Ufa – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Kazaň – Čerepovec 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Spartak Moskva 2:1 (kon.)
Soči – Riga 5:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 14.09.2017, 18:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:47 Anton LANDER - 2:1
     
    60:47
    Kazaň vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Rob Klinkhammer adresoval z levé strany přihrávku před bránu, kde byl připravený ANTON LANDER, před kterým zívala odkrytá brána. Švédský útočník dostal puk bez problémů za brankovou čáru, čímž rozhodl o zisku jednoho bodu navíc ve prospěch svého týmu. Asistence: Rob Klinkhammer, Albert Jarullin.
     
    60:29
    I na druhé straně mohlo být vymalováno! Gluchov ovšem Hudáčka tvrdou ranou nepřekonal. To je panečku vstup do prodloužení.
     
    60:16
    Hosté mohli toto utkání rozhodnout ve svůj prospěch! Dmitrij Kagarlickij nabil do šance svému kolegovi, ale jeho ránu Garipov vyrazil.
    44:45 Dmitrij KAGARLICKIJ - 1:1
     
    44:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté se také dočkali gólu, který znamená vyrovnání! DMITRIJ KAGARLICKIJ se ujal puku a svižně s ním projel přes napříč útočným pásmem. Garipov proti němu povyjel z brány, čímž mu zmenšil střelecký úhel. Kagarlickij ovšem pěkným manévrem objel domácího brankáře a zpoza brány propasíroval puk mezi tyčí a bránícím obráncem. Alexandr Bumagin.
     
    44:11
    Lander dostal nabito na levém kruhu. Jeho ránu z první Hudáček s velkými obtížemi vytěsnil mimo tři tyče. To byla opravdu nadějná šance Kazaně.
     
    40:33
    Domácí mohli odskočit do dvoubrankového vedení. To by ovšem jeden z jejich hráčů musel lépe mířit. Hudáček totiž schytal tuhle střelu rovnou do masky.
     
    36:59
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Markov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Maxim Rybin – 2 min., sekání).
     
    36:41
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stanislav Galijev – 2 min., držení protihráče).
    35:48 Andrej MARKOV - 1:0
     
    35:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí přeci jen využívají přesilovku a dostávají se do vedení! Fjodor Malychin přihrál zpoza brány na pravý kruh ANDREJI MARKOVOVI, který se snažil ještě o křižnou přihrávku na druhou stranu. Jeho pas si však srazil svou bruslí do vlastní brány Adam Masuhr.Asistence: Fjodor Malychin, Justin Azevedo.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jurij Trubačjov – 2 min., podražení).
     
    29:10
    Veliká příležitost pro hosty! Po ztrátě kotouče ve středním pásmu se řítil Bumagin se svým kolegou do přečíslení dvou na jednoho. Bumagin se rozhodl sám pro zakončení, ale z bezprostřední blízkosti Garipova nepřekonal.
     
    24:45
    Velká šance domácích. Jeden z kazaňských se snažil puk protlačit za brankovou čáru. V tom mu na poslední chvíli zamezili hostující obránci.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Makar Chabarov – 2 min., hákování).
     
    18:53
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexandr Ščerbina – 2 min., držení protihráče).
     
    10:02
    Glinkin připravil vyloženou pozici mezi kruhy pro Popova. Ten z této pozice ovšem trefil clonícího obránce a puk poté minul bránu hostů.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 36. Markov (Malychin, Azevedo), 61. Lander (Klinkhammer, Jarullin) – 45. Kagarlickij (Bumagin)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – Markov (C), Jarullin, Tokranov, Abrosimov, D. Musin, Batyršin, Sidorov – Sekáč, Lander, Azevedo – Klinkhammer, Tkačov, Galijev – M. Gluchov (A), Glinkin, An. Popov – Malychin (A), Lukojanov, Jazkov.
    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Artamkin) – V. Vasiljev (A), Jevsejenkov, Višněvskij, Chabarov, Kudako, Masuhr, Kalašnikov – P. Černov, Kagarlickij (C), Bumagin – P. Holík, Stránský, Vovčenko – Rybin, Trubačjov (A), Mons – Monachov, Ščerbina, Karlin – Kokujov.

    Rozhodčí: Spirin, Ibatulin – Nikolajev, Ponomarjov
    thejrc.org