Trenčín – Banská Bystrica 3:2 (po pr.) | Košice – Poprad 5:2 (kon.) | Zvolen – Detva 5:4 (kon.)
Žilina – Nitra 10:4 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 0:3 (kon.)
konec
HC Košice
5:2 (2:0, 3:0, 0:2)
HK Poprad
sk Pátek 15.09.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri treťom tohtosezónnom pokračovaní Tipsport ligy. V Košiciach dnes budeme svedkami východniarskeho derby medzi celkami HC Košice a HK Poprad.

    HC Košice dnes bude rozhodne chcieť odčiniť svoje zaváhanie z minulého kola, keď na domácom ľade prekvapivo prehral s Liptovským Mikulášom po samostatných nájazdoch. Aj to je dôvod, prečo patrí Košiciam so ziskom 4 bodov 6. priečka tabuľky, pričom Oceliari strácajú na vedúci Trenčín dva body.

    HK Poprad má ako jediný z účastníkov (odhliadnuc od HK Orange 20) odohrané už tri zápasy. Môže za to práve vložený zápas so slovenskými mladíkmi, ktorý Poprad zvládol a po výsledku 5:2 si do tabuľky pripísal tri body. Momentálne ich tak majú Kamzíci 5, čo ich radí na 4. miesto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Matejka, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Michalčin, Koch – Kafka, Hovorka (A), Jenčík – Bicek, Pacan, Klíma – Hričina, Boltun, Nagy – Petráš, Vrábeľ, Šoltés

    HK Poprad: Corbeil – Brejčák, König, Jáchym, McDowell, Dinda, Zadražil, Šterbák, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Rapáč, Heizer, Vandas – Bogoslovskij, Lichanec, Abdul – Bondra, Matej Paločko, Matúš Paločko

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Výleta, Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:20
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti sa veľmi rýchlo dostali do vedenia. Do pásma zaviezol puk Hričina, ktorý ho ešte v pravom kruhu prenechal košickému kapitánovi. LADISLAV NAGY následne prekonal Corbeila. Asistencie: Tomáš Hričina, Peter Boltun.
     
    02:44
    Košice po prvom góle nepoľavili a aj naďalej sa tlačia pred Corbeila. Ten teraz musel riešiť ranu Baču, ktorého puk s problémami skrotil.
     
    02:48
    Poprad zachytil rozohrávku súpera a puk poslal do stredného pásma. Tam sa ale najlepšie zorientovali domáci, ktorí budú chcieť striedať počas hry.
     
    03:01
    Jeden z Košičanov bol teraz rýchlejší ako puk, čo napokon stálo domáci celok možnosť hrať v útočnej tretine. Pískalo sa totiž postavenie mimo hry.
     
    03:10
    Veľmi často sa teraz v Steel aréne prerušovalo, za poslednú minútu sme ofohrali dokopy azda len 10 sekúnd zo zápasu. Hra je opätovne vykázaná do stredného pásma.
     
    03:44
    Košice dali gól!
    Košičania vstúpili do tohto zápasu skutočne štýlovo a vedú už 2:0. König najskôr nezvládol súboj v rohu klziska, a tak sa Oceliari s pukom presunuli pred bránku. Tu sa podarilo skórovať LADISLAVOVI NAGYOVI, ktorý tak pridal svoj druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hričina.
     
    05:04
    Obrovská šanca Popradu ostáva nevyužitá! Heizer mal pred sebou prázdnu bránku a puk mu do nej stačilo doklepnúť, Joakim Lundström ale predviedol parádny zákrok a podržal svoj tím.
     
    06:44
    Svitana zachytil košický puk v strednom pásme, následne mu ale v útočnom pásme chýbala útočná podpora. Poprad sa v úvodných minútach trápi s rozohrávkou, výsledkom čoho je aj aktuálny stav.
     
    07:38
    Šoltés posielal puk od modrej čiary medzi kruhy, tu ale stáli až traja hokejisti Popradu. Tí tak hru dokázali upokojiť, oba celky budú počas hry striedať.
     
    08:10
    Jenčík sa dostal k puku v pásme súpera, preto to skúšal okamžiou ranou príklepom. Defenzíva hostí ale jeho úmysel prečítala a puk zrazila na ochrannú sieť.
     
    08:49
    Nagy chcel puk prenechať Šedivému, ofenzívne ladený obranca ale zámer spoluhráča nepochopil a nechal puk prepadnúť do stredného pásma.
     
    09:20
    Na druhej strane operovala dvojica Mlynarovič – Štrauch, ktorá vyslala viacero dobrých pokusov na Lundströma. Košický gólman si naďalej drží čisté konto.
     
    10:13
    Poprad v ostatných sekundách poriadne zabral, Košičania dokázali odpovedať len nepresvedčivou rozohrávkou a zakázaným uvoľnením. VHadzovať sa bude pred Lundströmom.
     
    10:25
    Veľmi dobre to myslel Vandas, ktorý sa obtáčal okolo košickej svätyne. Ten puk ale nebol natoľko prekvapivý, aby skončil v sieti, a tak pokračujeme za stavu 2:0.
     
    11:08
    Bača posielal strieľanú prihrávku od modrej čiary, puk ale nik z domácich netečoval, a tak sa hra presunula k zadnému mantinelu. Tam boli v osobnom súboji úspešnejší hostia.
     
    11:45
    Ladislav Nagy sa teraz nádherným spôsobom zbavil trojice popradských korčuliarov a našiel Hričinu. Ten chcel zasa oklamať Corbeila, čo sa mu nepodarilo. Z veľkej šance tak tretí gól tretej košickej formácie nebol.
     
    12:53
    Abdul pálil v momente, keď mal Lundström zakrytý výhľad, bola to ale veľmi nepresná strela. Puk sa tak od zadného mantinelu odráža do bezpečnej zóny.
     
    13:25
    Poprad sa prezentoval zvýšenou útočnou aktivitou, lepšie strelecké zakončenie z nej ale neprišlo. Oba celky tak budú počas prerušenia striedať.
     
    14:30
    Bicek aktívny v útočnom pásme, košický útočník narobil poriadne problémy defenzíve súpera na čele s Corbeilom. Napokon sa však k vážnejšej strele nedostal.
     
    14:55
    V pásme Košíc sme videli súboj dvoch obrancov – domáceho Dudáša a McDowella v službách Popradu. Druhý menovaný sa snažil strieľať, avšak neúspešne.
     
    15:28
    Vrábeľ zaviezol puk do útočného pásma, tam ho ale stratil. Košičania sa tak rozhodli na ľadovú plochu aspoň poslať čerstvé sily.
     
    16:13
    Šterbák sa s pukom smerom dopredu neponáhľal, čo sa mu napokon vypomstilo. Veľmi rýchlo oň prišiel a Poprad mal šťastie, že sa Hričina k strele nedostal.
     
    16:30
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Zadražil – 2 min., hákovanie).
     
    16:46
    Tak toto bolo veľmi zlé. Bicek poslal puk priamo na hokejku popradského hokejistu, ktorý v útočnej tretine nazbieral niekoľko cenných sekúnd.
     
    17:20
    Poprad sa zatiaľ dobre bráni a puky vyhadzuje až k bránke Lundströma.
     
    17:42
    Bača nechal puk prepadnúť do stredného pásma, Košičania museli vykorčuľovať z útočnej tretiny. Stále pokračuje presilovka Košíc bez lepšej strely.
     
    18:23
    Až teraz sme sledovali lepšiu streleckú pozíciu pre domácich, Corbeil bol ale na svojom mieste, puk zodvihol z ľadu a podržal ho v lapačke.
     
    18:30
    Zadražil je už na ľade, Košice svoju prvú presilovú hru nevyužili.
     
    19:17
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta prvej tretiny. Košice majú puk na hokejkách v obrannom pásme a budú striedať. Podobne učiní aj Poprad.
     
    19:39
    Ešte jedns zrazená strela Petra Kafku, puk skončil v ochrannej sieti. Sledovať tak budeme zrejme poslednú šancu Košíc pred prestávkou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Popradom, ktorá priniesla dva gólové momenty. O oba sa postarala tretia košická formácia, oba šli na konto skúseného Ladislava Nagya. Po 18-minútovej prestávke tak budeme pokračovať za stavu 2:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Košice sa okamžite presunuli pred Corbeila, na čo nereagoval Poprad vôbec dobre a dopustil sa zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    21:01
    Hovorka si na svoje konto pripísal strelu z uhla, pred bránkou mu však prekážali spoluhráči, ktorí puk sami zrazili mimo priestoru troch žrdí.
     
    21:42
    Rapáč korčuľoval za pukom, predbehol ho ale Bača. Košiciam do každopádne nepomohlo a prišli o možnosť hrať v útočnej tretine klziska.
     
    22:12
    Košice dali gól!
    Krásny gól teraz zaznamenala význanmná košická akvizícia z Ameriky BLAKE KESSEL. Skúsený obranca teraz prediedol dva krásne forhendové blafáky, ten druhý proti Corbeilovi a bekhendom poslal puk poľahky do siete.
     
    23:34
    Hra je prerušená, zakázené uvoľnenie Košíc.
     
    24:08
    Prihrávka pred bránku teraz hľadala Jenčíka, ten bol ale k puku otočený chrbtom a navyše bol dobre pokrytý z oboch strán, a tak sa k zakončeniu nedostal.
     
    24:12
    Zakázané uvoľnenie Košíc, Lundström sa teraz bude musieť mať na pozore.
     
    25:19
    Košice sa s pukom presunuli pred bránku súpera, kde vymyslel dobrú finálnu prihrávku Nagy. Ten ešte priklepol spoluhráčovi Boltunovi, následnú strelu ale gólman výborne zachytil.
     
    26:23
    Strieľaná prihrávka Dudáša mala hľadaj zrejme Pacana, ktorý číhal na ľavom krídle, avšak puk letel vzduchom a kanadský útočník ho preto nespracoval.
     
    27:13
    Ale pozor! Na druhej strane klziska úradovala dvojica Štrauch – Mlynarovič, pričom druhý menovaný sa dostal k zaujímavému zakončeniu. Lundström túto situáciu každopádne zvládol.
     
    28:39
    Heizer sa spoločne s Vandadom presunul do pásma súpera, kde sme už nejakú kombináciu nesledovali. Strieľal prvý menovaný, avšak jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    28:46
    Košice dali gól!
    Košičania pokračujú vo svojej zbesilej jazde a vyhrávajú už o štyri góly. Domáci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, v ktorom asistoval výborne Marek Hovorka. PETR KAFKA už len zasunul puk do siete. Asistencie: Marek Hovorka, Richard Jenčík.
     
    29:56
    Šedivý posielal prihrávku po modrej čiare, následnú strelu popradská defenzíva dobre zblokovala.
     
    30:46
    Bača sa dostal k tvrdému zakončeniu od modrej čiary, puk ale zasiahol len spleť tiel pred popradskou bránkou. Našťastie sa to zaobišlo bez nejakého zranenia.
     
    31:05
    Košičania si v rozohrávke nerozumeli a dopustili za zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    31:46
    Abdul si pýtal prihrávku pred Lundströmom. Ak by ho puk našiel, popradský útočník mohol skórovať. Abdulov spoluhráč ale vyslal len zblokovanú strelu.
     
    32:53
    Mlynarovič s pukom zacúval do obrannej tretiny, oba celky budú striedať počas hry.
     
    33:44
    Zahral si aj Lundström, ktorý poslal puk svojou hokejkou do stredného pásma. Hra v ostatných sekundách mierne stratila na svojom tempe, veríme, že to nebude dlhodobejší obraz.
     
    34:28
    Bondra nedostal ideálny puk, napriek tomu sa ale snažil zakončiť. Košická defenzíva ho však výborne zdvojila a vytlačila zo šance.
     
    35:17
    Košice dali gól!
    Vidíme piaty košický gól. V útočnom pásme získal puk Jenčík, ktorý našiel výborne voľného PETRA KAFKU. Ten si gólmana poriadne vychutnal a po blafáku zasunul puk do siete. Asistencie: Richard Jenčík, Filip Vrábeľ.
     
    36:30
    Deuhá tretina sa pomaly blíži ku svojmu koncu, čo bude Popradu len vyhovovať. Jeho hráči sú totiž zrelí na uterák.
     
    37:30
    Heizer si poslal niekoľko prihrávok s Rapáčom, Košice mali teraz poriadne šťastie, že sa ani jeden z dvoch skúsených hokejistov k lepšej strele nedostal.
     
    37:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pacan – 2 min., hákovanie).
     
    38:22
    Kafka s Hovorkom zbierali cenné sekundy v strednom pásme, Poprad sa následne nevyhol postaveniu mimo hry. Košice začali hru v početnej nevýhode výborne.
     
    39:02
    Brejčák poslal Svitanovi mimoriadne prudký puk, Poprad sa tak sám vyhnal z útočného pásma.
     
    39:30
    Máme tu záverečné sekundy druhej tretiny, Poprad sa nevie dostať do žiadnej šance. Zdá sa, že pred prestávkou sa už v košickej Steel aréne neudeje nič zaujímavé.
     
    39:55
    Druhá tretina je na konci, Košice s piatimi korčuliarmi. Poprad svoju prvú presilovku nevyužil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina východniarskeho derby medzi Košicami a Popradom. V prostrednej časti riadnej hracej doby pridali domáci ďalšie tri góly – dvakrát sa presadil Kafka a raz Kessel. Oceliari tak vedú už 5:0.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:51
    König predviedol to, čo dnes Popradu nejde – chyboval v rozohrávke a poslal tak Košice do šance. Tá sa šiestym gólom neskončila.
     
    41:49
    Na druhej strane si stále drží čisté konto Lundström. Ten sa teraz dostal do súvoja s McDowellom, avšak jeho puk pomerne jednoducho zneškodnil.
     
    42:33
    Bicek pred bránkou tečoval letiaci puk, Gavalier zareagoval na tento fakt bez absolútnych problémov a strelu vytesnil.
     
    43:44
    Sekundy plynú v úvode poslednej časti riadnej hracej doby pomerne rýchlo. Košice sa aj naďalej bavia hokejom a zdá sa, že ešte nejaký gól pridajú.
     
    44:07
    Nepríjemná strela Baču, Gavalier to aj vďaka spolupráci s popradskou defenzívou zvládol.
     
    46:06
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Rapáč – 2 min., podrazenie).
     
    46:40
    Krásna individuálna akcia Biceka, ktorý sa vyhol Bondrovi a vystrelil, avšak len priamo do pripraveného brankára Popradu.
     
    47:19
    Šoltésova strela z krídla smerovala k vzdialenejšej žrdi, napokon takýto úmysel úspech nepriniesol. Košice sú každopádne smerom dopredu aj naďalej mimoriadne aktívne.
     
    48:10
    Košice strávili plné dve minúty v útočnej tretine, skórovať sa im ale nepodarilo. Skúsený Richard Rapáč už korčuľuje na ľadovú plochu.
     
    49:10
    Individuálna akcia Matúša Paločka, ešte tam prišiel nepríjemný odraz puku a zaujímavé zakončenie, po ktorom musel puk krotiť gólman Košíc. Ten s tým ale výraznejšie problémy nemal.
     
    49:48
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ježek – 2 min., podrazenie).
     
    50:10
    Matejkovi prihrávka nevyšla a puk poslal len do súperových nôh. Poprad sa následne oslobodil.
     
    50:40
    Nagy to po individuálnom prieniku skúšal strelou švihom, puk však zasiahol jedného z členov popradskej defenzívy. Košice pokračujú vo svojej presilovej hre.
     
    51:02
    Pacan naštartoval útočnú akciu Košíc, Šoltés ju ukončil. Z ľavého krídla však nepálil práve najprudšie, a tak brankára neprekvapil.
     
    51:30
    Kesselovi puk prepadol do stredného pásma, unavení hokejisti Popradu budú striedať. Podobne učiní aj ich košický súper.
     
    52:01
    Medzičasom už pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    53:10
    Bogoslovskij strieľal dvakrát, v oboch prípadoch ale išlo o mimoriadne nepresné zakončenie. Popradu sa v ostatných minútach nepodarilo výraznejšie ohroziť bránku svojho súpera.
     
    53:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bača – 2 min., hákovanie).
     
    53:43
    Košice sa rýchlo oslobodili, Poprad hrá za vlastnou bránkou.
     
    54:04
    Poprad dal gól!
    Poprad sa teší z čestného zásahu, Joakim Lundström si dnes druhé čisté konto v sezóne nepripíše. Postaral sa o to ANDREAS ŠTRAUCH. Asistencie: Daniel Brejčák, Patrik Svitana.
     
    55:20
    Zápas sa už skôr dohráva, ani jeden z celkov sa teraz zvýšenou útočnou aktivitou neprezentoval.
     
    56:40
    Na ľade sa nedeje nič zaujímavé, celky si medzi sebou posúvajú puk a pomerne často striedajú.
     
    57:27
    Puk je za popradskou bránkou, kde s ním operuje Pacan. Jeho spoluhráči ale odišli striedať, a tak podobne učiní pravdepodobne aj kanadský center druhej formácie Oceliarov.
     
    58:06
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:20
    Poprad dal gól!
    Tak ešte jeden gól dnes diváci v Steel aréne videli. Presadil sa VLADISLAV BOGOSLOVSKIJ. Asistencie: Peter Lichanec, Denis Šterbák.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Košicami a Popradom, v ktorom domáci porazili súpera pomerom 5:2. Oceliari tak zvládli prvé východniarske derby v sezóne oveľa lepšie.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:10:35)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 2. Nagy (Hričina, Boltun), 4. Nagy (Boltun, Hričina), 23. Kessel (Klíma, Bača), 29. Kafka (Hovorka, Jenčík), 36. Kafka (Jenčík, Vrábeľ) – 55. Štrauch (Brejčák, Svitana), 60. Bogoslovskij (Lichanec, Šterbák)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Matejka, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Michalčin, Koch – Kafka, Hovorka (A), Jenčík – Bicek, Pacan, Klíma – Hričina, Boltun, Nagy – Petráš, Vrábeľ, Šoltés
    HK Poprad: Corbeil – Brejčák, König, Jáchym, McDowell, Dinda, Zadražil, Šterbák, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Rapáč, Heizer, Vandas – Bogoslovskij, Lichanec, Abdul – Bondra, Matej Paločko, Matúš Paločko

    Rozhodčí: Baluška, Kubuš – Výleta, Smrek
    thejrc.org