Chabarovsk – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Jokerit 0:1 (po pr.) | Novosibirsk – Viťaz 4:5 (kon.)
Kunlun – HC Slovan 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (po pr.) | Minsk – Toljatti 2:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Čeljabinsk 1:4 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 6:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Lada Toljatti
Středa 13.09.2017, 18:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Domácí z pravého křídla jen těsně minuly levou tyč! Lada okamžitě pospíchá do útočné třetiny.
     
    Rozhodčí rozpažuje!
    59:01 Z videozáznamu je zřejmé, že kotouč překročil brankovou čáru celým objemem. Teď jen jestli to hosté stihli před hvizdem rozhodčích.
     
    59:01
    Novotný tečoval kotouč před brankou a Bělousov už zvedal ruce! Kotouč ale nikde vidět není a rozhodčí pravděpodobně využijí již po druhé video rozhodčího.
     
    55:59
    Velmi špatnou přihrávku domácích v útočném pásmu mohl potrestat jeden z hráčů Lady, který vystartoval do brejku. Od střídaček ho ale dostihl hráč Dinama, kterému se i podařilo zablokovat možnou střelu.
     
    53:26
    Lazušin vyrazil střelu z levého křídla mezi kruhy, odkud bez přípravy rychle pálil Volkov. Lazušin tygřím skokem vytěsnil kotouč mimo tři tyče!
     
    46:04
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kristian Chenkel – 2 min., krosček).
     
    44:46
    Gragnani nechal kotouč na modré čáře, přičemž vystartoval pozorný Kapustin. Ten po zavezení do útočné třetiny nechal zadovkou puk Novotnému, který se dostal u pravé tyče k zakončení, ale položeného Enrotha nedokázal přehodit.
     
    44:26
    To teď ale úplně neplatilo a k rychlé střele z vrchu levého kruhu se dostal Pavlovič! Jeho střelu Lazušin vytěsnil pouze před sebe, kam si z druhé vlny sjel Kitarov, jehož dorážku musel opět zastavovat Lazušin.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jevgenij Lisovec – 2 min., držení hole).
     
    38:39
    Domácí se okamžitě hnali do rychlé protiakce, na jejímž konci byl skvělý Lazušin, který ramenem na poslední chvíli přizvedl střelu Šarangoviče!
     
    38:20
    Ale šance je i na druhé straně! Bělousov si dokázal na středu útočného pásma udělat prostor ke střele, se kterou měl Enroth problémy!
     
    37:33
    Propad hostů využil Matěruchin, který v přečíslení z pravého kruhu přihrál na protější, odkud jeho týmový kolega z první mířil těsně vedle levé tyče!
     
    30:00
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Marc-Andre Gragnani – 2 min., krosček).
     
    29:46
    V akci opět Šarangovič, ten nastřelil kotouč do před brankového prostoru, kde se jej marně snažil dostat za Lazušinova záda Kanaďan Fontaine.
     
    29:09
    Vyloučení v týmu Lada Toljatti (Kirill Ďjakov – 2 min., nedovolené bránění).
    26:24 Quinton HOWDEN - 2:0
     
    26:24
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Opět využitá přesilová hra a Dinamo získává dvoubrankové vedení! Poté, co Justin Fontaine dostal přihrávku pod levou tyč, si vyměnil pozici s Jackem Skillem a přihrál volnému QUINTONU HOWDENOVI, který svou střelou z první nedal Lazušinovi žádnou šanci. Asistence: Justin Fontaine a Jack Skille.
     
    25:28
    Vyloučení v týmu Lada Toljatti (Dmitrij Kostromitin – 2 min., podražení).
    21:34 Jevgenij LISOVEC - 1:0
     
    21:34
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí bleskurychle využívají přesilovou hru! JEVGENIJ LISOVEC si na modré čáře narazil kotouč s Alexandrem Matěruchinem a prudkým projektilem překonal bezmocného Lazušina, který měl zakrytý výhled. Asistence: Alexandr Matěruchin.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu Lada Toljatti (Denis Zernov – 2 min., hákování).
     
    19:36
    Poté co Kulakov zachytil vysoké nahození okamžitě rozehrál do středu hřiště, kde se dostal ke kotouči dobře rozjetý Linglet. Ten se velkým obloukem dostal až do bezprostřední blízkosti Lazušina, který se vší silou udržel kotouč před brankovou čarou.
    03:13 Neuznaná branka, které Fontaine dosáhl vysokou holí, když tečoval Howdenův bekhend.
     
    03:13
    Branka neplatí! Howdenův bekhend zasáhl Fontaine vysokou holí!
     
    00:44
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jack Skille – 2 min., nedovolené bránění).

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 22. Lisovec (Matěruchin), 27. Howden (Fontaine, Skille)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Šinkevič, Gragnani, Lisovec, Korobov, Ďukov, Chenkel, Bujnickij – Skille, Howden, Fontaine – Matěruchin, Šarangovič, Kovyršin – Kulakov, An. Stěpanov, Linglet – Drozd, Pavlovič, Kitarov – A. Volkov.
    Lada Toljatti: Lazušin (Krasotkin) – Ch. Genoway, D. Vorobjov, Gurkin, D. Ježov, Sotnieks, Kostromitin, Ďjakov – Bělousov, Novotný, Filatov – Babenko, Zernov, Mastrjukov – Skorochodov, Něstěrov, Kapustin – A. Strelcov, Achmetov, Rachimullin – Bočarov.
    thejrc.org