Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Leicester 1:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Newcastle – Stoke 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 0:6 (kon.) | West Brom – West Ham 0:0 (kon.)
Tottenham – Swansea 0:0 (kon.)
konec
Newcastle United
2:1 (1:0)
Stoke City
Sobota 16.09.2017, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Mohamed Diamé.
     
    84
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Joe Allen, přichází Peter Crouch.
     
    78
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Dwight Gayle.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Mikel Merino (Newcastle United).
     
    73
    Clark tvrdým a hlavně špatně načasovaným skluzem přibrousil Shaqiriho. Sudí Attwell stál kousek opodál a měl na celou situaci dobrý výhled, načež velmi správně vytáhl kartu žluté barvy.
     
    69
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Isaac Hayden, přichází Jonjo Shelvey.
    68. Jamaal LASCELLES - 2:1
     
    68
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Parádní přetahována v St James' Parku pokračuje! Domácí, kteří byli v posledních minutách v lehkém útlumu, si berou ztracené vedení zpět. Celá situace se narodila po rozehrávce rohového kopu, když Matt Ritchie balon poslal na hranici malého vápna, kde nejvýše ze všech vyskočil JAMAAL LASCELLES, s jehož razantním zakončením nemohl Jack Butland nic dělat.
     
    62
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Jesé, přichází Ramadan Sobhi.
    57. Xherdan SHAQIRI - 1:1
     
    57
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    No vida, Newcastle teď rozhodně může mrzet řada neproměněných šancí, Hrnčířům se totiž z jejich první vážnější příležitosti podařilo srovnat! Ani třetí rohový kop domácích nevedl k úspěchu, načež se Stoke vydalo do bleskové protiakce. Na jejím konci Allen nalezl XHERDANA SHAQIRIHO, jenž si svým typickým způsobem nachystal míč na levačku a povedenou technickou ranou překonal marně se natahujícího Elliota.
     
    47
    To snad není možné, Newcastle hned v úvodu druhého poločasu spálil další obrovskou tutovku! Christian Atsu si na levé straně pustil míč do běhu, poté jej i díky zaváhání jednoho z bránících protivníků poslal do míst, kde se nacházel Joselu. Španělský útočník ale jen potvrdil, že dnes nemá svůj den, a branku přestřelil.
     
    35
    Tohle musí skončit gólem, Newcastle už měl vést o dvě branky! Rohový kop svěřenci trenéra Beníteze rozehráli na krátko, Haydenova tvrdá rána byla jedním z bránících soupeřů nešťastně tečována do míst, kde se zdržoval Joselu, španělský útočník ale ani tentokráte tváří v tvář Butlandovi neuspěl.
     
    30
    Tvrdý zákrok. Hayden krásně načechraným bochánkem nalezl na pravé straně se řítícího, které sestřelil ve skluzu hrající Kevin Wimmer. Tady neměl rozhodčí na výběr, žlutý kartónek je zcela na místě.
     
    28
    Poslední minuty utkání jednoznačně patří fotbalistům Newcastlu. Zatím velmi dobře hrající Christian Atsu ustál u postranní lajny nepříjemný souboj s Dioufem, zvedl hlavu a nalezl před brankou zcela osamoceného Joselua, tomu ale zakončení v jasné příležitosti nevyšlo ideálně.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Isaac Hayden (Newcastle United).
     
    22
    Vůbec to nebylo špatné. Podle očekávaní se exekuce kopu od rohového praporku ujal Matt Ritchie, na jehož kroucený centr si ve vzduchu naskočil domácí kapitán Lascelles, hlavou ale míč nasměroval kousek vedle pravé tyče Butlandovy pokladnice.
    19. Christian ATSU - 1:0
     
    19
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak pozor, v St James' Parku jsme se zničehonic dočkali vedoucí trefy, kterou k radosti domácích fanoušků střílí fotbalisté Newcastlu. Protiakci Strak táhli Merino s Haydenem, kterým se podařilo míč posunout k osamocenému Ritchiemu. Ten opět potvrdil, že jeho kopací technika je opravdu vytříbená, když brilantním centrem nalezl na zadní tyč si nabíhajícího CHRISTIANA ATSUA, který předstihl svého strážce a s naprostým přehledem uklidil balon do sítě.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Atsu (Ritchie), 68. Lascelles (Ritchie) – 57. Shaqiri (Allen)

    Karty:   25. Hayden (NEW), 73. Clark (NEW), 77. Merino (NEW) – 30. Wimmer (STK)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.
    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Mbemba, Clark – Hayden (69. Shelvey), Merino – Ritchie, Ayoze Pérez (86. Diamé), Atsu – Joselu (78. Gayle).
    Náhradníci: Woodman – Lejeune, Manquillo, Diamé, Jacob Murphy, Shelvey, Gayle.

    Stoke City: Butland – K. Zouma, Martins Indi, Wimmer – Diouf, D. Fletcher (C), Allen (84. Crouch), Pieters – Shaqiri, Jesé (62. Sobhi) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Johnson, Berahino, Tymon, Adam, Crouch, Sobhi.

    Rozhodčí: Stuart Attwell – Stephen Child, Matthew Wilkes

    Diváci: 51 795
    thejrc.org