Mountfield HK – HC Litvínov 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
HC Litvínov
Čtvrtek 14.09.2017, 18:00 • ČPP Aréna • DHL Extraliga juniorů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den přeji všem hokejovým příznivcům z města na soutoku Labe a Orlice! DHL Extraliga juniorů má na svém dnešním programu jediné utkání. Předehrávku 3. kola, ve které Mountfield HK přivítá na svém ledě HC Litvínov.
     
    Mountfield HK

    Svěřenci Aleše Krátošky nemohou být spokojeni se vstupem do sezóny. Zatímco v přípravě vše vypadalo téměř pohádkově, když Hradečtí vyhráli deset z dvanácti utkání, začátek Extraligy zatím přinesl Mountfieldu jen dvě porážky. Východočeši padli nejprve v Karlových Varech v prodloužení 1:2 a následně neuspěli ani v divoké přestřelce na ledě Kladna, kde prohráli 5:7. Nyní se Lvi poprvé v sezóně představí v ostrém duelu před svými fanoušky a určitě budou chtít dobýt své první letošní vítězství.
     
    HC Litvínov

    Hráči pod vedením Radka Mrázka měli před začátkem soutěže poměrně vyváženou bilanci výher a porážek. A start Extraligy tyto výsledky potvrdil. Chemici na svém ledě nejprve zvítězili v prodloužení nad Jihlavou 3:2. Hned následující den hráli opět před svými fanoušky a znovu vsítili tři branky, jenže tentokrát to na soupeře nestačilo, Brnu podlehli 3:4. Lze tedy také konstatovat, že Severočeši zatím hrají hodně vyrovnaná utkání, která rozhoduje jeden gól. Ztracené body z duelu s Kometou by Litvínov rád nahradil ziskem pod Bílou věží.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – T. Kynčl, Muška, Havránek, Hroudný "C", Jonáš, Pohl, J. Moník, Lelek – Řepík, Hnik, F. Moník, Chalupa, Matějček, Hejna, Hidveghy, Pažourek, Hašek, Maršík, D. Matouš, Mašín. Trenér: Aleš Krátoška.

    HC Litvínov: Havlík (Orct) – Franc, Macháč, D. Havlík, M. Havlík, Urbánek, Starý, O. Dvořák – Pecka, Jícha, Kordule, Kučera, Bárdoš "C", Drašar, Vopat, Krsek, Leitner. Trenér: Radek Mrázek.

    Rozhodčí: Doležal – Lučan, Laczko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hradečtí vyhráli první vhazování a Kynčl poslal kotouč za bránu, Východočeši ale z akce nevytěžili nic většího než zakázané uvolnění.
     
    00:28
    Hnik se snažil rozehrát přes střed, ale našel hůl protivníka, ten však puk poslal jen do ochranné sítě.
     
    01:20
    Kučera se snažil najít Drašara přihrávkou zpoza branky, druhý jmenovaný nakonec nezakončil díky rychlému přístupu beků Mountfieldu.
     
    01:58
    Východočeši se na chvíli usídlili před Havlíkem, jenže dlouho si v útočném pásmu nepobyli a nyní musí začít znovu od Dvořáka.
     
    02:22
    Severočeši se hnali do útoku příliš bezhlavě, modrou nepřešli v souladu s pravidly a je jim pískáno postavení mimo hru.
     
    02:48
    Franc sbírá kotouč za svou svatyní a zakládá akci Litvínova, která měla životnost k útočné modré čáře. Lvi mohou do protiakce.
     
    03:24
    Dominik Havlík se prohnal po pravém mantinelu a z kruhu tvrdě vypálil, Dvořák poslal jeho pokus vyrážečkou ke stropu ČPP Arény.
     
    03:48
    Na začátku střetnutí vidíme poměrně mnoho nepřesností. Jednu z nich nyní předvedli svěřenci Aleše Krátošky – zakázané uvolnění.
     
    04:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici jdou rychle do vedení! Vopat šikovně zakombinoval v předbrankovém prostoru s FILIPEM KRSKEM, který otevírá skóre dnešního duelu! Asistence: Lukáš Vopat, Štěpán Urbánek.
     
    04:55
    Hradečtí se snaží rychle odpovědět na inkasovanou branku a tlačí se do prostoru před gólmanem Havlíkem.
     
    05:30
    Aktéři první trefy se hnali do protiútoku, tentokrát však Vopat svého dvorního střelce Krska přihrávkou nenašel.
     
    06:14
    Kotouč je už asi patnáct vteřin zašlápnutý u mantinelu a rozhodčí odmítá přerušit. Čtveřice hráčů si jej posouvá pod nohama.
     
    06:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Severočeši mají nástup do utkání jako hrom! Franc nabil na levý kruh DOMINIKU PECKOVI a ten propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Martin Franc, Josef Jícha.
     
    07:05
    Muška nastřelil puk po pravém mantinelu až za klec Havlíka, tam jej ale získala obrana Litvínova. Při dalším pokusu o přechod útočné modré zastavil svěřence Aleše Krátošky ofsajd.
     
    07:36
    Matějček krouží v útočném pásmu na pravém kruhu, přihrávka na spoluhráče se mu nezdařila a následně mohl být hodně rád, že Severočechy rovněž zastavilo postavení mimo hru.
     
    08:02
    Kordule šikovně tečoval u pravého hrazení touš až do útočného pásma, tam však žádný z jeho spoluhráčů nebyl dost rychle a hrát tak mohou Hradečtí.
     
    08:32
    Drašar rychlou kolmou přihrávkou rozjel další akci Litvínova, kterou defenziva Lvů zastavila na obranné modré u levého mantinelu, kde se nyní bojuje o černou pryž.
     
    09:09
    Lukáš Vopat udělal obránci pěknou kličku na útočné modré a tvrdě vypálil z levého kruhu, Dvořák měl ale lapačku připravenou a střelu chytil.
     
    09:36
    Hidveghy sebral puk ve středu hřiště a vrátil se s ním k vlastní bráně, odkud rozjel útočné snažení Mountfieldu, k zakončení se nakonec dostal sám, ale Havlík jeho pokus vykopl betonem.
     
    10:25
    O černou pryž se bojuje za svatyní Litvínova, kde se o ni přetahuje hned šestice hokejistů u hrazení. Kotouč nakonec vydolovali Hradečtí a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    10:58
    Pecka ve spolupráci s Jíchou dostal touš přes obrannou modrou, dál se se sním ale jejich spoluhráči nedostali.
     
    11:35
    Kynčl nejprve tvrdě vystřelil od modré, Havlík jeho pokus zastavil svým betonem. Následně obránce Lvů důrazným zákrokem zastavil rychle se rozjíždějící akci Litvínova.
     
    11:53
    Chalupa získal po několika nepřesnostech ve středu kluziště puk a Východočeši se usazují v pásmu před klecí Chemiků.
     
    12:18
    Jonáš podstoupil důrazný střet u hrazení, díky čemuž se Hradečtí zdrželi o něco déle před Havlíkem, nyní se však hráči Litvínova osvobodili.
     
    13:08
    Kynčl rozjel další výpad Lvů po levém mantinelu, jenže rozehrávka nebyla přesná a Mountfield byl nakonec rád, když rána Korduleho z pravého kruhu nemířila mezi tři tyče jeho svatyně.
     
    13:50
    Hra má velice svižné tempo, téměř se nepřerušuje, Východočeši kombinují před Havlíkem a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    14:35
    Drašar se probil do prostoru mezi kruhy, se střelou ale otálel příliš dlouho a jeho slabší pokus bekhendem nakonec postrádal i přesnost.
     
    14:56
    Jonáš získal odražený puk ze souboje v rohu kluziště a založil protiútok Mountfieldu. Lvi se dostali s kotoučem na opačný konec kluziště, kde se snaží o kombinaci.
     
    15:35
    Chemici se ale dokázali z tlaku soupeře osvobodit, jenže dál než přes půlící čáru se nedostali, a tak žádné ohrožení Dvořáka nepřichází.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Leitner – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    16:27
    Litvínov se rychle dokázal osvobodit vyhozením přes všechny čáry a Východočeši musí s akcí začít až od Dvořáka.
     
    16:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí využívají hned první přesilovku v zápase a korigují stav. Kotouč se ze souboje na levém kruhu odrazil přes osu hřiště přímo na hůl ŠTĚPÁNA MATĚJČKA, který přesně zamířil na vzdálenější tyč – 1:2. Asistence: Jakub Muška, Martin Hejna.
     
    17:53
    Oba celky měly po brance Lvů chvíli kotouč na čepelích, ale nic velkého s ním ani jeden z nich nevymyslel.
     
    18:25
    Hradečtí nahodili černou pryž za bránu Havlíka, následně donutili gólmana Litvínova k jednomu ze snadnějších zákroků, buly po jeho levici.
     
    18:44
    V další akci byli svěřenci Aleše Krátošky poněkud netrpěliví a zastavilo je postavení mimo hru.
     
    19:07
    Hroudný se snažil procpat puk přes útočnou modrou, kterou však dobře strážil Franc. Ten ale následně vrátil kotouč obránci Mountfieldu, kterému se jej napodruhé do pásma dostat povedlo.
     
    19:32
    Ani tato akce Východočechů nebude moci pokračovat, čároví znovu pískají postavení mimo hru.
     
    19:55
    Mašín ještě mohl zaútočit od levého mantinelu, jenže puk mu přeskočil hůl, a tak už se v této části hry nejspíš nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je minulostí. Lepší vstup do něj měli rozhodně Severočeši, kteří díky brankám Filipa Krska a Dominika Pecky vedli již v 7. minutě 2:0 a Hradečtí vypadali poněkud zaskočeně. Z letargie je vysvobodila jejich přesilovka, kdy se Štěpán Matějček trochu se štěstím dostal k puku a přesně mířenou střelou snížil. Druhá dvacetiminutovka tak bude o poznání zajímavější.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Hráči jsou zpět na ledě. Druhé dějství začne za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Severočeši vyhráli úvodní vhazování a Macháč nastřelil puk po levém mantinelu do třetiny Lvů, kde jej sebrali beci Hradce.
     
    20:38
    Franc předvedl důraznou, leč nepřesnou zadovku, díky čemuž mohl Chalupa zaútočit, přes padajícího beka Litvínova však černou pryž ke spoluhráči nedostal.
     
    21:06
    Chemici napodruhé zvládli založit svou akci a Kučera posílá zadovku Dominiku Havlíkovi na modrou čáru.
     
    21:46
    Severočeši jsou pevně usazeni před Dvořákem a hledají prostor pro střelbu. Nyní se však Hradečtí osvobodili a ženou se na opačný konec hrací plochy.
     
    22:22
    O puk se bojuje u pravého mantinelu ve středu hřiště, vydolovali jej Východočeši, kteří rozehrávají dozadu na své obránce.
     
    22:52
    Letiner vypálil z pravého kruhu, ale do jeho pokusu vložil hůl jeden z bránících hráčů a černá pryž tak zamířila jen do rohu hrací plochy.
     
    23:35
    Oba celky se teď poměrně rychle střídají na kotouči bez toho, aby se některý z nich dostal do zakončení.
     
    24:06
    Kučera získal černou pryž za klecí Mountfieldu a pohledem nyní hledá některého ze spoluhráčů na přihrávku.
     
    24:36
    Pažourek dobře zapracoval směrem dozadu a pohlídal puk před napadajícími hráči Litvínova, jejichž forčeking tak vyšlo naprázdno.
     
    24:55
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jonáš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:08
    Východočeši se rychle po vhazování zmocnili černé pryže a poslali ji přes všechny čáry až k Havlíkovi.
     
    25:38
    Kordule nastřelil od modré čáry pouze Hidveghyho, který následně obloukem poslal kotouč znovu až k bráně Litvínova.
     
    26:17
    Bárdoš si sjel pro puk za klec Hradeckých a Severočeši kombinují podél mantinelu v pásmu Mountfieldu.
     
    26:55
    Hradečtí jsou v plném počtu.
     
    27:05
    Kučera se ještě snažil tečovat nahození těsně před Dvořákem, ale puk minul a gólman Lvů ho tak snadno vykopl betonem.
     
    27:40
    Patrik Mašín se dostal do úniku a měl jasnou tutovku! Střelou doprostřed však nechal vyniknout vyrážečku pozorného Havlíka.
     
    28:02
    Svěřenci Radka Mrázka tentokrát nezvládli založit svou akci přesnou přihrávkou, takže je jim pískáno zakázané uvolnění.
     
    28:18
    Hradečtí přebrali aktivitu svého protivníka z první třetiny a nyní se více tlačí před bránu soupeře, uvidíme, zda se jim podaří srovnat.
     
    28:38
    Řepík se po pravé straně probil až do zakončení, ale z kruhu mířil bekhendem hodně nepřesně.
     
    29:06
    Kordule se vydal rychle napadat, takže donutil gólmana Dvořáka, aby vyjel z brány a rozehrál přihrávkou o mantinel.
     
    29:43
    Lvi jsou usazeni v pásmu protivníka a kombinují podél hrazení, do vhodné střelecké pozice se ale zatím neprosadili.
     
    30:08
    Dominik Havlík posunul lehkým obloučkem kotouč přes obrannou modrou, díky čemuž mohou Litvínovští zaútočit.
     
    30:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Defenziva Severočechů zaspala, takže se Hašek a KRYŠTOF PAŽOUREK dostali do situace dva na gólmana, kterou vyřešili způsobem, který by byl vhodný do učebnic hokeje – 2:2! Asistence: Jakub Hašek, Patrik Hidveghy.
     
    31:18
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Hroudný – 2 min., krosček).
     
    31:33
    Východočeši dostali černou pryž podél pravého mantinelu alespoň do středu hrací plochy, odkud musí Severočeši zaútočit znovu.
     
    32:02
    Chemikům se zatím přesilovka nedaří, nyní se sice dostali do pásma před Dvořákem, ale jsou u hrazení, kde je puk zašlápnutý trojicí hráčů.
     
    32:35
    Východočeši s poklidem brání a nyní kontrolují černou pryž ve své třetině. Nakonec ji poslali až za svatyni Havlíka.
     
    33:05
    Litvínovští se konečně usazují před klecí Lvů a rozjíždějí kombinaci, přesilovka jim ale už pomalu končí.
     
    33:18
    Hradečtí v plném počtu.
     
    33:36
    Dominik Havlík vystřelil z vrcholu kruhů, jeho pokus ale zblokovala jedna z bránících hokejek do rohu ledové plochy.
     
    34:04
    Tvrdý střet u hrazení, po kterém nějakou dobu zůstal ležet Chalupa, nakonec ale útočník Mountfieldu zvedl své tělo z kluziště a nyní již odpočívá na střídačce, vypadá to, že bude schopen pokračovat.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Leitner – 2 min., vražení na hrazení).
     
    34:46
    Pohl vypálil od modré, ale Jícha jeho pokus zblokoval a rozjel protiútok Litvínova, který však neměl delšího trvání.
     
    35:15
    Hnik přihrál od levého mantinelu do prostoru mezi kruhy na úplně volného Řepíka, který však svou střelou nedokázal překonat neskutečně rychlého gólmana Havlíka!
     
    35:56
    Svěřencům Aleše Krátošky se ale jinak tato přesilovka moc nedaří, příliš se v pásmu před brankářem soupeře neohřejí.
     
    36:04
    Litvínov v plném počtu.
     
    36:35
    Hidveghy dostal nepřesnou přihrávku na útočnou modrou, a tak Hradečtí musí místo pohybu vpřed zařadit zpátečku a bránit protiútok Chemiků.
     
    37:06
    Krsek prostrčil černou pryž po pravém hrazení až do pásma Lvů, kde však u ní byli první obránci Mountfieldu.
     
    37:33
    Východočeši ale nezvládli rozjet svou akci přesně a je jim tak pískáno zakázané uvolnění. Buly před Dvořákem.
     
    38:01
    Dominik Havlík stihl odehrát puk před napadajícím Hejnou a Litvínov se usazuje v pásmu před brankářem Lvů.
     
    38:26
    Hradečtí se vymanili z tlaku soupeře, ale sami s černou pryží nic většího nevymysleli a budou se muset znovu bránit.
     
    39:02
    Dvořák pomohl svým obráncům s rozehrávkou a Lvi spěchají dopředu. Pažourek se snažil chytře procpat puk do předbrankového prostoru, ale defenziva Litvínova zde byla důrazná.
     
    39:52
    Hradečtí svírají svého soupeře jako v kleštích, Jonáš měl na hokejce poslední dva pokusy, ani jeden z nich však nemířil na bránu Chemiků.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi a během ní se duel řádně zdramatizoval. Pakliže v první části byli lepší hráči Litvínova, ve druhé to byli Hradečtí, kteří převzali aktivitu a byli na ledě dominantnějším celkem. Své snažení korunovali v 31. minutě, když Hašek s Kryštofem Pažourkem parádně vyřešili situaci dva na nikoho a třetí třetina tak bude začínat za nerozhodného stavu.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:26.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, třetí třetina začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Muška odtlačil od puku útočníka Litvínova a Hradečtí tak mohou zaútočit jako první.
     
    40:41
    Dominik Havlík dostal nabito na vrchol kruhů a tvrdě vystřelil, jeho rána minula levou tyč svatyně Dvořáka jen o pár centimetrů!
     
    41:13
    Kotouč je už dlouhou dobu zašlápnutý za svatyní Severočechů, kde se o něj přetahuje klubko hokejistů, žádný jej zatím nezvládl vydolovat.
     
    41:26
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (D. Havlík – 2 min., hákování).
     
    41:44
    Jícha mohl v oslabení zaútočit, ale nebyl dostatečně rychlý a obránci Mountfieldu se k němu zvládli vrátit včas.
     
    42:22
    Hejna střílel bekhendem z předbrankového prostoru, Havlík měl beton připraven a kotouč vykopl.
     
    42:58
    Matouš šikovně zakvedlal s pukem, díky čemuž se dostal přes útočnou modrou a Lvi se usazují před klecí protivníka.
     
    43:26
    Litvínov v plném počtu.
     
    43:46
    Kordule se po levé straně probil až do zakončení, které mu parádním zásahem v poslední chvíli znemožnil Kynčl.
     
    44:20
    Jonáš si dokázal soupeře udržet na zádech a bekhendovou přihrávkou o pravý mantinel zakládá kombinaci Hradce.
     
    44:55
    Hra má opět velice svižné tempo, takže se vůbec nepřerušuje a oba celky se mohou rychle střídat v držení kotouče.
     
    45:17
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Drašar – 2 min., podražení).
     
    45:43
    Pohl vystřelil tvrdě od modré, Matouš tečoval a Havlík zasáhl, ačkoliv sám vůbec nevěděl jak. Důležité však bylo to, že kotouč se od jeho hole odrazil do rohu ledové plochy.
     
    46:08
    Východočeši šikovně kombinovali před gólmanem Litvínova, ale do zakončení se nedostali a Severočechům se nakonec povedlo osvobodit.
     
    46:47
    Černá pryž letí znovu přes všechny čáry až k Dvořákovi, od něhož budou muset Lvi začít s další kombinací.
     
    47:13
    Hradečtí se vystavili do úmyslného postavení mimo hru, pročež se hra přesouvá před jejich brankáře.
     
    47:17
    Litvínov v plném počtu.
     
    47:32
    Mašínovi se puk zapletl pod brusle, což byla pro Mountfield velká škoda, jelikož jeho útočník by jinak zakončoval z nebezpečné pozice.
     
    48:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí otáčejí vývoj utkání, když se třetí brankou poprvé ujímají vedení v zápase! ADAM JONÁŠ dostal nabito na pravou stranu k modré čáře a vyslal tvrdou ránu, která se zastavila až o síť za Havlíkem – 3:2! Asistence: Tomáš Kynčl.
     
    48:43
    Svěřenci Radka Mrázka pochopitelně nejsou s vývojem utkání spokojení a tlačí se vpřed. O touš se nyní bojuje na jejich útočné modré u mantinelu.
     
    49:06
    Dominik Havlík vypálil ihned po vhazování z levé strany od modré čáry. Jeho pokus měl slušnou razanci i přesnost, ale Dvořák jej nakonec zvládl zkrotit v lapačce!
     
    49:26
    Hnik se dobře probil po pravé straně vpřed a zadovkou předal Mašínovi, jenž byl však rozhozen a jeho střela tak nemířila přesně.
     
    50:01
    Urbánek rozjíždí akci Litvínovských zpoza jejich svatyně. Akce nakonec skončila na útočné modré, kde se Bárdoš tvrdě opřel do puku a Dvořák měl co dělat, aby jeho ránu udržel mezi betony.
     
    50:32
    Severočeši jsou očividně odhodláni s výsledkem utkání něco provést a okupují teď prostor před gólmanem Mountfieldu. Hradečtí se soustředí na bránění svého náskoku.
     
    51:02
    Urbánek se znovu uklízí s toušem na čepeli za vlastní klec a pohledem hledá spoluhráče, kteří se rozjíždějí vpřed a žádají přihrávku.
     
    51:38
    Hradečtí vyhodili kotouč ze svého pásma a spěchají napadat. Rozehrávka se tak Litvínovským podstatně ztížila, pročež se hra i nadále zdržuje před Havlíkem.
     
    52:04
    Východočeši znovu podnikli výpad k brance Severočechů, v pásmu soupeře ale o touš přišli a rychle se stahují k obranně střední třetiny.
     
    52:25
    Nyní se akce svěřenců Aleše Krátošky rozvíjela slibně, ale zastavilo ji postavení mimo hru.
     
    53:02
    Souboj o puk přibližně uprostřed hrací plochy vyhráli Hradečtí, kteří kombinují za svatyní Havlíka. Nakonec natlačili černou pryž do brankoviště a gólman Chemiků ji přikryl lapačkou.
     
    53:26
    Pohlova přihrávka od obranné modré sice žádného spoluhráče nenašla, jenže beci Litvínova ji zpracovali a následně nezvládli poslat vpřed, pročež útočí Mountfield.
     
    54:01
    Chemici se nyní nedostávají přes střed hrací plochy a čas pochopitelně pracuje v prospěch Východočechů, kteří poctivě brání.
     
    54:25
    Drašarova střela z levé strany byla sražena Pažourkem do rohu hrací plochy. Severočeši okupují prostor před Dvořákem.
     
    55:05
    Hradečtí podrželi puk za svou svatyní a nechali obě mužstva vystřídat, následně rozjíždějí svou akci po levé straně.
     
    55:35
    Urbánek si nedokázal pořádně zpracovat přihrávku, kterou dostal na útočnou modrou. Když se mu to konečně povedlo, jeho střela byla velmi nepovedená.
     
    56:16
    Severočeši by rádi před Dvořáka, ale defenziva Mountfieldu pracuje na obranné modré velice dobře a soupeře ke svému brankáři téměř nepouští.
     
    56:57
    Nahození ze středního pásma si gólman Lvů s přehledem pohlídal a schoval ho pod lapačku. Buly po jeho levici.
     
    57:07
    Svěřenci Aleše Krátošky už nic zázračného vymýšlet nebudou, současné skóre jim vyhovuje. I proto se nyní osvobodili i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    57:27
    Urbánek se tvrdě opřel do puku na levé straně u modré čáry. Jeho pokusu nechyběla razance, ale přesnost ano.
     
    58:02
    Východočeši se dostali až do pásma před Havlíkem, Řepík vypálil od modré, jenže jeho pokus neprošel skrz chumel hráčů před brankovištěm.
     
    58:22
    Zakázané uvolnění svěřenců Radka Mrázka. Trenér Litvínova si následně vyžádal oddechový čas. Následovat bude buly po levici gólmana Severočechů.
     
    58:49
    Pohl chytře zvolil místo střely od modré přihrávku po mantinelu na jedno ze svých křídel. Mountfield se drží daleko od své svatyně a to je prostor, který mu vyhovuje.
     
    59:01
    Havlík spěchá a střídačku. Litvínov to zkouší s šesti bruslaři v poli při power–play!
     
    59:55
    Hra se v poslední minutě přelévala ze strany na stranu, když se Lvi osvobozovali a Chemici se opět vraceli k jejich bráně. Hradečtí teď vyhazují od levého mantinelu z obranného pásma do středu hrací plochy, vyrovnat už Litvínov nejspíš nestihne.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání juniorů mezi Hradcem a Litvínovem právě skončilo. Východočeši v něm uhájili svou tvrz a připsali si první vítězství v této sezóně. Jejich výhra se nerodila lehce, když již v sedmé minutě prohrávali 0:2. V druhé třetině se jim ale podařilo vyrovnat a v třetím dějství rozhodl duel Adam Jonáš, který překonal Havlíka tvrdou střelou od modré čáry. Lvi tak duel otočili a připisují si do tabulky cenné tři body.
     
    Ode mne je to pro dnešek z města na soutoku Labe a Orlice vše. Děkuji vám za pozornost a někdy brzy se opět budu těšit, na počtenou. (20:02:24)
    GSA

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. Matějček (Muška, Hejna), 31. Pažourek (Hašek, Hidveghy), 48. Jonáš (T. Kynčl) – 5. Krsek (Vopat, Urbánek), 7. Pecka (Franc, Jícha)


    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – T. Kynčl, Muška, Havránek, Hroudný "C", Jonáš, Pohl, J. Moník, Lelek – Řepík, Hnik, F. Moník, Chalupa, Matějček, Hejna, Hidveghy, Pažourek, Hašek, Maršík, D. Matouš, Mašín. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Litvínov: Havlík (Orct) – Franc, Macháč, D. Havlík, M. Havlík, Urbánek, Starý, O. Dvořák – Pecka, Jícha, Kordule, Kučera, Bárdoš "C", Drašar, Vopat, Krsek, Leitner. Trenér: Radek Mrázek.

    Rozhodčí: Doležal – Lučan, Laczko

    Diváci: 120
    thejrc.org