Havlíčkův Brod – David Servis 7:0 (kon.) | Písek – Mor. Budějovice 3:4 (1:2 po s.n.) | Tábor – Pelhřimov 6:3 (kon.)
Klatovy – Nymburk 2:1 (1:2 po s.n.) | Žďár n/S – Kolín 3:2 (kon.) | Kobra – Sokolov 5:6 (po pr.)
Vrchlabí – Dvůr Králové n. L. 7:2 (kon.) | Trutnov – Bílina 0:0 (odl.) | Děčín – Řisuty 6:2 (kon.)
Nový Jičín – Opava 7:0 (kon.) | Kopřivnice – SHK Hodonín 2:8 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 5:2 (kon.)
Jablonec n/N – Letňany 6:2 (kon.)
konec
HC Děčín
6:2 (1:0, 1:1, 4:1)
HC Řisuty
Středa 13.09.2017, 18:002. liga skupina Západ • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:08:52)
     
    Je dobojováno. Medvědi ovládli třetí třetinu a žádné drama nedopustili. V prvním utkání sezóny si tak po zásluze připíší první tři body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ti už ale mají kotouč na svých holích a dohrávají tento zápas. Je konec, Medvědi si v prvním utkání sezóny připíší první tři body.
     
    58:43
    Dominik Havelka pálil v těsné blízkosti Lavingera a jeho rána skončila těsně nad břevnem domácí branky. Následně pak jdou do útoku ještě hráči Děčína.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Hosté už vědí, že tenhle zápas je pro ně ztracený a s pukem na svých hokejkách se už nikam neženou.
     
    56:42
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Ondřej Krpata – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    56:42
    Děčín právě vstřelil branku!
    Jenže hned z další akce se Medvědi natlačili do útočného pásma a DANIEL VOLRÁB se před Ilašenkem nemýlil – 6:2. Znovu si tak hráči domácích berou zpět čtyřbrankový náskok. Asistence: Pavel Zajan a Dominik Málek.
     
    55:25
    Řisuty právě vstřelily branku!
    A nakonec se hned dokázali prosadit. Před Lavingerem se uvolnil MICHAL FORTELKA a přidal tak na hostující konto druhý přesný zásah – 5:2. Asistence: Petr Janeček.
     
    54:34
    Hosté zabránili Medvědům další střele v jejich pásmu a poté se sami vydali na opačnou stranu. Čas jim ale už velmi rychle ubíhá a mají tak krátký čas na to, aby se zápasem ještě něco udělali.
     
    53:35
    Volráb je už na ledě a Děčín je tedy v plném počtu.
     
    52:26
    Jenže v oslabení okupovali branku hráči Děčína, ke střele se dostal Lukáš Sladkovský, jeho ránu ale Ilašenko vyráží před sebe. Poté míří do útoku jeho tým.
     
    51:35
    Volráb dostává dvě minuty za hákování a hosté mají výhodu přesilové hry.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Daniel Volráb – 2 min., hákování).
     
    51:32
    Rozjetí Medvědi se znovu dostali před branku hostů, kde střílel Pavel Zajan, ale jeho střela z pravého kruhu zamířila jen do jeho připravené lapačky.
     
    50:56
    Děčín právě vstřelil branku!
    A hned po tom, co se z trestné lavice vrátil vyloučený hráč, udeřili Medvědi popáté. RADIM VACEK se natlačil před hostující branku a poté svou střelou poslal kotouč za Ilašenkova záda – 5:1. Asistence: Jan Chovanec a Ondřej Kopta.
     
    50:52
    Hosté v plném počtu.
     
    50:25
    Domácí ostřelují Ilašenka, ale ten jejich střely chytá. Nyní pálil z pravé strany Radim Vacek, ale napálil jen Ilašenkovu vyrážečku.
     
    50:00
    Michal Oliverius se vrací na hrací plochu, vypršel mu desetiminutový osobní trest.
     
    48:52
    Hosté znovu faulovali, Keller inkasuje dvě minuty za faul kolenem a zbytečně tak znovu oslabil svůj tým.
     
    48:52
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Adam Keller – 2 min., faul kolenem).
     
    47:51
    Děčín právě vstřelil branku!
    A vyloučený Patyk se velmi rychle vrací z trestné lavice. Medvědi využívají další přesilovou hru po pěkné kombinaci, na jejímž konci byla přesná střela TOMÁŠE FAIGLA, jenž tak nedal Ilašenkovi žádnou šanci – 4:1. Domácí tak mají už slušný náskok. Asistence: Lukáš Sladkovský a Jaromír Chmel.
     
    47:23
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Petr Patyk – 2 min., sekání).
     
    46:33
    Buldoci se snažili znovu o kontaktní branku, která ale po jedovaté střele Ondřeje Krpaty nepřišla. Rázem tak domácí otáčejí hru před Ilašenka.
     
    45:35
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hosté teď vyrobili obrovskou chybu v obraně, Ilašenko nebyl na své pozici a před PAVLEM ZAJANEM z pravé strany zívala úplně prázdná klec, kterou poté po přihrávce Volrába dokázal bez větších problémů trefit – 3:1. Medvědi si tak berou svůj dvoubrankový náskok zpět. Asistence: Daniel Volráb.
     
    44:56
    Pavel Zajan je už na ledové ploše a Medvědi jsou v plném počtu.
     
    44:26
    A před brankáře hostů se znovu bude vhazovat po tom, co Buldoci zahráli puk na zakázané uvolnění. Medvědi pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    44:06
    Jan Kaltenböck zachytil rozehrávku hostů a poté hned, co získal kotouč, ho vyhazuje do bezpečí až před brankáře Ilašenka.
     
    42:56
    A stejný hráč pak dostává dvě minuty za krosček a hosté si zahrají další přesilovou hru. Mají tak velkou šanci srovnat stav utkání.
     
    42:56
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., krosček).
     
    42:44
    Pavel Zajan se dostal do blízkosti hostující branky, ale ke střele se nedostal.
     
    42:13
    Hosté vycítili šanci a znovu se natlačili před Lukáše Lavingera. Od modré čáry pak střílel Petr Patyk, ale jeho ránu domácí brankář ukryl. Hra je následně pak přerušena.
     
    41:11
    Z pravé strany střílel Petr Janeček, ale s jeho střelou si dokázal Lavinger poradit. Nicméně hosté udrželi pásmo a dál před ním hrozí střelami.
     
    40:26
    Medvědi mohli jít do útoku, ale Filip Bílek zastavil Volrába, který se tak před hostující branku nedostal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhé dějství je minulostí. V něm ve dvaatřicáté minutě přidal druhou branku Děčína Daniel Volráb, jenž zblízka propálil Ilašenka. Pak ale hráli hosté dvojnásobnou přesilovku, ve které udeřil v šestatřicáté minutě Matěj Kos, který tak vrátil hosty zpět do hry. Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Oliverius – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    39:37
    V závěru druhé periody Medvědi doslova ostřelovali Ilašenka, ten ale odolal. Tři střely vyslali postupně Hašek, Volráb a poté i Zajan, ale ani jedna z nich za jeho zády nekončí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:52
    Radim Vacek je na ledové ploše a Medvědi jsou po delší době zase kompletní.
     
    38:03
    Buldoci se uhnízdili v pásmu Medvědů a na Lavingera mířily další tři střely. Se všemi si ale poradil, nicméně domácím se nedaří vyhodit puk pryč z pásma.
     
    37:16
    Jaroslav Hašek se po střele Matěje Kose dostal ke kotouči a hned ho vyhodil znovu až před branku Řisut. Hosté tak musí zakládat svou další útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    36:56
    Medvědi jsou ve čtyřech a hosté hrají už klasickou početní výhodu.
     
    36:52
    Radim Vacek nyní zbytečným zákrokem znovu oslabuje svůj tým. Inkasuje dvě minuty za vysokou hůl a hosté mají čtyři vteřiny trvající přesilovku pět na tři.
     
    36:41
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vacek – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:41
    Hosté dlouho obléhali děčínskou branku, ale prosadit se před ní nedokázali. Následně pak se domácí okamžitě osvobozují a kotouč letí až před Ilašenka.
     
    35:32
    Řisuty právě vstřelily branku!
    A dvojnásobnou přesilovku hosté stihli ještě využít. Těsně před domácí brankou střílel MATĚJ KOS a pokazil tak Lavingerovi čisté konto. Hosté se tak domácím dostávají na dostřel jediné branky a ještě je čeká klasická početní výhoda – 2:1. Asistence: Dominik Havelka a Ondřej Krpata.
     
    34:56
    Medvědi jdou do tří. Oliverius dostává dvě minuty za nedovolené bránění a domácí celek tak čekají krušné chvilky před svým brankovištěm.
     
    34:56
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Oliverius – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:49
    Nyní po střele Dominika Havelky musel zasahovat Lavinger, který efektním semaforem jeho ránu zlikvidoval.
     
    34:17
    Další osvobození Medvědů a ti zatím své oslabení zvládají velmi dobře. Hosté se ještě nedostali k pořádné přesilovkové střele, která by ohrozila Lavingera.
     
    33:50
    Po vhazování v děčínském teritoriu se k puku dostali hokejisté Děčína a hned ho vyhazují do bezpečí, tedy až před Jana Ilašenka.
     
    33:37
    Hosté mají další přesilovou hru. Volráb dostal dvě minuty za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Daniel Volráb – 2 min., hákování).
     
    32:28
    Michal Oliverius málem sám prošel do útočného pásma, ale obrana hostů mu v tom včas zabránila a otáčí hru na opačnou stranu.
     
    31:53
    Děčín právě vstřelil branku!
    A hned z další akce už se znovu prosazují Medvědi. DANIEL VOLRÁB si všiml opuštěného kotouče v těsné blízkosti hostující branky a poté svou dělovkou v brance Ilašenka propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Děčínští tak mají dvoubrankový náskok. Asistence: Jaroslav Hašek a Pavel Zajan.
     
    30:45
    Chybná rozehrávka Medvědů v útočném pásmu znamenala obrat hostů na druhou stranu. Ale také hosté před Lavingerem nic nevymysleli a útočné pásmo tak opouštějí.
     
    30:28
    Po ráně Tomáše Faigla zaduněly znovu betony Jana Ilašenka, ten poté kotouč přikryl pod lapačku a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    28:53
    Na druhé straně střílel z levého kruhu Petr Janeček a Lavinger musel včas sklapnout své betony a poté zachytil kotouč. Dalším zákrokem podržel svůj tým, jeho těsné vedení i nulu na svém kontě.
     
    27:53
    Daniel Volráb dostal přihrávku od Jaroslava Haška a jeho střela z levého kruhu vyprášila betony Jana Ilašenka. Následný tlak Medvědů sílil a ve skrumáži chtěl Hašek doklepnout puk za jeho záda, ale poloprázdnou branku jen těsně minul.
     
    27:36
    Také Řisuty jsou kompletní.
     
    26:55
    Michal Oliverius pálil z levého kruhu a znovu se vyznamenal Jan Ilašenko. Ten kotouč vyrazil před sebe a hned na to se hosté osvobozují.
     
    26:37
    Medvědi jsou kompletní a čeká je zkrácená přesilová hra.
     
    25:51
    Z pravé strany střílel Matěj Kos, jenže kotouč letěl jen do boční sítě. Následně pak hosté udrželi útočné pásmo a znovu operují před Lavingerem.
     
    25:36
    Síly na ledě se ale srovnají. Kužel dostává dvě minuty za podražení a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    25:36
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Lukáš Kužel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:58
    Ve vlastním oslabení ale zahrozil před Ilašenkem Daniel Volráb, ten ale svou střelu poslal jen na jeho levý beton. Do útočného pásma už míří Buldoci.
     
    24:37
    Přesilovka pro hosty. Michal Oliverius dostává dvě minuty za sekání a Medvědi se budou bránit ve čtyřech.
     
    24:31
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Oliverius – 2 min., sekání).
     
    23:59
    Z pravé strany se na Ilašenka řítil Pavel Zajan, který těsně před ním vyslal střelu švihem. Brankář Řisut ale zasáhl vyrážečkou a i on přerušuje hru.
     
    23:26
    Před Lavingerem nyní vyslal jedovku Matěj Kos, ale brankář Děčína ji svou vyrážečkou vyrazil před sebe. Následně pak ukryl puk pod svojí lapačkou a hra je přerušena.
     
    22:33
    Ondřej Kopta z otočky dorážel střelu Lukáše Sladkovského a jen těsně minul Ilašenkovu klec! Moc nechybělo a domácí mohli jít do dvoubrankového náskoku.
     
    21:33
    Hosté znovu zahrozili před děčínskou brankou, Ivan Záleský ale střelu z pravého kruhu poslal jen do boční konstrukce děčínské branky. Na druhou stranu tak už míří zase Medvědi.
     
    21:04
    Na druhé straně zkoušel štěstí Michal Oliverius, ale jeho táhlá střela skončila také na brankáři hostů, který si připisuje další zákrok a raději přerušuje hru.
     
    20:23
    Hosté se dostali do přečíslení tři na dva a z levé strany střílel Ondřej Krpata, ale Lavinger špičkou své hole jeho ránu pokryl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství je za námi. V něm jsme viděli spoustu šancí na obou stranách, více ze hry měl ale přeci jenom Děčín, který hrozil často před Ilašenkem. V desáté minutě využil přesilovou hru Ondřej Hříbal, který zblízka propálil brankáře Řisut a poslal Medvědy do vedení. Na úvod sezóny je k vidění pohledný hokej a uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Na druhé straně neuspěl Krpata svou přízemní střelou a domácí tak míří do posledního útoku této části hry.
     
    19:05
    Roman Navarra si sjel do blízkosti branky Řisut, ale už neměl tolik síly, aby se dostal ke střele. Nicméně domácí udrželi útočné pásmo a dál operují před Ilašenkem.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:19
    Volráb vybojoval puk u pravého mantinelu a hned ho zatáhl blíže hostující brance. Jenže před ní se Jaroslav Hašek nedostal do zakončení a akce Medvědů tak končí.
     
    17:59
    Tlak před brankou Řisut sílí a znovu měl Ilašenko co dělat, aby zachytil další dvě střely Medvědů. Následně pak zmizel kotouč z dohledu sudích a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    17:38
    Po vhazování v útočném pásmu se dostali domácí před hostující branku a v menší skrumáži se snažil prostrčit kotouč za záda Ilašenka Radim Vacek, ale neuspěl.
     
    17:17
    Michal Oliverius našel zpětnou přihrávkou v prostoru mezi kruhy volného Tomáše Faigla, jenž svou prudkou střelou nechal vyznamenat Jana Ilašenka. Ten předvedl efektní semafor a podržel svůj tým.
     
    16:11
    Tomáš Faigl pálil z prostoru mezi kruhy a orazítkoval pravou tyč hostující branky! Další velká šance na straně Medvědů brankou nekončí.
     
    16:05
    Další slibně se rozvíjející akci Děčína zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    15:22
    Pavel Zajan si sjel doprostřed kruhů a poté z otočky střílel na Ilašenka, který jeho prudkou střelu chytá do své lapačky. Hra je znovu přerušena.
     
    14:40
    Petr Janeček dostal nabito a těsně před Lavingerem střílel švihem. Ale domácí brankář nastavil svoji hůl a zabránil tak jasné brance hostů!
     
    13:34
    Ondřej Kopta objel branku soupeře a snažil se překvapit Ilašenka, ale neuspěl. A neuspěl ani Radim Vacek, který kotouč dobře netrefil.
     
    12:46
    Ondřej Krpata dorážel nadvakrát střelu před Lavingerem, ale domácí brankář dokázal kotouč ukrýt a následně pak ho hned poslal svým spoluhráčům, kteří už míří před Ilašenka.
     
    12:05
    Medvědi střídali a až nyní se dostali k puku a hned ho zavezli do útočné třetiny. Tam ale nic nevymysleli a akci mohou provést Buldoci na opačném konci kluziště.
     
    11:27
    Daniel Volráb se napřáhl z pravé strany a kotouč jen prosvištěl hostujícím brankovištěm. Následně pak ho přebírá obrana Řisut, které tak míří znovu před děčínskou klec.
     
    10:54
    Na druhé straně si pak neporozuměli v souhře Zajan s Volrábem a hosté míří do další akce.
     
    10:09
    Hosté se hned po vhazování vrhli do útoku, kde chvíli operovali před Lavingerem a obrana Medvědů je pak k žádné střele nepustila.
     
    09:09
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní to už ale neplatí. Hned poté se domácí nastěhovali do útočného pásma, kde pálil na Ilašenka Daniel Volráb, kotouč se ale ocitl těsně před hostujícím brankářem a najíždějící ONDŘEJ HŘÍBAL ho nekompromisně poslal k bližší tyči a Ilašenko byl bez šance – 1:0. Medvědi tak využívají přesilovou hru. Asistence: Jaroslav Hašek a Daniel Volráb.
     
    08:52
    Hosté se zatím velmi dobře brání a Děčínští se ještě k pořádné přesilovkové střele nedostali.
     
    08:12
    Medvědi si jako první zahrají přesilovou hru. Kužel dostává dvě minuty za držení a už sedí na trestné lavici.
     
    08:12
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Lukáš Kužel – 2 min., držení protihráče).
     
    07:13
    Roman Navarra se z ničeho nic zjevil před Ilašenkem, ale než se dostal ke střele, přišel o kotouč a následně pak hosté míří zpět před branku Děčína.
     
    06:45
    Tentokráte se zakázaným uvolněním provinili domácí Medvědi a hra se stěhuje před Lukáše Lavingera. Vhazování proběhne také po jeho pravé ruce.
     
    06:20
    Před ním se pak objevila menší skrumáž, ve které ale Faigl ani Roman Navarra neuspěli. Následně je hra přerušena a opětovně se vhazuje po pravici Jana Ilašenka.
     
    06:08
    Po vhazování v pásmu Řisut odpálili hosté puk až před Lavingera a je z toho zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje zase zpět před Ilašenka, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    05:41
    A hned na to se hra znovu otočila na opačnou stranu, před Lavingerem nebezpečně vystřelil Matěj Kos, ale i brankář Děčína vytasil přesný zákrok.
     
    05:16
    Nyní střílel z levého kruhu na Ilašenka Ondřej Kopta, ale jeho vzdušnou střelu bravurním zákrokem chytá hostující brankář. Také on podržel svůj tým.
     
    04:51
    Petr Patyk si klepl před domácí brankou o přihrávku, té se ale nedočkal a je tu rychlý brejk Medvědů.
     
    04:11
    Na úvod sezóny je k vidění od počátku utkání velmi svižný hokej, který se divákům musí líbit. Oba celky se tlačí před branku soupeře, ale oba brankáři jsou zatím pozorní.
     
    03:11
    Michal Oliverius hledal z pravé strany najíždějícího Tomáše Faigla, ke kterému se ovšem přihrávka nedostala. Obránce Babický ji zachytil a poslal puk do bezpečí.
     
    02:32
    Medvědi neudrželi útočné pásmo a hosté se tak dostali do dalšího přečíslení. Znovu se ale nedokázali před domácí brankou prosadit a rázem tak bylo po akci.
     
    02:19
    Petr Patyk byl v další velké šanci Buldoků, když prakticky sám mířil na Lukáše Lavingera. Poté na něho vyslal střelu a ta skončila v jeho náruči.
     
    01:30
    Hned v dalším útoku zahrozili Medvědi, ale střela Tomáše Faigla mezi tři tyče neproplula. Hosté si hned přebírají kotouč a míří do útočného pásma.
     
    00:39
    Na druhé straně si na levou stranu sjel David Vyskočil dostal puk před odkrytou klec, ale jeho rána zamířila mimo. První obrovská šance na straně hostů.
     
    00:05
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se k puku dostali domácí hráči a hned zamířili před hostující klec. Volráb ale nedoklepl kotouč za záda Ilašenka, který kotouč raději kryje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou již na ledové ploše a za malý okamžik tak utkání bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Málek, Chmel, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Michajličenko, Procházka – Hašek, Volráb, Zajan – Navarra, Oliverius, Faigl – Vacek, Kopta, Sladkovský – Chovanec, Rubeš D., Šetka – Fojt

    HC Řisuty: Ilašenko (Chabr) – Babický, Kužel, Keller, Bílek, Havelka, Dostál, Petržílka – Krpata, Kos, Vyskočil – Janeček, Záleský, Fortelka – Kalla, Choc, Patyk – Schildhabel

    Rozhodčí: Vokřál – Marek, Gabriel.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně měli Medvědi s Řisuty výbornou bilanci. Dokázali vyhrát ve všech čtyřech případech, dvakrát v základní hrací době, jednou po samostatných nájezdech a jednou v prodloužení. Buldoci tak mají svému soupeři rozhodně co vracet. Jak to dnes dopadne?

    Vzájemná utkání v sezóně 2016/2017

    HC Řisuty- HC Děčín 3:4sn
    HC Děčín – HC Řisuty 4:1
    HC Řisuty – HC Děčín 2:3pp
    HC Děčín – HC Řisuty 5:1
    Při utkání s Ústím proběhla na ledě pieta za Radka Zelenku. Dnešní utkání mu bude věnováno.
     
    Odešel bývalý hráč a současný kouč mládeže Radek Zelenka

    Bohužel, hokej nenabízí jen příjemné zprávy, ale také i ty velmi smutné. Na prahu nové sezóny v celé organizaci HC Děčín, přišla na konci srpna velmi smutná zpráva. Náhle totiž odešel bývalý vynikající útočník, jenž roky hájil děčínské barvy a v poslední době trenér mládeže – Radek Zelenka. Tohle zasáhlo všechny příznivce děčínského hokeje a na ledě při přátelském utkání s Ústím nad Labem proběhla pieta, které se zúčastnili i jeho bývalí spoluhráči. Uprostřed ledové plochy byl rozprostřen jeho dres s rukavicemi a hokejkou. Tento smutný moment nenechal jedno oko suché a alespoň takto mohli všichni uctít památku výborného člověka, který musel tento svět opustit bohužel ve čtyřiačtyřiceti letech. Čest jeho památce. R.I.P. "Zelí", to byla nejčastější slova na sociálních sítích, i tak lidé vyjadřovali svou soustrast.

    Dnešní utkání bude věnováno Radku Zelenkovi.
     
    HC Řisuty

    I hosté zakončili své přípravné období, ve kterém sehráli šest zápasů. Z toho dvakrát dokázali zvítězit. Naposledy se utkali s pražskou Kobrou, která patří mezi špičku druhé ligy a na jejím ledě zvítězili těsně 5:4. Druhá jejich výhra se zrodila nad Děčínem hned v prvním utkání přípravy, na ledě ve Slaném Buldoci vyhráli 4:1. Nestačili na Bílinu (7:9), Trutnov (2:3sn), Bílinu (3:4pp) a na děčínské Medvědy (3:4sn). Takže v přípravě si svěřenci kouče Martina Procházky nevedli také příliš dobře, ale na to se nesmí hledět. Dnes už není kam couvnout a začíná se hra o každý důležitý bod. Buldoci na led Děčína nejedou prodat svou kůži lacino a o nějaký ten bodový zisk se poperou. Čeká nás určitě zajímavý zápas. Tak si ho nenechte ujít.
     
    HC Děčín

    Hokejisté Děčína mají za sebou přípravu, která čítala osm utkání. A mohlo jich být o jedno více, ale zápas v Bílině byl pro nedostatek hráčů Draků zrušen. Z osmi zápasů zvítězili Medvědi třikrát, nad Sokolovem 6:2, nad Preussenem Berlín těsně 3:2 a s Řisuty brali výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Medvědi sehráli také jeden zápas s účastníkem WSM ligy, s nedalekým Ústím nad Labem, které už bylo v plné sestavě a zvítězilo 7:2 z jeho pohledu. Nutno ale podotknout, že Děčín dlouho držel se Slovanem krok a ještě v průběhu třetí třetiny svítil na ukazateli skóre stav 1:2. Pak ale Ústečtí začali pálit ostrými a nakonec se zrodila vysoká výhra. Nyní už je ale třeba hodit za hlavu přípravné období a soustředit se na nový ročník druhé hokejové ligy, který právě přichází. A hráči Děčína by rádi hned v prvním utkání proti Řisutům plně bodovali a svým příznivcům tak udělali radost. Uvidíme, jak to ale dnes dopadne, s Buldoky to rozhodně nebude žádná procházka růžovým sadem.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Příprava druholigových hokejistů je ta tam a na řadu už přichází tolik očekávaný start nové sezóny 2017/2018. Ve skupině Západ se dnes odehraje první kolo a my v jeho rámci budeme sledovat prostřednictvím tohoto online přenosu utkání mezi týmy HC Děčín a HC Řisuty.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 10. Hříbal (Hašek, Volráb), 32. Volráb (Hašek, Zajan), 46. Zajan (Volráb), 48. Faigl (Sladkovský, Chmel), 51. Vacek (Chovanec, Kopta), 57. Volráb (Zajan, Málek) – 36. Kos (Havelka, Krpata), 56. Fortelka (Janeček)


    HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Málek, Chmel, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Michajličenko, Procházka – Hašek, Volráb, Zajan – Navarra, Oliverius, Faigl – Vacek, Kopta, Sladkovský – Chovanec, Rubeš D., Šetka – Fojt
    HC Řisuty: Ilašenko (Chabr) – Babický, Kužel, Keller, Bílek, Havelka, Dostál, Petržílka – Krpata, Kos, Vyskočil – Janeček, Záleský, Fortelka – Kalla, Choc, Patyk – Schildhabel

    Rozhodčí: Vokřál – Marek, Gabriel
    thejrc.org