Salzburg – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.) | Sparta – Slavia 4:5 (po pr.)
Pardubice – Havlíčkův Brod 9:3 (kon.) | Třinec – Havířov 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 3:4 (po pr.)
Olomouc – Warriors Brno 3:1 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 5:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 4:3 (po pr.)
konec
HC Plzeň 1929
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Rytíři Kladno
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Home Monitoring Aréna • Extraliga staršího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    59:58
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Filip – 5 min. + osobní trest do konce utkání).
     
    59:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak Rytíři se hodně zlobí, protože podle nich domácí trefili pouze tyčku, ale sudí gól uznávají, protože červené světlo za brankou se rozsvítilo. KAMIL HAJŠMAN je úspěšným střelcem. Asistence: Josef Hasman.
     
    56:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Veliká sláva v plzeňské hale, domácí hráči opět vedou! JOSEF HASMAN se ocitl nekrytý před Novotným, našel si odražený kotouč a poslal ho z dorážky neomylně mezi betony gólmana Kladna. Asistence: Matěj Kolda a Michal Houdek.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Martin Lokajíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    45:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak to je veliký šok pro domácí a obrovská vzpruha pro nadšeně hrající Rytíře! Opět se jim vyplatil obrovský důraz před brankovým prostorem, hned čtyři Středočeši byli okolo Pilce, až se nakonec prosadil přesnou dorážkou TOMÁŠ BERNAT. Asistence: David Routa a Tomáš Urban.
     
    45:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme opět sníženo, znovu je to jen o jednu trefu! V prostoru před brankou byl nejaktivnější a hlavně nejrychlejší ŠIMON JELÍNEK, který pohotově poslal kotouč za gólmana Pilce. Asistence: Adam Zich.
     
    43:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Obrovskou šancí nejprve pohrdl FIIP PŘIKRYL, ale moc dlouho ho to nemuselo mrzet! Jeho první pokus šel mimo tři tyče, následně se puk od modré čáry dostal znovu před branku a domácí útočník ho bez problémů dorazil za záda Novotného. Asistence: Richard Šeba.
     
    42:22
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jan Kvapil – 2 min., hákování).
     
    38:01
    Obrovskou šanci nyní nevyužil domácí Josef Hasman, jenž se ze strany řítil sám na Novotného, nakonec se rozhodl pro střelu po ledě mezi betony, ale hostující gólman včas sklapl betony k sobě!
     
    35:05
    Během hry čtyři na čtyři měli domácí dvě velké šance, když se nejprve nedokázal z dorážky prosadit Kamil Hajšman, po následné skrumáži navíc nepropasíroval touš za Novotného záda ani Jakub Novák!
     
    34:32
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Radek Mužík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Patrik Šmatlák – 2 min., hrubost).
     
    33:25
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Filip – 2 min., držení protihráče + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Matěj Čermák.
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Filip Přikryl – 2 min., hrubost).
     
    23:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Kladno oslabení zvládlo, dokonce během něj i vyrovnalo, ale indiáni si vrací vedení bleskově zpátky! Před brankou byl úplně sám MARTIN LANG, dostal se k odraženému kotouči a s přehledem zakončil bekhendem do prázdné klece. Druhý gól pro plzeňského útočníka! Asistence: Albert Šiller a Radek Mužík.
     
    22:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Veliká chyba Plzně během přesilovky – k vidění bylo další přečíslení Kladna! To už Rytíři dokázali využít, když celou akci vzal na sebe MATYÁŠ FILIP. Kladenský kapitán se trefil parádní ranou pod víko, Pilc neměl šanci zasáhnout. Asistence: Vojtěch Tržil.
     
    21:27
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Zich – 2 min., podražení).
     
    18:24
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Filip Přikryl – 2 min., podražení).
     
    12:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól Západočechů byl na spadnutí, nyní už se tak opravdu stalo! Indiáni předvedli rychlou kombinaci okolo brankoviště, Přikryl našel úplně volného MARTINA LANGA, jenž v pohodě zavěsil přesně pod břevno. Plzeň vede a nutno dodat, že zaslouženě. Asistence: Filip Přikryl a Kamil Hajšman.
     
    08:30
    Ondřej Bláha krásně ze vzduchu sklepl kotouč, zpracoval si ho a následně dokázal střelou o tyč překonat Pilce. Sudí však zapískali, protože viděli hru vysokou holí od hostujícího útočníka.
     
    04:19
    A na druhé straně byl k vidění bleskový brejk! Radek Mužík jel sám na Novotného, zkusil dlouhou kličku do forhendu, nicméně hostující gólman skvěle zasahuje betonem!

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 13. Lang (Přikryl, Hajšman), 24. Lang (Šiller, Mužík), 44. Přikryl (Šeba), 57. Hasman (Kolda, Houdek), 60. Hajšman (Hasman) – 23. Filip (Tržil), 46. Jelínek (Zich), 46. Bernat (Routa, Urban)


    HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Houdek (A), Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček (A), Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda (C), Krýner, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík.

    Trenér: Michal Straka

    Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Kvapil (A), Zich (A), Volráb, Šmatlák, Flachs – Tržil, Bláha, Hašek, Jelínek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Frimel, Rendla, Čermák, Filip (C), Neiss.

    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Micka – Brejcha, Zimmermann
    thejrc.org