Chabarovsk – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Jokerit 0:1 (po pr.) | Novosibirsk – Viťaz 4:5 (kon.)
Kunlun – HC Slovan 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (po pr.) | Minsk – Toljatti 2:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Čeljabinsk 1:4 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 6:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:2 (4:1, 2:0, 0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 13.09.2017, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    AVTOMOBILIST JEKATĚRINBURG

    Mužstvo Jekatěrinburgu může být s dosavadními výsledky poměrně spokojeno. Avtomobilist se drží na vrchních příčkách Východní konference, má pouze o dva body méně jako druhý Metallurg Magnitogorsk. A mohlo být pro dnešní hostující celek ještě lépe, kdyby ovšem Jekatěrinburg uspěl na ledě Lokomotivu Jaroslavl. Tam ovšem v každé třetině dostal po jedné brance, sám odpověděl pouze dvěma zásahy, nakonec padl těsně 2:3. Předtím se však Avtomobilistu skvěle dařilo. Přejel jednoznačným výsledkem 8:1 Amur Chabarovsk, taktéž si poradil 3:2 s Barsem Kazaň a 4:1 s Admiralem Vladivostok. Bude zajímavé sledovat, jestli pondělí porážka s týmem nějak zamává, nebo hráči navlečou na pomyslnou šňůrku další vítězný korálek

    Kanadské bodování Avtomobilistu vede Antolij Golyšev (4 + 1), který však má stejně kanadských bodů jako jeho spoluhráč z útoku Francis Pare (2 + 3).
     
    SKA PETROHRAD

    Asi nepřekvapí, že obhájce titulu vévodí tabulce Západní konference KHL. S pětadvaceti body vévodí dokonce celé soutěži, a pokud udrží herní i výsledkovou formu, nejspíš to tak nějakou chvíli zůstane. SKA celkem s přehledem zvítězilo ve všech pěti uplynulých zápasech. Naposledy vyškolilo poměrem 7:2 Severstal Čerepovec, o utkání dříve zvítězilo na ledě Dinama Riga 3:1. Spartak Moskva dokonce Petrohradským nedal ani branku (0:5). Co je důležité zmínit, ruský velkoklub se po čtyřech venkovních kláních vrací zpátky domů, kde bude ještě o něco silnější, takže Jekatěrinburg čeká hodně těžká práce. Potvrdí SKA Petrohrad svou dominanci a zvítězí i tentokrát?

    Kanadské bodování Petrohradu táhne jeho nejlepší střelec Ilja Kovalčuk (9 + 2), pouze o zásah méně má ve statistikách Sergej Širokov (8 + 3). A špatně si nevede ani známý ruský hračička Pavel Dacjuk (3 + 8). Z beků je na tom nejlépe Patrik Hersley (3 + 4).
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Čajkovský (JEK) (0 + 0)
    Jakub Kovář (JEK) (8 odchytaných utkání, 5 výher)
     
    Vítejte u dnešního utkání Kontinentální hokejové ligy. Budeme sledovat zápas mezi rozjetým SKA Petrohrad a Avtomobilistem Jekatěrinburg. Oběma celkům se docela daří, Petrohrad je na tom ale o kousíček lépe.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Hersley, Gavrikov, Chafizullin, Čudinov, Rundblad, Zubarev, Zub, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Barabanov – Tichonov, Kalinin, Širokov – S. Plotnikov, N. Gusev, Prochorkin – Kablukov, Děrgačov, M. Malcev.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Drobyševskij) – Alexej Vasilevskij, Mišarin, Jegoršev, Čajkovský, Trjamkin, Timašov, Megalinskij, Ščemerov – Beck, Paré, King – Simakov, Torčeňuk, A. Garejev – Pestunov, Česalin, Rasseikin – V. Popov, Tičar, Milovzorov.

    Rozhodčí: Baljajev, Sidorenko – Dědulja, Goljak.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Hokejisté se připravují na ledové ploše, za čtvrt hodiny budeme moci začít.
     
    Už si jen vyslechneme ruskou hymnu a budeme moci začít. Obě mužstva jsou připravena z úvodnímu vhazování duelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Sotva se začalo, už je přerušená hra. Petrohrad naprosto zbytečně vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:20
    Koskinen si za svou klecí poprvé zahrál s kotoučem, potom už první útočná formace SKA vyrazila zkusit štěstí vepředu. Kovalčukovi ovšem puk nesedl na hokejku.
     
    00:40
    Zatím nesledujeme moc pohledného hokeje. Také nyní kotouč končí na zakázaném uvolnění, vyhodil ho tam hostující Jegoršev. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Sochatského.
     
    01:07
    Jekatěringburg se srdnatě prodral až do útočného pásma, jenže Čajkovský tam na útočníky špatně rozdal kotouč. Boj u mantinelu následně zvládli lépe hokejisté Petrohradu.
     
    01:29
    A další icing. Počátek střetnutí je hodně kouskovaný.
     
    01:58
    Zatím mají podle očekávání více ze hry domácí hokejisté. Modré dresy kombinují z jedné strany na druhou, ale zatím beze střely.
     
    02:09
    Je tu první vyloučení zápasu a početní výhodu si zahrají hokejisté SKA Petrohrad. Na dvě minuty za podražení odešel na trestnou lavici Mišarin.
     
    02:39
    Gavrikov měl napraženo na modré čáře, jenže vůbec se mu nepovedlo zakončit. V dobré šanci také jeden z útočníků SKA před brankou, jenže ani on Sochatského navystrašil.
     
    03:15
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Francis Paré – 2 min., sekání).
     
    03:30
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Klasickou početní výhodu v pěti proti čtyřem sice SKA nezužitkovalo, ale jakmile musel Jekatěrinburg do tří, už se domácí radují. A nešlo o nikterak komplikovanou situaci. Zkušený útočník se zkušenostmi ze zámoří ILJA KOVALČUK dostal kus černé gumy na levou stranu. Tam se napřáhl, vypálil a bez větších problémů propálil hostujícího brankáře Sochatského. Krásně namířil střelu k levé tyči. Teď bude pro Avtomobilist důležité, aby ubránil zbytek oslabení. Asistence: Nikita Gusev.
    03:30 Ilja KOVALČUK - 1:0
     
    04:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jenže to se neděje, také zbytek přesilové hry točili domácího hokejisté soka před jeho vlastním zařízením. Což nakonec neslo ovoce pro muže v modrých dresech. Ránu obránce od modré čáry ještě gólman Sochatskij zlikvidoval. Potom ale vyrazil kotouč před sebe, a to neměl dělat. Na dorážku totiž zůstal připravený ALEXANDER BARABANOV, který k radosti publika v hale zvyšuje na 2:0 pro SKA Petrohrad. Hodně těžký začátek pro Jekatěrinburg. Asistence: Ilja Kovalčuk, Maxim Čudinov.
    04:42 Alexandr BARABANOV - 2:0
     
    05:58
    Hostům se podařilo na chvíli otupit tlak soupeře a aspoň vyhodit kotouč do středního pásma. Tam jsou zatím důraznější hokejisté Petrohradu.
     
    06:25
    Už to vypadalo, že SKA pojede do přečíslení dva na jednoho, jenže na poslední chvíli přeskočil kotouč hokejku Guseva. Ten tak místo příležitosti odjel vystřídat.
     
    06:50
    Avtomobilist se znovu osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    07:00
    Na druhé straně to zkusil Paré, měl před sebou prázdnou bránu a vypálil. Ruce hostů se už zvedaly nad hlavu, ale puk v síti nebyl, takže rozhodčí rozpažil. Tohle mohla být šance na snížení pro Avtomobilist.
     
    07:43
    Máme tu první komerční přestávku, za chvíli pokračujeme.
     
    08:00
    Teď je to zase Jekatěrinburg, kdo se snaží být aktivnější. Maršin provětral lapačku brankáře Koskinena z dálky, ale tohle pro finského maskovaného muže samozřejmě není žádný problém.
     
    08:55
    Důležitý zásah Sochatského. Musel likvidovat hned tři zakončení po sobě. Naposledy chytal pokus Prochorkina, který se najednou ocitl sám mezi kruhy. Ale puk v síti nekončí.
     
    09:01
    Další přerušená hra brankářem hostujícího týmu.
     
    09:07
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tohle nebude třetina zápasu, na kterou hokejisté Jekatěrinburgu rádi zavzpomínají. Dostávají již třetí kotouč do své svatyně během několika minut, podruhé přitom z hokejky ALEXANDERA BARABANOVA. Tentokrát mužstvo v bílých dresech nezvládlo situaci po vhazování. Barabanov sice padal na led, i tak ovšem stihl zakončit a rozjásat halu. Teď se bude Avtomobilist potřebovat rychle vzchopit. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk.
    09:07 Alexandr BARABANOV - 3:0
     
    10:04
    Další komplikace a celkově už třetí trest pro hráče hostů. Tentokrát si jde na dvě minuty za hákování sednout Pestunov. Bude doufat, že jeho spoluhráči početní nevýhodu zvládnou.
     
    10:35
    Začátek oslabení pro Avtomobilist dobrý, obránce Čajkovský vyhodil přes všechny čáry a celá formace, která na ledě brání, má prostor odjet vystřídat.
     
    11:11
    První větší možnost Petrohradu v této přesilovce. Plotnikov se nabízel a nakonec i vypálil po nahrávce od spoluhráče z pravého kruhu, jenže minul horní tyčku.
     
    12:18
    Jekatěrinburg už je v plném počtu a hned se snaží najít ve středním pásmu prostor, kudy se dostat do šance. Trjamkin to nemyslel špatně, ale také on zakončoval z hodně velké dálky.
     
    12:25
    Krátká komerční pauza, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    12:39
    Už se znovu hraje. Jekatěrinburg nezvládl vhazování u soupeřovy branky, hned je tak u své klece. Obránci hostů měli co dělat, aby zastavili průnik Plotnikova.
     
    13:15
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Po delší době lepší akce hostujícího celku a hned je z toho branka! Důležitá trefa pro Avtomobilist, která mu může dodat důvěru zpátky na hokejky. Dwight King nejdříve najel ukázkově po levé straně do útočného pásma, aby následně nahodil puk na branku. Jako první jej někde pod Koskinenem našel FRANCIS PARÉ, jenž snižuje na rozdíl dvou zásahů. Asistence: Nikita Trjamkin.
    13:15 Francis PARÉ - 3:1
     
    13:45
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak dnes je to v Petrohradě jako na střelnici! Ještě nejsme ani na konci úvodní periody a k vidění bylo celkem pět branek. Bohužel pro hosty, čtyři z toho v síti gólmana Sochatského. Ten nyní inkasoval poté, co se k odraženému puku na brankovišti jako první dostal NIKITA GUSEV. Sochatský prakticky bez šance šanci zastavit. Asistence: Nikolaj Prochorkin, David Rundblad.
    13:45 Nikita GUSEV - 4:1
     
    15:10
    Tlak navíc neustává. Pavel Dacjuk se napřahoval před brankovištěm, jen tak tak, že netrefil k tyči. Následně to zkoušel i hbitý Tichonov.
     
    15:48
    Po delší časové odmlce si Avtomobilist užil vhazování v útočné třetině. Moc dlouho tam ale nevydržel, protiakci na druhou stranu okamžitě zkusil Širokov. Netrefil ale ideálně.
     
    16:38
    Gavrikov si v klidu povodil dva soupeře v bílém dresu, následně předal touš připraveným útočníkům za branku Sochatského. Ti ovšem tentokráte neuspěli a kotouč přišli.
     
    17:00
    Koskinen přerušuje hru. Je pravda, že se v první třetině moc nenadřel, přestože už jednou inkasoval.
     
    17:25
    Prochorkinov šance končí zákrokem Sochatského, ten musel vytěsnit puk nad horní tyčku vyrážečkou. Jen tak tak, že se mu to podařilo.
     
    17:55
    Sledujeme zatím nejklidnější pasáž duelu. Dlouho jsme neviděli žádnou větší šanci, aktuálně hra přerušena u mantinelu.
     
    17:58
    A chystá se trest na straně Petrohradu. Sergej Plotnikov dostává menší trest za nedovolené bránění. Avtomobilist tak mé šanci dostat se zpátky do utkání, teď na tom výsledkově není zrovna nejlépe.
     
    18:30
    Jenže místo toho, aby se domácí bránili, tak málem znovu prchli do přečíslení. Kovalčuk se už už natahoval po puku, pak mu ale ujel pryč.
     
    19:03
    Ohlášena poslední minuta první třetiny. Torčeňuk sice získal pro hosty pásmo, ale tak dlouho se s ním točil na levé straně, až o něj přišel. Navíc neměl komu přihrát.
     
    19:29
    Kombinace Avtomobilistu před Koskinenem, finský gólman ve službách SKA Petrohrad raději přerušuje hru, aby nedošlo k dalším dorážkám a komplikacím.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Petrohradem a Jekatěrinburgem. Zatím je jasné, kdo má herně i výsledkově navrch. Domácí využili přesilovky, dominují v útočném pásmu a zaslouženě drží na hokejkách náskok o tři zásahy. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dvacetiminutovka.
     
    Střely na branku po první třetině: 14:9
     
    Blíží se začátek druhé třetině. Povede se Avtomobilistu něco udělat s výsledkem?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Petrohrad okamžitě po vhazování ve středovém kruhu vyrazil dopředu, ale zatím se nedočkal střely na branku. Už je ovšem zpátky v plném počtu.
     
    20:46
    Pestunov na chvíli zavezl kotouč do levého rohu. Jenže z této pozice neměl komu nahrát, takže musel pryž bez váhání odevzdat soupeři a vrátit se zpátky dozadu.
     
    21:28
    Zatím se hraje bez přerušení, ale v rychlém tempu.
     
    21:35
    Až nyní musel čárový rozhodčí použít píšťalku, do postavení mimo hru se totiž dostal hostující Simakov.
     
    21:41
    Na druhé straně velká možnost Širokova. Útočník SKA Petrohrad nečekaně zůstal sám na levém kruhu, kde zápěstím zkusil překvapit Sochatského. Těsně netrefil.
     
    22:45
    Druhá přesilovka pro Avtomobilist Jekatěrinburg. Sergej Kalinin totiž musí jít za katr odpykat trest za podražení. Dobrá možnost pro hosty, jak se dostat zpátky do zápasu.
     
    22:55
    Trjamkin to okamžitě po vhazování zkoušel sám zápěstím. Jenže střílel přímo doprostřed branky a na připraveného Koskinena si nepřišel.
     
    23:08
    Stále se ještě hosté drží v útočné třetině, ale kromě pokusu Trjamkina nikdo žádná další nevyslal. Avtomobilist se snaží hrát početní výhodu hodně přes obránce.
     
    23:39
    SKA Petrohrad poprvé vyhazuje kotouč přes všechny čáry a může s klidem na duši vystřídat.
     
    24:18
    Už jen půl minuty do konce hostující přesilovky. Až na jednu lepší střelu si Jekatěrinburg netvoří lepší možnosti. Timašov sice získal pro svůj kádr útočné pásmo, ale jen na okamžik.
     
    25:00
    Petrohrad v plném počtu, Kalinin se z trestné lavice hned zapojil do hry a ohrozil svatyni soupeře.
     
    26:00
    Petrohrad není tak aktivní a důrazný jako v první třetině, možná chtějí domácí trošku pošetřit síly. Tak proto se do solidní šance dostal hostující Beck, jenže zakončil zase jen do náruče Koskinena.
     
    26:09
    Komerční přestávka je tu, budeme pokračovat za malou chvíli.
     
    26:29
    Avtomobilist je najednou daleko důraznější ve středním pásmu, což mu pomáhá dostat se častěji před branku. Koskinen musel řešit nepříjemné zakončení beka Vasilevského.
     
    26:36
    Koskinen přerušil hru a dostává za to potlesk od publika v hledišti. Ještě předtím možná někdo z hostujících hráčů napálil tyčku petrohradské svatyně.
     
    27:40
    A další zásah finského gólmana. Jestli Avtomobilsit chtěl hrát aktivněji a snažit se tlačit všechny puky na branku, tak se mu to právě teď daří na jedničku.
     
    27:50
    Čudinov neměl moc na výběr. Jakmile na něj spoluhráč za vlastní klec vyhrál vhazování, hned vyhodil přes celé kluziště tak, aby se nepískal icing.
     
    28:21
    Kalinin a jeho další možnost. Tentokrát zůstal samotný za pravým kruhem. Na nic nečekal a okamžitě vypálil. Trefil pouze připravený beton brankáře Sochatského.
     
    29:06
    Ve druhé části se zatím tolik nepřerušuje, i proto hra více plyne. Prochorkin hledal někoho od mantinelu, nejspíš Plotnikova. Ten měl ale zblokovanou hokejku.
     
    29:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Avtomobilist se ve druhé třetině zatím statečně rval, ale přeci jen znovu inkasuje, dohromady už popáté. Ale opět nádherná akce v podání SKA Petrohad. Z pravého kruhu dostal puk na hokejku zpátky k modré čáře NIKITA GUSEV, který z druhé vlny poslal kotouč pod horní tyčku. Tady neměl gólman hostujícího týmu možnost zastavit puk. Už je to tedy o čtyři zásahy. Asistence: David Rundblad, Andrej Zubarev.
    29:35 Nikita GUSEV - 5:1
     
    30:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dvě branky dnes pro Barabanova, dvě branky pro Nikitu Guseva a dva zásahy taktéž pro ruského snajpra ILJU KOVALČUKA. Rozebraná obrana Avtomobilistu dostává šestý hřebíček do pomyslné rakve a je možné, že nyní už Jekatěrinburg zváží střídání gólmanů. Nebo snad ne? Kovalčuk měl pohodovou pozici na zakončení a šancí nepohrdl. Asistence: Alexander Barabanov, Pavel Dacjuk.
    30:14 Ilja KOVALČUK - 6:1
     
    30:51
    Přesilovku si zahrají hosté, na dvě minuty za nedovolené bránění si totiž jde sednout Děrgačov.
     
    31:48
    Ani tahle přesilovka není v podání Avtomobilistu vůbec špatná, ale něco tomu chybí. Nejspíš lepší zakončení, o které se nyní z dálky pokusil Trjamkin.
     
    32:18
    SKA vyhazuje přes všechny čáry, poprvé v tomto oslabení může do hry poslat čerstvé síly.
     
    32:53
    Dobrá práce Gavrikova na obranné modré čáře, který si chvíli počkal, až poté vypálil a vyhodil tak puk až za klec Sochatského. Ten mimochodem stále ještě nestřídal.
     
    33:34
    Sotva se Petrohrad dostal zpátky do plného počtu, už měl Pavel Dacjuk skvělou šanci. Jenže bekhendem Sochatského nepřekonal.
     
    33:39
    Domácí jsou ve třetí třetině docela nedisciplinovaní, nyní dostávají další dvě minuty. Nikita Gusev inkasuje menší trest za podražení. Zatím ovšem Petrohrad s bráněním oslabení neměl trable.
     
    33:56
    Hra přerušena, Zubarev totiž srazil puk do ochranné sítě a další buly proběhne opět na stejném místě.
     
    34:23
    Jekatěrinburg sice opticky tlačí svého soupeře k jeho brance a nahrává si ze strany na stranu. Koskinen ale zatím v oslabení nemusel krýt ani jednu střelu.
     
    34:50
    Minuta z trestu dvougólového střelce Nikity Guseva je pryč a Avtomobilist během početní výhody prakticky nic nevymyslel. Vypadá to, že Petrohrad ubrání i další oslabení.
     
    35:48
    Nikita Gusev je zpátky na ledě, hostující parta v přesilovce žádnou šanci nevytvořila. Rozhodčí následně přerušuje hru a nařizuje buly ve středním pásmu.
     
    36:24
    Petrohrad se na konci druhé třetiny vyloženě nikam nežene a hlavně si hlídá střední pásmo. Pavel Dacjuk raději ještě vrátil kotouč dozadu na obránce.
     
    36:45
    Barabanov si udělal pomyšlení na hattrick a vyrazil do kombinace s Kovalčukem. Jenže druhému jmenovanému sjel puk z hokejky, když ho chtěl vrátit zpět.
     
    37:45
    Zakázané uvolnění Avtomobilistu.
     
    38:08
    Širokov objel dvakrát branku soupeře a hledal hokejku některého volného spoluhráče. Nikoho ale v tu chvíli nenašel, takže zkusil zakončit sám. A branku minul.
     
    39:12
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, Jekatěrinburg střídá a možná se pokusí ještě o jednu útočnou akci.
     
    39:36
    Zakončení Tičara z pravého kruhu mířilo hodně nahoru, nakonec nemusel brankář Koskinen vůbec zasahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Petrohrad přidal ve druhé třetině další dvě branky a nadále drží pohodové vedení nad svým soupeřem. Aktuálně v poměru 6:1. Avtomobilist to nebude mít jednoduché, pokud chce s výsledkem ještě něco udělat, každopádně má před sebou celou třetí třetinu, tak uvidíme.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    SKA Petrohrad: 25

    Avtomobilist Jekatěrinburg: 24
     
    Blíží se třetí třetina zápasu. Budeme svědky ještě nějakého dramatu, nebo si SKA Petrohrad v klidu pohlídá svůj získaný náskok?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hned po vhazování si brankář Koskinen v domácím dresu musel dávat pozor, protože se za kotoučem hnal Trjamkin. Ale nakonec to nestihl.
     
    40:39
    Ilja Kovalčuk zkusil zase pro změnu zaútočit na hattrick. Už se chystal z levé strany vystřelit, ale kotouč minul jeho hokejku.
     
    40:59
    Jekatěringburg vyhrál vhazování v útočném pásmu a Mišarin ihned bez přípravy pálil. Jenže trefil pouze připraveného Koskinena, na druhou stranu pak vyrazil zkusit štěstí Malcev.
     
    41:40
    Domácí brankář má puk v lapačce, bude se za pár okamžiků vhazovat před jeho zraky.
     
    41:50
    Petrohrad se nechce spokojit ani s vedením o pět branek a tvoří si další šance. Ve třetí třetině ale zatím nemá potřebné střelecké štěstí.
     
    42:15
    Za Avtomobilist se zkusil prosadit Popov, jenže jeho rána minula pravou tyčku.
     
    42:30
    Vhazovalo se v obranné třetině hostů a nabito na ránu z první dostal Širokov. Ale neprosadil se, střela mu totiž nesedla vůbec dobře na hůl. Následně Avtomobilist vyhazuje.
     
    43:06
    Tempo malinko opadlo, hosté navíc zbytečně vyhazují na zakázané uvolnění a budou se muset vrátit zpátky před svou branku.
     
    43:19
    Tentokrát už z toho icing nebude, ale stejně jako první byl u puku obránce SKA Gavrikov. Hned poslal puk na útočníky, aby mohli něco vymyslet.
     
    43:46
    Jekatěrinburg neskládá zbraně a i za téměř rozhodnutého stav se snaží s výsledkem něco udělat. Samostatný průnik předvedl Beck, ale střela zápěstím šla vedle.
     
    44:40
    Sochatskij raději přerušuje hru, protože musel krýt hned dvě dorážky a další už by na něj byly moc. Proto následuje nové vhazování před klecí Jekatěrinburgu.
     
    45:09
    SKA už znovu motá soupeře v rohu, nyní to byl Nikita Gusev. Měl ovšem na zádech dva soupeře, takže nedostal příliš prostoru k tomu, aby našel místo k přihrávce.
     
    46:00
    Gusev ještě pořád na ledě, teď pro změnu nahazoval puk z dálky, protože po dlouhém střídání neměl na nic více sílu. Ale udělal to nejlepší, co v dané situaci mohl.
     
    47:00
    Přečíslení dva na jednoho, které vytvořil Avtomobilist! Simakov dostal nahrávku před polovinu prázdné branky, jenže netrefil a mohl se jen chytat za hlavu.
     
    47:59
    Sochatskij má puk v lapačce a hra je přerušena, budeme sledovat krátkou komerční přestávku.
     
    48:30
    Petrohrad chvilku zůstával vzadu a nikam se nehnal, ale pak najednou první formace vystrčila růžky. Barabanovovi se otevřel prostor u levého mantinelu.
     
    48:56
    Čudinov našel Širokov za modrým kruhem, a ten neměl daleko od toho, aby přidal další zásah do sítě Sochatského. Brankář Jekatěrinburgu je ale ve třetí třetině připraven.
     
    49:16
    Avtomobilist uspěchal rozehrávku, kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:28
    Postavení mimo hru, kterého si teď na modré čáře všiml rozhodčí. Jinak by měl Francis Paré solidně najeto do úniku a Koskinen by musel řešit starosti.
     
    50:03
    Plotnikov kličkoval v rohu u mantinelu, ale ani on neměl moc času něco vymýšlet. Nemuselo ho však mrzet, že puk ztratil.
     
    50:26
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté upravují skóre a přidávají osmý gól tohoto zápasu. Nenápadná akce zničehonic, ale moc povedená, brankář Koskinen se nestihl přesunout k pravé tyči. Právě do tohoto prostoru pálil z levého kruhu absolutně bez přípravy ALEXANDER ŠČEMEROV, který už mohl radostně zvedat ruce nad hlavu. SKA je ale pochopitelně nadále v klidu. Asistence: Dmitrij Pestunov, Evgenij Česalin.
    50:26 Alexandr ŠČEMEROV - 6:2
     
    51:28
    Čas do konce základní hrací doby plyne a Petrohrad si především pozorně hlídá střední pásmo. Teď se ale vůbec nepovedla rozehrávka obránci Gavrikovovi.
     
    52:12
    Pavel Dacjuk hledal úplně volného Barabanova před brankou, jenže přihrávka se mu nepovedla. Jinak by Barabanov mohl v tomto zápase útočit na hattrick.
     
    52:43
    Sledujeme docela dlouhou pasáž bez přerušení, takové tempo samozřejmě vyhovuje hlavně Petrohradu.
     
    53:09
    Čudinov si vybrusilil do mezikruží a hezky vypálil, avšak našel pouze připraveno náruč Sochatského. Bude se vhazovat před klecí Avtomobilistu.
     
    53:40
    Jekatěrinburg zatím ve třetí třetině dobře brání, ale musí se ještě snažit tlačit dopředu. To také činil Česalin, ale ztroskotal ještě předtím, než přešel modrou čáru.
     
    54:37
    Hala skanduje a užívá si pohodlné vedení svého týmu. Které mohlo být ještě větší, kdyby šanci sám před brankou proměnil Rykov. Ten ale minul pravou tyčku.
     
    55:10
    Běží posledních pět minut třetí třetiny a pravděpodobně také celého utkání. Hodně se hraje ze strany na stranu, bez velkých možností.
     
    56:02
    Střela obránce Zuba zaplula do lapačky hostujícího brankáře, ten přerušuje hru a zařizuje další vhazování.
     
    56:25
    Vypadá to, že hráči SKA by rádi ještě jednu trefu. Posledních pár minut jsou zase o něco aktivnější a zaměstnávají obranu soupeře. Většina střel ale míří mimo tři tyče.
     
    57:18
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, momentu překvapení se pokusil zužitkovat Garejev. Ale neměl ze středního pásma komu přihrávat, takže se raději vrátil zpátky.
     
    57:48
    Čudinov a Širokov kombinovali v útočném pásmu, ani jeden z nich si ale netroufl protlačit se do vyložené šance. Je ale jasné, že Petrohrad teď vůbec nikam spěchat nemusí.
     
    58:35
    Ohlášeny poslední dvě minuty zápasu, Koskinen si sice sáhl na kotouč po střele z dálky, ale hned jej bez váhání rozehrál.
     
    59:00
    Plotnikov našel volného Nikitu Guseva, který si dělal zálusk na hattrick. Jenže volné místečko netrefil, protože zlomil hokejku. Jinak by ale dost možná přidal další zásah svého celku.
     
    59:00
    Ještě je tu jeden trest před koncem zápasu, Sergej Plotnikov inkasuje deset minut za nesportovní chování a hned také odjíždí do kabiny, protože dnes už si určitě nezahraje.
     
    59:36
    Už se jen dohrává. Přestože Petrohrad měl možnost jít ještě do šance, Pavel Dacjuk minul svou střelou branku a dorážky už nepřišly.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání, které popravdě nebylo příliš napínavé. Od prvních minut mělo svého vůdce, kterým byl jednoznačně domácí tým SKA Petrohrad. Ten vyhrál první třetinu 4:1, v prostřední periodě přidal další dva zásahy. I když Jekatěrinburg dvěma góly aspoň upravil skóre do příznivější podoby, jasnou prohru neodvrátil. Nutno dodat, že také Avtomobilist měl také několik dobrých pasáží v utkání, jenže puky za brankářem Koskinenem tak často nekončily. Petrohrad tedy nadále zůstává v čele celé KHL. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek středy.
     
    Střely na branku v zápase

    SKA Petrohrad: 33

    Avtomobilist Jekatěrinburg: 35
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Čajkovský (JEK) (0 + 0, 1 střela na branku) (20:53:39)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Kovalčuk (N. Gusev), 5. Barabanov (Kovalčuk, Čudinov), 10. Barabanov (Dacjuk, Kovalčuk), 14. N. Gusev (Prochorkin, Rundblad), 30. N. Gusev (Rundblad, Zubarev), 31. Kovalčuk (Barabanov, Dacjuk) – 14. Paré (Trjamkin), 51. Ščemerov (Pestunov, Česalin)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Hersley, Gavrikov, Chafizullin, Čudinov, Rundblad, Zubarev, Zub, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Barabanov – Tichonov, Kalinin, Širokov – S. Plotnikov, N. Gusev, Prochorkin – Kablukov, Děrgačov, M. Malcev.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Drobyševskij) – Alexej Vasilevskij, Mišarin, Jegoršev, Čajkovský, Trjamkin, Timašov, Megalinskij, Ščemerov – Beck, Paré, King – Simakov, Torčeňuk, A. Garejev – Pestunov, Česalin, Rasseikin – V. Popov, Tičar, Milovzorov.

    Rozhodčí: Baljajev, Sidorenko – Dědulja, Goljak
    ocianews.com