Arsenal Tula – Dynamo 1:0 (kon.)
konec
PFK Arsenal Tula
1:0 (1:0)
Dynamo Moskva
Pátek 15.09.2017, 18:30 • Stadion Arsenal, Tula • Ruská Premier Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská nejvyšší soutěž pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Arsenal Tula a FK Dinamo Moskva.
     
    FC Arsenal Tula

    Arsenal Tula měl v loňské sezóně mnohem větší starosti, umístil se totiž na čtrnácté pozici, tedy barážové pozici. O bytí či nebytí rozhodlo dvojzápas v rámci baráže, které se účastnila druholigová Yenisey. Arsenal sice prohrál na hřišti druholigového celku 1:2, domácí výhra 1:0 pak stačila na zachránění se v ruské nejvyšší soutěži. Znovuzrozený celek se v úvodu letošní sezóny nenachází zrovna v dobrém rozpoložení, momentálně se ohřívá na sestupové pozici.
     
    FK Dinamo Moskva

    Dříve velice úspěšný celek Dinamo Moskva se po jednoletcé odmlce konečně podíval zpět do první ligy. Pravidelný účastník evropských v pohárů zažil v sezóně 2015/16 nevídanou bolest, výsledkem byla předposlední pozice a tedy sestup do druhé ligy. Tam moskevský celek vydržel pouhou jednu sezónu, když s dvanáctibodovým náskokem zvítězil před druhým Tosnem. Vstup do letošní sezóny není zrovna optimální, doposud získaných devět bodů znamenají prozatímní jedenáctou příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Sunzu, Beljajev, V. Álvarez – Bourceanu, Čaušić – M. Alexandrov, Maximov, I. Ševčenko – Djordjević.
    Náhradníci: Levašov, Berezin – A. Denisov, Gorbatěnko, Kangwa, Chaguš, Rasic, Jarmolickij, Tkačjov.

    FK Dinamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, Rykov, S. Těrechov – K. Thiam, Sapeta – Temnikov, Pančenko, Sosnin – Bećiraj.
    Náhradníci: Narubin – Katrič, Lucenko, Morozov, T. Šunjić, Tašajev, Wánderson, Zotov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání právě začalo, úvodní rozehrávku si vzali na starost fotbalisté Arsenalu, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Před hostující brankou vznikl menší rozruch, postaral se o něj Kombarov, který do šestnáctky posílal lukrativní centr.
     
    4
    Úvod utkání patří jednoznačně domácím hráčům, kteří už zase okupují útočnou polovinu soupeře. Dinamo začíná být hodně pasivní.
     
    5
    Už se zdálo, že se Álvarez dostane před Kozlova, ten ale na poslední chvíli vytáhl velmi důležitý zákrok. Arsenal bude ještě vhazovat.
     
    6
    To je nástup jako hrom. Arsenal opět zatlačil protivníka až do jeho vlastní šestnáctky, Álvarezova zpětná přihrávka ale nenalezla žádného spoluhráče.
     
    7
    U míče byl před malým momentem Ševčenko, jenž se nedostal přes Kozlova. Úvodní rohový kop pro domácí fotbalisty.
     
    8
    Rohový kop z levé strany se snesl přímo do náruče připraveného Šunina, který okamžitě balón poslal na opačnou stranu hřiště.
     
    9
    Trest mohl přijít na opačné straně! Na zadní tyči se totiž balón odrazil k osamocenému Pančenkovovi, který trestuhodně trefil pouze boční síť.
     
    10
    Hra se nám trochu uklidnila, už začali hrát také hostující hráči. Velmi aktivní je především Kozlov, který centrovaný balón poslal přesně do náruče Šunina.
     
    11
    Míč se momentálně pohybuje na polovině domácího celku, kde s ním kombinuje čtyřlenná defenzivní vazba.
     
    12
    Poprvé se musel vytáhnout také Šunin, který musel reflexivně vyrazit Ševčenkovu ránu. Domácí záložník střílel velmi dobře pod horní tyč.
     
    13
    Arsenal si vybojoval dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ani jeden z nich ale nevyvolal žádné nebezpečí. Šunin bude vykopávat.
     
    14
    Tak to je neuvěřitelné, co nedokázal Temnikov proměnit! Hostující křidelník obdržel náramnou kolmici za obranu, po které zakončoval pouze do tyče. Následnou další střelu stačil vykopnout z brankové čáry jeden z domácích.
    14. Temnikov trestuhodně selhal.
     
    15
    Celek z hlavního města ruské federace přebral otěže utkání. Z levé strany to centrem zkoušel Sosnin, avšak neúspěšně.
     
    16
    Domácí kombinovali tak dlouho, až k nedovolenému zákroku musel sáhnout Temnikov. Čaušić bude rozehrávat standardku z levé strany.
     
    17
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Nadýchaný balón přeletěl všechny zúčastněné a Šunin se tak opět ujme výkopu od branky.
     
    18
    Aktivní Temnikov si to opět namířil po pravém křídle, v pokutovém území ještě hledal naběhnuvšího Pančenka, který to měl přeci jenom na dlouhou nohu.
     
    18
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    A domácí se dostávají do vedení! Další z řady rohových kopů usedl přesně na hlavu MAXIMA BELJAJEVA, který zamířil velmi přesně k pravé tyči.
    18. Maxim BELJAJEV - 1:0
     
    19
    Domácí tým je i po první vstřelené brance aktivnějším mužstvem. Hráči v červeném kompletu si v poklidu přihrávají kolem středového kruhu.
     
    20
    A další zisk rohového kopu. Čaušíćova rozehrávka tentokráte letěla na zadní tyč, kde byl jako první brankář Šunin.
     
    21
    Dinamo se ale dopouští laciných chyb. Tuto ještě hosté stačili zažehnat, v tom dalším případě by ale úspěšný být nemuseli.
     
    22
    Beqiraj zajel hodně ostře do jednoho z protihráčů a od hlavního sudí si vyslechl razantní domluvu. V dalším případě to bude za žlutý kartónek.
     
    23
    Máme za sebou polovinu prvního dějství, sledujeme poměrně jednostranné utkání. Více ze hry má Arsenal, který se stačil také střelecky prosadit.
     
    24
    Z úctyhodné vzdálenosti to před malým momentem zkusil Ševčenko, jehož rána vystoupala hodně vysoko nad břevno.
     
    25
    Máme tu první žlutou kartu dnešního utkání. Obdržel jí hostující Sosnin, který zezadu zajel do protihráče.
     
    26
    Inkasovaná branka stále nepřiměla hosty k větší aktivitě. Tempo utkání stále určuje domácí celek, který se tlačí k druhé brance.
     
    27
    Další z řady výkopů z kopačky Sosnina se neujal, pozorná obrana domácích neměla s vysokým balónem sebemenší problém.
     
    28
    Hlavičkový souboj sváděl Ševčenko se Sosninem. První jmenovaný byl zasažen do hlavy loktem a tento střet tak snáší velmi těžce.
     
    29
    Další sympatický pokus. K odraženému míči se na hranici šestnáctky dostal Kombarov, který střílel po zemi zhruba metr vedle bližší tyče.
     
    33
    Další pokus z velké dálky vypustil ze své kopačky Čaušić, který mířil vysoko nad břevno. Domácí hráči to hodně často zkoušejí z větší vzdálenosti.
     
    34
    Spěchat ke své šestnáctce musel Sunzu, za jehož záda směřoval dlouhý balón. Zambijský zadák vyřešil situaci na jedničku a balón odkopl do zámezí.
     
    35
    Dinamo se trochu zvedla, i přesto je to hodně ledabylý výkon. Má slova se pokusil vyvrátit Temnikov, který ani tentokráte nezacílil přesně.
     
    36
    Faktem je, že když už se hostující hráči dostanou na dostřel Gabulovovy svatyně, pokaždé je z toho velmi slibná příležitost.
     
    37
    Nedovolený zákrok byl odpískán velmi aktivnímu Temnikovovi, který trochu zaškobrtl o nohy Bourceanua. Domácí se dostávají k rozehrávce ze své poloviny.
     
    38
    Ani hráči Arsenalu nepochodili s hodně zbrklou kombinací, míč nakonec přeci jenom přešel brankovou čáru. Šunin se již chystá k výkopu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    40
    Už dobré dvě minuty se nehraje, neboť dvojice protihráčů se nepříjemně srazila hlavami. Hůře to snáší domácí Sunzu, který se už zdá být připraven zpět do hry.
     
    41
    Ihned poté, co se začalo hrát, obdržel kolmici za obranu Maksimov, který střílel z první. Šunin předvedl reflexivní zákrok, stav je tedy stále 1:0.
     
    42
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Vladimir Rykov, přichází Toni Šunjić.
     
    43
    Hostující lodivod musel přichystat první a to vynucené střídání. Uvidíme, jestli absence Rykova bude mít vliv na fungování defenzivní vazby.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Sergej Těrechov (FK Dinamo Moskva).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, spokojenější odcházejí do kabin hráči Arsenalu, kteří vedou těsně 1-0. I hosté si ale vytvořili několik šancí, ani jednu ale nedokázali zužitkovat. Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Khaly Thiam, přichází Aleksandr Zotov.
     
    47
    Začal nám druhý poločas, slovo si vzali tentokráte hosté, kteří musejí dotahovat jednobrankové manko.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách se až k brankové čáře dostal Těrechov, jeho prudká zpětná přihrávk ale nenalezla nikoho.
     
    49
    Moskevský celek začal o dost aktivněji, další z řady výkopů skončil pouze v prostoru, kde se právě pohyboval Gabulov.
     
    50
    Na hrací ploše si ustlal Álvarez, který k pádu přidal také výrazné hlasité zakříčení. Po faulu na španělského obránce budou domácí zahrávat standardku.
     
    51
    Na opačné straně se ke střeleckému pokusu dostával Pančenko, jeho záměr ale překazil vracející se Beljajev.
     
    52
    Právě hostující záložník utrpěl v tomto souboji nějaký úder, po kterém je nucen být ošetřován. Nevypadá to ale, že by se opět mělo vynuceně střídat.
     
    53
    Po zhruba minutovém přerušení se už znovu hraje, Pančenko to ještě zkusí vrátit se zpět do hry. Uvidíme, jestli to bude na celý zápas nebo jen na krátký časový úsek.
     
    54
    Tohle nemá šanci na úspěch. Dinamo to hodně často zkouší nakopávanými míči, po jednom z nich se Beqiraj nedostal k hracímu předmětu.
     
    55
    Jinak už poměrně dlouhou dobu čekáme na jakékoliv střelecké ohrožení. Poslední výrazná šance pochází z poloviny prvního dějství.
     
    56
    Hráči v bílo-modrém kompletu se usídlili na útočné polovině Arsenalu, stále se ale jedná kombinace daleko od branky.
     
    57
    A znovu to samé. Kozlov vyslal vysoký balón na nevýrazného Beqiraje, kterého padající míč opět přeletěl. Gabulov měl snadnou práci.
     
    58
    Temnikov opět pláchnul až do šestnáctky, kde ho čistým způsobem odzbrojil vracející se Álvarez.
     
    59
    Na hřišti se neděje nic nového, stále je hra poměrně vyrovnaná, avšak domácí stále mají nadějný jednobrankový náskok.
     
    60
    Nádherná akce! Domácí to skvěle vykombinovali, Alexandrov přesně odcentroval na Čaušiće, který z malého vápna trefil pouze horní konstrukci.
    60. Čaušić trefil pouze břevno.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, Arsenal stále drží jednobrankový náskok. Dinamo sice zvýšilo svojí aktivitu, ke kýžené brance to ale stále nevede.
     
    62
    Před Beqirajem se vytvořila slušná dálnice, kterou ale nedokázal zužitkovat. Domácí okamžitě spěchají na opačnou stranu.
     
    63
    Na stadionu panuje báječná atmosféra. Tomuto utkání přihlíží slušná divácká návštěvnost, která neúnavně žene svoje miláčky za vítězstvím.
     
    64
    Sunzu vyslal zajímavý balón na rychlého Alexandrova, který si nedokázal obhodit jednoho z posledních hráčů. I tak alespoň roh pro domácí tábor.
     
    65
    Rozehrávku si vzal na starost Kombarov, jehož centr nalezl pouze rukavici Šunina. Ten svým zákrokem založil rychlý protiútok.
     
    66
    A ten musel Ševčenko hasit za cenu žluté karty. Pančenko má následně ještě nějaké zdravotní problémy.
     
    67
    Dnešní utkání doprovází vydatné množství nedovolených zákroků. Některé z nich měly za výsledek nepříjemné zranění.
     
    68
    Pančenko musel být z hrací plochy odnesen dokonce na nosítkách, za postranní čárou se už připravuje třetí a zároveň poslední střídání.
     
    69
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Kirill Pančenko, přichází Francisco Wánderson.
     
    70
    Parádní rána z kopačky Sapety. Hostující středopolař napřáhl zhruba ze třiceti metrů a jeho projektilu chybělo jen pár čísel.
     
    71
    Mimo jiné, hostující trenér využil už všechná svá střídání. Dvě z nich byly vynucený, naopak domácí lodivod má k dispozici stále všechny.
     
    74
    Čas kvapí a kvapí, hosté stále marně tápou při vedení svých útočných akcí. Naopak Arsenal je v obranné činnosti stále stoprocentní.
     
    75
    No, Sunjic to neudělal moc dobře. Namazal totiž Djordjevičovi, který z úhlu pálil pouze slabě. Bosenský hráč ve službách Dinama celou situaci zažehnal.
     
    76
    Ze strany moskevského týmu je vidět určité herní zlepšení, i tak se jedná pouze o centrované balóny, které nevedou prakticky k ničemu.
     
    77
    Alexandrov se pokoušel prosmýknout kolem Těrechova, hostující zadák sice propadl v souboji, míč se ale dostal za autovou čáru.
     
    78
    Wánderson si míče moc neužil, po přechodu kolem protihráče ulehl k zemi, hlavní sudí se ale nerozhodl odpískat hraniční zákrok.
     
    79
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Ilja Maximov, přichází Sergej Tkačjov.
     
    80
    Hostující fotbalisté vyrovnali také statistický údaj o držení míče. To je momentálně nerozhodné, tedy padesát procent z obou stran.
     
    81
    Nejaktivnější hostující hráč Temnikov, si navedl míč na levou nohu a posléze vypálil pouze do dobře postaveného protihráče.
     
    82
    To je zmar. Těrechov spěchal za dlouhým balónem, který přeci jenom nedokázal zachytit na vymezeném prostoru.
     
    83
    Gabulov si dával s výkopem hodně na čas. Hlavní sudí zůstává v klidu, žlutá karta za zdržování zatím nepřijde.
     
    84
    Stále to samé dokola ukázkově prezentoval Těrechov, který ani tentokráte nedokázal přesně odcentrovat. Arsenal je blíž a blíž vítězství.
     
    85
    Arsenal Tula hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Tedy s míčem na kopačkách a co nejdále od vlastní branky.
     
    86
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Luka Djordjević, přichází Federico Rasic.
     
    87
    Alexandrov si sbíhal na průnikovou přihrávku od Čaušiće, první jmenovaný ale měl k míči přeci jenom trochu daleko.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Utkání se spíše už jen dohrává, vypadá to, že si domácí jednobrankový náskok už pohlídají.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Goran Čaušić, přichází Alexandr Denisov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Arsenal dovedl dnešní utkání do vítězného konce a připisuje si tak velmi cenné tři body. Dinamo Moskva sice mělo své šance, ani jednu z nich ale nedokázalo využít.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:10.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:21:21)

    David Suchý

    Branky: 18. Beljajev (M. Alexandrov)

    Karty:   66. I. Ševčenko (ATU) – 25. Sosnin (DMO), 44. S. Těrechov (DMO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:10.
    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Sunzu, Beljajev, V. Álvarez – Bourceanu, Čaušić (90+2. A. Denisov) – M. Alexandrov, Maximov (79. Tkačjov), I. Ševčenko – Djordjević (86. Rasic).
    Náhradníci: Levašov, Berezin – A. Denisov, Gorbatěnko, Kangwa, Chaguš, Rasic, Jarmolickij, Tkačjov.

    Dynamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, Rykov (42. T. Šunjić), S. Těrechov – K. Thiam (46. Zotov), Sapeta – Temnikov, Pančenko (69. Wánderson), Sosnin – Bećiraj.
    Náhradníci: Narubin – Katrič, Lucenko, Morozov, T. Šunjić, Tašajev, Wánderson, Zotov, Tsallagov.
    thejrc.org