hlavou tečoval míč Crivelli. Následně se na zadní tyči dostal k balonu Capelle, který netradiční střelou přehodil brankáře, ale mezi tři tyče se již netrefil. Balon se hned dvakrát odrazil od břevna!
     
    64
    Santamaría byl sestřelen Dabem zcela mimo hru a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    63
    Mangani rozehrál od rohového praporku do malého vápna. Tam je ale jen jeden vládce a to domácí brankář Stéphane Ruffier.
     
    62
    I po více než hodině hry je stav stále vyrovnaný. Nyní se ale pokusil o centr Bamba, ale jeho pas byl zblokován na rohový kop.
     
    61
    Naopak na druhé straně se opřel do míče Crivelli. Střela hostujícího útočníka však Ruffiera neohrozila.
     
    60
    Cabella nadělal znovu problémy hostující obraně. Rémy Cabella obešel Thomase, poté se štěstím po odrazu balonu i Traorého, ale ke střele se již nedostal.
     
    59
    Mangani si vzal míč na ose trávníku pro sebe, poté průnikovou přihrávkou hledal v pokutovém území Crivelliho, ale ten byl příliš daleko od míče.
     
    58
    Saidy Janko musel být ve střehu. Povedenou přihrávku od Bamby na rozběhnutého Cappela dokázal uklidit mimo hru.
     
    57
    Hosté uklidňují hru pomalou kombinací u středové lajny. Toko Ekambi se pokusil o centr do pokutového území, ale k míči měl nejblíže Perrin.
     
    56
    Domácí dokázali ve středu pole získat míč, ale Dabo již nepodpořil rychlou akci přesnou přihrávkou na Cabella.
     
    54
    Domácí se v deseti zatáhli na vlastní polovinu trávníku a čekají co předvede Angers. Nyní ale získal míč na pravé straně Janko. Švýcar kombinoval s Cabellem. Pierre-Gabriel ještě chtěl najít rozběhnutého Maignu, ale ten se ocitl v ofsajdu.
     
    52
    Andreu si sklepl balon ze vzduchu rukou, ale teč nebyla příliš výrazná a rozhodčí jí nepostřehl. Hra pokračuje na polovině hostů.
     
    51
    Ošetřování je u konec. Brankář Angers se vrací do hry.
     
    50
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Digbo Maiga.
     
    49
    Také druhý poločas začíná pěkně zostra. Rozhodčí se rozhodl udělit za nebezpečný skluz do brankáře červenou kartu! Pajot tak opouští trávník po čtyřech minutách druhého poločasu.
     
    48
    Na levé straně měl volný prostor Pierre-Gabriel. Neměl však komu nahrát a tak zvolil přihrávku do středu trávníku. Následně přišel centr z pravého kraje. Pajot šel naslepo do souboje a sestřelil vybíhajícího brankáře Letelliera, který musí být ošetřen.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí hráči. Angers velmi rychle přistoupilo k aktivnímu napadání a Saint-Étienne tak má problémy s rozehrávkou.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Jonathan Bamba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    První pětačtyřicetiminutovka nabídla velmi strhující fotbal. Hned po několikrát se uvedl brankou ve své premiéře v dresu Saint-Étienne Rémy Cabella. Následně se hrálo ze strany na stranu ve velkém tempu. Pierre-Gabriel sáhl rukou na míč v pokutovém území a tak ještě v prvních deseti minutách vyrovnal z pokutového kopu Thomas Mangani. Ani jeden tým se nezatáhl do obrany, stále se útočilo. Ruffier musel řešit hned několik zapeklitých situací ve vlastním vápně, ale další míč za svá zády již nepustil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločasu jednu minutu.
     
    45
    Mangani to ještě zkusil před koncem poločasu středem hřiště. Neměl však komu přihrát a tak se podobně jako před malou chvílí Janko rozhodl o zpětnou přihrávku.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu po faulu Crivelliho domácí Dioussé. Míč se rychle přesunul na pravou stranu, kde úřadoval Janko. Před prvního obránce se nedostal a tak musel zvolit cestu zpět.
     
    43
    Švýcarskou souhru Lacroixe s Jankem přerušil odpískaný ofsajd. Domácí se ale rychle dostali zpět k balonu, ale Janko si nevedl v útočné fázi úspěšně.
     
    42
    Volný přímý kop se ale domácím vůbec nevydařil. Dioussé centroval jen na přesní tyč a hned první bránící hráč Angers dokázal odhlavičkovat balon z nebezpečné pozice.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Oba týmy se střídají v aktivitě. Nyní se dostal k balonu Dabo, který je v poslední době u všeho. Je faulován a tak budou domácí rozehrávat volný přímý kop.
     
    40
    Dabo skvěle obešel soupeře na pravé straně, poté měl otevřený prostor, ale jeho centr byl velmi nepřesný. Ani na hranici vápna nezachytil balon Pajot.
     
    39
    Ve středovém kruhu byl nepříjemně faulován Fulgini. Rozhodčí se chvíli rozhodoval, ale tentokrát to bude pro Daboa bez žluté odměny.
     
    38
    Po dlouhé době se vydal na útočný výlet Saidy Janko. Centr švýcarského obránce se ale nedostal ani k pokutovému území.
     
    37
    Dlouhý aut vhodil do hry Bamba. Po chvíli se dostal k balonu Capelle, ten ještě našel na pravé straně Toko Ekambiho, který parádně obešel soupeře ve skluzu a naservíroval jasnou šanci na kopačku Managnimu. Thomas Mangani překopl branku a na svůj dnešní druhý gól si tak ještě musí počkat.
     
    35
    Pajot ve středu pole přišlápl nárt soupeře a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    35
    Stéphane Ruffier znovu na svém místě. Po přesném centru z pravé straně hlavičkoval zcela sám Toko Ekambi. Míč šel jen do středu branky a domácí brankář se tak na zákrok příliš nenadřel.
     
    34
    Capelle vlétl do souboje hodně pozdě, přistrčil Lacroixe, který poté srazil odkopávajícího Perrina. Zdá se, že bude domácí kapitán v pořádku.
     
    33
    Oba týmy stále hýří aktivitou. Domácí celek se pokusil projít do pozice pro centr na pravé straně. Pajot se však přes výborně bránícího Bambu k centru nedostal.
     
    31
    Hosté byli v dobré počtu v pokutovém území Saint-Étienne, ale centr lehce tečoval Lacroix a míč se dostal velmi rychle z vápna.
     
    30
    Perrin musel v nouzi odkopnout balon jen do zámezí. Před dobíhajícím Crivellim si nedovolil ani zkušený stoper rozehrávat.
    29. Lois Diony zatím druhou branku domácího týmu nepřidal
     
    29
    A Saint-Étienne mohlo znovu vést. Diony si skvěle zpracoval balon, lehce si při tom pomohl paží, ale rozhodčí si toho nevšiml a tak mohl střílet. Z druhého doteku rychle vyběhnutého brankáře sice přehodil, ale překopl také branku Angers.
     
    28
    Stéphane Ruffier šel odvážně až za malé vápno pro vysoký centr. Míč se stáčel spíše k hlavičkujícímu hráči, ale domácí brankář skvěle přečetl situaci a sebral balon ze vzduchu.
     
    27
    Převaha Angers pokračuje. Hosté kombinují na polovině soupeře a hledají prostor pro průnikovou přihrávku za obranu.
     
    26
    Domácí zaváhali při rozehrávce a najednou byli hráči Angers v převaze před vápnem soupeře. Fulgini ale zvolil střelu z nepřipravené pozice a podle toho to také dopadlo.
     
    25
    Stále se hraje ve vysokém tempu na obou stranách. Mangani pálil z prvního doteku pro přihrávce od Cappela. Střelu blokuje Lacroix.
     
    24
    Ronaël Pierre-Gabriel se mohl vykoupit ze zaviněné penalty. Skvěle přesprintoval na levém kraji svého strážce, ale poté již nepřidal přesnou přihrávku na zcela volného Dionyho.
     
    23
    Domácí se po našlapaných prvních minutách zápasu zatahují více do obrany a nechávají hrát soupeře.
     
    22
    Mangani centroval, ale míč mu sjel z kopačky a nakonec z toho bylo nečekané ohrožení domácí branky. Stéphane Ruffier měl znovu co dělat.
     
    21
    Toko Ekambi si udělal prostor na pravé straně trávníku, poté předal balon Santamaríovi, který se opřel do střely z dobrých pětadvaceti metrů. Ruffier byl včas u své pravé tyče.
     
    20
    Prvních dvacet minut nabídlo parádní fotbal. Domácí šli velmi rychle do vedení, když se již v první minutě prosadil Rémy Cabella. Následně ale srovnal krok z pokutového kopu Thomas Mangani.
     
    19
    Zajímavá podívaná pokračuje. Po přetaženém centru na zadní tyč pálil z druhého doteku Mangani. Jeho dělovka končí nad břevnem.
     
    18
    Před vápnem byl faulován střelec první branky Cabella. Po centru do vápna z inkriminované pozice hlavičkoval Diony jen nad.
    16. Ruffier předvedl parádní reflexivní zákrok
     
    16
    Nyní ale Stéphane Ruffier podržel svůj tým. Ronaël Pierre-Gabriel byl pozdě v souboji s Crivellim. Hostující útočník si skvěle zaběhl za obranu a z těsné blízkosti napálil míč do ruky domácího brankáře. Ten dokázal vyrazit míč na břevno.
     
    15
    Ruffier dnes není rozhodně v pohodě. Nyní váhal s rozehrávkou a měl co dělat, aby vůbec jen odkopl balon před dotírajícím Manganim.
     
    13
    Dioussé se pokoušel projít střelce trávníku do střelecké pozice, ale zezadu ho srazil k zemi Fulgani. Tentokrát se nepíská ani faul.
     
    12
    Hamouma centroval z dobré pozice do ohně před branku Angers. Balonu se ale ujal jako první Thomas a nebezpečí zažehnal.
     
    11
    Další žlutou kartu inkasuje od hlavního rozhodčího Andreu. Také ho balon zasáhl do ruky, která byla hodně daleko od těla.
     
    10
    První desetiminutovka se odehrála ve velmi vysokém tempu. Nyní se pokoušel projít do vápna Dabo, ale byl zastaven.
    9. Thomas MANGANI - 1:1
     
    9
    Angers právě vstřelilo branku!
    Velmi divoký start zápasu pokračuje. THOMAS MANGANI si postavil míč na značku pokutového kopu a pod padajícím Ruffierem srovnává stav dnešního zápasu. Ruffier si bude ještě vyčítat tento zákrok, rozhodně mohl střelu vyrazit.
     
    7
    Ronaël Pierre-Gabriel podskočil balon v pokutovém území, poté si lehce sáhl na míč rukou a je z toho pokutový kop. Hlavní rozhodčí se chvíli radil a pomezním a nakonec ukazuje na penaltový bod.
     
    6
    Až nyní dokázali hosté stabilizovat hru. Snad poprvé se dostali s míčem na útočnou polovinu, ale Crivelli nezpracoval dlouhý pas do vápna.
     
    5
    Hosté jsou v úvodu pod velkým tlakem. Další povedenou kombinaci fotbalistů Saint-Étienne musel hasit jen za cenu žluté karty Santamaría.
     
    3
    Domácí jsou samozřejmě velmi nabuzeni po první vstřelené brance. Další pokus domácího týmu blokuje před vápnem Traoré.
    1. Rémy CABELLA - 1:0
     
    1
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný start do zápasu! Domácí fotbalisté velmi rychle získali míč po rozehrávce Angers. Nová akvizice v dresu Saint-Étienne se prosazuje po méně než minutě. RÉMY CABELLA přišel před několika dny z Marseille a v prvním zápase se uvádí jako pravý střelec. Po narážečce s Dionym dostal balon do vápna a střelou na zadní tyč nedal brankáři Angers šanci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pátého kola nejvyšší francouzské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Janko, Perrin (C), Lacroix, Pierre-Gabriel – Pajot, Dabo, Dioussé – Cabella, Diony, Hamouma.
    Náhradníci: Moulin – Hernani, Bamba, Katranis, Maiga, M'Bengue, Selnaes.

    Angers SCO: Letellier – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Andreu – Santamaría – Toko Ekambi, Fulgini, Mangani, Capelle – Crivelli.
    Náhradníci: Michel – L. Coulibaly, Guillaume, Jean Tahrat, Pavlović, Sunu, Tait.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    22.01. 2017 St. Etienne – Angers 2:1
    27.11. 2016 Angers – St. Etienne 1:2
    05.03. 2016 Angers – St. Etienne 0:0
    20.12. 2015 St. Etienne – Angers 1:0
    01.05. 2004 St. Etienne – Angers 0:0
     
    Angers SCO

    Angers se v předchozím ročníku pohybovalo v klidném středu tabulky a obsadilo konečné dvanácté místo. Letos to je ale zatím o něčem jiném. Ze čtyř úvodních zápasů v novém ročníku se ještě nemusel sklonit před soupeřem a to ani na horké půdě Marseille! Nejprve přišla remíza 2:2 s týmem Jaroslava Plašila, tedy Bordeaux. Z trávníku nováčka z Ameins si zkušenější tým přivezl snadnou výhru za tři body. Na půdě Marseille i následně před domácím publikem s Lille z toho byly vždy nerozhodné výsledky 1:1. Angers tak bylo před pátým kolem na sedmé pozici se šesti body. Zajímavostí také je, že o šest branek v letošní sezoně se postaralo šest různých střelců!
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne čekalo v minulém ročníku Ligue 1 po slibném úvodu sezony lepší než "jen" konečnou osmou pozici, která nezaručovala evropské poháry. Letošní sezonu odstartoval tým kolem zkušeného brankáře Stephana Ruffiera skvěle. Ve třech prvních kolech neinkasoval ani jednu branku a měl na svém kontě plný počet devíti bodů. Nice, Caen, ani nováček z Amiensu se proti skvěle chytajícímu Ruffierovi neprosadil. Až v posledním zápase před reprezentační pauzou našlo Saint-Étienne přemožitele. Hvězdami našlapané PSG zvítězilo jednoznačně o tři branky, když se dvakrát prosadil Edinson Cavani a jednou Thiago Motta.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ligue 1 pokračuje již pátým kolem, v něm přivítá Saint-Étienne před domácím publikem Angers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 1. Cabella (Pajot) – 9. Mangani (pen.)

    Karty:   7. Pierre-Gabriel (SET), 35. Pajot (SET), 64. Dabo (SET) – 5. Santamaría (AGR), 11. Andreu (AGR)   49. Pajot (SET) – 84. Crivelli (AGR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:19.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Janko, Perrin (C), Lacroix, Pierre-Gabriel – Pajot, Dabo, Dioussé – Cabella, Diony (50. Maiga), Hamouma (46. Bamba).
    Náhradníci: Moulin – Hernani, Bamba, Katranis, Maiga, M'Bengue, Selnaes.

    Angers SCO: Letellier – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Andreu – Santamaría (85. Jean Tahrat) – Toko Ekambi (68. L. Coulibaly), Fulgini (74. Guillaume), Mangani, Capelle – Crivelli.
    Náhradníci: Michel – L. Coulibaly, Guillaume, Jean Tahrat, Pavlović, Sunu, Tait.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org