Salzburg – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.) | Sparta – Slavia 4:5 (po pr.)
Pardubice – Havlíčkův Brod 9:3 (kon.) | Třinec – Havířov 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 3:4 (po pr.)
Olomouc – Warriors Brno 3:1 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 5:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 4:3 (po pr.)
konec
HC Plzeň 1929
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Rytíři Kladno
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Home Monitoring Aréna • Extraliga staršího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vážené fanynky a vážení fanoušci ledního hokeje, vítejte u sledování psaného přenosu z Extraligy staršího dorostu! V Home Monitoring Aréně se proti sobě střetnou týmy HC Plzeň 1929 a Rytíři Kladno. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Oba celky mají na svém kontě v nové sezoně zatím dva odehrané duely.

    Indiáni jsou na tom lépe, neboť do tohoto ročníku vstoupili impozantní výhrou nad Piráty z Chomutova. Ty na domácím ledě doslova zdemolovali v poměru 10:1! Do střeleckých statistik se zapsali Martin Lang, Radek Mužík, Kamil Hajšman, Jakub Novák, Filip Přikryl, Matěj Hajžman, Jakub Veselý a Matěj Kolda.

    To Kladenským vstup do sezony moc nevyšel, protože v Karlových Varech prohráli s tamní Energií 1:6. Jedinou trefu Rytířů zaznamenal Patrik Šmatlák.

    V páteční podvečer se oba celky představili podruhé, indiáni zavítali na led Karlových Varů, kde sehráli derby, kladenští Rytíři přivítali na svém ledě Litvínov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Houdek (A), Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček (A), Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda (C), Krýner, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík.

    Trenér: Michal Straka

    Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Kvapil (A), Zich (A), Volráb, Šmatlák, Flachs – Tržil, Bláha, Hašek, Jelínek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Frimel, Rendla, Čermák, Filip (C), Neiss.

    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Micka – Brejcha, Zimmermann.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    První zákrok tohoto duelu si připisuje hostující Novotný, který v klidu zastavil pokus Mužíka z levé strany.
     
    01:16
    Následně se chtěli indiáni usadit v útočném pásmu, což se jim nepovedlo, takže na druhou stranu mohou zaútočit Rytíři.
     
    01:57
    Západočeši se však ubránili v pohodě a nepustili soupeře do zakončení, stále se hraje bez přerušení.
     
    02:34
    Až nyní slyšíme hvizd píšťalky, do šance se hnal Hašek, který už chtěl pálit na Pilce, leč zastavuje ho postavení mimo hru.
     
    03:45
    Momentálně jsou aktivnějším týmem hosté, kteří se usadili v útočném pásmu, všechny jejich pokusy však letěly mimo tři tyče.
     
    04:19
    A na druhé straně byl k vidění bleskový brejk! Radek Mužík jel sám na Novotného, zkusil dlouhou kličku do forhendu, nicméně hostující gólman skvěle zasahuje betonem!
     
    05:29
    Utkání je zatím nesmírně svižné, rychlé, útok střídá útok. Velké šance k vidění sice nejsou, pouze ta Mužíkova, ale při tomto tempu jistě přijdou.
     
    06:31
    Indiáni se nedohodli v útočném pásmu, takže Rytíři bez potíží vyhodili puk do bezpečí. Následně už opět tlačí domácí Plzeň.
     
    07:30
    Dopředu se šikovně probojoval Tomáš Bernat, jeho spoluhráči mu pomohli, díky čemuž se Kladno usadilo okolo Pilce. Střelu však nevyprodukovalo.
     
    08:30
    Ondřej Bláha krásně ze vzduchu sklepl kotouč, zpracoval si ho a následně dokázal střelou o tyč překonat Pilce. Sudí však zapískali, protože viděli hru vysokou holí od hostujícího útočníka.
     
    09:00
    Na druhé straně to zkusil od modré Albert Šiller, Novotný se překonat nenechal. Následně si hostující gólman poradil rovněž s pokusem Hajšmana.
     
    10:10
    Další možnost si mohl z dorážky připsat Josef Hasman, ale obrana ho na poslední chvíli zpacifikovala. Následný brejk Kladna končí ofsajdem.
     
    10:58
    Krýner vzal další akci na sebe, dlouho držel kotouč, ale nakonec trefil jen hráče před sebou, takže ani nyní z akce nic není. Daleké nahození Rytířů poté ukryl Pilc do lapačky.
     
    11:57
    A do dalšího zakončení se cpal domácí Princl, ale i on byl odzbrojen. Kladno získalo touš, ale poslalo ho jen na icing. Indiáni mají poslední minuty rozhodně více ze hry.
     
    12:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól Západočechů byl na spadnutí, nyní už se tak opravdu stalo! Indiáni předvedli rychlou kombinaci okolo brankoviště, Přikryl našel úplně volného MARTINA LANGA, jenž v pohodě zavěsil přesně pod břevno. Plzeň vede a nutno dodat, že zaslouženě. Asistence: Filip Přikryl a Kamil Hajšman.
     
    13:39
    Po inkasování se Kladenští pokoušejí dostat do útočného pásma a ohrozit gólmana Pilce. Zatím se jim to moc nedaří, navíc si musí dávat pozor na brejky Plzně.
     
    14:38
    Matyáš Filip dlouho bojoval v rohu hřiště, ale byl na celou akci sám, proti přesile puk neudržel. Nakonec ho to mrzet moc nemusí, protože domácí se provinili icingem.
     
    15:36
    Ani z další snahy kapitána Filipa se Kladno ke střele nedostalo, i když kombinace v útočném pásmu nebyla vůbec špatná. Domácí se však také skvěle brání.
     
    16:17
    Rytíři nyní mají tlak, ale je to bez střelby, což hostům jistě nevyhovuje. Nyní se dostávají k dalšímu obléhaní branky Plzně. To je však záhy ukončeno, protože klec Pilce vypadla ze svého postavení.
     
    17:03
    Na druhé straně přišel bleskový brejk, který táhl po levé strany Jakub Procházka, jenž vystřelil bekhendem, ale Novotný je připraven. Další akci Plzně už Rytíři zvládli s přehledem.
     
    18:10
    Kladno má výhodu, k vidění bude první přesilová hra v tomto utkání.
     
    18:24
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Filip Přikryl – 2 min., podražení).
     
    18:28
    Indiáni získali kotouč a ihned ho vyhazují za klec Novotného.
     
    19:24
    Rytíři nedokázali vypálit, domácí se snadno dostali k puku a osvobozují se.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:38.
     
    Máme za sebou první třetinu tohoto duelu. Úvodní část byla velice vyrovnaná, do vedení se dostali domácí ve třinácté minutě, když se po krásně akci okolo branky Novotného prosadil plzeňský kanonýr Martin Lang. Do konce třetiny se již skóre nezměnilo, spokojenější tedy mohou být domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Domácí v plném počtu.
     
    20:47
    Kladno se dostalo do přečíslení dva na jednoho, to však zastavil včas domácí bek Jakub Váchal. Tohle mohla být veliká šance Rytířů.
     
    21:27
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Zich – 2 min., podražení).
     
    22:05
    Indiáni dlouze kombinovali, nakonec Hasman prováhal ideální možnost ke střele, takže Kladno vyhodilo.
     
    22:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Veliká chyba Plzně během přesilovky – k vidění bylo další přečíslení Kladna! To už Rytíři dokázali využít, když celou akci vzal na sebe MATYÁŠ FILIP. Kladenský kapitán se trefil parádní ranou pod víko, Pilc neměl šanci zasáhnout. Asistence: Vojtěch Tržil.
     
    23:27
    Hosté v plném počtu.
     
    23:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Kladno oslabení zvládlo, dokonce během něj i vyrovnalo, ale indiáni si vrací vedení bleskově zpátky! Před brankou byl úplně sám MARTIN LANG, dostal se k odraženému kotouči a s přehledem zakončil bekhendem do prázdné klece. Druhý gól pro plzeňského útočníka! Asistence: Albert Šiller a Radek Mužík.
     
    24:55
    Dvakrát jedovatě pálil Petr Hašek, oba pokusy dokázal domácí gólman Pilc vyrazit. Kladno však i nadále obléhá branku Plzně.
     
    25:52
    Adam Zich šikovně z vlastního pásma nahodil puk na Pilce, ten ho musel ukrýt do lapačky. Rytíři tak získali buly v útočné třetině.
     
    26:42
    Pokus od modré čáry si může zapsat i Jan Kvapil, puk však až k brance Plzně neprošel.
     
    27:05
    Následně se do bleskové šance probojoval útočník David Routa, vypálil na lapačku Pilce, se střelou si však domácí gólman zkušeně poradil.
     
    27:48
    I na druhé straně byl k vidění pohotový pokus, od modré čáry vystřelil Jakub Novák, ale i Novotný si poradil díky zákroku lapačkou.
     
    28:19
    Kladno se nyní zlobí, ale sudí si trvá na svém, když píská ofsajd. Buly ve středovém kruhu, odkud šla přihrávka.
     
    29:09
    Richard Šeba dlouho motal hostující obranu za brankou Novotného, Rytíři nakonec touš získali do své správy, ale poslali ho jen na icing.
     
    30:11
    Ke střele se dostal Filip, ale domácí beci ji zblokovali mimo tři tyče, takže Pilc nemusel zasahovat.
     
    30:39
    Kladno si jde nyní za vyrovnáním, je totiž velice aktivní v útočném pásmu. Indiánská obrana je zatím velice pozorná, takže Pilc moc práce nemá.
     
    31:32
    Úplně volného Lokajíčka před brankou hledal Mužík, ale domácí bek nakonec na puk nedosáhl. Následná akce Plzně skončila neúspěchem.
     
    32:19
    Pěkně z otočky vypálil Josef Hasman, ale Novotný tento pokus viděl a zasahuje betonem. Na zteč míří zase hostující hráči.
     
    33:13
    Ondřej Bláha se dlouho hlásil na modré čáře o puk, nakonec ho dostal, ale zároveň se ocitl v ofsajdu. Buly u Novotného, přihrávka šla totiž z obranného pásma.
     
    33:25
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Filip – 2 min., držení protihráče + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Matěj Čermák.
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Filip Přikryl – 2 min., hrubost).
     
    34:32
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Radek Mužík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Patrik Šmatlák – 2 min., hrubost).
     
    35:05
    Během hry čtyři na čtyři měli domácí dvě velké šance, když se nejprve nedokázal z dorážky prosadit Kamil Hajšman, po následné skrumáži navíc nepropasíroval touš za Novotného záda ani Jakub Novák!
     
    36:43
    Indiáni se drží v útočném pásmu, zatím se ale nemohou dostat k pořádné střele.
     
    37:11
    Kladno se s vypětím všech sil ubránilo plzeňskému tlaku, nakonec Rytíři vyhazují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    38:01
    Obrovskou šanci nyní nevyužil domácí Josef Hasman, jenž se ze strany řítil sám na Novotného, nakonec se rozhodl pro střelu po ledě mezi betony, ale hostující gólman včas sklapl betony k sobě!
     
    39:17
    Probíhá poslední minuta prostřední části a Rytíři se drží v útočném pásmu za brankou Pilce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:23.
     
    Ve druhé třetině se dokázali rychle dostat do hry Rytíři, kterým se povedlo vyrovnat, navíc to bylo ve vlastním oslabení. Matyáš Filip ujel po pravé straně a přesnou ranou pod víko nedal Pilcovi šanci zasáhnout. Jenže ihned po skončení přesilovky si domácí vzali vedení zpět. V prostoru před brankou se nejlépe zorientoval Martin Lang a vstřelil svůj druhý gól v utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Šimon Jelínek se hnal po pravé straně do šance, ale zastavil ho odpískaný ofsajd. Domácí bek poté ještě skolil Jelínka na zem, za což si ho zavolal sudí k sobě kvůli domluvě.
     
    41:09
    Lukáš Pilc si připisuje první zahřívací zákrok ve třetí části, když na něj bekhendem z pravé strany vstřelil Tomáš Urban. Domácí brankář ukryl touš ve výstroji.
     
    42:08
    Nyní Pilc trochu zaváhal a pouze vyrazil nahození od modré čáry, ale dorážející Bláha toho nedokázal využít. Na druhé straně střílel přes obránce Hajšman, Novotný chytá.
     
    42:22
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jan Kvapil – 2 min., hákování).
     
    42:37
    V přesilovce to zkusil z levé strany střelou švihem Filip Přikryl, jeho pokus šel příliš vysoko nad břevno.
     
    43:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Obrovskou šancí nejprve pohrdl FIIP PŘIKRYL, ale moc dlouho ho to nemuselo mrzet! Jeho první pokus šel mimo tři tyče, následně se puk od modré čáry dostal znovu před branku a domácí útočník ho bez problémů dorazil za záda Novotného. Asistence: Richard Šeba.
     
    44:38
    Hra je po třetí brance Plzně dosti rozháraná, nyní se píská postavení mimo hru Kladna.
     
    45:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme opět sníženo, znovu je to jen o jednu trefu! V prostoru před brankou byl nejaktivnější a hlavně nejrychlejší ŠIMON JELÍNEK, který pohotově poslal kotouč za gólmana Pilce. Asistence: Adam Zich.
     
    45:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak to je veliký šok pro domácí a obrovská vzpruha pro nadšeně hrající Rytíře! Opět se jim vyplatil obrovský důraz před brankovým prostorem, hned čtyři Středočeši byli okolo Pilce, až se nakonec prosadil přesnou dorážkou TOMÁŠ BERNAT. Asistence: David Routa a Tomáš Urban.
     
    46:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    47:40
    Po pravé straně se prohnal do útočného pásma Kamil Hajšman, vystřelil, ale jeho pokus zblokovali hostující beci do ochranné sítě.
     
    48:00
    Indiáni po konci oddechového času na Kladenské vlétli a neustále se drží v útočném pásmu. Rytíři si však pečlivě hlídají získané vyrovnání.
     
    48:45
    Kladenští poslední minutu několikrát přerušili hru, snaží se jí kouskovat, aby se domácí nedostali do tlaku. Další buly před Novotného klecí.
     
    48:57
    I na druhé straně musel rychle na zem Pilc, který pro jistotu ukryl kotouč před dotírajícím útočníkem Bláhou.
     
    50:00
    Indiáni dlouho kombinovali v útočném pásmu, ale Kladno je do žádné šance absolutně nepustilo. Znovu jsou však u puku domácí hráči.
     
    50:47
    Šmatlák zkusil rychle nahodit puk od modré čáry, což se povedlo, domácí gólman lehký puk vyráží betonem.
     
    52:12
    Poslední sekundy se na ledě neděje prakticky nic, oba týmy zavezou kotouč do útočného pásma, kde o něj prakticky ihned přijdou.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Martin Lokajíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:13
    Indiáni se ihned osvobozují.
     
    54:03
    Domácí hráči drží Rytíře daleko od branky Pilce, oslabení zatím zvládají bez problémů.
     
    54:38
    Navíc Filip Přikryl vyvezl puk až do útočného pásma, kde ušetřil řady cenných sekund.
     
    55:11
    Domácí v plném počtu.
     
    56:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Veliká sláva v plzeňské hale, domácí hráči opět vedou! JOSEF HASMAN se ocitl nekrytý před Novotným, našel si odražený kotouč a poslal ho z dorážky neomylně mezi betony gólmana Kladna. Asistence: Matěj Kolda a Michal Houdek.
     
    57:03
    A indiáni jsou opět v útočném pásmu, kam se znovu rychle nastěhovali, Kladno vypadá hodně zdrceně po čtvrté trefě Plzně.
     
    58:12
    Kotouč vypadl mimo hrací plochu, bude se vhazovat ve středním pásmu. Novotný už vyhlíží pokyny ze střídačky.
     
    59:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak Rytíři se hodně zlobí, protože podle nich domácí trefili pouze tyčku, ale sudí gól uznávají, protože červené světlo za brankou se rozsvítilo. KAMIL HAJŠMAN je úspěšným střelcem. Asistence: Josef Hasman.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Filip – 5 min. + osobní trest do konce utkání).
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce, spokojenější mohou být plzeňští hokejisté, kteří si z duelu odnesou tři body po výhře 5:3. Z Plzně je to tedy pro dnešek už definitivně všechno, děkuji všem za sledování psaného přenosu a přeji hezký zbytek víkendu. U dalšího přenosu se bude opět těšit Jan Picka. (17:58:47)

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 13. Lang (Přikryl, Hajšman), 24. Lang (Šiller, Mužík), 44. Přikryl (Šeba), 57. Hasman (Kolda, Houdek), 60. Hajšman (Hasman) – 23. Filip (Tržil), 46. Jelínek (Zich), 46. Bernat (Routa, Urban)


    HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Houdek (A), Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček (A), Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda (C), Krýner, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík.

    Trenér: Michal Straka

    Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Kvapil (A), Zich (A), Volráb, Šmatlák, Flachs – Tržil, Bláha, Hašek, Jelínek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Frimel, Rendla, Čermák, Filip (C), Neiss.

    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Micka – Brejcha, Zimmermann
    thejrc.org