Ufa – Spartak Moskva 5:4 (kon.) | Jokerit – Riga 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Čerepovec 4:2 (kon.)
Soči – N.Novgorod 1:0 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Dinamo Riga
Sobota 16.09.2017, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:39 Danny KRISTO - 3:2
     
    55:39
    Riga právě vstřelila branku!
    Pozor, je to 2:3 z pohledu hostů! DANNY KRISTO projel s pukem do útočného pásma. S první střelou člen druhé formace Dinama ještě neuspěl, následně se ale dostal k dorážce a překonal soupeřova brankáře. Pro Američana třetí trefa a sedmý bod v sezoně! Asistence: Terry Galiardi.
    52:12 Georgijs PUJACS - 3:1
     
    52:12
    Riga právě vstřelila branku!
    Neprůstřelnost Zapolskiho je u konce a hosté tak snižují! Galiardi vyhrál vhazování a následná střela GEORGIJSE PUJACSE od modré čáry skončila až za zády gólmana Jokeritu. Šestatřicetiletý bek vstřelil svou druhou branku v tomto ročníku, 1:3 z pohledu jeho týmu! Asistence: Terry Galiardi.
    22:02 Nicklas JENSEN - 3:0
     
    22:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilová hra a je to 3:0 pro domácí! Norman přihrál před soupeřovu branku, kde stál O'Neill. Jeho střelu z první ještě dokázal Peters vyrazit, na následnou bekhendovou dorážku NIKLASE JENSENA už ale nestačil. Pro dánského útočníka s dresem číslo 71 již pátý gól v sezoně! Asistence: Brian O'Neill, John Norman.
    17:12 Mika NIEMI - 2:0
     
    17:12
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nyní je to již o dvě branky! Anttila postrčil puk před branku soupeře, k němuž se následně dostal MIKA NIEMI, který byť se štěstím překonal gólmana Rigy podruhé. Centr čtvrté lajny Jokeritu zapisuje druhý zásah v tomto ročníku, celkově jeho již čtvrtý bod, 2:0 pro domácí! Asistence: Marko Anttila.
    14:04 Pekka JORMAKKA - 1:0
     
    14:04
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a domácí jdou do vedení! Regin vyhrál vhazování, ke střele se následně ihned odhodlal obránce Gilroy a jeho pokus tečoval mezi kruhy PEKKA JORMAKKA! Pro rodáka z Jyväskylä je to první branka, druhý bod v sezoně, 1:0 pro Jokerit! Asistence: Matthew Gilroy, Niklas Jensen.

    Jiří Sameš

    Branky a nahrávky: 15. Jormakka (Gilroy, Jensen), 18. Niemi (Anttila), 23. Jensen (O'Neill, Norman) – 53. Pujacs (Galiardi), 56. Kristo (Galiardi)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Ratilainen) – Lepistö (A), Lundin, Kivistö, Gilroy, J. Jensen, O. Lauridsen, Rissanen, Rautanen – Jensen, Regin (C), Palola – Tolvanen, O'Neill, Joensuu (A) – Huhtala, Norman, Jormakka – Pihlström, Niemi, Anttila.
    Dinamo Riga: Peters (Kalninš) – Stollery, Wrenn, Jerofejevs, Ališauskas, Balinskis, Pujacs, Zile – Meija (C), McMillan, Skvorcovs – Indrašis, Galiardi, Kristo – Lessio, Bičevskis, Pavlovs – Jelisejevs, Jevpalovs, E. Kulda – Gegeris.

    Rozhodčí: Anton Kislov, Viktor Birin – Dmitrij Šišlo, Nikita Šalagin

    Diváci: 12 946
    thejrc.org