Nitra – Zvolen 6:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 2:3 (kon.) | Detva – Nové Zámky 2:3 (po pr.)
Košice – Lipt. Mikuláš 2:3 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Žilina 4:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
MsHK Žilina
sk Neděle 10.09.2017, 17:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vynikajúci záver! Žilina v tretej tretine vyrovnala vďaka Handlovskému a Klimentovi, lenže zhruba dve minút pred koncom udrel Dalibor Bortňák a svojim druhým presným zásahom v stretnutí rozhodol. (19:21:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Tomek nemôže výjsť z brány, pretože domáci skvele zvládajú záver a zdá sa, že dnes zoberú všetky body.
     
    59:10
    Bortňák dokázal vyhodiť cez všetky čiary, ale zakázané uvoľnenie z toho nebude. Hostia sa nevedia dostať dopredu.
     
    58:43
    Žilina teraz vrhá všetko do útoku, ale Dame-Malka získal puk, poslal ho za bránu Tomeka a oba tímy striedajú.
     
    58:02
    Banská Bystrica dala gól!

    Tak, že by ešte Banská Bystrica predsa len brala všetky body?! DALIBOR BORTŇÁK využil krásnu zadovku Lampera a spred bránkoviska trafil nechytateľne mimo dosah Tomeka.
    Asistencie: Patrik Lamper, Martin Belluš
     
    57:49
    Banská Bystrica sa drží v útočnom pásme, kde sa snaží niečo so zápasom urobiť, ale nedarí sa jej strieľať a všetko končí nepresná prihrávka Bubelu.
     
    56:58
    Bartánus si vymenil puk s Faillem a nakorčuľoval pred bránu, kde dostal presnú prihrávku od svojho kanadského spoluhráča, lenže trafil iba stred brány, kde bol pozorný Tomek.
     
    56:14
    Žilina dala gól!

    Tak asi som to zakríkol, pretože hostia z prvej akcii v tejto početnej výhode skórujú a vyrovnávajú. Po tvrdej rane od modrej Lukáš vyrazil puk pred seba, kde bol TOMÁŠ KLIMENTA a dorazil.
    Asistencie: Lukáš Handlovský, Peter Mikuš
     
    55:43
    Žilina však tentoraz početnú prevahu nehrá vôbec dobre, pretože je hráči sa ešte nedostali do pásma. Banská Bystrica hrá teraz perfektne.
     
    54:35
    Trest Brittaina sa teda zrušil, pretože Žilina využila presilovku, ale Branislav Kubka ide na trestnú lavicu za hákovanie, takže hostia majú opäť presilovku.
     
    54:35
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kubka – 2 min., hákovanie).
     
    54:35
    Žilina dala gól!

    LUKÁŠ HANDLOVSKÝ si výborne počkal na prihrávku a pomedzi Kubku a a Ďatelinku sa dostal až pred bránu súpera, kde bol ešte hákovaný, ale aj tak dokázal poslal puk pomedzi nohy Lukáša do brány. Záver bude ešte veľmi zaujímavý.
    Asistencie: Tomáš Klimenta, Peter Mikuš
     
    54:09
    Žilina je v plnom počte, takže začína jej mierne skrátená presilová hra, ktorá je jednou z posledných šancí na skorigovanie.
     
    53:57
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brittain – 2 min., krosček + 10 min. osobný trest, nešportové správanie). Trest odpyká Hohmann.
     
    53:42
    Bystrické problémy v tejto presilovke pokračujú. Teraz si hráči Žiliny dokonca dovolili podržať puk v tretine protivníka, kde zbierali cenné sekundy.
     
    52:55
    Banská Bystrica sa síce usadila v pásme, ale dlho mala veľké problémy udržať sa v ňom. Navyše neprišla žiadna strela a hostia prvýkrát vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    52:09
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Martindale – 2 min., podrazenie).
     
    51:37
    Vyhodenie Ďatelinku ako zakázané uvoľnenie posúdené nebude, pretože jeden z hostí sa puku ešte dotkol korčuľou, takže rozohrávka hostí začne od brány Tomeka.
     
    51:13
    Holovič vybojoval puk od obrancov domáceho mužstva, aby poslal slabý pokus smerom na bránu. Lukáš pre istotu hru prerušil, keď schoval čiernu gumu v lapačke.
     
    50:54
    Po súbojoch za bránou Žiliny hostia dostali puk až k bráne Lukáša. Zakázané uvoľnenie sa nepíska.
     
    50:07
    Dobrá strela Kubku od modrej až na Tomeka neprešla, pretože trafila les tiel pred žilinským brankárom a hosťom sa vzápätí podarilo vyhodiť.
     
    49:23
    Jan Lukáš veľmi vysoko z brány, opäť sa mu podarilo zastaviť šancu Handlovského. Ten by sa inak rútil sám na českého gólmana HC ´05 iClinic.
     
    49:11
    Olivier Dame-Malka vyskúšal vyslať jedovatý projektil takmer od vlastnej modrej. Jeho pokus mu vyšiel tak, že Tomek puk prikryl a prerušil hru.
     
    48:27
    Ofsajd Žiliny.
     
    48:12
    Konečný sa snažil pred bránou Lukáša tečovať nahodenie od modrej, nakoniec mu trochu chýbalo, aby sa to útočníkovi hostí podarilo.
     
    48:01
    Hra sa neprerušila už dobrých päť minút, až do tejto chvíle, kedy nahodenie od mantinelu prikryl Lukáš a po dlhej pauze dáva obom mužstvám čas po pokojné prestriedanie.
     
    47:20
    Lunter si chcel prehodiť puk cez dvoch obrancov, to sa mu nepodarilo. Akciu Žiliny však okamžite pri mantineli zastavil obranca Brejčák.
     
    46:42
    Ďatelinka od červenej strely poslal poriadnu bombu, tá Tomeka prekvapiť nedokázala, pretože žilinský brankár na všetko videl a vyrazil.
     
    46:03
    Hohmann mohol ísť do úniku proti Tomekovi, puk mu ale nesadol a po prihrávke sa musel otáčať, takže oň veľmi rýchlo prišiel.
     
    45:19
    Bubela sa preštrikoval do útočného pásma, kde chcel prenechať puk spoluhráčom, no na tento akt najlepšie zareagoval Hatala a čiernu gumu si zobral pre seba.
     
    44:29
    Belluš sa rútil z krídla do veľkej šance. Naviedol si puk pred bránu Tomeka, tú trestuhodne minul, čiže gólman hostí ostal bez práce.
     
    43:30
    Po súbojoch v strede ihriska sa puk odrazil vysoko do hľadiska, hra sa v týchto chvíľach odvíja väčšinou mimo priestorov pred obomi bránami.
     
    42:42
    Gabor síce puk v tretine súpera nezískal, lenže Češíkovi sa to už podarilo. Jeho prihrávka spoza brány pred ňu nakoniec adrestá v červenom drese nenašla.
     
    42:14
    Otvorené krídlo v defenzívnej tretine domáceho mužstva využil na prudkú strelu Konečný, pokus tohto skúseného útočníka skončil na betóne Lukáša.
     
    41:58
    Jan Lukáš s prvým zákrokom v tejto tretine. Bolo to však veľmi jednoduché, nahodenie dokázal ukryť vo svojej lapačke.
     
    41:17
    Belluš sa znova snažil od mantinelu dostať k strele, avšak Žilina ho dostala do bezpečia strednej tretiny. Ďatelinka nastrelil späť a Banská Bystrica je opäť pred Tomekom.
     
    40:45
    Belluš sa natlačil medzi kruhmi k puku, lenže nedokázal vystreliť cez svojho strážcu, ktorý bol pred ním. Tomek zasahovať v tejto situácii nemusel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Banská Bystrica v druhej tretine ušla svojmu súperovi už na rozdiel dvoch gólov, pretože za Tomeka puk do brány dostali Miloš Bubela a aj Ján Brejčák.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:29
    Žilina sa v závere ešte snaží niečo vymyslieť, ale zatiaľ sa jej to v tejto fáze zápasu nedarí, pretože Banská Bystrica veľmi dobre bráni svoje pásmo.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:05
    Mihalik získal puk vo svojej tretine, vyviezol ho až do útočnej, kde si narazil s Bellušom a razom sa ocitol vo veľkej šanci. Tomek sa ale rýchlo presunul a prikryl si bližšiu tyčku.
     
    37:26
    Po buly v obrannom pásme Banskej Bystrice sa hráči tohto mužstva síce dostali do útočnej tretiny, avšak celá snaha bola zastavená po prihrávke rukou.
     
    37:10
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    36:59
    Hostia v plnom počte.
     
    36:37
    Dobrá strela Poulina v oslabení. Od modrej priestor troch žrdí Lukáša tesne minul, ale Žilina sa drží ďaleko od vlastnej brány.
     
    36:12
    Prechod Banskej Bystrice do pásma sa podaril, ale po nahodení hru prerušil Tomáš Tomek, čiže sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    35:43
    V hre štyroch proti štyrom je to zatiaľ opatrné. Vyzerá to tak, že domáci sa pripravujú na skrátenú presilovú hru, ktorá o chvíľu príde.
     
    34:59
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Handlovský – 2 min., držanie).
     
    34:35
    Ďalšie vyhodenie domácich hráčov, ktorí sa dokonca držia v útočnom pásme a budú hrať presilovku. Ale až po tom, ako sa vráti Hohmann.
     
    34:15
    Brittain vystihol prihrávku Žiliny v jej útočnom pásme, takže prvýkrát v tejto presilovke hostí sa puk dostáva až za bránu Tomáša Tomeka.
     
    33:48
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Hohmann.
     
    33:41
    Dlhší pobyt domácich v útočnom pásme prerušilo vyhodenie súpera, Banská Bystrica sa tak bude musieť znova vracať do tretiny Žiliny od Lukáša.
     
    32:55
    Lamper sa nedokázal natlačiť pred bránu, preto ešte prihrával na druhú stranu, tam ale Belluš nebol. Bystrica ostala v tretine, pokus Kubku od modrej bol zrazený.
     
    32:15
    Dame-Malka nespracoval puk na modrej, nahodil ho teda späť do tretiny, kde ešte domáci zabojovali, no nakoniec sa previnil úmyselným postavením mimo hry.
     
    31:37
    Dame-Malka tvrdo zahral na modrej a hitom na jedného zo súperov zastavil rodiacu sa akciu. Dopredu môžu ísť domáci vo dvojici, lenže tento pokus nevyšiel.
     
    31:06
    Faille vynikajúce získal puk v útočnej tretine, nahadzoval ho do bránkoviska, kde ešte išiel Bartánus, avšak pred ním lapačkou zasiahol Tomek.
     
    30:33
    Marcel Holovič na chvíľu otupil stále väčšiu aktivitu domáceho mužstva, lenže jeho strela od mantinelu skončila jednoduchým zákrokom brankára Lukáša.
     
    29:54
    Kubka prešiel cez modrú, nahodil pred bránu, kde sa ešte snažil tečovať Češík, lenže tento úmysel mu nevyšiel.
     
    29:39
    Oddychový čas hostí.
     
    29:39
    Belluš dostal nabité medzi kruhy, vypálil z prvej, lenže zaúradovala lapačka Tomáša Tomeka.
     
    29:12
    Bortňák prešiel s Bellušom do situácie dvoch proti jednému, obaja si vymenili puk, lenže Švihálek v poslednej chvíli strčil hokejku do prihrávky, a tak prvý menovaný nedokázal vystreliť.
     
    28:40
    Ďalšia veľmi pekná akcia domácich bola zakončená strelou Brittaina z ľavého kruhu, tečovaný pokus skončil nad bránou Tomeka.
     
    27:59
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    27:44
    Banská Bystrica dala gól!

    JÁN BREJČÁK si stiahol puk cez svojho súpera, od modrej sa dostal pred bránkovisko a zakončil tak, že Tomek zasiahnuť nemohol. Navyše, gólmanovi Žiliny clonil Bartánus.
    Asistencia: Eric Faille
     
    27:16
    Marek Bartánus sa dostal po krídle smerom k bráne, vystrelil smerom do vinkla, no zakročila vyrážačka Tomáša Tomeka.
     
    26:42
    Tamáši s Češíkom v súbojoch v tretine súpera neuspeli, takže do zakončenia sa nedostali. Puk zobrali hostia, vyhodili ho iba na hokejky Banskej Bystrice.
     
    26:06
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    25:52
    Kubka videl medzi kruhmi dobre postaveného Belluša, a tak mu adresoval prihrávku, lenže útočník domácich vystreliť nedokázal. Puk sa teda vrátil na modrú, odkiaľ pálil práve Kubka, namieril tesne vedľa.
     
    25:38
    Belluš zachytil puk pri mantineli po ďalšej zle prihrávke v defenzívnom pásme Žiliny. Jeho prihrávka však bola zrazená a skončila pri Tomekovi, ktorý hru prerušil.
     
    24:42
    Martindale sa takmer rútil do samostatného prieniku, v poslednej možnej chvíli hokejkou udrel puk Gélinas a zabránil rodiacej sa príležitosti.
     
    24:10
    Faille zachytil puk pred bránou súpera po zlej rozohrávke, prihral ešte do lepšej pozície cez bránkovisko na Bartánusa, avšak ten netrafil a premárnil veľkú možnosť.
     
    23:34
    Matej Češík získal puk v strednom pásme, prihral na spoluhráča Gilberta Gabora, ktorý z prvej vystrelil smerom na bránu, ale Tomáš Tomek si svoje miesto zastal.
     
    22:37
    Domáci sa dostali do situácie troch proti dvom. Strieľať z dobrej pozície mohol už Bortňák, no ešte prihral medzi kruhy na Belluša, no ten puk minul.
     
    22:06
    Domáci sa znova vyrojili s niekoľkými hráčmi do tretiny súpera, už po niekoľkýkrát skončili zverenci Vladimíra Országha tak, že sa vystavili do ofsajdu.
     
    21:36
    Banská Bystrica dala gól!

    Cason Hohmann získal odrazený puk, naviedol ho pred Tomeka, kde aj vystrelil. Slovenský brankár ešte zasiahol, ale puk sa dostal na hokejku MILOŠA BUBELU a ten strieľa svoj druhý ligový gól. Pred ním ešte pred prázdnou bránou minul Josh Brittain.
    Asistencie: Josh Brittain, Cason Hohmann
     
    20:54
    Dame-Malka neprepálil hráčov súpera ranou od modrej, následne jeden z nich padol aj do pokus Bartánusa, ktorý je dnes dosť aktívny.
     
    20:32
    Prechod domácich do pásma sa nepodaril, nakoľko prihrávka cez modrú bola zrazená a prešla do tretiny neskôr, ako traja hráči "baranov".
     
    20:15
    Banská Bystrica pokračuje v presilovke. Hneď na úvod prihrával Bartánus krížom cez bránkovisko, aby pred prípadnou strelou puk na ochrannú sieť zrazil Poulin.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvých dvadsiatich minútach je stav remízový. Na oboch stranách sme videli po jednom góle, oba padli v presilovkách. Najskôr sa presadil domáci Dalibor Bortňák a následne vyrovnal Marcel Holovič.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:51
    Dame-Malka znova chyboval na modrej a na hranici faulu zastavil prenikajúceho Handlovského. Francúz môže byť rád, že nepôjde na trestnú lavicu.
     
    19:36
    Bartánus našiel krásnou zadovkou cez bránkovisko Bortňáka, ktorý si nakorčuľoval pred bránu, lenže jeho zakončenie chytil Tomáš Tomek. Ten sa rýchlo premiestnil.
     
    19:07
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Mikuš – 2 min., podrazenie).
     
    18:48
    "Barani" sa síce na chvíľu usadili pred Tomekom, žiadna nebezpečná strela ešte neprišla a po vyhodení cez všetky čiary ani nepríde.
     
    18:13
    Bystrická snaha o odpoveď sa zatiaľ s úspechom nestretáva, pretože hostia prehustili stredné pásmo a ďalej domácich pustiť nechcú.
     
    17:26
    Žilina dala gól!

    Hostia však puk do siete nakoniec dostali. Puk sa odrážal v bránkovisku, až sa dostal na hokejku MARCELA HOLOVIČA a ten z uhlu prekonal českého gólmana Lukáša.
    Asistencie: Félix.Antoine Poulin, Peter Húževka
     
    17:12
    Banská Bystrica znova vyhadzuje puk cez všetky čiary, hostia sa zatiaľ v tejto presilovke hľadajú a nevedia Lukášovi podkúriť.
     
    16:38
    Žilina zatiaľ nehrá presilovku dobre. Má problém usadiť sa v pásme a dokonca domáci hrozia z niekoľkých protiútokov.
     
    15:48
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brejčák – 2 min., hákovanie).
     
    15:48
    Okamžite po buly prišla tvrdá rana Handlovského od modrej, pred bránou ešte tečoval Martindale, no Lukáš za seba puk nepustil.
     
    15:41
    Brittainova prihrávka do pásma neprešla, dobre zakročil jeden zo žilinských bekov, aby chvíľu na to prišlo zakázané uvoľnenie domácich.
     
    15:12
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci síce nezačali presilovku dobre, ale následne sa do pásma vrátili. Bartánus sa ešte nepresadil, no po prihrávke Dame-Malku na krídlo z prvej vystrelil DALIBOR BORTŇÁK a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
    Asistencie: Olivier Dame-Malka
     
    14:32
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Švihálek – 2 min., krosček).
     
    14:09
    Lukáš vykorčuľoval z brány a rozohral puk pred Martindaleom, ktorý sa inak mohol rútiť do samostatného úniku.
     
    13:29
    Martindale dostal prihrávku medzi kruhy, z prvej vystrelil cez dvoch obrancov, lenže Lukáš reflexívne betónom zakročil.
     
    12:59
    Brittain netrafil puk vo veľkej šanci pred prázdnou časťou brány Tomeka, a tak dopredu prešli hostia. V situácii dvoch na jedného, po chybe Dame-Malku, trafil Stupka Lukášovu vyrážačku.
     
    12:29
    Lunter sa pokúsil prestrčiť puk do jazdy na spoluhráča, ktorý mohol ísť do veľkej šance, lenže výborne zapracovala defenzíva hostí a všetko zastavila.
     
    11:56
    Rogoň spracoval puk na útočnej modrej, nedokázal s ním však prejsť cez čiaru skôr, ako jeho spoluhráči. Žilinčania sa previnili ďalším ofsajdovým postavením.
     
    11:47
    Domáci v plnom počte.
     
    11:04
    Kombinácia MsHK Žilina skončila ofsajdovým postavením, pretože Petrovi Mikušovi na modrej puk preskočil hokejku a pásmo už udržať nedokázal.
     
    10:43
    Domácim sa podarilo dostať puk cez všetky čiary a nazbierali nejaké sekundy, no hostia sa znova valia s ďalšou akciou.
     
    10:17
    Krásna presilovková kombinácia Žiliny takmer skončila gólom, ale Holovič, ktorý vystrelil spred bránkoviska, trafil pripraveného Lukáša.
     
    09:47
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Faille – 2 min., hákovanie).
     
    09:43
    Pitt mal veľa priestoru pred bránou, no ešte prihrával do lepšej pozície na spoluhráča Švihálka. Ten bol hákovaný a nedokázal zakončiť do prázdnej brány.
     
    09:12
    Andrej Hatala po naskočení na ľad okamžite získal puk, využil otvorený priestor na osi ihriska, takže si to nasmeroval smerom na bránu súpera, ale vystrelil iba do pozorného Lukáša.
     
    08:23
    Sedlák poslal veľmi peknú prihrávku spoza brány pred ňu, kde číhal Tamáši, ale ten bol dobre bránený a nedokázal puk svojou hokejkou zasiahnuť.
     
    07:46
    Po strate puku od domácich sa síce Žilina dostala do tretiny súpera, lenže Kubka s Ďatelinkom si dali veľký pozor.
     
    07:12
    Ofsajd Žiliny.
     
    06:35
    Belluš dostal krásnu prihrávku od Lampera pred prázdnu časť brány, no domáci útočník sa nedokázal trafiť medzi tri žrde a puk zaparkoval nad Tomekovu svätyňu.
     
    06:04
    Bartánus sa znova ocitol v dobrej pozícii, tentoraz ešte lepšej, ako pred tým. Sám pred bránkoviskom vystrelil po ľade, mieril medzi nohy, avšak gólman Tomek betónom vyrazil.
     
    05:11
    Dame-Malka strelou spoza obrancov vyprášil betón Tomekovi. K dorážke sa ešte prepracoval Brittain, jeho tečovaný pokus končí tesne nad bránou hostí.
     
    04:26
    Rýchly prechod domácich dopredu zastavil ofsajd, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    04:16
    Konečný sa okamžite po buly v útočnej tretine dostal k puku a natlačil sa k strele cez svojho strážcu. Po ľade puk namieril medzi žrde, Lukáš ho zastavil betónom.
     
    04:10
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    03:33
    Bartánus dostal prihrávku medzi kruhy, spoza obrancov vystrelil, lenže iba do stredu brány a Tomek s týmto pokusom nemal najmenší problém.
     
    03:20
    Nastrelenie Luntera od mantinelu zastavil brankár hostí Tomek, k dorážke sa Faille ani Bartánus nedostali.
     
    03:06
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    02:55
    Štvrtá formácia Banskej Bystrice mala chvíľu problém dostať sa zo svojho pásma, lenže vzápätí sa jej to podarilo. Tamáši kombinoval s Gaborom, k strele nedošlo.
     
    02:09
    Prvý ofsajd v tomto stretnutí majú na svedomí domáci hokejisti, do tretiny prišiel s pukom Dame-Malka neskôr, ako jeho spoluhráči.
     
    01:49
    Bystričania získali puk vo svojom pásme, vyviezli ho smerom dopredu, lenže tam ich akcia bola veľmi rýchlo zastavená defenzívou MsHK.
     
    01:21
    Po buly v obrannom pásme Žiliny prešli dopredu hosťujúci hráči a Lukáš si pripísal prvý zákrok po strele Holoviča z pravého kruhu. So zákrokom väčší problém nemal.
     
    00:53
    Zakončenie Belluša od mantinelu presné nebolo, ale Banská Bystrica ostala v útočnom pásme, aby sa natlačila pred bránu. Hru nakoniec prerušil Tomek.
     
    00:21
    Domáci sa po zisku puku v strednom pásme dostali do pásma, lenže tam veľmi dobre zapracovali hráči Žiliny a získali puk na svoje hokejky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (C), Kubka, Dame-Malka, Sedlák, Mihalik, Gélinas, Brejčák – Bartánus (A), Faille, Lunter – Belluš, Bortňák (A), Lamper – Brittain, Bubela, Hohmann – Gabor, Tamáši, Češík

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Juraško, M. Roman, Harant (A), Meliško, Váňa – Handlovský (A), Martindale, Pitt – Švihálek, Húževka, Jurík – Konečný (C), Holovič, Stupka – Ondruš, Rogoň, Klimenta

    Rozhodca: D. Konc, T. Orolin – Rolín, M. Orolin – Čavojský.
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Hokejisti majstrovského mužstva nevstúpili do sezóny najlepšie, pretože v repríze posledného finále podľahli na domácom ľade celku HK Nitra 2:3 po predĺžení. O dva góly vrátane toho víťazného a jednu asistenciu sa postaral zámorský útočník Anthony Luciani. Za "baranov" sa presadil Josh Brittain a Branislav Kubka. Zverenci Vladimíra Országha po góle spomínaného obrancu viedli ešte minútu a päťdesiat sekúnd pred koncom o gól, lenže o dvadsať sekúnd na to vyrovnal Blackwater, aby spomínaný Luciani rozhodol.

    HC '05 iClinic Banská Bystrica – HK Nitra 2:3pp
    Góly:
    53. Brittain, 59. Kubka (Lamper) – 38. Luciani (Šiška, Krištof), 59. Blackwater (Luciani), 62. Luciani (Blackwater)

    Vladimír Országh ešte stále nemôže počítať s kapitánom Tomášom Surovým, ktorý by mal naskočiť až v nasledujúcom stretnutí s Duklou Trenčín.

    Príchody: Teemu Lassila (Tappara), Ján Lukáš (Mladá Boleslav), Daniel Gibl (Visby), Olivier Dame-Malka (Rouen), Guillaume Gelinas (Iowa Wild), Ján Brejčák (MoDo Hockey), Miloš Bubela, Eric Faille (obaja Orlando Solar Bears), Marek Bartánus (HC Košice), Josh Brittain (Allen Americans), Gilbert Gabor (Olimpija Ljubljana), Matej Giľak (HK Michalovce), Cason Hohmann (Indy Fuel)

    Odchody: Jason Bacashihua (Gangwon High 1), Nathan Lawson (voľný hráč), Andrej Košarišťan (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Mathew Maione (Kalpa Kuopio), Ty Wishart (HC Pardubice), Mislav Rosandič (HK Hradec Králové), Jonathan Carlsson, Brock Higgs (obaja Graz 99ers), Jordan Hickmott (Villacher SV), Tomáš Matoušek (HC Litvínov), Dávid Buc (HC Olomouc), Tomáš Zigo (HK Hradec Králové), Petr Kafka (HC Košice)

    MsHK Žilina

    Tím spod Dubňa na úvod doma taktiež prehral. Síce s Popradom vyhrával 1:0 po góle Michala Juraška, lenže "kamzíci" v poslednej minúte počas power-play silou vôle pretlačili puk za Tomáša Tomeka a Michael Vandas poslal duel do predĺženia. V ňom po pätdesiatich ôsmich sekundách rozhodol Samuel Mlynarovič.

    MsHK Žilina – HK Poprad 1:2pp
    Góly:
    3. Juraško (Klimenta) – 60. Vandas (Svitana, König), 61. Mlynarovič (Svitana)

    Príchody: Tomáš Klimenta (HC Dynamo Pardubice), Tomáš Harant (HC Karlovy Vary), Scot Pitt (Braehead Clan), Félix-Antoine Poulin (Newcastle Northstars), Ryan Martindale (Esbjerg Energy), Michal Roman (Oceláři Třinec), Jakub Meliško (Lone Star Brahmas)

    Odchody: Marek Hovorka, Václav Čížek (obaja HC Košice), Radim Hruška (Vsetín), Daniel Brejčák (HK Poprad), Mário Grman (Piráti Chomutov)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 16. Bortňák (Dame-Malka), 22. Brittain (Brittain, Hohmann), 28. Brejčák (Faille), 59. Bortňák (Lamper, Belluš) – 18. Holovič (Poulin, Húževka), 55. Handlovský (Klimenta, Mikuš), 57. Klimenta (Handlovský, Mikuš)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (C), Kubka, Dame-Malka, Sedlák, Mihalik, Gélinas, Brejčák – Bartánus (A), Faille, Lunter – Belluš, Bortňák (A), Lamper – Brittain, Bubela, Hohmann – Gabor, Tamáši, Češík
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Juraško, M. Roman, Harant (A), Meliško, Váňa – Handlovský (A), Martindale, Pitt – Švihálek, Húževka, Jurík – Konečný (C), Holovič, Stupka – Ondruš, Rogoň, Klimenta

    Rozhodčí: D. Konc, T. Orolin – Rolín, M. Orolin – Čavojský

    Diváci: 2188
    thejrc.org