Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
RB Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Šachtar – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – Spartak 1:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:1 (2:1)
Borussia Dortmund
Středa 13.09.2017, 20:45 • Wembley Stadium, London • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Tottenham ve skvělém duelu porazil Borussii Dortmund 3:1 se přímo z Wembley loučí Tomáš Kohlmann a těším se u dalších přenosů na přečtenou. (22:53:38)
     
    Vyjma období zhruba závěrečných patnácti minut prvního poločasu se na Wembley hrál skutečně špičkový zápas s mnoha šancemi na obou stranách a především také brankami.

    Už v úvodní čtvrthodiny padly hned tři, když na rychlou trefu Sona ještě dokázal brzy zareagovat Jarmolenko, ovšem netrvalo dlouho a Harry Kane znovu poslal Tottenham do vedení. Klíčové minuty celého zápasu se odehrály na sklonku první hodiny hry. To když nejdříve rozhodčí neuznali naprosto regulérní branku Aubameyanga a po pár desítkách sekund se na opačné straně podruhé prosadil Harry Kane a Tottenham vedl o dvě branky.

    Závěrečná půlhodina nabídla skutečně skvělou podívanou, ve které to ale byl především Tottenham, který měl řadu dalších příležitostí ke skórování, ovšem žádná už se neujala a londýnský tým do těžké skupiny H vstupuje velmi cenným vítězstvím 3:1 nad Borussií Dortmund.

     
    Slavit je ale přeci jen poněkud nadnesené slovo, neboť i přes skvělý výkon Tottenhamu a velmi důležitou výhru se ochozy okamžitě se závěrečným hvizdem vyprázdnily a už při odchodu hráčů do šaten takřka zejí prázdnotou. Přesto atmosféra během utkání byla díky oběma početným táborům skutečně špičková.
     
    Na Wembley je dobojováno a poprvé od dočasného přesunu z White Hart Line se tu Tottenham dočkal velkého vítězství!

    Loni zde prohrál oba zápasy v základní skupině Ligy mistrů, dokud ještě šlo o postup a porazil až CSKA Moskva v momentě, kdy postupové karty byly jasně rozdány. Na jaře tu pak remizoval s Gentem v Evropské lize a i z této soutěže byl velmi brzy eliminován, v semifinále FA Cupu pak nestačil na Chelsea.

    Letos už na Wembley působí i v Premier League a také zde nezačal dobře, prohrál s Chelsea a remizoval s Burnley a až dnes tedy fanoušci Tottenhamu mohou konečně na národním stadiónu pořádně slavit.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Za bouřlivého pískotu publika se ještě hosté snaží o závěrečný nápor.
     
    90+4
    Přesto to jsou domácí, kteří ještě mohli skórovat! Moussa Sissoko byl půl metru v ofsajdu, což ale rozhodčí neviděli a pustili jej běžet osamoceného vstříc Bürkimu, Sissoka ale doběhli hostující obránci a domácí fotbalista v tísni míjí branku!
     
    90+2
    O pár sekund později pískot ještě zesílil! Jan Vertonghen totiž vidí červenou kartu za své počínání v souboji s Götzem, kterému dal lehkou facku a to neuniklo pozornosti sudích.
     
    90+1
    Llorente byl na hraně pravidel atakován Papasthatopoulosem, rozhodčí Rocchi ale nechává pokračovat ve hře, což domácí publikum nese velmi těžce.
     
    90
    Rozhodčí Rocchi k dnešním devadesáti přidává čtyři nastavené minuty.
     
    90
    Castro se na útočné polovině po ztrátě míče provinil nedovoleným zákrokem a za následné komentáře k rozhodčímu Rocchimu si vybojoval žlutou kartu.
     
    89
    Pulišič potáhl míč po útočné polovině, ovšem ve své snaze byl příliš osamocen a proti výrazné početní převaze nedokázal míč udržet.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jeremy Toljan (Borussia Dortmund).
     
    87
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Fernando Llorente.

    Stažen ze hry je velký hrdina nejen dnešního zápasu a miláček domácího publika Harry Kane, což vyvolává bouřlivé ovace, na hrotu místo něj dohraje zápas již zmíněný Llorente.
     
    86
    Z domácí lavičky vstal Fernando Llorente, což vyvolalo hromadný potlesk v hledišti. Baskický útočník si ale na svoji dnešní chvíli slávy musí ještě chvíli počkat než bude přerušená hra.
     
    85
    Ofsajdů dnes vidíme požehnaně, tentokrát se italští rozhodčí do toho Aubameyangova trefili.
     
    83
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Son Heung-min, přichází Moussa Sissoko.

    Střelce první branky zápasu vyprovází ovace ve stoje.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 5. Heung-min, 15. Kane, 60. Kane (Eriksen) – 11. Jarmolenko (Kagawa)

    Karty:   36. Dier (TOT), 57. Vertonghen (TOT) – 88. Toljan (DOR), 90. G. Castro (DOR)   90+2. Vertonghen (TOT)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:6.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Heung-min (83. Moussa Sissoko), M. Dembélé, Dier, Eriksen – Kane (87. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Foyth, F. Llorente, Moussa Sissoko, Trippier, Winks, Walker-Peters.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak (80. Zagadou), Toljan – Dahoud (72. G. Castro), Şahin, Kagawa (66. M. Götze) – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, M. Götze, Isak, Subotić, Philipp, Zagadou.

    Rozhodčí: Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (vš. Itálie)

    Diváci: 67 343
    thejrc.org