Villarreal – Astana 3:1 (kon.) | Slavia – Maccabi Tel Aviv 1:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Skënderbeu 3:1 (kon.)
Young Boys – Partizan Bělehrad 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Braga 1:2 (kon.) | Başakşehir – Ludogorec 0:0 (kon.)
Austria – AC Milán 1:5 (kon.) | Rijeka – AEK Atény 1:2 (kon.) | Atalanta BC – Everton 3:0 (kon.)
Apollon Limassol – Lyon 1:1 (kon.) | Zlín – Šeriff Tiraspol 0:0 (kon.) | Kodaň – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Beer Ševa – Lugano 2:1 (kon.) | FCSB – Plzeň 3:0 (kon.) | CZ Bělehrad – BATE 1:1 (kon.)
Marseille – Konyaspor 1:0 (kon.) | Guimarães – Salzburg 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Östersunds FK 0:2 (kon.)
Hertha – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Waregem – Nice 1:5 (kon.) | Arnhem – Lazio 2:3 (kon.)
Vardar – Zenit 0:5 (kon.) | Real Sociedad – Rosenborg 4:0 (kon.) | Arsenal – Kolín nad Rýnem 3:1 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
3:0 (3:0)
Everton FC
Čtvrtek 14.09.2017, 19:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost, u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (21:01:02)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:8.
     
    Je dobojováno, Atalanta prožila snový návrat do evropských pohárů po šestadvaceti letech, když před vlastními fanoušky porazila favorizovaný Everton 3:0! Jedinou pasáži, kdy hosté určovali tempo hry, byl samotný začátek, Sigurdssona ale vychytal Beriša, o pár vteřinek později mířil Rooney nad branku. Od té doby už byl na travnaté ploše vidět jen jeden tým, vedoucí branku jsme viděli v sedmadvacáté minutě, kdy se po rohovém kopu trefil obránce Andrea Masiello. La Dea svému soupeři před odchodem do šaten uštědřila ještě dva tvrdé direkty, na 2:0 zvýšil po krásné ráně Alejandro Gómez, nedlouho nato se prosadil také Bryan Cristante.

    Vše podstatné se odehrálo v úvodních pětačtyřiceti minutách, během druhé půle se zápas z důvodu jasného vedení domácího týmu už pouze dohrával. I tak si ale celek z Bergama vytvořil ještě jednu příležitost, rána Rema Freulera skončila na horní tyči. The Toffees se lehce zvedli po příchodu Sandra Ramíreze. Španělský útočník, spolu s Philem Jagielkou snad jediný hráč hostí, který dnes snesl přísnější měřítko, hru svého týmu rozhýbal a vyslal i několik střeleckých pokusů, Beriša ale čisté konto uhájil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Koemanovi svěřenci se teď právem zlobí. Rána, kterou zpoza šestnáctky vyslal Mason Holgate, byla totiž zcela očividně tečována ve skluzu hrajícím Caldarou. Všichni očekávali nařízení rohového kopu, ruský sudí ale překvapivě ukázal na odkop od branky.
     
    90+1
    Vzhledem k jasnému výsledku není důvod k tomu, aby se dnešní utkání zbytečně protahovalo. A ví to i hlavní sudí Bezborodov, který nad rámec základní hrací doby nastavuje tři minuty.
     
    90
    Sandro Ramírez se s balonem přilepeným u nohy dopracoval až na kraj šestnáctky, kde všechny překvapil patičkou pro z druhé vlny sbíhajícího Klaassena. Jeho rána by Berišovi určitě zadělala na nemalé problémy, do jejího směru letu se ale postavil Palomino.
     
    89
    Práci měli i na druhé straně hřiště chytající Maarten Stekelnburg. Tentokráte se nizozemský gólman musel vypořádat s ranou od Andrease Corneliuse, záměr dánského kanonýra spočívající v přízemním pokusu ke vzdálenější tyči ale vystihl a zasáhl.
     
    88
    Gylfi Sigurdsson poslal míč k rozběhnutému Sandru Ramírezovi. Španělský šikula hru Evertonu určitě rozhýbal, což potvrdil i nyní, když se díky učebnicové zasekávačce zbavil Tolóie, nachystal si balon na pravačku a vypálil, Beriša ale spolehlivě zasáhl.
     
    86
    Po dlouhé době jsme byli konečně svědky dalšího střeleckého pokusu. Zpoza šestnáctky jej po Gómezově nahrávce vyslal střídající Jasmin Kurtić, Bešić ale díky dobrému bloku nedopustil, aby Stekelenburg ze svého repertoáru musel vytáhnout další zákrok.
     
    85
    Davy Klaassen se dopustil zbytečné ztráty ve středu hřiště, jeho zaváhání musel napravit až Mason Holgate, který jasně fauloval o únik se snažícího Castagneho. Atalanta tak bude mít k dispozici přímý kop, na střelu to z této vzdálenosti ale zřejmě nebude.
     
    84
    Po de Roonově ztrátě se Everton mohl vydat do nadějně vyhlížejícího brejku. Ten táhl Gylfi Sigurdsson, který celou akci ještě hodlal vyšperkovat pasem na zapomenutého Mirallase, ten se ale zdál býti spíše překvapen a míč vůbec nezpracoval.
     
    83
    Alejandro Gómez přebíral balon v jasném ofsajdu, pomezní sudí hru nechal chybně pokračovat. Domácí kapitán na to konto odcentroval k před pár okamžiky příchozímu Corneliusovi, tomu ale zakončení hlavou nesedlo, a Stekelenburg tak mohl zůstat v klidu.
     
    82
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Jasmin Kurtić.
     
    81
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut. Troufám si tvrdit, že o vítězi je už rozhodnuto, Everton se sice po přestávce herně mírně zvedl, jeho výkon dnes na koncentrovaně hrající Atalantu ale prostě nestačí. Dočká se Koemanova družina alespoň čestného úspěchu?
     
    80
    Po několikaminutové odmlce o sobě směrem dopředu dala vědět i Atalanta, která už se snaží dnešní utkání pouze v poklidu dohrát, což ji vzhledem k aktuálnímu skóre nemůžeme mít za zlé. Alejandro Gómez obešel Bainese, poté ale narazil do neprostupné zdi v podobě Jagielky.
     
    79
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Andreas Cornelius.
     
    78
    Sandro Ramírez si seběhl na přihrávku od Schneidrlina, poté zvedl hlavu a přesně nalezl Muhameda Bešiće. Ten si ukousl až příliš velké sousto, když vyzkoušel své štěstí z uctivé vzdálenosti, rána mu ale absolutně nesedla a balon skončil vysoko nad brankou.
     
    77
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Masiello, přichází Mattia Caldara.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. A. Masiello, 41. P. Gómez (Petagna), 44. Cristante (Petagna)

    Karty:   33. A. Masiello (ABC) – 63. G. Sigurdsson (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:8.
    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Palomino, A. Masiello (77. Caldara) – Hateboer, Cristante (82. Kurtić), Freuler, de Roon, Castagne – Petagna (79. Cornelius), P. Gómez (C).
    Náhradníci: Gollini – Orsolini, Cornelius, Caldara, Kurtić, Haas, Bastoni.

    Everton FC: Stekelenburg – Holgate, Jagielka (C), M. Keane, Baines – Schneiderlin (67. Sandro Ramírez), Bešić – Vlašić, Rooney (66. Klaassen), G. Sigurdsson – Calvert-Lewin (76. Mirallas).
    Náhradníci: Pickford – A. Williams, Sandro Ramírez, Mirallas, Cuco Martina, Gueye, Klaassen.

    Rozhodčí: Vladislav Bezborodov – Valerij Dančenko, Maxim Gavrilin (všichni Rusko)
    thejrc.org