Heerenveen – Eindhoven 2:0 (kon.) | Utrecht – Kerkrade 2:0 (kon.) | Sparta Rotterdam – Twente 1:0 (kon.)
Alkmaar – Breda 2:1 (kon.) | Groningen – Venlo 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:1 (0:0)
NAC Breda
Neděle 10.09.2017, 14:30Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie pokračuje dalšími zápasy, my se společně zaměříme na souboj mezi AZ Alkmaar a NAC Breda.
     
    AZ Alkmaar

    Fotbalisté Almaaru skončili v uplynulé sezóně na šesté pozici, v následných bojích o Evropskou ligu ale selhali. Putování pohárovou Evropou se jich tak netýká a v poklidu se můžou soustředit pouze na svojí domácí soutěž. Vstup do letošního ročníku není zrovna špatný, z odehraných tří zápasů vytěžil Alkmaar celkem šest bodů.
     
    NAC Breda

    Na druhé straně Breda se dostala opět do nizozemské nejvyšší soutěže, když v barážovém putování přemohla Nijmegen. Tradiční prvoligový účastník má za sebou taktéž tři zápasy, ve kterých stačil získat pouhý jediný bod. Zároveň má nováček soutěže nejhořší defenzívu ligy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám konečně začalo, úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Také fotbalisté Alkmaaru se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, avšak na hodně krátký úsek, neboť soupeř bude vhazovat.
     
    4
    První střelecký pokus vyprodukovali domácí, konkrétněji to byl Seutjens, kterému ale střela vůbec nesedla. Birighitti nemusel vůbec zasahovat.
     
    5
    Alkmaar to znovu skvěle vykombinoval, míč se dostal na hranici šestnáctky k Svenssonovi, který ale nedokázal balón propasírovat k penaltovému puntíku.
     
    6
    Hosté se nemohou dostat k míči na delší časový úsek, domácí fotbalisté velmi dobře a navíc přesně vedou svoje ofenzivní choutky.
     
    7
    Nákop z ničeho nic se snášel k Amborosovi, kterému ale nevyšel první dotyk s balónem. Jeho spoluhráči se následně dostal zpět na vlastní polovinu.
     
    8
    Po delším úseku kolem šestnáctky se Helmer rozhodl vyslat křižnou přihrávku na Seuntjense, míč ale k pravému křidelníkovi vůbec nedoletěl.
     
    9
    Loženka pro Alkmaar! Birigihitimu se vůbec nepovedl odkop od své svatyně a míč zachytil Weghorst. Domácí útočník měl ale na zakončení přiliš málo času, což bylo znát.
     
    10
    Na druhé straně se nadýchaný centr snášel za Vlaara až k El Allouchimu, kterému chyběl zhruba krok k ideálnímu zpracování.
     
    11
    Úvodní minutky nabízejí ofenzivní podívanou. Oba týmy se střídají v tažení útočných akcí, nyní to pro změnu zkouší nováček soutěže.
     
    12
    Nyní se ozvala píšťalka hlavního sudího, která uviděla nedovolený zákrok od Ouwejana. Breda bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    13
    Na druhé straně si Seuntjens narazil balón, jenomže následnou prudkou přihrávku do vápna srazil jeden z bránících hráčů. První roh pro Alkmaar.
     
    14
    Míč měl velmi dobré parametry, v osobním souboji ale uplatnil své kilogramy jeden z hostů a balón nepustil k protihráči.
     
    15
    V hlavičkovém souboji s Koch pomáhal loktem, což uviděl hlavní arbitr a odpískal faul. Přímý kop zhruba z dvaadvaceti metrů, slušná šance na skórování.
     
    16
    Odpovědnost na sebe vzal Vejinovic, jehož střela byla ještě lehce tečována. Hrací předmět nakonec zaplul do rukavic Birighittiho.
     
    17
    Znovu je pískáno. Tentokráte skončil na zemi Weghorst, v roli faulujícího byl tuším, že Koch. Alkmaar má k dispozici další standardní situaci.
     
    18
    Do šestnáctky směřovala přízemní střílená rána, kterou na přední tyči hosté zablokovali. Ještě jeden roh pro domácí fotbalisty.
     
    19
    Ochozy nyní měly důvod k tleskání. Van Overeem si hezky narazil s kolegou, jenomže k hezké narážečce nepřidal přesnější zakončení.
    19. Van Overeem nepřesně zakončil.
     
    20
    Také hostující hráči si vybojovali první rohový kop, který rozehráli signálem. Míč letěl na Garcíu, jehož střela byla ihned sražena.
     
    21
    Breda tak zahrávala ještě jeden roh, který ani tentokráte nevyvolal před Bizotovou svatyní vážnější rozruch. Hra se stěhuje na opačnou stranu.
     
    22
    Tak tohle už bylo nebezpečné. Helmer si seběhl k velmi dobré pozici ke střele a následně zamířil pouze do prostoru, kde se zrovna Birighitti pohyboval.
     
    25
    Alkmaar je i nadále usídlen na polovině soupeře. Jedná se ale o kombinace daleko od branky, což nemusí Bredu nijak znepokojovat.
     
    26
    Vcelku nenápadná protiakce málem skončila zakončením. Ambrose to zamýšlel moc hezky, když se patičkou pokoušel oslovit Fernandese, ten ale na míč přeci jenom nedosáhl.
     
    27
    Co chybělo! Fernandes si to skvěle namířil až k hranici šestnáctky, kde si míč dal na levačku a posléze zamířil těsně vedle bližší tyče.
    27. Fernandes zamířil těsně vedle.
     
    28
    Po přechodu přes půlící čáru byl Vejinovic poslán k zemi a rozhodčí je tak nucen písknout. Alkmaar okamžitě rozehrál nabízenou standardku.
     
    29
    Kdepak. V pokutovém území Bredy je až příšli hráčů, Helmerova razantní přihrávka tak neměla šanci na úspěch. Ouwejan se ještě zhostí autového vhazování.
     
    30
    Máme za sebou necelou půl hodinku hry, na jakoukoliv branku stále čekáme. Nejblíže k ní byl hostující Fernandes, který pálil těsně vedle.
     
    31
    V akci byl opět hostující španělský křídelník, který si pokoušel obhodit Ouwejana. Z prvního pohledu to vypadalo, že se mu to povede, domácí zadák se ale nenechal obalamutit.
     
    32
    Nenápadná akce domácích málem vedle k úvodní brance. Ouwejan si seběhl za obranu a zpětnou přihrávkou ještě oslovil Weghorsta, který byl šancí zaskočen a nezamířil do odkryté branky.
     
    33
    Faktem je, že o šance není nouze, chybí pouze přesnější zakončení. Mezitím se Alkmaar opět nastěhoval na polovinu svého dnešního protivníka.
     
    34
    První žlutý kartónek obdržel domácí Seuntjens, který musel po ztrátě míče zatáhnout unikajícího protihráče.
     
    35
    Sledujeme velice dominantní fotbal ze strany domácích. Ti si zakládají na dlouhé držení míče a jejich styl se tak hodně přibližuje tomu barcelonskému.
     
    36
    Verschueren tak dlouho tahal soupeře, až rozhodčímu došla trpělivost a odpískal faul. Celá situace se obejde bez žlutého napomínání.
     
    37
    Hodně ledabylou přihrávku předvedl před malým momentem Weghorst, který na Seuntjense směřoval pomalý míč.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    39
    AZ Alkmaar stále tápe směrem dopředu. Jejich akce povětšinou končí ještě před šestnáctkou, kde je umístěn roj hráčů ve tmavých dresech.
     
    40
    Zdravotní problémy má hostující Fernandes, obě jedenáctky se mezitím občerstvují a doplňují důležité tělní tekutiny.
     
    43
    Vypadá to, že skutečně v prvním poločase neuvidíme žádnou branku. Míč je momentálně v moci hostujících hráčů, kteří se ale nemohou dostat k zakončení.
     
    44
    Tak přeci jenom ještě jedna šance. Wuytens povalil k zemi Vloeta a Breda může skórovat z velmi dobré pozice z přímého kopu.
     
    45
    V šestnáctce se uvořil menší zmatek, po kterém se k míči dostal García, jehož střela proletěla kolem vzdálenější tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Žádnou branku jsme doposud neviděli, oba týmy k ní měly zhruba stejně daleko. Za hosty byl hodně blízko Fernandes, na opačné straně moc nescházelo pokusu z kopačky Weghorsta. Druhý poločas začne přibližně v 15:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hlavní sudí odstartoval druhý poločas, slovo si vzali tentokráte domácí, kteří měli v úvodním dějství výrazně navrch.
     
    48
    Alkmaar pokračuje v udávání tempa zápasu, situaci v šestnáctce musel řešit až Verschueren, který balón odkopl daleko ven z hrací plochy.
     
    49
    Z těžké situace se snažil vybruslit García, nakonec byl hned dvojicí protihráčů faulován. Breda se konečně dostala k míči.
     
    50
    O několik vteřinek později je opět pískáno. Koch si hodně zahrával s kličkou u svého vápna, po které byl po Helmerově faulu poslán na hrací plochu.
     
    51
    Organizovaná hra Bredy dělá domácím hráčům velké problémy. Ti jsou totiž nuceni hrát spíše po křídlech, neboť ve středu hřiště je to příliš přehuštěné.
     
    52
    Po sraženém centru zahrávali domácí další rohový kop, který byl na přední tyči odvrácen. Červeno-bíle zbarvení hráči pokračuje v držení míče.
     
    53
    Ambrose se dostal k míči u pravé postranní čáry a následně přihrál Vloetovi, který uklidnil situaci a počkal na pohyb svých spoluhráčů.
     
    54
    Také hosté si došli pro první roh druhého poločasu, míči si vzal na starost Angelino. Centr z jeho kopačky odvrátil urostlý zadák Vlaar.
     
    55
    Akce ještě pokračovala a do pokutového území přiletěl další z centrů. Tentokráte nalezl přesně hlavu Kocha, který byl ale příliš zaskočen.
     
    56
    Z druhé vlny si na přihrávku sebíhal El Allouchi, který předskočil protihráče a svojí následnou střelu poslal vysoko nad branku.
     
    56
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Na druhé straně se ale domácí dostávají do vedení! JEREMY HELMER převzal za šestnáctku balón a po krátkém vedení míče zamířil přesně k bližší tyči.
    56. Jeremy HELMER - 1:0
     
    57
    Nutno dodat, že vedení je celkem zasloužené. Alkmaar celý zápas diktuje tempo a Breda spíše hrozí z rychlých protiútoků.
     
    58
    Za zmínku stojí počasí, které doprovází dnešní střetnutí. Zhruba od poloviny prvního poločasu se na hrací plochu snáší vydatné množství kapek.
     
    58
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    A rázem se domácí celek dostává do dvoubrankového vedení! GUUS TIL si seběhl k malému vápnu na lukrativní centr, který poslal bez větších potíží do sítě.
    58. Guus TIL - 2:0
     
    59
    Vstup domácích do druhého poločasu je opravdu smrtící. Breda to bude mít v tuto chvíli hodně složité, neboť bude muset dohánět dvoubrankové manko.
     
    60
    Hosté se okamžitě pokusili o snížení z rohového kopu. Hlavička zadáka Kocha skončila zhruba metr nad horní konstrukcí.
     
    61
    Po dvou vstřelených brankách rázem ožili také fanoušci. Ti jsou po náramné dvouminutovce ve varu, což určitě pociťují také hráči Alkmaaru.
     
    63
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Manu García, přichází Thomas Agyepong.
     
    64
    S příchodem Agyeponga bylo před domácí brankou hodně rušno. Bizot ale dokázal vyrazit Fernandesovu razantní přihrávku.
     
    65
    Alkmaar se po teči jednoho z protihráčů dostane opět k hracímu předmětu, konkrétněji bude vhazovat kousek od vlastního praporku.
     
    66
    Vlaar nyní uplatnil své výškové a i váhové parametry a Ambroseho v poklidu odtlačil od míče. Faktem je, že obrana Alkmaaru vypadá jistým dojmem.
     
    67
    Hra se nám trochu znepřesnila. Před malou chvíli se Til dostal k balónu a po přechodu přes středový kruh věnoval balón protihráči.
     
    68
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Thomas Ouwejan, přichází Owen Wijndal.
     
    69
    Hráčů ve tmavých dresech je rázem plné hřitě. Fernandes nyní zamýšlel kolmici na Ambroseho, který byl u míče jako druhý.
     
    70
    Ofenzivní záložník Til chladnokrevným způsobem obešel Marího, navedl si balón na levačku a posléze zacílil kousek od horního růžku.
     
    71
    Domácí jsou při chuti! Další náramný centr směřoval přesně na Weghorsta, který střelou ve skluzu jen o vlásek minul prostor tří tyčí.
     
    72
    Vejinovic roztáhl hru na Seuntjense, který na nic nečekal a ihned posílal do malýho vápna přízemní centr. Na tribunách to pouze zahučelo, neboť Weghorstovi chyběl zhruba krok.
     
    73
    Z druhé strany to zkoušel polovysokým centrem Helmer, tentokráte svojí připravenost prokázal Birighitti, jenž si pro balón seběhl.
     
    74
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Paolo Fernandes, přichází Giovanni Korte.
     
    75
    Důrazný počin Seuntjense se nelíbil rozhodčímu, který jeho zákrok ocenil jako nedovolený. To se pochopitelně nelíbí domácímu křídelníkovi.
     
    76
    AZ nepřestává tlačit svého soupeře. Helmer tak dlouho váhal se střelou, až nakonec jeho pokus o centr srazil jeden z protihráčů na rohový kop.
     
    77
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Jeremy Helmer, přichází Levi Garcia.
     
    78
    Jeden z hostujících fotbalistů má nějaké zdravotní problémy, na hrací ploše jsou přítomni i lékaři Bredy. Horsfield nakonec sám odkulhal za postranní čáru.
     
    78
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází James Horsfield, přichází Karol Mets.
     
    79
    Hostující lodivod tak musel sáhnout ke třetímu a navíc vynucenému střídání. V tuto chvíli můžeme očekávat pouze střídání na domácí straně.
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen necelých deset minut. Alkmaar stále udává tempo zápasu, hosté jsou směrem dopředu naprosto bezzubý.
     
    81
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mats Seuntjens, přichází Fredrik Midstjö.
     
    82
    Marí předvedl skluz za minutu dvanáct. Domácí se totiž naprosto jednoduchou kombinací dostali až před Birighittiho, který nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    83
    Hodně pohotovou střelu vypustil ze své nohy van Overeem, jeho projektil se zastavil až v náruči brankáře. Sympatický pokus.
     
    84
    Je tu pokutový kop pro Bredu!
     
    85
    Breda právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil Ambrose, jehož střelu senznačně Bizot vyrazil. K míči se ale jako první dostal GIOVANNI KORTE, který zametl balón do odkryté branky.
    85. Giovanni KORTE - 2:1
     
    87
    Žlutou kartu dostává Angeliño (NAC Breda).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Alkmaar se nemůže probojovat k míči, vypadá to, že Breda bude do posledních minut hodně zlobit.
     
    90+3
    Míč je momentálně na kopačkách domácích hráčů, kteří šetří cenné vteřinky. Alkmaar by si jednobrankový náskok už měl pohlídat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Alkmaar nakonec dokázal uválčit tento zápas do vítězného konce a připisuje si tak tři cenné body. Breda se zmohla pouze na snížení skóre, což přišlo opravdu hodně pozdě.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:16.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (16:20:44)

    David Suchý

    Branky: 56. Helmer, 58. Til – 85. Korte

    Karty:   34. M. Seuntjens (ALK) – 87. Angeliño (BRD)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:16.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar (C), S. Wuytens, Ouwejan (68. Wijndal) – Vejinović, van Overeem, Til – M. Seuntjens (81. Midstjö), Weghorst, Helmer (77. Garcia).
    Náhradníci: Coutinho – dos Santos, Friday, Garcia, Hatzidiakos, Koopmeiners, van Eijden, Wijndal, Midstjö.

    NAC Breda: Birighitti – Horsfield (78. Mets), Koch, Marí (C), Angeliño – Verschueren, Vloet, El Allouchi – Fernandes (74. Korte), Ambrose, García (63. Agyepong).
    Náhradníci: N. Bertrams, Noppert – Agyepong, Mets, Korte, Sprangers, Stans, Snepvangers, Enevoldsen.
    thejrc.org