Olympiakos – Sporting 2:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 3:0 (kon.) | AS Řím – Atlético 0:0 (kon.)
Chelsea – Karabach 6:0 (kon.) | Celtic – PSG 0:5 (kon.) | Bayern – Anderlecht 3:0 (kon.)
Manchester Utd. – Basilej 3:0 (kon.) | Benfica – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:0 (1:0)
RSC Anderlecht
Úterý 12.09.2017, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Po fantastickém výkonu připisuje Bayern Mnichov první tři body do tabulky!

    Sledovali jsme vynikající duel, kterému nic nechybělo. Utkání dominoval dle papírových předpokladů Bayern, jenž měl díky jedenácté minutě usnadněnou úlohu. Sven Kums v jasné brankové pozici zatáhl Roberta Lewandowskiho, který sám pokutový kop proměnil. Do konce poločasu se hrálo jen na polovině belgického celku, ale další gól nepadlo. Po změně stran se Anderlecht osmělil a v jasné brankové příležitosti orazítkoval jen tyč Neuerovy branky. RSC dlouho dobře bránilo, ale dalším gólům již zamezit nedokázalo. Mezi střelce se ještě zapsali Thiago Alcântara a Joshua Kimmich.

    Manuel Neuer odchytal sté utkání v Lize Mistrů,
    v němž řešil jednu nebezpečnou střelu soupeře a dále přihlížel nastřelení brankové konstrukce. (22:50:58)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jednu střelu proti brankáři vyslal Robert Lewandowski. Ovšem jeho zakončení mířilo jen doprostřed branky, kde byl již připravený Matz Sels. Ten i přes tři inkasované branky podal velmi dobrý výkon a patřil k tomu nejlepšímu na hostující straně.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Duel se již bude pouze dohrávat, jelikož je rozhodnuto.
    90. Joshua KIMMICH - 3:0
     
    90
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v síti belgického celku! Jérôme Boateng našel přesným a hlavně pěkným pasem spoluhráče. JOSHUA KIMMICH se dostal až před brankáře, kterému naznačil kličku doprostřed, ale vydal se doprava. Následné zakončení už rozvlnilo síť. Krajní obránce mohl přihrát ještě polskému kanonýrovi, ale udělal to báječně. Asistence: Jérôme Boateng.
     
    89
    A další zakončení Bayernu Mnichov! Zpoza vápna se do balonu opřel Thiago Alcântara, ale také jeho zakončení letí pouze nad branku Anderlechtu!
     
    88
    Sprintem za obranu se snažil dostat Thomas Müller. Ovšem kolem něj bylo hned pět soupeřů, a tak německý reprezentant vybojoval maximum. Po rohovém kopu zůstal na zadní tyči Arjen Robben, jehož polonůžky poslaly míč nad bránu.
     
    87
    Z velkého úhlu zakončoval Robert Lewandowski, který trefil pouze brankáře. Matz Sels vyběhl rychle ze své branky a tělem vyrazil míč na další rohový kop. Ovšem polský útočník se opět po pěkné přihrávce dostal osamocen až před brankáře.
     
    86
    Robert Lewandowski si pro balon došel hluboko mezi záložníky a posunul hru k postranní čáře. Ovšem Arjen Robben pokazil přihrávku do vápna a belgický tým mohl jít do protiútoku. Jenže celá akce Anderlechtu skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    85
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Kingsley Coman.
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Łukasz Teodorczyk, přichází Hamdi Harbaoui.
     
    82
    Po delší době registrujeme střelu, která letěla proti Manuela Neuerovi. Zpoza vápna se napřáhl Leander Dendoncker, jehož střela vyletěla ze záklonu a míč zamířil jen vysoko nad bránu.
     
    81
    James Rodríguez se pokusil o technickou střelu na zadní tyč. Jenže jeho zakončení bylo nepřesné, i když se z této situace dalo vytěžit daleko více. Sám Rodríguez to moc dobře věděl a schoval tvář do dlaní.
     
    80
    Režie si opět vybrala Francka Ribéryho, jenž vztekl hodil dres na lavičku. Bylo vidět, že francouzský záložník se střídáním není spokojen. Mezi tím mířil pas na Arjena Robbena, jehož zklamal první dotek s míčem.
     
    79
    Hru opustil dnes nejlepší hráč Franck Ribéry, jenž byl neustále v pohybu a vymyslel několik klíčových přihrávek. vraťme se na zelený pažit, kde na centr z pravé strany naskakoval Robert Lewandowski. Ovšem polskému útočníkovi chybělo k zasažení míče několik centimetrů.
     
    78
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Javi Martínez, přichází Jérôme Boateng.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Thomas Müller.
     
    77
    Po kombinaci přišel cent z pravé strany, který skončil v moci hostujícího brankáře. Na trávníku zůstal sedět Dennis Appiah, a tak gólman odkopl míč do zámezí.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Lewandowski (pen.), 65. Th. Alcântara (Kimmich), 90. Kimmich (J. Boateng)

    Karty:   11. Ribéry (BAY), 75. Tolisso (BAY) – 22. Trebel (AND), 53. Stanciu (AND)   11. Kums (AND)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:5.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Javi Martínez (78. J. Boateng), Süle, Rafinha – Tolisso, Th. Alcântara – Robben, James Rodríguez (85. Coman), Ribéry (78. T. Müller) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Coman, Friedl, Hummels, T. Müller, Rudy.

    RSC Anderlecht: Sels – Chipciu, Spajić, Kums, Deschacht, Najar (26. D. Appiah) – Stanciu (58. Onyekuru), Dendoncker, Trebel, Hanni (C) – Teodorczyk (84. Harbaoui).
    Náhradníci: Boeckx – D. Appiah, Gerkens, Harbaoui, Obradović, Onyekuru, Sowah.

    Rozhodčí: Paolo Tagliavento – Filippo Meli, Alessandro Costanzo (všichni ITA)
    thejrc.org