Karviná – Olomouc 3:5 (kon.) | Brno – Liberec 1:2 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:2 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 16.09.2017, 17:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • HET liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z Městského fotbalového stadiónu v Brně na Srbské vše, a tak se s vámi přeji pěkný zbytek dne. U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se Daniel Kinc. (19:01:53)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:7.
     
    Utkání je u konce! Domácí předvedli ve druhém poločasu zlepšený výkon, a povedlo se jim vyrovnat, nicméně hosté i přesto zlomili druhou brankou duel na svou stranu a mohou se radovat ze zisku tří bodů.

    Zbrojovka byla od startu druhého poločasu o poznání lepší a svou aktivitu nakonec korunovali vyrovnáním, o které se po přiťuknutí od Pilíka prosadil střídající Alvin Fortes, jenž svou ránu v plném běhu umístil přesně k levé tyči. Chvíli nato mohl překlopit výhru na stranu Brna Škoda, který stál sám před brankou, ale nedokázal propálit vyběhnuvšího Hladkého. A záhy přišel trest. Po přetaženém centru připravil Folprecht míč pro Romana Potočného a ten krásnou technickou ranou vystřelil Liberci tři body. Brno se snažilo o odpověď, ale žádnou větší šanci si nevytvořilo. Zbrojovka – Liberec 1:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V asi poslední šanci domácích v zápase se objevil Pavlík na hranici vápna, místo střely se ale také on provinil faulem a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Je po nadějích domácích na bodový zisk...
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Jiří Kulhánek.
     
    90+1
    Na hřišti planou emoce a nyní se do konfliktu dostali Fortes s Potočným, přičemž další žlutou kartu dostává Potočný.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec druhého poločasu!
     
    90
    Tentokrát do celé situace u rohového praporku, kam doslova vletěl Lukáš Vraštil a také on si za svůj zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    89
    Roman Potočný zůstával ležet na zemi notnou dávku vteřin, ale nakonec se na nohy postavil a hra může opět u rohového praporku pokračovat.
     
    88
    Ten rozehráli nakrátko a Polák hodně tvrdě zajel do Potočného, a nemůže být divu, že obdržel za svůj tvrdý zákrok žlutou kartu.
     
    87
    Hosté jsou opět na polovině soupeře a po sraženém centru vybojovali rohový kop.
     
    86
    Chvíli na to už sice Brno vybojovalo přímý kop na polovině hřiště, k němuž se postavil Melichárek a jeho centr hledal Škodu na hranici malého vápna, střídající hráč si ale pomohl faulem v souboji s Hladkým.
     
    85
    Zbrojovce se příliš při snaze o tlak nedaří. Opět ji zastavil útočný faul na pravé straně a Václav Hladký s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebude.
     
    84
    Další brejk táhl opět kdo jiný než Potočný, Pavlík se ale skvělým sprintem vrátil do obrany a nakonec střelce zatím rozdílové trefy odstavil od míče.
     
    83
    Nadýchaný centr na hranici vápna dokázal Ševčík sklepnout pro Mikulu, který odhodlal ke střele z voleje, spíš než branku však ohrozil pár svých příznivců za brankou.
     
    82
    A hosté opět šetří cenné vteřinky na útočné polovině, nyní dokázali vybojovat další rohový kop.
     
    81
    Dnešnímu utkání na brněnském stadiónu v Srbské ulici přihlíží 3018 diváků!
     
    80
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matěj Pulkrab, přichází Matěj Hybš.
     
    79
    Jan Sedlák si po pravé straně naběhl na dlouhý aut do vápna, po zemi posílal míč pod sebe do ohně, ovšem ani Škoda, ani Pilík se do zakončení nedostali.
     
    78
    Domácí už nemají příliš mnoho času na vyrovnání, a tak se ženou v hojném počtu dopředu. Slovan se bude v následujících minutách soustředit především na bránění.
     
    77
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Tomáš Jablonský, přichází Jakub Přichystal.
     
    76
    Po další akci na levé straně si na míč nabíhal na penaltě Kerbr, pozorný Pavlík ale dobře zasáhl a odvrátil jej do bezpečí.
     
    75
    Čtvrthodiny před koncem dostává žlutou kartu Karafiát, který zastavil rychle rodící se brejk Brna na polovině hřiště taktickým faulem.
    74. Potočný orazítkoval pouze tyč
     
    74
    A nebylo daleko do toho, aby to bylo 1:3! Další brejk zakončil z pravé strany centrující Kerbr, jehož pas i kolem padajícího Melichárka doputoval na zadní tyč ke zcela volného Potočnému, ale ten z úhlu před prázdnou brankou trefil jen tyč!
     
    72
    Domácí jsou pochopitelně zaskočeni průběhem, který nastal, zatímco hosté se opět aktivně a v hojném počtu ženou dopředu.
    71. Roman POTOČNÝ - 1:2
     
    71
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté zasazují domácím další ránu do vazu, neboť jdou znovu do vedení! Po jednoduché akci na pravé straně přistál přetažený centr u Folprechta, který místo střely ještě nabil ROMANOVI POTOČNÉMU, a ten naprosto parádní technickou ranou kolem obránce zamířil nekompromisně pod břevno branky domácích – 1:2!
     
    70
    I Slovan bude mít ale šanci k ohrožení branky, kousek za polovinu hřiště vybojoval další přímý kop.
     
    69
    Ten se sice nepovedl, ale Zbrojovka měla k dispozici ještě jeden. Na ten si na zadní tyči naběhl Škoda, a hlavou vracel míč pod sebe na volného Pavlíka, ale ten o kousek na pobídku svého kolegy nedosáhl.
     
    68
    Domácí ale v tlaku budou moci pokračovat, po faulu kousek před hranicí vápna budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
    67. Brno je aktivnější, Škoda měl na kopačce další gó
     
    67
    Další tutovka Brna jako hrom! Pilík se dostal do akce 2 na 2 na pravé straně, přičemž obránci udělal rychlou kličku a poté našel zcela volného Michala Škodu, ale ten tváří v tvář Hladkému ve stoprocentní šanci neuspěl!
    65. Alvin FORTES - 1:1
     
    65
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tribuny mohou slavit, je vyrovnáno! Na levé straně unikli domácí do brejku, prudký centr Lutonského pustil Škoda na Pilíka na hranici vápna. Ten míč jednoduše posunul do běhu nabíhajícímu ALVINU FORTESOVI a ten prudkou technickou ranou zamířil nekompromisně na zadní tyč – 1:1!
     
    64
    Matěj Pulkrab po podklouznutí soupeře pronikl po levé straně dopředu, míč mu ale proti Vraštilovi utekl a domácího mladíka poté fauloval.
     
    63
    Domácí ihned poté měli dva náznaky šancí. Nejprve Lutonský nedokázal zpracovat dlouhý míč, aby následně Sedlák z hranice vápna poslal míč volejem jen nad branku.
     
    62
    Po rohu hodně nebezpečně hlavičkoval na bližší tyči Ondřej Karafiát, jeho pokus proletěl celým vápnem a nakonec těsně minul vzdálenější tyč.
    61. Kijanskas složil reparát a zaskočil za brankáře
     
    61
    Coufal se dostal po pravé straně za obranu, obhodil si i Melichárka, ale ten jeho první ránu z těžkého úhlu vyrazil a poté zpětný centr odvrátila obrana na rohový kop.
     
    60
    Žlutou kartu dostává (FC Slovan Liberec).
     
    59
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Milan Kerbr.
     
    58
    Přímý kop z levé strany Pilíkovi příliš nevyšel, Brno však v útoku pokračovala. O přihrávku si řekl Škoda, ale na hrotu se nacházel v ofsajdu.
     
    57
    Po tom se sice dostal jeden z domácích borců k hlavičce, ale branku netrefil. Jeden z libereckých fotbalistů měl navíc po souboji vyražený dech, nicméně včasná pomoc mu pomohla.
     
    56
    Fortes rychle rozehrál aut na pravé straně a našel rozběhnutého Pilíka, jeho průnik zastavil skluzem obránce, který odvrátil míč na rohový kop.
     
    55
    Na opačné straně hrací plochy Ševčík dobře zasekl míč a uvolnil přihrávkou Folprechta, proti jeho ráně však vyrazila hned dvojice soupeřů a míč zablokovali.
     
    54
    Znovu vyrazil dopředu Zbrojovka. Lutonský se nejprve zbavil soupeře a poté byl jeho centr zblokován do autu. Rozhodčí však nakonec po konzultaci s lajnovým přisoudil míč Liberci a Hladký tak bude vykopávat.
    53. S hlavičkou Jablonského si Hladký poradil
     
    53
    Domácí cítí šanci a znovu zahrozili po akci u pravé lajny, kde přišel centr na zadní tyč. Tam si sběhl Tomáš Jablonský, v těžké pozici ale hlavičkoval jen do rukavic brankáře Hladkého.
     
    52
    Zbrojovka je v úvodu druhého poločasu lepší, ale své akce hodně uspěchává. Centr z levé strany opět odvrátila obrana hostů a na opačném pólu útočné poloviny se Fortes neprobil přes trojici bránících hráčů.
     
    51
    Akce pokračovala a opět si vzal slovo Jan Polák, který kličkou na hranici vápna obešel kličkou soupeře, ten druhý jej poté zastavil skluzem, ovšem sudí Královec nechal ve hře pokračovat.
     
    50
    Z pravé strany centroval nejprve Fortes, ale jeho pas odvrátila obrana jen k Polákovi. Ten se na pravé straně na malém prostoru skvěle zbavil tří soupeřů a poslal míč na Lutonského, ale ani jeho centr nebyl nejpřesnější.
     
    49
    Centr Jablonského sice našel hlavu Michala Škody, který prodloužil míč za sebe, jenže tam už byl připraven Kúdela a taktéž hlavou poslal balón jednoduše do rukavic Hladkého.
     
    48
    I hosté poprvé zahrozili, a to po akci na levé straně, kde se ale dobře vrátil střídající Fortes, soupeře odstavil od míče a ten jej navíc potom fauloval.
    47. Polákova střela jen těsně minule bránu
     
    47
    První náznak šance domácích. Sedlák naznačil střelu, navázal na sebe tři soupeře a poté rozdal míč pod sebe na Poláka, jemuž se otevřel prostor k ráně, tu však poslal vysoko nad branku.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Francis Koné, přichází Michal Škoda.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Martin Juhar, přichází Alvin Fortes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a nutno dodat, že zatím se zejména domácí nesmírně trápí, a hosté jsou jasně lepší. Skóre duelu Slovan otevřel již v deváté minutě, kdy si Ševčíkův centr srazil do vlastní branky nešťastně Tadas Kijanskas. Zbrojovka mohla minutu nato vyrovnat, ovšem Vraštil nechal v tutovce vyniknout Hladkého. Hosté poté byli lepší, diktovali tempo hry, ale své šance nevyužili. Domácí tak musejí do druhé půle pořádně přidat.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec prvního poločasu!
    45. Šance hostů! Nejdříve Melichárek zasáhl, pak Kúdela mířil vedle
     
    45
    Liberec v samém závěru poločasu zahrával rohový kop. Ten jeden z obránců přivezdl hlavou na přední tyči a Melichárek na té zadní musel ven z branky, aby míč vyboxoval. Míč vyplaval zhruba tři metry před hranicí vápna u Kudély, jehož projektil kousek nad zení těsně minul levou tyč branky domácích!
     
    44
    Domácí středopolař bude v pořádku. Po ošetření sice odkráčel za postranní čáru, za pár chvil už je však znovu zpět ve hře.
     
    43
    A zdá se, že zranění Jana Poláka je o něco vážnějšího rázu, než se na první pohled zdálo. Na hřiště už míří lékařský tým Zbrojovky.
     
    42
    Domácí obrana, jmenovitě Tadas Kijanskas, dovře odvrátil další nákop na vlastní polovinu. K odraženému míči se poté tlačili Polák s Breitem, a oba se nepříjemně srazili. Mnohem víc však souboj bolel domácího záložníka.
     
    41
    Francis Koné se už už hnal za dalším nákopu z hloubi pole, Mikula však tentokrát zasáhl čistě a ve skluzu před domácím forvardem odehrál míč do bezpečí.
    40. Zase Pilík, jeho pokus skončil vysoko nad bránou
     
    40
    Rozehrávky se chopil tradiční exekutor Tomáš Pilík, jenž sice dokázal zakroutit míč přes zeď, zároveň jej však poslal také několik čísel nad břevno branky Liberce.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Jan Mikula (FC Slovan Liberec).
     
    39
    Mikula nyní na hranici vápna stáhl Koného, který si dobře pokryl míč. Rozhodčí Královec chvíli váhal, ale nakonec odpískal přímý kop pro domácí družinu z velmi dobré pozice.
    38. Na druhé straně to zkoušel Pilík, ani jeho pokus v síti neskončil
     
    38
    I Zbrojovka zahrozila, a to když se na pravé straně uvolnil Pilík, dostal rychlý míč vzduchem a z voleje poslal balón přesně do rukavic připraveného brankáře Hladkého.
    37. Hlavička Pulkraba skóre nezměnila
     
    37
    V útoku opět Liberečtí. Na prudký centr si za nevýraznou obranou Zbrojovky Pulkrab, v pádu však míč poslal kousek vedle pravé tyče branky domácích.
     
    36
    Koné si poté vyšlápl v útoku hodně ostře na jednoho z hostujících beků, a rozhodčí Královec domácímu útočníkovi udělil ráznou domluvu.
     
    35
    Coufal míč vhodil po levé lajně do hry, Voltr ale nezpracoval prudkou pobídku podle představ a mí doputoval znovu za brankovou čáru. Melichárek se ujme opět rozehrávky.
     
    34
    Pavlík nyní v nepřehledné situaci ve středu hřiště našel hlavou Pilíka, ten však neměl okolo sebe nikoho v červeném a jen tři borce z hostujícího kádru, kteří jej jednoduše i s míčem vytlačili do autu.
     
    33
    Slovan se po chybě domácích na levé straně znovu vyřítil dopředu, Ševčík chtěl adresovat přihrávku na zadní tyč, tam však nikoho z kolegů nenalezl, a míč se vykutálel za brankovou čáru. Melichárek bude vykopávat.
     
    32
    Další centr, tentokrát z pravé strany, vyprodukovali také domácí. Na míč si nabíhali Koné s Pilíkem a zatímco první jmenovaný na něj nedosáhl, tak Pilík upadl po souboji s obráncem k zemi, ovšem Pavel Královec zůstal ledově klidný.
     
    30
    Přesně po půlhodině hracího času se dostal k dalekonosné ráně Coufal, jeho pokus se svezl po mokrém trávníku, nicméně míč zamířil přesně do rukavic připraveného Melichárka.
     
    29
    Domácím fanouškům se průběh prvního poločasu vůbec nelíbí a nutno dodat, že svou vlnu nevole dávají znát naprosto oprávněně. Zbrojovka navíc přestála další náznak šance, kdy Ševčík nedoběhl na levé straně dlouhý pas.
     
    28
    Na druhé straně se po delší době osmělili také domácí. Vraštil se neodhodlal k centru a ve středu pole našel Poláka, jenž okamžitě našel z první Juhara, ale ten vybíhal z ofsajdu...
     
    27
    Obrana domácích hoří jako papír. Znovu do ní vlétl Coufal, který se pohodlně z pravé strany dostal až na malé vápno, tam mu však naštěstí pro Zbrojovku utekl míč do autu.
     
    26
    Ani ten jim ale nevyšel, obrana Zbrojovky míč opět odvrátila. Pokračovat v akci hosté ale i přesto mohli, nicméně centr Coufala skončil nad brankou.
     
    25
    První rohový kop obrana Brna dokázala odvrátit, hosté však po teči jednoho z domácích fotbalistů budou mít šanci na reparát.
     
    24
    Teď už to zavánělo gólem mnohem víc! Další centr z levé strany nechala Zbrojovky úplně bez povšimnutí a na zadní tyči měl Coufal spoustu času, aby si osamocen míč zpracoval na prsa a z voleje vypálil. Jeho tvrdou ránu k tyči Melichárek se štěstím skvělým zákrokem vytěsnil na roh!
    23. Druhý vlastní gól? Kijanskas znovu riskoval
     
    23
    Liberec hrozí čím dál tím víc a domácí moc nestíhají. Dalším, kdo pronikl po křídle, dopředu, byl Coufal, jeho centr vyrazil Melichárek jen před sebe a Kijanskas nakonec ve zmatcích nadvakrát míč odvrátil.
    22. Šance hostů! Střele Folprechta chyběla patřičná razance
     
    22
    Další zajímavá akce Liberce. Centr z levé strany sice jeden z obránců odvrátil, nicméně jen k z druhé vlny nabíhajícímu Folprechtovi, který byl u míč úplně sám, ale přízemní ranou jej poslal přesně do rukavic Melichárka.
     
    21
    Slovan drží míč na svých kopačkách v aktivním pohybu a nikam se nežene. Severočeši nyní diktují tempo hry.
     
    20
    V další akci zahrozil severočeský celek v akci na levé straně, centr na zadní tyči ale dokázal dobře pokrýt obránce Pavlík a jeho spoluhráči poté raději odvrátili balón daleko od pokutového území.
     
    19
    Matěj Pulkrab si dobře zpracoval míč po pravé straně na prsa a z jedničky mezi nohama obránce směřoval balón na Potočného, ten byl však dobře ustrážen, a nikdo z hostů se na chvíli volného míče na hranici vápna neujal.
     
    18
    Jenže ani Brnu se zatím nedaří na zmoklém trávníku vytvořit si další šanci, jeden z domácích nyní podklouzl na levé straně vápna a poté se opět provinil útočným faulem.
     
    17
    Liberečtí rychle rozehráli, středem se vydali dopředu a Breite si pohybem řekl o kolmici za obranu, avšak svůj náběh uspěchal a byl mu odmáván další ofsajd.
     
    16
    Juhar se nyní dožadoval odpískání faulu na hranici vápna, rozhodčí však jeho požadavek nevyslyšel a přisoudil míč celku v modrých dresech.
     
    15
    Slovan hraje přesně to, co potřebuje a hrozí zejména z brejků. Jeden z nich teď skončil nepřesným centrem, který si sebral s obtížemi Melichárek a rozehrál rychlou akci směrem dopředu.
     
    14
    Následovaly dva ofsajdy. Nejprve jeden zastavil Libereckých na levé straně, na té opačné pak praporek rozhodčí nepustil kupředu Koného.
     
    13
    Další rohový kop Brna opět nepřinesl červeným barvám ovoce, na přední tyči odvrátil balón jeden z hostů a míč skončil až u Dušana Melichárka.
     
    12
    Polák zachytil ve středu hřiště rozehrávku Breiteho a poté za obranou čechral nadýchaný míč do běhu na Juhara. Václav Hladký skvěle vyhodnotil situaci, vyběhl z branky a dokázal míč odvrátit do zámezí.
     
    11
    Zbrojovka je po inkasované brance o něco aktivnější, ale obrana Liberce zatím působí skvěle a její hráči znepříjemňují soupeři rychlým napadáním celou kombinaci.
     
    10
    Rohový kop už se Brnu tolik nepovedl, obrana Slovanu se ubránili a odkopla míč daleko na polovinu svého soupeře.
    9. Mohlo být vyrovnáno! V obrovské šanci se ocitl Vraštil
     
    9
    Mohlo být bleskově srovnáno! Na pravé straně nevyšla akce Konému, ale poté přiletěl ze stejného místa krásný centr na zadní tyči k Vraštilovi, jenže ten zcela osamocen i díky teči Hladkého branku v obrovské šance přestřelil!
    8. Tadas KIJANSKAS - 0:1
     
    8
    Liberec právě vstřelil branku!
    A našli ji! Slovan jde v Brně do vedení! Po levé straně na hranici ofsajdu pláchl Ševčík, který si míč přehodil na levačku a prudce odcentroval. Do jeho pasu vložil nešťastně svou nohu TADAS KIJANSKAS a míč nasměroval mimo dosah brankáře Melichárka přesně k pravé tyči! Smolný moment pro domácí – 0:1!
     
    7
    Liberečtí už jsou ale zpět na polovině soupeře a snaží se najít cestu směrem dopředu.
     
    6
    Hosté poté vyrazili po levé straně dopředu, Zdeněk Folprecht si však pomohl při svém postupu kolem Jablonského faulem, a Zbrojovka se tak zadarmo dostane k míči.
     
    5
    Koné si sběhl na pas Poláka z hloubi útočné poloviny, nicméně vybíhal z ofsajdového postavení, což neuniklo pozornosti pomezního rozhodčího, který odpískal ofsajd.
     
    4
    Po Coufalově ruce na polovině hřiště zahrávali domácí přímý kop, jenže s ním naložili prachbídně a dlouhý centr skončil opět bez cizího přičinění jednoduše u kopaček Václava Hladkého.
     
    3
    Po podklouznutí soupeře se po levé straně vydal dopředu Pilík, jenž prodloužil akci přihrávkou na Sedláka, ale ten nenašel přízemním pasem ve vápně Koného. Hosté se ubránili.
     
    2
    Domácí taktéž přestáli první dlouhý nákop soupeře, poté se dopředu vydal středem Tomáš Pilík, nicméně na podporu spoluhráčů čekal marně, a tak o míč pod tlakem dvou napadajících soupeřů přišel.
     
    1
    Sudí Královec pískl do píšťalky a utkání oficiálně začalo! Hned po rozehrávce směřoval Jan Polák dlouhý nákop na Koného, ten však hlavou prodloužil míč jen k nohám brankáře Václava Hladkého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní los vyhrála Zbrojovka, a ta tak bude mít k dispozici úvodní výkop.
     
    Oba celky právě vkročily na mírně podmáčený trávníku stadiónu v Brně na Srbské. Domácí vyrukují do zápasu v typických červených dresech, hosté ze severu Čech se oděli do modrého.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Polák, Sedlák – Juhar, T. Pilík, Lutonský – Koné.
    Náhradníci: Halouska – Gáč, R. Buchta, Fortes, Přichystal, Michal Škoda, Jovanović.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Mikula – Ševčík, Breite, Folprecht, Voltr – Pulkrab, Potočný.
    Náhradníci: O. Kolář – Hybš, Bartl, Havelka, Kerbr, Malinský, Kulhánek.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední dvě vzájemná utkání

    25.02.2017 Brno – Liberec 1:0 (81. Řezníček)
    21.08.2016 Liberec – Brno 0:0
     
    FC Slovan Liberec

    To pod Ještědem panuje o poznání lepší náladu a herní pohoda. Hosté mají na svém kontě třeba již cennou remízu se Spartou nebo také vysokou výhru na půdě Mladé Boleslavi (3:0). I proto jim po šesti odehraných kolech patří v tabulce komfortní 5. místo se ziskem 10 bodů, skóre 7:6 a pouhou dvoubodovou ztrátou na druhou pražskou Slavii.

    V minulém kole zavítala do Liberce ke šlágru kola vedoucí Plzeň, která však utkání vzala jasně do svých rukou a již v prvním poločase po brankách Krmenčíka a Petržely vedla o dvě trefy. Ve druhé půli pojistil náskok Kopic a Viktoria zvítězila na severu Čech 3:0.

    Ani Slovan nemá vyloženě svého střelce, z kádru Slovanu se prosadila v dosavadním průběhu ligy hned šestice hráčů. Jediným dvoubrankovým střelcem je Martin Graiciar, jenž oba zásahy zaznamenal v již zmíněném duelu v Mladé Boleslavi.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Jak již bylo řečeno, jihomoravský celek se po necelé čtvrtině nejvyšší české fotbalové soutěže hodně trápí a kromě senzační domácí výhry nad Spartou v poměru 2:0 výsledkově i herně zaostává za soupeři. Zbrojovka se po šesti odehraných kolech nachází na posledním 16. místě tabulky se ziskem pouhých 4 bodů.

    V posledním kole, prvním po reprezentační pauze, zavítali Brňané na půdu do té doby se taktéž trápící Mladé Boleslavi, jenže domácí duel zcela ovládli. Po brankách Přikryla, Mingazova a Chramosty zvítězili 3:0 a celek z jihu Moravy si tak odvezl nepříjemný výprask.

    Co se střelců týče, tak v týmu Brna nikdo výrazněji nevyčnívá. Na soupisce najdeme pouze jednogólové střelce. Domácí nutně potřebují najít svého zachránce, který by gólově procitl nejlépe již v dnešním duelu.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky českého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího, v pořadí již sedmého, kola HET ligy představí před vlastním publikem v úvodu sezóny hodně tápající FC Zbrojovka Brno, jejímž soupeřem bude ambiciózní FC Slovan Liberec. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Daniel Kinc

    Branky: 65. Fortes (T. Pilík) – 8. Kijanskas (vla.), 71. Potočný (Folprecht)

    Karty:   88. Polák (BNO), 90. Vraštil (BNO), 90+3. Pavlík (BNO) – 40. Mikula (LIB), 75. Karafiát (LIB), 90+1. Potočný (LIB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:7.
    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský (77. Přichystal) – Polák, Sedlák – Juhar (46. Fortes), T. Pilík, Lutonský – Koné (46. Michal Škoda).
    Náhradníci: Halouska – Gáč, R. Buchta, Fortes, Přichystal, Michal Škoda, Jovanović.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Mikula, Kúdela, Karafiát, Potočný (90+2. Kulhánek) – Coufal (C), Breite, Ševčík – Folprecht, Voltr (59. Kerbr) – Pulkrab (80. Hybš).
    Náhradníci: O. Kolář – Hybš, Bartl, Havelka, Kerbr, Malinský, Kulhánek.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek

    Diváci: 3 018
    thejrc.org