Olomouc – Liberec 5:6 (kon.) | Jihlava – Slavia 6:4 (kon.) | Mountfield HK – Chomutov 2:1 (po pr.)
Zlín – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | HC Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 3:0 (kon.)
Č. Budějovice – K. Vary 3:2 (kon.) | Pardubice – HC Litvínov 6:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 16.09.2017, 13:00 • DRFG Arena • DHL Extraliga juniorů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Bílek – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometě se daří proměnit přesilovku! Vojtěch Střondala si vzal kotouč na pravém kruhu, přesnou přihrávkou našel u brankoviště KARLA PLÁŠKA, jenž poslal kotouč pod víko hostující klece! Asistence: Vojtěch Střondala, Petr Slabý.
     
    58:10
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hanuš – 2 min., hákování).
     
    57:58
    Karel Plášek se obratně dostal do samostatného úniku, při kterém byl lehce potažen a nemohl tak stoprocentně zakončovat.
     
    54:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Chlouba – 2 min., podražení).
     
    47:35
    Velké šance Komety v oslabení! Nejprve se k puku za brankou Hofmanna dostal Střondala, jenž nabil Krejčímu, který nechal vyniknout gólmana Sparty. Chvíli poté se do samostatného úniku dostal opět Střondala, ale i on nechal vyniknout hostujícího strážce svatyně!
     
    45:57
    Dvě minuty za podražení si bude muset odsedět Karel Plášek. Spartě by se kontaktní gól více než deset minut před koncem nesmírně hodil.
     
    42:35
    Střondala si zpracoval puk na levé straně a svou ránou orazítkoval břevno branky Hofmanna!
     
    41:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hanuš – 2 min., podražení).
     
    41:10
    Velká šance domácích zůstává neproměněnou! Ferda s Čejkou postupovali sami na brankáře Sparty, ale svou šanci proměnit nedokázali. Kometa bude hrát přesilovku.
     
    38:17
    Štěpán Kučera se snažil zabránit hostujícímu celku v brejku, ale bránil svého soupeře tak moc pečlivě, až si vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:21
    Sparťané se nedohodli při střídání a bylo jich na ledě více, než by podle pravidel býti mělo. Dvě minuty pro hostující tým za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Adam Frič.
     
    36:15
    Jakub Čejka, podobně jako před chvílí Jandus, prchal sám na brankáře soupeře. Brněnský forvard se rozhodl pro střelu, ale netrefil branku.
     
    35:45
    Tomáš Jandus se dostal do samostatného úniku, v něm si popostrčil touš až moc daleko a jeho rána nebyla pro Holíka větším problémem.
     
    32:29
    Na kličky Matěje Nováka za brankou Sparty se už nemohl dívat Adam Bílek, jenž zasáhl brněnského šikulu loktem. Tento čin neunikl pozornosti hlavního rozhodčího, jenž Bílka posílá na trestnou lavici. Dvě minuty za faul loktem.
     
    29:32
    Kučera dostal nabito na modré čáře, jeho rána prolétla brankáři Hofmannovi mezi hokejkou a betonem a nakonec odklouzala mimo prostor branky.
     
    23:11
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Pšenička – 2 min., hákování).
     
    21:35
    Vojtěch Střondala se dostal do situace jeden na jednoho, obhodil si obránce a jeho ránu vyrazil Hofmann špičkou vyrážečky!
     
    21:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tlak do brány v podání Komety nese své ovoce! Radim Ferda s Petrem Krejčím dokázali zaměstnat dva obránce za brankou, kotouč se odrazil před Hofmanna, kde stál připravený JAKUB ČEJKA a brněnský kapitán protlačil kotouč do sítě! Asistence: Petr Krejčí II., Radim Ferda.
     
    19:25
    Mohlo to být o dvě branky! Matěj Svoboda dostal přihrávku do jízdy před brankáře Hofmanna. Rozhodl se pro kličku do bekhendu, položil si jej, ale před prázdnou klecí zaváhal a kotouč mu sjel.
     
    16:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Krásná akce domácích končí brankou! Brněnský Střondala si hrál s pukem na pravém křídle, vyměnil si několik pasů s Krejčím a znenadání poslal kotouč na brankoviště, kde si jej zpracoval MATĚJ SVOBODA, otočil se s pukem a poslal jej do sítě. Asistence: Vojtěch Střondala, Petr Krejčí I.
     
    15:59
    Jakub Čejka prolétl hostující obranou a při jeho průniku jej Jan Hanuš zasáhl holí do obličeje, za což inkasoval dvouminutový trest. Přesilová hra pro Kometu.
     
    11:50
    Patrně největší šanci Komety v přesilovce si připsal Daniel Kowalczyk, jenž se zhmotnil v mezikruží a střelou z voleje vyklepal Hofmannův pravý beton!
     
    10:20
    Hostující Larsen trefil hokejkou jednoho z domácích hráčů a rozhodčí mu tak po právu uděluje dvě minuty.
     
    06:10
    Hostující Procházka dostal přihrávku zpoza branky, ale střelou z voleje trefil pouze oblouk branky domácích.
     
    05:43
    Střondala poslal křižný pas na Svobodu, na kterého zívala odkrytá klec. Brněnský forvard si ale dlouho zpracovával kotouč a poté přestřelil!
     
    02:50
    Domácí mohli jít do vedení! Na brankovišti tečoval Kučerovu střelu Jan Hasoň, ale jeho teč i následnou dorážku zastavil brankář Sparty!
    Marken.cz

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 17. Svoboda (Střondala, Krejčí), 22. Čejka (Krejčí, Ferda), 59. Plášek (Střondala, Slabý)


    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Trnka "A", Slabý, Krejčí I., Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Süss, Svoboda, Hasoň "A", Střondala, Čejka "C", Matula, Kratochvíl, Ferda, Frydrych, Krejčí II., Plášek, Nejedlý
    HC Sparta Praha: Hofmann (Švehlák) – Frič, Simotics, Eliáš, Vízner, Hanuš – Kadlec, Jandus, Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka "C", Pejchal, Chlouba, Pšenička, Dubský "A"

    Rozhodčí: Skopal – Vašíček, Kráľ
    thejrc.org