Mountfield HK – HC Litvínov 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
HC Litvínov
Čtvrtek 14.09.2017, 18:00 • ČPP Aréna • DHL Extraliga juniorů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z města na soutoku Labe a Orlice vše. Děkuji vám za pozornost a někdy brzy se opět budu těšit, na počtenou. (20:02:24)
     
    Utkání juniorů mezi Hradcem a Litvínovem právě skončilo. Východočeši v něm uhájili svou tvrz a připsali si první vítězství v této sezóně. Jejich výhra se nerodila lehce, když již v sedmé minutě prohrávali 0:2. V druhé třetině se jim ale podařilo vyrovnat a v třetím dějství rozhodl duel Adam Jonáš, který překonal Havlíka tvrdou střelou od modré čáry. Lvi tak duel otočili a připisují si do tabulky cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hra se v poslední minutě přelévala ze strany na stranu, když se Lvi osvobozovali a Chemici se opět vraceli k jejich bráně. Hradečtí teď vyhazují od levého mantinelu z obranného pásma do středu hrací plochy, vyrovnat už Litvínov nejspíš nestihne.
     
    59:01
    Havlík spěchá a střídačku. Litvínov to zkouší s šesti bruslaři v poli při power–play!
     
    58:49
    Pohl chytře zvolil místo střely od modré přihrávku po mantinelu na jedno ze svých křídel. Mountfield se drží daleko od své svatyně a to je prostor, který mu vyhovuje.
     
    58:22
    Zakázané uvolnění svěřenců Radka Mrázka. Trenér Litvínova si následně vyžádal oddechový čas. Následovat bude buly po levici gólmana Severočechů.
     
    58:02
    Východočeši se dostali až do pásma před Havlíkem, Řepík vypálil od modré, jenže jeho pokus neprošel skrz chumel hráčů před brankovištěm.
     
    57:27
    Urbánek se tvrdě opřel do puku na levé straně u modré čáry. Jeho pokusu nechyběla razance, ale přesnost ano.
     
    57:07
    Svěřenci Aleše Krátošky už nic zázračného vymýšlet nebudou, současné skóre jim vyhovuje. I proto se nyní osvobodili i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    56:57
    Nahození ze středního pásma si gólman Lvů s přehledem pohlídal a schoval ho pod lapačku. Buly po jeho levici.
     
    56:16
    Severočeši by rádi před Dvořáka, ale defenziva Mountfieldu pracuje na obranné modré velice dobře a soupeře ke svému brankáři téměř nepouští.
     
    55:35
    Urbánek si nedokázal pořádně zpracovat přihrávku, kterou dostal na útočnou modrou. Když se mu to konečně povedlo, jeho střela byla velmi nepovedená.
     
    55:05
    Hradečtí podrželi puk za svou svatyní a nechali obě mužstva vystřídat, následně rozjíždějí svou akci po levé straně.
     
    54:25
    Drašarova střela z levé strany byla sražena Pažourkem do rohu hrací plochy. Severočeši okupují prostor před Dvořákem.
     
    54:01
    Chemici se nyní nedostávají přes střed hrací plochy a čas pochopitelně pracuje v prospěch Východočechů, kteří poctivě brání.
     
    53:26
    Pohlova přihrávka od obranné modré sice žádného spoluhráče nenašla, jenže beci Litvínova ji zpracovali a následně nezvládli poslat vpřed, pročež útočí Mountfield.
     
    53:02
    Souboj o puk přibližně uprostřed hrací plochy vyhráli Hradečtí, kteří kombinují za svatyní Havlíka. Nakonec natlačili černou pryž do brankoviště a gólman Chemiků ji přikryl lapačkou.
     
    52:25
    Nyní se akce svěřenců Aleše Krátošky rozvíjela slibně, ale zastavilo ji postavení mimo hru.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. Matějček (Muška, Hejna), 31. Pažourek (Hašek, Hidveghy), 48. Jonáš (T. Kynčl) – 5. Krsek (Vopat, Urbánek), 7. Pecka (Franc, Jícha)


    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – T. Kynčl, Muška, Havránek, Hroudný "C", Jonáš, Pohl, J. Moník, Lelek – Řepík, Hnik, F. Moník, Chalupa, Matějček, Hejna, Hidveghy, Pažourek, Hašek, Maršík, D. Matouš, Mašín. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Litvínov: Havlík (Orct) – Franc, Macháč, D. Havlík, M. Havlík, Urbánek, Starý, O. Dvořák – Pecka, Jícha, Kordule, Kučera, Bárdoš "C", Drašar, Vopat, Krsek, Leitner. Trenér: Radek Mrázek.

    Rozhodčí: Doležal – Lučan, Laczko

    Diváci: 120
    thejrc.org