Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
RB Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Šachtar – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – Spartak 1:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
0:4 (0:3)
Manchester City
Středa 13.09.2017, 20:45 • De Kuip, Rotterdam • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:40:01)
     
    Máme dobojováno, Feyenoord si po patnácti letech nejspíše představoval návrat do Ligy mistrů trochu jinak, nicméně svěřenci Pepa Guardioly se s ním nemazlili. Po prvním poločase padla v tomto poločase pouze jedna branka, o tu se postaral opět John Stones. Manchester City poté ještě více ubral na tempu a v pohodě si pohlídal vítězství. Do Anglie se tak před souboje s Watfordem v Premier League vracejí hráči Manchesteru ve velké pohodě.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Manchester City si už hlídá závěr zápasu, kombinuje a kráčí za vítězstvím.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Opět to byl Nicolás Otamendi, k němuž se dostal balón po neúspěšné akci domácího celku, kdy balón ztratil Sam Larsson. Dopředu tak může ještě v závěru jít Manchester City.
     
    89
    Ederson byl poměrně pod tlakem kvůli dobíhajícímu Ventemu s Boëtiusem, nicméně i tak dokázal poměrně v pohodě rozehrát na Kylea Walkera.
     
    88
    Raheem Sterling si nabíhal na přihrávku od Fabiana Delpha, jenže ta na něj neprošla. Díky tomu se tak k balónu dostali domácí, kteří se ovšem taktéž nikam neženou.
     
    87
    Nicolás Otamendi obdržel balón od Edersona a přes Leroye Saného rychle utvořil kombinační hru na polovině Feyenoordu. Ta končila centrem na Benjamina Mendyho ve vápně, jenže na onen centr si vyskočil Brad Jones.
     
    86
    Feyenoord sice na chvíli získal míč, jenže moc dlouho na polovině Manchesteru City nepobyl. Místo toho získali míč právě Citizens, kteří ihned zakládají další ofenzivní přechod k brance Brada Jonese.
     
    85
    A právě z onoho rohového kopu vzešel další rohový kop, který skončil až u Kevina De Bruyneho. Ten se nacházel poměrně vzadu a zkoušel tak svou ostrou ránou prostřelit všechny přítomné a dostat míč až do sítě, to se mu ovšem nepovedlo.
     
    84
    Bernardo Silva našel nádherně Leroye Saného, který šel do akce v poněkud ostrém úhlu. Jeho rána tak byla St. Justem sražena na rohový kop pro Manchester City.
     
    83
    O vítězi je jasně rozhodnuto. I přes to všechno však Manchester City v klidu kombinuje a snaží se snad ještě přidat další branku. Feyenoord už si jen přeje, aby bylo utkání za ním.
     
    82
    Další akci zkoušel založit Fabian Delph, který hledal Gabriela Jesuse. Jenže míč se dostal až k Bradu Jonesovi, který bez větších potíží balón odkopl úplně na druhou stranu hřiště.
     
    81
    Leroy Sané získal míč a ve spolupráci s Mendym se dokázal uvolnit a dostat se dopředu, kde hledal Raheema Sterlinga. V cestě tomuto míči však stál Miguel Nelom.
     
    80
    Akci Rotterdamu se pokoušel založit Dylan Vente. Debutant v Lize mistrů ovšem nedokázal projít přes Nicoláse Otamendiho, který hned poslal míč na Leroye Saného.
     
    79
    A Sam Larsson byl ihned u ztráty míče domácích, čehož se snažil využít Benjamin Mendy svým pasem na Kylea Walkera. To se mu sice povedlo, jenže Walker už Gabriela Jesuse uvolnit nedokázal.
     
    78
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sofyan Amrabat, přichází Sam Larsson.
     
    78
    Rozhodčí nyní sportovně pomohl Amrabatovi rozchodit nějaké to natažení svalu, nicméně i tak bude Sofyan Amrabat střídat.

    Karel Janeba

    Branky: 2. Stones (Silva), 10. Agüero (Walker), 25. Jesus, 63. Stones (De Bruyne)

    Karty:   38. St. Juste (FEY), 40. Kramer (FEY), 41. Vilhena (FEY), 66. Botteghin (FEY) – 15. De Bruyne (MAC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 13:9.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Nelom – S. Amrabat (78. Sam Larsson), El Ahmadi (C), Vilhena – S. Berghuis (46. Toornstra), Kramer (72. Vente), Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow – Sam Larsson, Diks, Tapia, Toornstra, Vente, Geertruida.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Mendy – B. Silva, Fernandinho (72. Sané), Silva (C) (67. Delph) – De Bruyne – Agüero (60. Sterling), Jesus.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Sterling, Gündoğan, Mangala, Delph, Sané.

    Rozhodčí: Szymon Marciniak – Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz, Radoslav Siejka (všichni Polsko)
    thejrc.org