Německo – Česko 1:3 (kon.)
konec
Německo
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Česko
Neděle 10.09.2017, 10:30 • EnergieVerbund Arena, Drážďany • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    S bilancí jedné prohry 0:1 a jedné výhry 3:1 se s vámi z německých Drážďan za celou českou reprezentaci do 16 let loučím. Díky za podporu a za pozornost! (12:41:11)
     
    Nebudu vám lhát, hodně se mi ulevilo. V šestém zápase ženských reprezentací v sezóně konečně přišlo vítězství. Premiérové vítězství pro nového trenéra šestnáctky Romana Heindla, a hlavně zasloužené vítězství pro české bojovnice.

    Dnešní zápas se jim povedl lépe než včerejší, prohrát podruhé už prostě nešlo. Gólově rozhodla nejlepší útočná dvojice Tereza Mazancová – Sára Čajanová, na níž jsou zkrátka vidět zkušenosti.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Pokračující německá snaha skončila u zadního mantinelu, trmu-vrmu sudí přerušili a vykazují hru do středního pásma.
     
    59:05
    Oblouček Königové přeletěl českou branku, Dvořáková se vytahovala zbytečně.
     
    58:47
    Další české vyhození, tenhle zápas už vyhrajeme.
     
    58:22
    Zkušeně podržela puk Mazancová a pak ho poslala až do obranného pásma Německa.
     
    57:56
    Patricie Škorpíková naštěstí složila reparát a můžeme si aspoň na chvilku oddechnout.
     
    57:40
    Nedůrazné české vyhození nám způsobilo potíže, Němky jsou usazené v pásmu.
     
    57:00
    Sára Čajanová mohla v oslabení přidat další gól, znovu se krásně vydala dopředu do sóla. Bekhendem ale tentokrát Dislovou nepřekonala – respektive překonala, puk jí zůstal za zády, ale gólmanka ho rychle přikryla!
     
    56:29
    Annabella Sterziková dorážela na Dvořákovou a pak jí zezadu srazila Daniela Pejšová. Na trestnou jdou obě hráčky, pokračuje české oslabení čtyři na pět.
     
    56:02
    Tereza Mazancová si chtěla domů přivézt suverýr, kotouč jí zůstal ve výstroji a hra byla přerušena. Nakonec ho našla.
     
    55:43
    Už se hraje, Jasmin Fuchsová bude v pořádku. Jenže nás čeká hra ve čtyřech až do konce zápasu... Snad to tedy bude konec zápasu.
     
    55:37
    Nápor domácích končí českým faulem, který mrzí. Beáta Svatošová (CZE) u hrazení srazila soupeřku, pro kterou to asi bylo hodně bolestivé, a od rozhodčího inkasuje trest na pět minut a do konce utkání.
     
    55:31
    Nyní tlačí Němky. Cyruliesová dvakrát vystřelila, druhý kotouč nakonec s tečí ke Dvořákové prošel, ale proskákal vedle tyčky.
     
    54:16
    Už jsme to v Drážďanech viděli spoustakrát, jenže ani tentokrát Sára Čajanová z pravého kruhu neuspěla. Dislové zůstal puk v náručí, Mazancová na něj čekala marně.
     
    53:44
    Velkou šanci měla Kateřina Petřeková, která se dostala za německou obranu. Ani ona, ani následně Pejšová s Mazancovou bohužel nepřidávají gólovou pojistku.
     
    53:11
    Lilly Welckeová je teď na všechno sama, Luisa stále sedí na střídačce. Bylo to znát, protože první jmenovaná předvedla velkou šikovnost, ale pak už neměla komu nahrát.
     
    52:39
    Stejně jako po druhém vstřeleném gólu zůstal český tým chvilku v nedbalkách. Němky to naštěstí nedokázaly potrestat.
     
    51:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní akce nejlepší české dvojice a vedeme znovu o dvě branky! Po buly v obranném pásmu poslala Tereza Mazancová dopředu SÁRU ČAJANOVOU, která nabrala rychlost, odmítla si všechny soupeřky a v sólu pak Dislovou překonala bekhendovým blafákem – 1:3! Asistence: Tereza Mazancová.
     
    51:30
    Po buly dotírala na Dvořákovou Alina Levringhausová, což se české střídačce pochopitelně nelíbí. Nic závažnějšího z toho nevyplynulo.
     
    51:11
    Teď už naštěstí ano, šlo o Luisu Welckeovou. Podle mě nešlo o žádný úder, ale spíš se nějak špatně složila pod českou hráčkou.
     
    51:11
    Na ledě je lékař, německá hráčka se stále nezvedá.
     
    51:11
    V rohu českého pásma se chytly Adéla Hanzlíková s jednou z Němek, která byla "dole". Proto teď zůstává ležet na ledě a hra je přerušena.
     
    50:30
    Kdo jiný mohl za Němky odpovědět z protiútoku než první lajna. Díky bohu, že jedno z dvojčat přejelo druhému modrou čáru předčasně a zastavil je ofsajd.
     
    50:23
    Česká sestava se výtečně prostřídala a její nápor bez přestání pokračoval. Skončilo to až přihrávkou Haasové na volnou Škorpíkovou, ani ta z mezikruží neuspěla!
     
    49:51
    Druhá formace dál motá soupeřky ve třetině. Na tvrdou ránu Nepokojové Dislová opět stačila.
     
    49:21
    Nepokojovou před brankou Němky zablokovaly, a tak z otočky zakončovala až Mazancová. Přestřelila horní tyčku!
     
    48:58
    Tereza Mazancová vysunula dopředu Sáru Čajanovou, ta naznačila pohyb na střed a vypálila přes obránkyni. Ne natolik přesně, aby Dislová kapitulovala.
     
    48:34
    V tlaku jsou teď zase domácí hokejistky, ale jejich jedinou střelu jsme zblokovali.
     
    47:35
    Šance strřídá šanci. Před Dislovou vyjela Patricie Škorpíková a k úspěchu možná stačilo jen kotouč zvednout! Bekhendové zakončení po zemi gólmanka vytáhla.
     
    46:48
    A po české chybě přišel nájezd Luisy Welckeové. Stejně jako v první třetině trefuje naštěstí jen tyčku!
     
    46:05
    Nepokojová zavezla puk, potom ho znovu získala Čajanová a před brankou hledala Mazancovou. Ta neuspěla ani tečí, ani následnou dorážkou! Hattrick už mohl být na světě.
     
    45:30
    Hra kolem mantinelu nás určitě ke třetímu gólu nedovede, asi jen to lze k posledním minutám říct.
     
    44:40
    Ani pokračující česká aktivita nevedla k nějakému zakončení, následně se Němky provinily úmyslným ofsajdem a hra se vrací před Dislovou.
     
    43:32
    V rohu útočné třetiny udělala několik kliček Tereza Mazancová, ale když už přihrávala, soupeřky jí puk vzaly.
     
    43:02
    Plachtící nahození Joyce Königové bylo snadným soustem pro Kateřinu Dvořákovou, která má dneska několikanásobně méně zákroků než její oponentka.
     
    42:48
    Pejšová zavezla puk do pásma, zpoza branky pak Haasová směřovala přihrávku na Petřekovou. Tu si německá obránkyně na poslední chvíli pokryla.
     
    42:27
    Ve třech se hnala druhá česká formace na Dislovou, přihrávka Škorpíkové však mířila její spoluhráčce jen do bekhendu a nic z toho nebylo.
     
    41:31
    Na ledě je dnes poprvé česká čtvrtá formace, a hned jí chyběl kousek ke gólu! Beáta Svatošová zakončovala z velké blízkosti ke druhé tyčce, ale brankářka puk skvěle vytáhla!
     
    41:03
    Nakonec nahodila puk od modré Pejšová, Dislové ale nevypadl. A to je škoda, protože na dorážku už číhala Mazancová.
     
    40:47
    Druhý český útok se vydal dopředu. Jakmile Sára Čajanová přejela modrou čáru, pak jí sekyra soupeřky poslala k ledu, ale hra pokračuje.
     
    40:23
    Ofsajd první formace německého týmu, kde hrají samozřejmě dvojčata Welckeova. Ta dnes představují pro českou defenzívu asi jedinou hrozbu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části jsme měli spoustu pasáží, kdy jsme Němky dvě i tři minuty nepustili z pásma. Naše soupeřky už tahaly jazyk na vestě. Gólových příležitostí bylo aspoň pár, ujala se jen ta Terezy Mazancové. Pak ovšem Němky z ojedinělé šance snížily, takže se o vítězství asi budeme prát zase až do konce.

    Třetí třetina začne přibližně v 11:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    32:01
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže vzápětí se pod minutový nápor dostal český tým, nedokázal vyhodit kotouč a trest je na světě. Luisa Welckeová narýsovala napříč pásmem ideální pas na LILLY WELCKEOVOU, která z první nedala Dvořákové sebemenší nárok – 1:2. Asistence: Luisa Welckeová, Lea Baduraová.
     
    30:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velké české nasazení a vytrvalý tlak nese zasloužené ovoce v podobě druhého gólu! Před brankoviště dostala puk od Čajanové TEREZA MAZANCOVÁ, zasekla si ho a bekhendem krásně zakončila do prázdné brány. Druhá radost Mazancové – 0:2! Asistence: Sára Čajanová, Daniela Pejšová.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ve druhé třetině se znovu přesunu za objektiv fotoaparátu, o góly ale nepřijdete.
     
    Konečně gól! Nejmladší české hokejistky prolomily střeleckou smůlu a díky Tereze Mazancové vedou 1:0. Vedení je to zasloužené, Němky jsme znovu jasně přehrávali a naše hra se oproti včerejšku zlepšila. Jen musíme dávat pozor na otevřená okénka v obraně, která mohla ztrestat obě dvojčata Welckeova.

    Druhá třetina začne přibližně v 11:16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Třetina končí českým náporem. Barbora Bartáková vyjela až na pravý kruh, pak se otočila kolem své osy, střela však na branku neprošla.
     
    18:39
    Ještě v končícím oslabení ujela dopředu Lilly Welckeová, Dvořákovou si rozhýbala bekhendovým blafákem a už to vypadalo na vyrovnání. Jenže naše drobná gólmanka je dole perfektní, takže se proti kličce skvěle přesunula!
     
    18:21
    Vyraženou střelu od modré čáry nebyla připravená dorážet žádná z Češek a Němky se osvobozují.
     
    17:52
    Češky se stále drží v útočném pásmu a jedna po druhé střídají, výborně. Ale chce to gól.
     
    17:24
    Dislová lapačkou jen tak tak vytáhla tečovanou střelu Pejšové, pak se v dalším závaru neprosadila Nepokojová!
     
    16:32
    Tuším, že na Kateřinu Petřekovou šel druhý německý faul v zápase. Jennifer Millerová (GER) je vyloučena za hru tělem.
     
    16:27
    Sofie Dislová má hodně práce, Kateřina Dvořáková by si mohla v brance část noviny. Nyní se neujala střela Škorpíkové, která je tady v Drážďanech hodně vidět.
     
    15:57
    Dvě české útočnice se vydaly proti rozehrávající Němce, pak ještě vypomohla Chladová, a i díky tomu se kotouč dostal na naše hokejky.
     
    15:04
    Barbora Bartáková vrátila puk rozjeté Karolíně Sýkorové, během zpracování jí ho ale soupeřka vypíchla. Mohla se pokusit zakončit z první.
     
    14:38
    Dva na dva v podání Mazancové a Nepokojové, první jmenovaná vypálila na připravenou vyrážečku Dislové.
     
    13:42
    Daniela Pejšová si zase udělala útočný výlet a už z toho mohla vytěžit gól. Němce zamotala nohy libovou stahovačkou, Dislovou ale tváří v tvář neprostřelila!
     
    13:07
    Viktorie Chladová výborně vystoupila proti německé rozehrávce a nedovolila brejk. Puk došel ke Škorpíkové, její střelu Němky zblokovaly.
     
    12:38
    Němky se nyní usadily v našem pásmu a dotírají na českou rozehrávku, která má potíže.
     
    11:55
    Tereza Mazancová mohla přidat svůj druhý gól, vyjela před branku z pravé strany. Dislová ale situaci zachránila a z dorážky se pak neprosadila ani Sára Čajanová!
     
    11:11
    Dopředu se vydal kompletní první český útok. Škorpíková přiťukla puk doleva Petřekové, ta německou branku prostřelila.
     
    10:22
    Neustupuj, to je základní pokyn českých trenérů při rozjezdu německých protiútoků. Právě tady byly včera vidět velké rezervy.
     
    09:35
    Jedna z Němek vzápětí znovu prchla dopředu, ale Pejšová nabrala rychlost a z "útoku" se parádně vrátila. Proti bekhendu domácí útočnice pak už zasáhla Dvořáková. Následuje úmyslný ofsajd Německa.
     
    08:59
    Špatnou přihrávku Němek vystihla Daniela Pejšová, ale bohužel to měla na druhou stranu, než by potřebovala. Než si tak srovnala kotouč, už proti ní vyjela soupeřka.
     
    07:58
    Chvíle snah nakonec vedly ke střele Patricie Škorpíkové z pravého kruhu. Češky občas dobře napadají a nese to ovoce.
     
    07:17
    Snad nám to vleje potřebnou krev a nadšení do žil. Ale na druhou stranu musím říct, že i tak o nějaké negativní náladě po včerejší porážce nemohla být ani řeč.
     
    06:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady, konečně se v Německu gólově prosazujeme a ve druhém zápase jdeme do vedení! Sára Čajanová nabídla puk od levého mantinelu na teč TEREZE MAZANCOVÉ, které to vyšlo parádně a překvapená gólmanka nestačila zareagovat – 0:1! Asistence: Sára Čajanová, Nikol Nepokojová.
     
    06:05
    ...trpělivější v téhle vyčkávané byly Němky, česká obrana za sebou nechala zapomenutou Luisu Welckeovou. Díky bohu, že v sólu napálila jen české břevno!
     
    05:44
    Ani jeden z celků se teď neudržel na kotouči, hra aktuálně připomíná spíše vyčkávanou...
     
    04:43
    Vřavu v rohu českého pásma rozhodčí po chvíli přerušil. Musím říci, že včerejší výkon sudích byl naprosto bezproblémový, což je obrovský posun oproti rozhodčím v minulých letech v Selbu.
     
    03:59
    Odvážně vykroužila z rohu pásma Tereza Mazancová, měla to na bekhend, ten ovšem Dislová vykopla pravým betonem.
     
    03:43
    Černá guma nejprve vyletěla do hlediště, po buly se česká děvčata dopustila ofsajdu.
     
    03:30
    Když se Škorpíková vracela na led, Sára Čajanová sebrala soupeřce puk a před bránou měla ještě volnou Terezu Mazancovou. Kotouč si sama potáhla do středu, ale Dislovou pak neprostřelila!
     
    02:55
    Vzápětí jsme ale měli puk na hokejce a chybovali. Lilly Welckeová z toho vytěžila jen střelu do boční síťky, i když jeden německý fanoušek už se radoval.
     
    02:23
    Český tým se v oslabení brání velmi dobře a aktivně, soupeřky nechce nechat ani rozehrát.
     
    01:28
    Špatný start vede naštěstí jen k vyloučení. Patricie Škorpíková (CZE) pyká za podražení.
     
    01:09
    A vzápětí ještě minula branku Lilly Welckeová, možná po zásahu některé z českých holí.
     
    00:33
    První nebezpečná situace přišla před českou brankou. Kateřina Dvořáková vyrazila puk do míst, kam dojížděla Annabella Sterziková, ale ta ho naštěstí netrefila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V české sestavě došlo oproti včerejšku pouze k prohození třetí a čtvrté formace. A samozřejmě také ke změně brankářek, dnes jde chytat Kateřina Dvořáková. Ještě bych zapomněl na tu nejdůležitější změnu – trenéři už hráčkám vysvětlili, že hokej se hraje na góly...
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Dislová (Uhrmannová) – Heinzová, Kohbergová, Baduraová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Königová, Raschkeová (C) – Böttcherová, Levringhausová (A), Millerová, Gruchotová, Voigtová, Luisa Welckeová, Lilly Welckeová, Sterziková, Liangová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumeyer.

    Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – Chladová, G. Horáková, D. Pejšová (A), Hanzlíková, Kučerová, Habartová, Vávrová, Vaněčková – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Čajanová (C), Nepokojová (A), Mazancová – Bartáková, Sýkorová, Hrubanová – Machková, Kalová, Svatošová. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Lenhart – Preiss, Beelitz.
     
    První výsledek byl pro náš tým dost krutý. Po celý zápas soupeřky přehrával, ale nedokázal skórovat ani z těch nevyloženějších šancí a Němky ho ztrestaly vítěznou brankou ze samostatného úniku pět minut před koncem.

    Německo – Česko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

    Branka a nahrávky: 55. Liangová (Lilly Welckeová, Cyruliesová)

    Co se týče výkonu, Češky rozhodně nezanechaly špatný dojem, ale kromě mizerné koncovky byla v jejich hře ještě řada chyb. Což ovšem není u prvního zápasu sezóny, zvlášť u nejmladší reprezentace, nic zvláštního.

    Večer byla na programu porada u videa, trenérský štáb s Romanem Heindlem dnes už bude chtít vidět v klíčových bodech zlepšení. Ať je to včasný přístup obránců, načasování pohybu kolem brankoviště nebo třeba správné vyjíždění hráčů po vhazování.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky z Drážďan, kousek za českými hranicemi nás dnes čeká druhý zápas ženské reprezentace do 16 let s Německem. Cíl je jasný – pomstít se domácí týmu za včerejší porážku s nepříjemným skóre 0:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 33. Lilly Welckeová (Luisa Welckeová, Baduraová) – 7. Mazancová (Čajanová, Nepokojová), 31. Mazancová (Čajanová, D. Pejšová), 52. Čajanová (Mazancová)


    Německo: Dislová (Uhrmannová) – Heinzová, Kohbergová, Baduraová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Königová, Raschkeová (C) – Böttcherová, Levringhausová (A), Millerová, Gruchotová, Voigtová, Luisa Welckeová, Lilly Welckeová, Sterziková, Liangová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumeyer.
    Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – Chladová, G. Horáková, D. Pejšová (A), Hanzlíková, Kučerová, Habartová, Vávrová, Vaněčková – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Čajanová (C), Nepokojová (A), Mazancová – Bartáková, Sýkorová, Hrubanová – Machková, Kalová, Svatošová. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Lenhart – Preiss, Beelitz.
    ocianews.com