Inter – Spal 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Sassuolo 2:1 (kon.) | Cagliari – Crotone 1:0 (kon.)
Hellas Verona – Fiorentina 0:5 (kon.) | Udinese – Janov 1:0 (kon.) | Lazio – AC Milán 4:1 (kon.)
Benevento – Turín 0:1 (kon.) | Bologna – Neapol 0:3 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
2:1 (1:1)
US Sassuolo Calcio
Neděle 10.09.2017, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi Atalanta Bergamasca Calcio a US Sassuolo Calcio.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Fotbalisté Atalanty byli jedním z největších překvapení loňské sezóny. Tento skromný celek dosáhl až na čtvrtou příčku, čímž si zaručil skupinovou fázi Evropské ligy. Vstup do letošního ročníku ale nebyl zrovna povedený, za dva odehrané utkání nezískala Atalanta žádný bod a je tak jedním ze čtyř celků, kteří ještě nebodovaly.
     
    US Sassuolo Calcio

    Na druhé straně se Sassuolo po povedené sezóně 2015/16 zařadilo opět do průměru nejvyšší soutěže, výsledkem uplynulé sezóny bylo dvanácté postavení. Ani hostující celek dnešního utkání nepotkal zrovna úspěšný start do letošního ročníku, avšak Sassuolo dokázalo získat alespoň bod. To všechno při oku odpuzujícím skóre 0:3!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Beriša – A. Masiello, Tolói, Castagne, Caldara – Gosens, P. Gómez, Iličić, de Roon – Cristante, Cornelius.
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, Orsolini, Freuler, Vido, Kurtić, Mancini, Petagna, Haas, Hateboer, Bastoni.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Cannavaro, Acerbi, Letschert, Lirola – Adjapong, Magnanelli, Sensi, L. Mazzitelli – Falcinelli, D. Berardi.
    Náhradníci: Pegolo – Missiroli, Biondini, Matri, Peluso, Politano, Frattesi, Gazzola, Goldaniga, Cassata, Duncan, Ragusa.

    Rozhodčí: Manganiello – Giovane, Santoro.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Robin Gosens přišel o míč na polovině hřiště a na opačnou stranu se poté vydal po levé straně Claud Adjapong, který ale neměl komu přihrát, a tak radši vrátil míč stoperům.
     
    3
    Sassuolští fotbalisté zapojují do kombinace i gólmana Andreu Consigliho, v úvodu utkání se na hřišti nic zajímavého neděje.
     
    4
    Hráči v modročerných dresech se usadili na útočné polovině, žádné nebezpečí pro Consigliho z toho ale nakonec nepramenilo a hosté poté dopravili míč do bezpečí.
     
    6
    Andreas Cornelius dostal v ostrém souboji na polovině hřiště naloženo od zkušeného Cannavara, dánský útočník už je ale na nohou a hra může pokračovat.
     
    7
    Pol Lirola se vydal kupředu po pravém křídle, následný centr španělského krajního obránce ve službách Sassuola ale nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    8
    Francesco Magnanelli neměl komu přihrát, a tak z dobrých třiceti metrů vypálil, dalekonosný projektil hostujícího kapitána ale nebyl ani trochu přesný.
     
    10
    Deset minut hry je za námi a zatím sledujeme pro Serii A tolik typický taktikou svázaný fotbal, oba týmy myslí především na defenzívu.
     
    11
    Andrea Masiello čistě odzbrojil Sensiho, za což si vysloužil potlesk domácích příznivců, jeho následná rozehrávka už ale tak úspěšná nebyla.
     
    12
    Luca Mazzitelli na půli hřiště ostře zajel do de Roona, hra je znovu přerušena a z tribun se ozývá hlasitý pískot.
     
    14
    Aktivně napadající hráči Atalanty donutili Adjaponga k chybě v rozehrávce a vybojovali autové vhazování, krátce poté ale o míč domácí přišli.
     
    15
    Sassuolští teď drží míč častěji na svých kopačkách, pozorně bránící hráči Atalanty je ale nepouštějí ani za půlící čáru.
     
    16
    Josip Iličić šikovně přenesl hru na úplně volnou levou stranu, kde stál Gosens, jemuž ale pokus o centr do vápna vůbec nevyšel.
     
    18
    V Bergamu hustě prší a hraje se na velmi mokrém povrchu, možná i proto sledujeme tak defenzivní a taktickou podívanou.
     
    19
    Papu Gómez se rozběhl na levém křídle a poté posunul míč do pokutového území, kde stál Cornelius, jeho následná střela ale byla zblokována!
     
    21
    Tlak Atalanty ještě chvilku poté pokračoval, nicméně právě Gómez nakonec zbrkle zakopl míč do zámezí, a následovat tak bude jen odkop od Consigliho svatyně.
     
    22
    Bryan Cristante si nedělal starosti s rozehrávkou a jednoduše nakopl míč hluboko na útočnou polovinu, kde v hlavičkovém souboji Paolo Cannavaro fauloval Corneliuse, a domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    23
    Do kombinace bergamského týmu se teď zapojil i brankář Etrit Beriša, domácí nikam nespěchají a hrají velmi trpělivě.
     
    25
    Stefano Sensi těsně před hranicí pokutového území fauloval Josipa Iličiće, Atalanta tak bude mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    26
    Sudí Manganiello ještě napomíná postrkující se hráče v pokutovém území, hra je tak stále přerušena.
     
    27
    Pokus o nacvičený signál Atalantě vůbec nevyšel, Papu Gómez nakonec napálil míč přímo do zdi a Sassuolo už zakládá rychlou protiakci.
     
    28
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    A ta nakonec končí gólem, tak to je pořádný šok pro Atalantu! Pol Lirola utekl po pravém křídle a poté přesným pasem naservíroval míč volnému STEFANU SENSIMU, který z hranice pokutového území propálil Berišu přesnou střelou mezi jeho nohy.
    28. Stefano SENSI - 0:1
     
    29
    Marten de Roon po ztrátě na polovině hřiště nedovoleně zajel do Magnanelliho, inkasovaná branka domácí očividně znervózněla.
     
    31
    Po Sensiho brance se hra uklidnila, na trávníku se nyní nic zajímavého neděje.
     
    32
    Hráči Atalanty se pokoušejí dostat se k souvislé kombinaci na útočné polovině, pozorně bránící hosté ale svého soupeře k ničemu nepouštějí.
     
    33
    Andreas Cornelius ve vzdušném souboji fauloval Magnanelliho, hra je tak znovu přerušena.
     
    35
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to byla neskutečná paráda v podání ANDREASE CORNELIUSE! Dánský snajpr si náramným způsobem obhodil Magnanelliho a zároveň si tím přípravil míč ke střele, kterou Cornelius nemohl trefit lépe. Tady byl Consigli bez šance...
    35. Andreas CORNELIUS - 1:1
     
    36
    Vstřelený gól domácím vlil čerstvou krev do žil, Atalanta je na koni a kombinuje na útočné polovině.
     
    38
    Na konci rychlé protiakce Sassuola stál Stefano Sensi, jehož střela z nadějné pozice ale byla jedním z domácích hráčů zblokována. Hosté signalizují rozhodčímu, že se jednalo o ruku, hra ale plyne dál.
     
    39
    Přihrávka na Lucu Mazzitelliho byla příliš prudká a míč skončil až v autu, hosté teď opravdu lacino odevzdali míč soupeři.
     
    41
    Hráči v bílých dresech kombinují poblíž půlící čáry, dál je pozorně bránící Atalanta nepouští.
     
    42
    Diego Falcinelli poslal z pravé strany zajímavý centr do pokutového území, nikdo v sassuolském dresu se ale do zakončení neprotlačil.
     
    43
    Domácí fotbalisté se následně vydali do protiútoku, Corneliuse ale zradilo zpracování a míč skončil v zámezí.
     
    45
    První poločas bude o jednu nastavenou minutu delší.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V nastaveném čase už se na trávníku nic zajímavého nepřihodilo, do šaten se tak jde za nerozhodného stavu 1:1. Hosté se na začátku zápasu spíše bránili, právě oni se ale po necelé půlhodině hry dostali do vedení zásluhou Sensiho. Náskok ale Sassuolským dlouho nevydržel, už o sedm minut později totiž parádní ranou srovnal Cornelius.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Letschertův nákop na útočnou polovinu sice nikoho v bílém dresu nenašel, Domenico Berardi se ale nešťastně srazil s jedním z domácích hráčů a hra je přerušena.
     
    49
    Robin Gosens jen nekonstruktivně zakopl míč až ke Consiglimu, po změně stran se zatím ani jednomu týmu nedaří kloudně rozehrát.
     
    50
    Luca Mazzitelli si na polovině hřiště došel pro faul de Roona, z tribun se ozývá hlasitý pískot.
     
    51
    Napadající Diego Falcinelli dostal domácího gólmana Berišu pod tlak, strážce bergamské svatyně ale nakonec dokázal odkopnout míč do bezpečí.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Francesco Magnanelli (US Sassuolo Calcio).
     
    54
    Sassuolští fotbalisté vybojovali rohový kop, po delší odmlce tak bude před Berišou rušno.
     
    55
    Po trmě-vrmě v pokutovém území se balon odrazil na kopačku Berardiho, který na nic nečekal a vypálil, střela mu ale vůbec nevyšla.
     
    57
    Ve druhé půli se kvalita hry výrazně snížila, ani jednomu týmu se nedaří ani kloudně rozehrát a na trávníku se nic zajímavého neděje.
     
    58
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Jasmin Kurtić.
     
    59
    Papu Gómez se rozběhl po levém křídle, narazil si míč s Castagnem a poté poslal přízemní centr do pokutového území, kde ale nebyl nikdo v modročerném dresu.
     
    61
    Centr Pola Liroly z pravé strany byl zblokován do zámezí, Sassuolo tak bude mít k dispozici svůj čtvrtý rohový kop v utkání.
     
    62
    Centr od rohového praporku Mattia Caldara bez váhání odhlavičkoval zpět do zámezí, hosté si tak rohový kop budou moci zopakovat.
     
    64
    Claud Adjapong se provinil útočným faulem v souboji s Gosensem, tlak Sassuola je tak alespoň prozatím u konce.
     
    65
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andreas Cornelius, přichází Andrea Petagna.
     
    67
    Na tribunách to teď jen zahučelo. Kolmice na rozběhnutého Petagnu totiž byla příliš prudká a vyběhnuvší Andrea Consigli těsně před domácím útočníkem ukryl míč ve své náruči.
     
    69
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Hans Hateboer.
     
    69
    V této fázi zápasu je Atalanta jasně aktivnější. Z pravého okraje šestnáctky to teď zkusil střídající Hans Hateboer, jeho pokus na bližší tyč si ale Consigli pohlídal.
     
    70
    Tlak Bergama graduje. Papu Gómez teď poslal parádní centr do předbrankového prostoru, kde stáli hned dva volní hráči Atalanty, ani jeden z nich ale nedokázal míč trefit!
     
    72
    Domácí zakládají další akci až od brankáře Beriši, Sassuolští se v posledních pěti minutách pořádně nedostali k míči.
     
    73
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Luca Mazzitelli, přichází Alfred Duncan.
     
    74
    Berardiho rána z velké vzdálenosti byla sražena do zámezí, Sassuolští tak budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    75
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Diego Falcinelli, přichází Antonino Ragusa.
     
    77
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se čtvrthodinku před koncem dostávají do vedení a nutno říct, že zcela zaslouženě. Papu Gómez nacentroval míč do pokutového území, kde zůstal nikým nehlídaný ANDREA PETAGNA, který jednoduchou tečí usměrnil míč za Consigliho záda!
    77. Andrea PETAGNA - 2:1
     
    78
    Hrstka sassuolských hráčů se po obdrženém gólu srotila kolem hlavního rozhodčího, gól ale platí jejich protestům navzdory.
     
    80
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Francesco Magnanelli, přichází Alessandro Matri.
     
    81
    Střídající Alfred Duncan na polovině hřiště fauloval aktivního Petagnu, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    82
    Bergamští fotbalisté sympaticky pokračují v útočení a zhruba deset minut před koncem neohroženě kombinují na útočné polovině.
     
    84
    Z trmy-vrmy v pokutovém území Atalanty žádné nebezpečí pro domácí nepramenilo, Rafael Tolói nakonec dokázal odkopnout míč až za půlící čáru.
     
    85
    Timo Letschert si pomohl nedovolenými prostředky v souboji s Gómezem, hra je přerušena a domácí s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebudou.
     
    86
    Střídající Antonino Ragusa se zničehonic ocitl ve skvělé palebné pozici, Etrit Beriša ale bleskurychlým vyběhnutím znemožnil forvardovi Sassuola zakončit!
     
    87
    V samotném závěru je hra dost rozkouskovaná, což pochopitelně vyhovuje domácím, kteří už se jen brání.
     
    89
    Lirolův centr adresovaný Matrimu skončil bezpečně skryt v Berišově náruči, domácí brankář uklidňuje hru a s rozehrávkou nespěchá.
     
    90
    Druhý poločas bude o pět nastavených minut delší.
     
    90+1
    Hans Hateboer se dožaduje odpískání faulu na svou osobu, hra ale plyne dál, a tak se musí domácí obránce zvednout a zatnout zuby.
     
    90+2
    Po parádním Kurtićově centru se k hlavičce uvnitř pokutového území dostal Francesco Acerbi, Etrit Beriša ale jeho pokus reflexivně vyrazil.
     
    90+3
    Domácí poté pouze zakopli míč do autu, Sassuolu už ale mnoho času na vyrovnání nezbývá.
     
    90+4
    Claud Adjapong po ztrátě míče zřejmě z návalu frustrace naprosto zbytečně fauloval Cristanteho, to už do konce nastavení zbývá odehrát jen něco přes minutu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhém poločasu jsme dlouho sledovali velmi opatrný fotbal bez jakýchkoliv byť jen náznaků šancí, po hodině hry ale převzali iniciativu domácí a díky gólu střídajícího Petagny se zaslouženě dostali do vedení. Stav 2:1 pro Atalantu vydržel až do závěrečného hvizdu, Bergamští tak po dvou porážkách zabrali a získali první body v této sezóně.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:18.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (16:59:42)

    Vojtěch Balon

    Branky: 35. Cornelius (Tolói), 77. Petagna (P. Gómez) – 28. Sensi (Lirola)

    Karty:   53. Magnanelli (SAS)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:18.
    Atalanta Bergamo: Beriša – A. Masiello, Tolói, Castagne, Caldara – Gosens (69. Hateboer), P. Gómez, Iličić (58. Kurtić), de Roon – Cristante, Cornelius (65. Petagna).
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, Orsolini, Freuler, Vido, Kurtić, Mancini, Petagna, Haas, Hateboer, Bastoni.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Cannavaro, Acerbi, Letschert, Lirola – Adjapong, Magnanelli (80. Matri), Sensi, L. Mazzitelli (73. Duncan) – Falcinelli (75. Ragusa), D. Berardi.
    Náhradníci: Pegolo – Missiroli, Biondini, Matri, Peluso, Politano, Frattesi, Gazzola, Goldaniga, Cassata, Duncan, Ragusa.

    Rozhodčí: Manganiello – Giovane, Santoro
    thejrc.org