Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
RB Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Šachtar – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – Spartak 1:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
2:1 (1:0)
SSC Neapol
Středa 13.09.2017, 20:45 • Metalist Stadium, Charkov • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:51:58)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:16.
     
    Nepovede, Šachtar Doněck do letošního ročníku Ligy mistrů vstupuje tím nejlepším možným způsobem, před vlastními fanoušky totiž překvapivě poráží favorizovanou Neapol 2:1! Úvod zápasu patřil právě Fonsecově družině, která se už po čtvrthodině hry dostala do vedení, když se přesně k tyči trefil Taison. Brazilský šikula měl nedlouho nato další velkou příležitost, tentokráte ale skvěle zasáhl vybíhající Reina. Partenopei vstup do utkání sice nezachytili, s blížícím se koncem první půle ale přebírali otěže a měli i šance. Nejprve Ordec nešťastně tečoval Ghoulamův centr kousek vedle branky, krátce před odchodem obou týmů do šaten Insigneho bravurně vychytal Pjatov.

    Druhý poločas nabídl taktéž velmi líbivou podívanou. Sarriho svěřenci se hnali za vyrovnáním, ránu jim ale zasadil Facundo Ferreyra, který využil Reinova zaváhání a zvýšil na 2:0. Gli Azzurri se ale nevzdali a dvacet minut před koncem se dočkali snížení zásluhou proměněné penalty v podání Arkadiusze Milika. V samotném závěru si hosté vypracovali ještě další dvě příležitosti, Milik ale z bezprostřední blízkosti branku přestřelil, Callejónův pokus zase eliminoval velmi dobře chytající Pjatov.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Srna se vydal na ofenzivní dobrodružství a byl zcela jasně faulován Diawarou. Hráči Šachtaru tak budou zahrávat přímý kop, s jejich šancemi na vítězství to ted vypadá už velmi dobře. Povede se Neapoli malý fotbalový zázrak?
     
    90+4
    Kovalenko přišel o míč ve velice nebezpečné vzdálenosti. Další z Insigneho centrů navíc Rakyckyj nešťastně prodloužil za sebe, tam ale Milika do zakončení nepustil pozorně bránící a především čerstvý Chočolava.
     
    90+3
    Hosté se nadechují k závěrečnému tlaku, během kterého budou chtít s jednobrankovou ztrátou určitě něco provést. Lorenzo Insigne se přes už viditelně unaveného Srnu dostal k centru, nalezl ale pouze náruč připraveného Pjatova.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Ivan Ordec, přichází David Chočolava.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut.
     
    90
    Ordece po souboji s Insignem chytla křeč do pravého stehenního svalu, což se hostujícím fotbalistům ale vůbec nepozdávalo. Problémy ukrajinského zadáka zřejmě nebudou předstírané, pro tuto chvíli ale musí Ordec zatnout zuby a bojovat.
     
    89
    Další příležitost na vyrovnání zápasového skóre měl José Callejón! Jeho pokus nebyl ale vůbec špatný, Pjatov ale své jubilejní sté utkání v evropských pohárech zvládá výborně, což prokázal i tímto povedeným zákrokem.
     
    88
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Facundo Ferreyra, přichází Dentinho.
     
    87
    Šachtar si počíná velice sympaticky. Domácí se rozhodně nechtějí zatáhnou do hluboké defenzivy a pouze vyčkávat, o svém vítězství hodlají rozhodnout sami. Po Bernardově skákavém centru míč doputoval až k Srnovi, jenž se do něj opřel vší silou, v šestnáctce ale zasáhl dobře postavený Albiol.
     
    85
    Lorenzo Insigne ve snaze získat míč do svého držení přistrčil Srnu, což zraku hlavního rozhodčího nemohlo uniknout. Italský šikula poté neudržel nervy a odkopl balon za postranní čáru, ze záhadných důvodu ale za své nesportovní chování nebyl odměněn žlutou kartou.
    84. Šance hostů na vyrovnání
     
    84
    Velká možnost byla k vidění i na druhé straně, málem jsme měli vyrovnáno! Střídající Allan vyslal do šestnáctky pěkný oblouček, načež se po učebnicovém zpracování do zakončení prodral Milik, branku Andrije Pjatova ale v nadějné pozici překopl.
     
    83
    Domácí si málem vzali dvoubrankové vedení zpět! Na Srnův přetažený centr si naskočil Facundo Ferreyra, po jehož hlavičce se míč zastavil na tyči. Od ní se odrazil ke Kovalenkovi, ten ale sám před Reinou v zakončení selhal.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    82
    Dobrou práci odvedl Ismaily, který před Allanem stačil míč ještě přistrčit ke Kovalenkovi. Velký talent ukrajinského fotbalu našel v lepší pozici číhajícího Freda, jehož štiplavý pokus Reina stačil vyrazit pouze před sebe, tam však operoval Koulibaly.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Taison (Ferreyra), 58. Ferreyra (Stěpaněnko) – 71. Milik (pen.)

    Karty:   68. Fred (SAC), 71. Stěpaněnko (SAC) – 68. L. Insigne (NEA), 69. D. Mertens (NEA), 82. Koulibaly (NEA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:16.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Ordec (90+2. Chočolava), Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stěpaněnko – Marlos (77. Kovalenko), Taison, Bernard – Ferreyra (88. Dentinho).
    Náhradníci: M. Ševčenko – Butko, Chočolava, Dentinho, Patrick, de Azevedo, Kovalenko.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński (67. Allan), Diawara, Hamšík (C) (60. D. Mertens) – Callejón, Milik, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe – Allan, Jorginho, Ch. Maggio, D. Mertens, Nikola Maksimović, Rog.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všichni Německo)
    thejrc.org